@Bobo
Hvala tudi tebi za feedback in sprejemanje drugega mnenja, kljub temu,
da si vprašal zanj. Sam dobro vem, kako težko je poslušat druge,
ko se lotijo, ko opice banan - razpredat o našem zasebnem življenju,
a marsikdaj lahko ujamemo tudi kakšno pozitivno stvar (četudi je bila izvorno
negativna) in navzven neko kritiko obrnemo sebi v prid. Vsekakor si pa ne
domišljam, da sem nek duhovni ekspret ali pa v vsem nezmotljiv, zato vedno
rad ponižno dodajam na konec vsakega "globjega" teksta, da se seveda lahko
v vsem popolnoma motim.
Svetoval/razmišljal sem z veliko mero samorefleksije, saj sem tekom branja tvojih
tegob določene vzorce prepoznal, kot sorodne mojim in ti dejansko komentiral
s prve roke, da skrajšam.. Vso mojo teorijo v večjem delu podpira praksa, kakršnakoli
že. Upam, da sem ti odstrl kak delček neba, ki je trenutno bolj podoben obzorju v Pekingu,
ampak verjemi, da se živemu človeku pred obličjem resnice vse zbistri. Na žalost so takšna
spoznanja velikokrat vzporedna z hudim trpljenjem, vendar ko najdemo smisel v vsej
tej mentalni kalvariji se stvari nekako postopno začnejo redefinirat in izrisovat
v bolj jasno in širšo sliko. Predvsem moramo prepustit razumu, da izpodrine pretirane
čustvene impulze in jih spušča naprej le tam, kjer nam kontrolirano služijo za dvig
bolj zdrave samopodobe in čvrstejše samozavesti. Vse ostalo je kasneje mojstrska
veščina uporabe razuma in čustev v prelivajočem smislu, kjer nam vse skupaj bolj koristi
kot škodi. Bolečini tako čustveni, kot telesni žal ali pa na nagajivo srečo narave nikoli ne
moremo v celoti ubežati, saj bi potem ne znali ceniti in ohranjati nasprotnega pola.
V tem oziru sem tudi sam še vedno pogosto navaden smrkav vajenec in ko takole
odgovarjam, "kjer se začutim" tebi & drugim, dejansko ponavljam tudi snov zase.
Kot rečeno, želim ti vse dobro. Verjamem, da imaš moči za preobrazbo dovolj.
Gon po preživetju je lahko neverjeten. Tvoj se bo najbrž v dobršni meri napajal
iz ljubezni do otrok, vendar nikoli ne pozabi nase. Tako kot znotraj, tako zunaj

@Nives
Me veseli, da v mojih zapisih najdeš tudi kaj uporabnega zase. Načeloma "napadem
tipkovnico", ko se v kakem tekstu prepoznam ali pa čisto objektivno vidim kake rešitve,
katere med vrsticami omenja že avtor sam, vendar jih zaradi stanja v katerem je ne
prepozna oz. ne spregleda.
Bolj, kot preko ZSja se mi zdi smiselno, da ti komentiram (kadar menim, da bi imel
kaj povedati) kar tukaj, javno - tako kot ostali.. Na ta način dejansko tipkam iz srca
in ne "na ukaz", pa še drugi imajo tako možnost, da se vključijo v debato in prispevajo
svoja dragocena mnenja. Poleg tega tudi nimam odgovora na vsa vprašanja oz. tudi
jaz kdaj zmrznem in nisem zmožen interpretirati kakih zadev, tako da je to najbolj
varno oz. optimalno komuniciranje, brez pričakovanj in razočaranj.
Ribe so vedno lepše, ko naključno priplavajo pod gladino morja,
medtem, ko se sončimo in veslamo v čolnu, četudi nič ne uresničijo,
kot, če jih s fotelja v pričakovanju stalno opazujemo doma v akvariju..
Chuss, T.