|
She_
|
 |
« Odgovori #100 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 13:07 » |
|
Hera welcome !  Fajn, za tole, da si nehala s H. Za Paroxat naj te ne skrbi, če ti ne bo ok, ga lahko zamenjaš. Če boš imela željo kaj več delit z nami, pa kar  drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
ninas
gost
|
 |
« Odgovori #101 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 15:32 » |
|
ojla,ninas tukaj,sm tud nova kle gor,bla pa sm na kranjski skupini,mi je blo vsec  sm pa baby blue rada bi delila obcutke in mnenja z vami,pa tud druzla bi se! zaenkrat je to to,se tipkamo,kiss vsem!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #102 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 18:47 » |
|
Pozdravljeni, Hera In Ninas  Seveda, spregovorita lahko o čemerkoli, kar vaju teži... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
hera
gost
|
 |
« Odgovori #103 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:01 » |
|
evo moj problem. strah me je da mi bo nekdo nekaj podtaknil. kot extasy ali trip. ogromen strah! ne upam si narocati pijace v lokalih, ne upam si jesti zunaj,... ko si narocim zalo (zaprto) in jo izgubim z oci (npr. wc) si jo ne upam spiti. grozno. vem da to ni mogoce, ampak ta strah u glavi je skoz prisoten. bojim se tablet. pa bi vas vprasala kaksni so bili vasi prvi obcutki ko ste zaceli s paroxat-om in torendo-m. po koliko casa bom potrebovala da se bo vse skupaj umirilo? hvala imejmo se lepo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #104 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:13 » |
|
Draga hera. Ta dva zdravila sta namenjena tudi temu, da se rešiš takih misli in strahu, a na žalost ne primejo takoj (za Paroxat vem). In v začetku zna biti  . Nekateri simptomi se v začetku celo lahko malo povečajo, a mislim, da bo Torendo kot antipsihotik pomagal, da vseeno ne bo tako hudo. Začni jemati in štej dan za dnem. V kakih 2, 3 tednih bi že moralo biti bolje. A mislim, da bo trajalo vsaj dva mesece, da se boš dobro počutila. Predvsem nikar ne odnehaj. Splačalo se ti bo.  Lej, veliko ne moreš izgubiti...lahko samo pridobiš. Zato takoj v akcijo. Do pomladi boš že nova. Srečno draga.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
hera
gost
|
 |
« Odgovori #105 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 22:30 » |
|
alo! jaz se tok bojim tega zdravljenja da sem se cist napsihirala. zdej sm nasla to o pravilnem dihanju. pa se mi zdi da je ze dva dni mal boljs...? ajd misli mi prhajajo, ampak jih sam opazujem in pol kr zginejo. drug mesec mam psihiatra, dons sm se pa prjavla k psihologu. mal bom se pocakala. se beremo! cavcav
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #106 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 22:48 » |
|
Nimaš se kaj za sekirat. Tud mene je bilo strah, pa ni nič hudega. Sej vidiš, da smo vsi še živi  Še enkrat - če ti kaj glede zdravljenja ne bo všeč, se da vse uredit in pogovorit, recimo - zamenjaš adje, zamenjaš psihologa... Karkoli. Kdaj pa imaš psihologa ? Psihologi so že nasploh fajn, prijazni, človeški... Vsaj take so moje izkušnje (pa sem izredno zahteven pacient he he  ). Vse bo gut, nč bat ! Se beremo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
hera
gost
|
 |
« Odgovori #107 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 18:58 » |
|
pa zanimiv mi je to da sem mela dons sam tri take napade prej jih je blo okol 10-15. pa se sam osredotocim na dihanje in mine!?! pa me zanima a so ad-ji vam cist odpravl take misli al se kdaj se kksna prikrade? psihologa mam 5.3. ce sem cakala tri leta bom pa se dva mesca. ampak zakaj mi ni noben tega omenu, da se da to omilt s tem? z dvema psihiatroma sem govorila o tem, z mojo zdravnico (ki je tud na ad), na urgenci,...mogoce to da je dajanje tablet njihova sluzba in ce ni pacientov za tablete,....sploh se ne bom obremenjevala s tem. imejmo se lepo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
AKOS
gost
|
 |
« Odgovori #108 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 21:22 » |
|
Morem priznat, da tudi sama nisem imela srece z zdravniki, bodisi v zdravstvenem domu kot na urgenci.Predlagali so mi celo tablete hipertenzijo (za previsok pritisk). Sama sem bila cisto obupana in skozi mislila, da sem hudo bolana in da bom umrla. Potem sem na TV slucajno zasledila oddajo o depresiji in anksioznih motnjah, postalo mi je kristalno jasno, kaj se z mano dogaja, sla do zdravnice in ji povedala, da predvidevam,da imam panicne napade,.... Vcasih nase zdravstvo malo zatrokira. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Fruitcake
gost
|
 |
« Odgovori #109 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:04 » |
|
Lep pozdrav vsem na forumu. Sem 19letna punca, s tolikimi težavami, da nevem skoraj kako več naprej. Rada bi odprla svojo temo ampak do sedaj sem povsod pri skoraj vseh, katerim sem zaupala svoje težave, doživela samo posmehovanje, nerazumevanje in nasploh slabe izkušnje. Na splošno se svojih težav sramujem in že tako ali tako mi je težko govorit o njih če pa že, doživim samo negativne odzive  . Ah....mogoče nekoč zberem dovolj poguma, že to da sem našla to stran mi bo mogoče v pomoč.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #110 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:09 » |
|
do sedaj sem povsod pri skoraj vseh, katerim sem zaupala svoje težave, doživela samo posmehovanje, nerazumevanje in nasploh slabe izkušnje. Na splošno se svojih težav sramujem in že tako ali tako mi je težko govorit o njih če pa že, doživim samo negativne odzive  . Ah....mogoče nekoč zberem dovolj poguma, že to da sem našla to stran mi bo mogoče v pomoč. Tu ne boš deživela ne podsmehovanja, ne samo negativnih odzivov. Pogumno in dobrodošla. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #111 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 07:37 » |
|
Fruitcake, stavim, da se najde tu gor kdo, ki ima podobne težave kot ti - in v dvoje jih je laže reševati 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
AKOS
gost
|
 |
« Odgovori #112 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 10:11 » |
|
Dobrodosal friutcake, naj te ne bo sram. Vcasih ljudje, ki nimajo "psihicnih" tezav, si tezko predstavljajo, kako nam je in ne razumejo. Mislim, da tu ni nobenega, ki bi se ti posmehoval, prej bi delil s tabo podobne tezave. Tako, da ko bos pripravljena, kar napisi par vrstic. Sem prepricana, da bo vec kot ena topla in razumevajoca beseda prisla do tebe.  LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #113 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 10:23 » |
|
Fritcake welcome  Nič bat, tukaj sigurno ne boš naletela na posmeh. Ti kar brez problema odpri temo, mi se bomo pa potrudili, da ti pomagamo po najboljših močeh.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Fruitcake
gost
|
 |
« Odgovori #114 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 11:37 » |
|
Hvala lepa vsem za prijazno dobrodošlico  . Upam da zberem kmalu kaj poguma za kaj napisat, medtem bom pa brala druge, ki mi že zdaj dajejo vsaj malo upanja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Fruitcake
gost
|
 |
« Odgovori #116 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 18:14 » |
|
No, pa sem rekla da probam kaj napisat, če mi uspe  . No, moji problemi so v nekaterih pogledih podobni večini. Imam blago obliko depresije, kar bi lahko opisala da so eni dnevi čisto v redu, eni pa taki, da se mi še iz postelje ne dab  . Ampak še to si ne morem privoščit zaradi študija  . Saj zdaj zaenkrat mi kaže na boljše, ni več veliko "grdih dni", skušam biti pozitivna  . Je pa to samo eden izmed problemov, poleg tega da moja samopodoba na nuli me zaradi tega mučijo tudi druga področja, v povezavi z ljudmi in predvsem partnerjem  . Pa še vem ne na koga se obrnit  . Oh, sej vem da nisem napisala nič pametnega ali novega a vsaj nekaj sm dala ven iz sebe  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #117 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 20:40 » |
|
Pomembno je, da veš, kaj je vzrok tvoje depresije, kaj jo povzroča, da potem veš na čem moraš delati. Imaš možnost uporabe antidepresivov (obisk psihiatra) in pa psihoterapije (obisk psihoterapevta), priporočam pa tudi branje literature - v knjižnici imaš veliko psiholoških knjig, ki lahko zelo pomagajo. (Pre)slaba samopodoba je problem mnogih izmed nas in tudi to se da spremeniti. Psihoterapija zelo pomaga, Ne glede na to kako negativne vzorce imaš v sebi - z delom, trudom in vztrajnostjo začnejo prihajati rezultati. So pa to običajno dolgotrajni procesi in je potrebno mnogo energije in časa vložiti. Vendar spremembe so absolutno možne, vsekakor To, da skušaš biti pozitivna je prava smer, očitno ti že nekoliko pomaga kot praviš  Skratka imaš veliko možnosti za reševanje svojih problemov in možnosti za pomoč... vedno pa si v svojem zdravljenju ključna ti in tvoja zavzetost za spremembe 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Fruitcake
gost
|
 |
« Odgovori #118 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 22:04 » |
|
Hvala Azrael  . Kar se tiče psihoterapevtov imam slabe izkušnje saj mi je po 45 minutah predpisala ad in sm vsaj upala da jo bo zanimalo kaj je z mano ali karkoli no..  Kasneje sem govorila z osebnim zdravnikom o tem in mi je predlagal ravno tako da poskušam sama naredit kaj v tej smeri tako da to skušam  . Čene pa mi ta forum veliko pomaga, vsaj vem da nisem sama tako "čudna" kakor mi da misliti veliko ljudi  . Edino kar me moti je to, da vedno ko hočem napisat nekaj pride na list čisto nekaj drugega in se mi zdi da sploh ne povem tako kot čutim  . Joj joj  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #119 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 22:08 » |
|
Hi,hi.. čisto v redu pišeš  Psihoterapevt, ki si ga imela ni to kar bi moral biti, saj psihoterapija ni medikamentoza... no morda je, ampak ni samo to... psihoterapevt se dejansko pogovarja s tabo in se ukvarja s tabo. Kakšnega drugega si omisli 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|