FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 22. julij 2026 ura: 08:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 56 57 58 [59] 60 61 62 ... 70   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 308853 krat)
AniMe
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 34

only god can judge me "tupac shakur"

« Odgovori #1160 dne:: torek, 04. marec 2014 ura: 21:40 »

Pozdravljena zabica Tongue
Ja res je po internetu lazi govort o tezavah in te poplnoma razumem glede tega...npr. sam nism prsu se do tega da bi poisku strokovno pomoc kr ze da povem nekomu ki ga dobro poznam je velik peoblem, sm pa se zaupu mentorci na PUMu (projektno ucenje mladih) in ja na zacetku je blo tesko tresu sm se in zategoval me je v noge in roke in se celo zjoku sm se zardevam in po pogovoru je bla majca dobesedno mokra... za moje tezave ve ena frendica pa ksne 3 tedne sm se zaupu se soobiskovalki gledaliskih delavnic in pogovor z njo je biu res supr kr mi je dala dost za mislt in se zaupu sm se osebi ki je nepoznam dobro in to je velik korak naprej.... tko d tud teb bi toplo priporocu pogovor z nekom v zivo, sigurno imas nekoga ki mu res lahko zaupas...res da je tesko in mucno ampak k se enkrat sprostis in pogovor stece rata prou fajn in tud zadovolna bos potem sama s sabo kr si bla tok mocna in pogumna da si to nardila in bodi ponosna na vsak milimetrck blizi cilju kr brez enga milimetra nebi blo kilometra pomezik
Se en topel pozdrav in objem
AniMe
Prijavljen

We see the world, not as it is, but as we are──or, as we
are conditioned to see it.
žabica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 25

« Odgovori #1161 dne:: torek, 04. marec 2014 ura: 21:51 »

Sem videla kontakt, hvala MP2011 Smiley. Samo še malo morem pregledat zadevo, se opogumit in poklicat. Že samo klica me je strah, ko primem telefon v roke se začnem nekontrolirano potit, trest in solze mi stopijo v oči. Pogum pa tak. Terapije so pa na začetku zgledale tako, da je terapevt bolj ali manj moral vleči stvari iz mene. Katastrofa z moje strani.
Občutek obupa je na srečo manj pogost, v to me pa ponavadi spravljajo odnosi z drugimi, včasih pa samo razmišljanje o preteklih dogotkih. Ko pa me prime obup, si ponavadi govorim da bo minilo, zadevo prespim, občutek "gre stran" se bolje počutila in nočem več razmišljat o tem. Ko sem dobre volje, mi pa ni jasno kaj me je spravilo v tako stanje in sem prepričana da se ne bo več ponovilo. Kar pa seveda ni res.

AniMe nikoli nisem preveč zaupala ljudem, ker ponavadi ne sprejemajo dobro psiholoških problemov. Edina "frendica", ki jo poznam dovolj dolgo in ki ve za moje preteklo stanje, se je oddaljila od mene in imam občutek da noče, da jo obremenjujem s temi težavami. Ve, da z mano nekaj ni v redu, pa je niti ne zanima kaj je narobe. Druga moja "podpora" je moj fant (skupaj sva 4 leta), ampak ne razume teh težav, saj mu sama ne znam povedat kaj je narobe, določene stvari pa ne razume, ker je vzgojen v veri, da so ljudje s takimi problemi "šibki". Neznam točno razložit. Nočem ga obremenjevat s temi težavami. Rad bi mi pomagal, pa ne ve kako. Kot verjetno mnogo moških pa ne mara, da mu jokam na rami.
(žabica sem pa zato, ker je to nekaj čisto drugega od imen, ki jih ponavadi uporabljam na forumih, ker se bojim, da to bere kdo ki ga poznam in da me bo prepoznal. Že malo paranoično?)
« Zadnje urejanje: torek, 04. marec 2014 ura: 21:55 od žabica » Prijavljen
AniMe
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1162 dne:: četrtek, 06. marec 2014 ura: 01:14 »

Tud sam nezaupam kej prevec drugim ker se mi je ze preveckrat zgudil da sm zaupu napacnim ljudem in nocem vec pristat na tleh zato kr sm zaupu nekomu drugmu....samo nase se lahko stoprocentno zaneses. Glede fanta pa mislim da nebi smeu tega uzemat kokr da mu sam jokas kok ti je hudo u lajfu kr kle se negre za neke izpade nevem naprimer zaradi pomankanja pozornosti ce se nemotm...je pa res da ljudje ki tega niso dozivel nemorjo razumet tega . Za terapevta pa tud ce je mogu vlect use vn iz tebe si dokazala da si dost mocna in pogumna ze sam s tem da si sla do njega...js si ze nevem kok casa govorim da bom su sam vedno najdem nek izgovor zakaj pa nebi su isto je z skupino za samopomoc....pa tud frendica in metorca sta mi rekli da ju lahk kadarkol poklicem sam js tega nebom naredu kr me poi napadajo misli da s tem samo morim folk z nekimi svojimi tezavami zrd teh misli mi je blo tud tesko zacet pogovor z komurkol glede tega. Pa tud glede tega klica ki ga omenjas....vrjemi da zmores to da si dovol pogumna za to pomisli kako je blo ko si sla prvic do terapevta in kako je potem blo lazi use (kar se tice terapevta) in ne se obremenjevt s tem da nezmores pusti te misli ob strani in ko se zacnes potit in trest zamizi parkrat globoko udihni in izdihni pa pomisli kaj ti lahko prinese bolsega od tega kjer si zdj odpri oci in samo klikni tipko za klicat in se prepusti toku naj te pelje po svoji poti
Lep pozdravcek
AniMe
Prijavljen

Vindsval
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #1163 dne:: nedelja, 09. marec 2014 ura: 01:15 »

Živjo, jaz sem tudi nov tu.  Embarrassed
Če na hitro povzamem... sem na začetku 30ih, sedaj razumem da sem imel že odkar pomnim težave s socialno fobijo in slabo samopodobo, kar pa se je sčasoma začelo še stopnjevat zaradi vse večje izoliranosti, depresije in konec koncev žal tudi zlorabe alkohola. (naj sicer omenim, da glede teh težav nisem nikoli bil uradno diagnosticiran ali zdravljen)
Iz absolutnega dna sem se sicer nekako pobral že sam skozi zadnja leta s pomočjo izobraževanja o psihičnih težavah, športa in nekaj poskusi socializiranja, ampak dejstvo je, da sem še vedno precej osamljen.
Upam, da se bom lahko nekako vključil v vašo skupnost, ki me bo mogoče znala bolje razumeti. Sicer pa razmišljam tudi o obisku srečanja skupine za samopomoč v LJ.
« Zadnje urejanje: nedelja, 09. marec 2014 ura: 01:31 od Vindsval » Prijavljen
žabica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1164 dne:: nedelja, 09. marec 2014 ura: 23:55 »

AniMe (odgovarjam malo z zakasnitvijo, oprosti  rozicodam)

Od fanta sem pozornosti deležna dovolj, tako da je res ne iščem. Ponavadi sam opazi da je nekaj narobe. In če se le lahko, se izgovorim na kaj drugega. Vem da ni prav, ampak se s tem izognem razlaganju stvari, ki jih ne razume in vem da mu je malo nelagodno ob mojih izpovedih, ker mi ne more/ne zna pomagat. Sicer imam pa v prisotnostih drugih, če sem slabe volje, ponavadi "a brave face on" razen če kdo opazi da je nekaj narobe. Potem pa ne gre več hlinit. Ponavadi se pa izogibam vprašanju "kako sem". Žal živimo v svetu, kjer so čustva nekako prepovedana in so psihični problemi nekaj nezaželjenega in kar velik tabu. Vsaj tako je pri meni, upam da se drugi lažje izražate v svojem okolju. Odkar sta mi dve prijateljici obrnili hrbet, ko sem se jima malo razkrila, sem precej paranoična glede tega in nočem zaupat drugim ali pa jim nočem morit, tako kot si že sam rekel.

Vindsval

Naj ti najprej čestitam, da se ti je uspelo malo pobrati oz, izvleči iz najhujšega. Vsi koraki, ki jih narediš v pravo smer, so pomembni, ker si z njimi vedno bližje cilju. Skupina za samopomoč ti lahko samo koristi, tako da kar pogumno z obiskom. Kaj več o tem ti bo znal pa kdo drug povedat, jaz sem te hotela samo pozdravit  rozicodam
Prijavljen
AniMe
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1165 dne:: ponedeljek, 10. marec 2014 ura: 22:59 »

Neskrbi glede odpisovanja sj js ti tud zdj odpisujem po enmu dnevu zardevam . Tud sam se najraj izognem uprasanju kako sm...al od ljudi ki nevejo za moje tezave al pa od ljudi ki poznajo mojo situacijo in skor vedno odgovorim da sm uredu pa cetud nism...ce nimas nikogar da bi se pogovorila z njim ko rabis pogovor je ta forum pravi naslov ker se bo sigurno najdu kdo ki bi ti z veseljem prisluhnu v takih trenutkih. Kako je pa zivet med folkom ki se skriva pred realnostjo da so custva del zivljenja in da so custvene tezave neki cist normalnga to pa se predobro vem kako je, kr sm ze ceu svoj jeben lajf obkrozen z takim folkom mi je tezko sploh govort o tem (v zivo, prek foruma je malo lazje samo sevedno je ksne stvari tesko napisat) dolocene tezave me pa spremlajo ze od otrostva in sele pred letom pa pou (na grobo zracunan) sm zaceu raziskovt okol teh tezav in se veliko je za raziskat kr ksnih obcutkov si sekr neznam razlozit niti opisat in pred tem letom pa pou sm spoznou prvo osebo k me razume in mi je dala vedt da nism edini k ga mucjo take stvari in da se lahko tega resis. Glede pogovorov pa bos sigurno najdla nekoga ki ti bo rd prsluhnu, klepetalnica je pomoje najbolsa za to.
Pozdravcek od AniMe
Prijavljen

žabica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1166 dne:: sreda, 12. marec 2014 ura: 00:02 »

Mene ne boš slišal v živo govorit o tem. Nazadnje ko sem eni samo povedala da nisem kar zgledam in da iščem pomoč, sem postala tako živčna, da bi najraje pobegnila nekam stran da bi se pomirila. Sama sebe presenečam s takimi odzivi. Glede izpovedovanja tu gor... O površinskih stvareh mi ni problem pisat, o preteklosti tudi ne, v podrobnosti sedanjih problemov pa ne bom šla. Vem da verjetno nihče ne ve kdo sem in da se je dejansko najlažje pogovarjat z ljudmi ki jih ne poznaš, ampak preprosto nočem da bi kdo vedel vse. Ne maram bit ranljiva, če bi se pa kompletno izpovedala bi pa ravno to postala. Sem že po različnih straneh pisala in spraševala za mnenje in pomoč, pa ponavadi nisem dobila pravega odgovora, tudi kakšnega žaljivega sem prebrala. Imam določen strah do tega. Vem da je tu gor mali možnosti, da bi se kdo delal norca iz mene, ampak bom raje počakala na terapevta.

Mimogrede, a je mogoče imeti fobijo pred telefonskimi klici? Samo telefon vzamem v roke, včasih mi še številke ni treba vtipkat in me začne grabit panika. Že navadnih klicov neznanih ljudi me je groza, kaj šele da bi se na terapijo naročila. Zanimivo. Ima še kdo podoben strah?
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.394

« Odgovori #1167 dne:: sreda, 12. marec 2014 ura: 11:46 »

Žabica

Ne poznam nobenega, ki bi imel tak strah. Ampak ti verjamem. Sicer bi bilo pa precej neumno trdit, da tak strah ne obstaja, če pa ga ti sama doživljaš in veš, da je še kako resničen. Kljub vsemu si lahko predstavljam, kako je to.
     Pa strah, da bi nekomu povedala, kako je s teboj. Navsezadnje nikoli ne veš, kako bo konkretni človek reagiral. Jaz tudi ravno zato ne maram nikomur povedati nič bolj določenega kakemu prijatelju. Sem povedal enkrat neko podrobnost neki prijateljici, pa je menila, da to pa ni nič takega. Da se da to kar mimogrede pozdraviti / rešiti. No, jaz vem, da to ni tako preprosto. Namreč ta stvar, o kateri pa tule ne bom govoril / pisal. Je nekaj stvari, za katere se še sam sprašujem, ali so resnične, ali si jih morda samo domišljam. Da pa bi pripovedoval drugim..... Nevem, če je pri tebi tako, ampak saj najbrž ni važno.
     Vsekakor ti verjamem. Če boš kdaj lahko napisala kaj o tem, ti bom vsekakor verjel. Morda tudi zato, ker je meni hudičevo težko opisovati kake čustvene težave. Sploh ne najdem pravih besed, nato pa vse skupaj tako čudno opišem, da nazadnje še sam sebi ne verjamem.

Pa oprosti, če sem morda tule pisal oslarije brez repa in glave. Pa če sem te morda s čim užalil. Mene je kar naprej strah, da bom napisal kaj takega, da bom koga užalil. zardevam

Poni
Prijavljen
žabica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1168 dne:: sreda, 12. marec 2014 ura: 14:35 »

Živjo Poni  rozicodam

Hvala za tvoje besede. Rada berem tvoje komentarje, so nekaj posebnega Smiley
Res je težko opisovat in pisat o čustvenih težavah, če se pa že kaj napiše, pa je težko spravit v neko celostno obliko, z repom in glavo. Ponavadi komentarje pišem zelo dolgo, ravno zaradi tega, ker poskušam napisati nekaj povezanega.
Čeprav sem mlada, me je življenje že naučilo, kako pomembno je vrjet nekomu s težavami. Že tako se je težko odpret, če ti pa potem človek ne verjame ali pa (tako kot si sam napisal) misli da je to nekaj malenkostnega in da se lahko odpravi, se pa samo še slabše počutiš. Včasih so te težave za nekoga res malenkost, tebi se pa ruši svet zaradi njih. Tudi nekaj, kar se zdi malenkost, ti s časom lahko konkretno zagreni življenje, če je že na začetku ne odpraviš.
Prijavljen
marelica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #1169 dne:: sobota, 15. marec 2014 ura: 11:29 »

Pozdravljeni,
tudi sama se spopadam s psihičnimi težavami, najbolj anksioznostjo. Sekiram se za vse stvari (še posebej študij) in to me kar izčrpa. Zato sem se pred parimi meseci odločila za pisanje bloga. Začela sem čisto drugače, zadnje čase pa pišem veliko razmišljanj o vsakodnevnih težavah s katerimi se soočamo. Včasih je to dobra stvar, da damo iz sebe, mogoče na malo drugačen način. Lahko poskusite tudi sami, tako s pisanjem, kot z branjem.
Lp

www.ninkicaka.blogspot.com
Prijavljen
freedom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #1170 dne:: torek, 25. marec 2014 ura: 10:48 »

hellow Smiley

se ena novaa na forumu....moram rect da si kr  clap ker sem koncnu zbrala pogum da se vam javim....sem paa kot si sama pravim "en velik strah na dveh nogah"...uf pa se rima see-hehe  sesmejem sesmejem

Prijavljen
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #1171 dne:: četrtek, 27. marec 2014 ura: 12:53 »

Freedom calls...  oki
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #1172 dne:: ponedeljek, 31. marec 2014 ura: 17:37 »

Mimogrede, a je mogoče imeti fobijo pred telefonskimi klici? Samo telefon vzamem v roke, včasih mi še številke ni treba vtipkat in me začne grabit panika. Že navadnih klicov neznanih ljudi me je groza, kaj šele da bi se na terapijo naročila. Zanimivo. Ima še kdo podoben strah?

Mogoče ne tako intenzivno, kot se sliši pri tebi, vendar se mi zdi normalno, glede na to da že od nekdaj poznam tja in sem kakšne ljudi, ki imajo tak odpor samo pico po telefonu naročit  Huh? Tako, da ja... nič posebnega
Ali pa ko ti je nekdo všeč ali pa imaš občutek, da je malo "nad teboj" in potem mencaš, strah te je, slabo ti je,... bi poklical ne bi, bi se javil, ne bi... ja...se dogaja  sesmejem
Prijavljen
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #1173 dne:: ponedeljek, 31. marec 2014 ura: 18:18 »

Mogoče ne tako intenzivno, kot se sliši pri tebi, vendar se mi zdi normalno, glede na to da že od nekdaj poznam tja in sem kakšne ljudi, ki imajo tak odpor samo pico po telefonu naročit  Huh? Tako, da ja... nič posebnega
Ali pa ko ti je nekdo všeč ali pa imaš občutek, da je malo "nad teboj" in potem mencaš, strah te je, slabo ti je,... bi poklical ne bi, bi se javil, ne bi... ja...se dogaja  sesmejem
Nas je veliko takih, ki se s tem problemov ukvarjamo in srečujemo. Še sreča, da obstajajo sms-i. drugače se pa da to zadevo najlažje premagati z vajo, kot vse ostalo probleme povezane s socialno fobijo... še lažje pa je če ti v roke porinejo službeni telefon... zdaj pa pokliči 500 folka Smiley se navadiš Smiley
Prijavljen
eva
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #1174 dne:: torek, 01. april 2014 ura: 20:07 »

grozno mi je.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1175 dne:: torek, 01. april 2014 ura: 20:20 »

grozno mi je.

? ? ?

Kaj dogaja Eva, daj napiši malo več... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
freedom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #1176 dne:: sreda, 02. april 2014 ura: 16:26 »

Gres v lj in te cela panika...   Huh? Panicen napad sred ljubljane Shocked k lahku noo....resnuu...pol pa ziu taku ce lahku nooo... Sad jok
Prijavljen
eva
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #1177 dne:: sreda, 02. april 2014 ura: 18:38 »

preveč me je sram. Bolj pravilno bi bilo da napišem da sem grozna, ne da mi je grozno. Grozno mi je ker sem grozna. Po toči zvoniti je prepozno in jaz sem nad zrelo žito poslala oblak toče. Vse je šlo v maloro.
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.394

« Odgovori #1178 dne:: četrtek, 03. april 2014 ura: 17:56 »

preveč me je sram. Bolj pravilno bi bilo da napišem da sem grozna, ne da mi je grozno. Grozno mi je ker sem grozna. Po toči zvoniti je prepozno in jaz sem nad zrelo žito poslala oblak toče. Vse je šlo v maloro.

Eva

Premišljeval sem o tem. Pa ne verjamem, da si ti grozna. Nevem sicer, ali si tisto s točo mislila dobesedno, ali nekako simbolično. Ampak tega kratkomalo ne verjamem.
Prijavljen
perchy111
gost
« Odgovori #1179 dne:: sobota, 05. april 2014 ura: 16:51 »

Oj,
sem nova na forumu. Imam pa eno veliko težavo, ki ne vem, kako naj jo rešim in me počasi ubija. Gre pa za težavo v povezavi s fantom, s katerim nikoli nisva nič imela. Bil pa je moj najboljši prijatelj.
Spoznala sem ga v 5.razredu osnovne šole in prvi dan mi je padel v oči. Potem sva bila sošolca še vso srednjo šolo in tudi na faksu sva. V srednji šoli sva postala potem najboljša prijatelja, bilo je tudi tako, da sva trenirala šport skupaj. Skupaj sva hodila v šolo, iz šole, skupaj sedela pri pouku, skupaj sva se učila. Smešno je bilo to, da sva se učila skupaj po telefonu, vedno, za vsako kontrolno. Skupaj sva šla tečt, skupaj v fitnes. Ko je naredil izpit za avto, je mene najprej peljal okoli, enako jaz. Potem mi je enega dne povedal, da mu je všeč sošolka. Konec 4.letnika sta bila potem skupaj. On je takrat kot da bi odsekal. Ni me več klical, zanj nisem več obstajala. Meni je bilo hudo, ampak sem nekako preživela. Potem je prišel faks. Imela sem tak čuden občutek, če sem prišla zraven njegove družbe, kot da sem mu odveč. Vedno je v moji prisotnosti objemal svojo punco, jo poljubljal. Do mene je imel tak čuden odnos. Na faksu me je komaj poznal, ko me je pa klical, je bilo pa kot včasih, zares prijetni pogovori, uživala sva v pogovorih, ki so se vlekli. Se mi pa zdi, da je imel do mene drugačen odnos, kot do ostalih sošolk, grobji. ne znam razložiti, ampak nisem edina, ki je to opazila. Čeprav po telefonu ali ko sva bila sama, pa je bilo tako, kot včasih. Prvi dve leti faksa se torej skoraj nisva družila. Potem v tretjem letniku sva imela skupaj vaje pol leta in takrat se je vse začelo spet. Spet enako kot v srednji šoli. Spet mi je pisal po zvezku med predavanjem pred vajami, spet enaki pogledi, spet sva uživala v družbi. Začela sva tudi hodit ven jest. Skupaj sva se vozila na izpite. Takrat sem dojela, kako mi je manjkal vse od 4.letnika srednje šole. In res sem uživala v njegovi družbi. Na koncu leta sem imela težave z izpiti, mislila sem, da ne bom naredila letnika. Pa me je spodbujal, velikokrat poklical, kako se držim, če se učim. Prišel je velikokrat na obisk. Z mano je šel na izpit. Ne morem verjeti, kako mi je pomagal. Letnik sem naredila. No, potem pa sva začela v 4.letniku hodit na študentska kosila, večerje. Povabil me je na koncerta in sva šla. Sicer ne vem, kje je bila njegova punca, jaz sem takrat povabilo sprejela, kar če sedaj za nazaj gledam, ni bilo prav. Večkrat sva šla tudi na pijačo zvečer ob 11h in bila tam do 2h. On je ves ta čas na faksu imel še isto punco kot konec srednje šole. Tako da to najino druženje se mi zdaj zdi, da je bilo preveč. Preveč sva bila skupaj glede na to, da je imel to punco. Moja napaka je bila, da nikoli nisem rekla ne, da sem vedno šla, ko me je klical. In to s takšnim veseljem. V njegovi družbi sem res uživala. Pogovarjala sva se vse, nikoli mi ni bilo dolgčas. Zaupala sem mu vse. Res vse. On pa tudi meni. Zadnjič, ko sva se dobila, mi je povedal, da jemlje neke tablete. Sem bila presenečena, namesto tega sem mu poslala nekaj za sproščanje, avtogeni trening. No in to mi je očitno tako zelo zameril, da je po tem pogovoru prekinil stike. Ko sem ga naslednjič klicala, se mi je oglasil in imel tak glas, govoril je z odporom, hladno. Bila sem tako presenečena, v šoku. Potem sem poskusila še s par smsi, nisem vedela, kaj je narobe. Potem me je klical, da naj pozabim vse, kar je bilo, da naj se delam, kot da nič ni bilo. Potem mi ni več odgovoril na sms, ne na klic. Ko sva se srečala na faksu, me je zignoriral. Popolnoma. In to tako zelo boli. Ko gre mimo in te niti ne pogleda. Jaz sem se v pol leta sesula. Nisem naredila nobenega izpita. V družbi mi je ratalo ostati sproščena, nasmejana, energična, taka kot vedno, v bistvu sem izžarevala še več energije. Ne vem, kako mi je uspelo, ampak tako je bilo. Ko sem bila sama, pa sem jokala. Ker mi je manjkal on. On, ki je bil vedno zame tam. Ko sem rabila nasvet, pomoč, pogovor, ali pa kar tako. Poklicala sem ga lahko ob polnoči. Saj on pa tudi mene. Meni je predstavljal oporo. O meni je vedel vse. Razen tega, da mi pomeni več kot le prijatelj, tega mu nisem nikoli razkrila. Čeprav obnašala sem pa vedno se, kot se za prijatelja spodobi. Niti mu nisem povedala, da mi pomeni več. Imel je punco, zakaj bi potem sploh kaj poskušala.
Torej, pred enim letom in tremi meseci je prekinil stike z mano. Kolega, ki je prijatelj od obeh, mi je povedal, da je pri tem besedo imela tudi njegovo dekle in da noče o tej temi govoriti, da mu je neprijetno. Zdaj ko gledam za nazaj, je bilo vse narobe. Preveč sva se družila, meni je on postajal vse bolj všeč. tega sem se zavedala. Ampak z njim sem uživala. Zdaj za njega ne morem nič rečt, ampak če ne bi užival z mano, zagotovo ne bi bil toliko z mano in me klical. Verjamem, da sem mu nekaj pomenila. Če se je v meni vse spreminjalo, ne vem, mogoče se je tudi v njem. Mogoče je bilo to narobe. Ali pa njegovo dekle. Samo moj post o sproščnju že ni mogel tega povzročiti. Ali pač? Grozno mi je, ker se stalno sprašujem, zakaj. To je nekaj najhujšega, ko nimaš odgovora. Saj vem, da če po tolikem času nisem našla odgovora, da ga sama ne bom, ampak vseeno.
Po pol leta, ko mi je bilo tako hudo in ker sem dojela, da se ne bo več z mano normalno zgovarjal, sem mu napisala pismo, 10 strani, kjer sem mu napisala vse. Tudi to, česar do takrat še ni vedel - torej o mojih čustvih do njega. S tem pismom sem mu vrnila tudi še nekaj stvari, ki sem jih imeal njegovih. Ko sem mu dala tisto pismo (sem šla kar do njega domov), se je do mene obnašal tako hladno. Tega nisem pričakovala in mi je zmanjkalo glasu. Ko sem hotela nekaj reči, nisem imela glasu. Potem je itak zaprl vrata in sem šla. Seveda sem jokala. Res, tako se do mene ni še nihče obnašal. Po ene treh mesecih po tem, na faksu me je pozdravil. In sem bila tako jezna nanj, ker sem šla čez tako hude čase poleti, da sem mu v efektu takoj po srečanju napisala mail, naj me ne pozdravlja, ker mi je uničil počitnice. Joj, kako mi je bilo takoj naslednji dan žal. Ampak pri tem sva potem ostala. Pri nepozdravljanju. Enkrat sem mu potem preko maila (ker v živo nisem sposobna, ker mi zmanjka glasu), napisala, če bi šla lahko na eno pijačo, da se pogovoriva, pa mi ni odpisal.
Grozno mi je, da sem bila oziroma sem odvisna od njega. Ko nisva več v kontaktu, nisem imela take osebe več, kot je bil on zame. Saj imam res super prijateljice, ampak z njim je bilo drugače. Ne znam razložiti. Dajal mi je energijo. In potem ko izgubiš nekoga takega, je težko.
Doma nimam več nič njegovega. Samo kaj ko me pa čisto vse spominja nanj. Ko grem tečt. Ko tečem, mislim nanj. Vsaka pesem me spomni nanj. Ko se pogovarjamo o raznih izkušnjah, vedno pomislim nanj, ker sem ogromno stvari z njim doživela. Ne vem, v pogovorih se vedno spomnim, da z njim sva se tudi o tem menila. Zadnjič je teta rekla, da ji gre na živce, da njen sin sestavlja rubikovo kocko in dela trike s kartami, ker to naj ne bi bilo puncam všeč. Npr meni je bilo to pri njem tako všeč. V glavnem, vse me spomni nanj. Saj tega ne povem naglas, ampak tako je.
No, ampak jaz ne vem, kaj naj naredim. Povsem mi je uničil leto. Postala sem povsem nesamozavestna, punca, ki ji primanjkuje energije. Najhujše čase sem preživljala poleti, to je morala biti depresija. Prijateljice so seveda vedele vse, kar se je dogajalo. Enkrat me je ena nadrla (za kar sem ji danes hvaležna, čeprav se je to zgodilo v kavarni, pred vsemi sem se razjokala), da ne more več gledati, kako imam žalostne oči, da naj neham, naj grem nekam za en teden, da me fant ni vreden, da naj znova začnem živeti, kot sem včasih, ker noče, da vržem vso mladost stran. Ampak. Imela sem dva največja izpita za narest, ker jih med letom seveda nisem uspela. Amapk se nisem mogla učiti. Več sem prejokala, premišljevala kot pa se učila. Potem sem obupala nad faksom in sem šla sama na dopust. Imam odlične prijatelje, s katerimi se imam super, ampak takrat sem potrebovala iti sama. In tam sem šla na kolo, stalno sem bila v naravi, spoznala par novih ljudi, počela nove stvari in po več kot pol leta ponovno slišala svoj smeh iz srca. Se še prav spomnim trenutka, ko sem se prav zavedla, da se spet smejim. Prav uno kot otrok iz srca. Noro dober občutek. No, letnik mi je potem ne vem kako uspelo narediti.
Ampak problem je zdaj ta, da ne znam naprej. Nimam tiste moje notranje energije. V družbi odlično delujem, ampak sama vem, da se ne počutim tako, kot sem se pred letom in pol, ko sva se z njim preveč družila. Niti nimam več tistega iskrenega smeha, iskric v očeh. To vejo moje najboljše prijateljice.
Ko srečam njega (kar je neizogibno glede na to, da študirava isto), mi odpove glava. Komaj znam hodit. Enkrat so mi refleksno stekla solze po licih. Neprijatno glede na to, da so bili zraven ostali sošolci, ki niso vedeli, kaj se dogaja. In kako jim razložiti, da je šla mimo samo oseba, ki me je tako zelo prizadela. Ko ga srečam, izgubim besede, glas, vse.
Pole tega pa se mi stalno sanja o njem. Vsaj enkrat na teden. In vse sanje so približno enake. Samo ozadje se menja. Vedno se srečava in se samo gledava, rečeva pa nič. Nikoli se mi o njem ni sanjalo nič intimnega, nikoli se nisva poljubila v sanjah ali karkoli. Vedno je prisoten samo boleč pogled. Te sanje me bojo počasi spravile ob pamet. To se mi torej sanja že več kot eno leto. In ni mi več prijetno, res ne. To ni normalno.
V tem času nisem imela nobenega fanta niti ga nočem imeti. Ker nimam čisto nič razčiščeno. Vem samo, da mi kljub temu, da me je prizadel, razočaral tako kot nihče, da mi še vedno pomeni vse. Zadnjič sem izvedela, da nima več punce. Da sej je z njo razšel po torej 4 letih. Ko mi je to povedala prijateljica, je bil moj odziv nenormalen. Bila sem tako zelo vesela, v sebi sem začutila tisto energijo, ki mi manjka vse od takrat, ko se ne pogovarjava več. Najraje bi skakala od veselja v zrak. Pa nisem mogla, ker sem bila na za to neprimernem mestu. V sebi torej vem, da mi pomeni največ na svetu. In seveda sem imela potem v glavi sto scenarijev, kaj in kako bi lahko šlo dalje. Nikoli ne bi mogla povsem pozabiti, da sem trpela zaradi njega, ker mi ni nikoli obrazložil, zakaj se ne pogovarjava. Samo nehal je govoriti in spremenil dvoj odnos do mene v grozno hladnega. Ampak še vedno ga imam pa najraje. To je ta problem.
Po tem sem spet premišljevala. Ali hočem, da se odnos kaj spremeni ali ostane, kakršen je. Po svoje me je prizadel, kot me ne bo nihče vem, ker tega ne bom pustila. Ampak tako težko živim tako kot je, v bistvu ga imam najraje. Kakšna zmeda ej. Seveda ne smem pustiti, da je kot je, ampak grozno mi je pa to, da zdaj izgleda, kot da je moja sreča odvisna od njega. Ker to pa ne bi smelo biti res. Ker tudi tisto z njim sem bila jaz. Tista energična punca pred enim letom sem bila jaz. Punca, ki je zaradi energije privabljala ljudi. Verjetno vse izgleda čudno, saj nenazadnje nikoli med nama nič ni bilo. Bila sva le zares dobra prijatelja. Ampak on je meni vedno pomenil nekaj več. Zaradi njega sem se razšla z mojim do sedaj edinim fantom. Ker je rekel, da ne more tekmovati z njim. Pameten dečko, super dečko, še zdaj se pogosto slišiva.
V glavnem, prišla sem do zaključka, da kot je bilo, ne more biti. Absoltno ne, ker moram tudi jaz živeti. Lahko je tako kot je, lahko pa je kaj več, a z ogromno truda, nenazadnje sva eden drugemu povzročila veliko neprijetnih občutkov.
No, odločila sem se, da ga za začetek pozdravim, ker se mi je zdelo odraslo. Prvič ko sem ga srečala, mi ni uspelo. Dva tedna nazaj pa sem ga pozdravila. Prvič po tako dolgem času mi je uspelo, saj še sama ne vem, kako da nisem bila brez glasu. Na njegovem obrazu se je izrisal tako lep nasmeh. Sem mislila, da ga ne bom nikoli več videla. Ta nasmeh je povedal več kot tisoč besed. To mi je povsem spremenilo dan. Naslednji dan so me vsi spraševali, kaj se mi je zgodilo, da sem drugačna. Ker samo on zna prižgati tiste iskrice v mojih očeh, mi da energijo. Groza, kaj en nasmeh naredi.
No, zdaj pa res ne vem, kaj naj. Vse je tako zakomplicirano. Ne morem nanj čakati celo življenje, če se bo on slučajno spomnil, da bi me kontaktiral. Z njim bi šla tako rada na kavo, ker moram izvedeti, kaj se je zgodilo. To mi dolguje.
Ampak saj jaz bi imela nekoga, nekega fanta. Ampak zares vsakega primerjam z njim, samo da mi pride malo bližje. In nihče mu ne seže niti do kolen. Nihče se ne zna pogovarjati z mano kot se je on. Ne znam tega razložiti. Nikomur ne morem zaupati tako kot sem njemu. Poznam ogromno dobrih fantov, vem, da bi lahko imela fanta, ampak ne morem. Bojim se, da ne bom nikoli mogla imeti nikogar več tako rada, kot imam/sem imela njega. In ne morem biti z nekom samo zato, da bom, če pa do njega nimam takih čustev, če imam v srcu samo njega. Do pred enim mesecem sem seveda hotela, da se to že neha, sem bila odločena, da zame ne sme več obstajati. Potem pa sem izvedela, da ni več z njo. In čeprav sem trdno na realnih tleh (saj niti ne govoriva ane), ne vem več, kaj naj. Spremenilo se ni nič, pa vseeno tako veliko. V bistvu se mi zdi, da brez njega ne znam živeti. Bi ga morala jaz povabiti na kavo? Ampak bojim se, da bi me zavrnil ali pa mi ne bi odpisal na morebitni sms. Ker bi me to spet prizadelo. Vem, da bi vse,kar bi najprej rada, en ornk iskren pogovor z njim. Dolg pogovor. Ne vem pa, kaj bom naredila, če do tega ne pride.
Poleti grem na potovanje za 3 mesece. Za to sem šparala dolgo, odločila pa sem se z namenom, da se umaknem iz tega okolja, da ga tudi pozabim. Zdaj, ko je frej, sem sicer vsa zmedena, ampak ne vem, če je to zares to, kar hočem - ga pozabiti. V glavnem, toliko notanjih konfliktov je v meni, da jih težko prenašam. Pride dan, ko ne vem, kaj naj sama s seboj in se samo razjokam. Ker tole me ubija, res me. Še dobro, da sem začela tečt, da gre vsaj malo te energije ven.
V glavnem, kaj menite. Ali je to obsedenost/ljubezen - glede na to, da sem stara 23 let in mi je všeč od 5.razreda, ali naj ga jaz povabim na kavo ali naj poskusim iti dalje brez tega, da bi vedela, kaj se je zgodilo. In če slučajno to drugo - kako? Naj povem še to, da sem dobila predlog od prijateljice, da naj bom kar z enimi fanti, da to pomaga. Ampak to je proti mojim vrednotam, ne morem biti z nekom kar tako.
Po svoje si tako želim te kave z njim (danes se mi je celo sanjalo, da sva bila na kavi). Ampak ne vem, če mu jo hočem spet jaz predlagati. Se mi zdi, da sem jaz na začetku poskusila popraviti odnos, za katerega ne vem, zakaj se je nehal. Da sem mu predlagala kavo, odgovora pa sploh nisem dobila. Torej mu do tega sploh ni. Sem premišljevala, da hočem do poletja iti na kavo z njim in to razčistiti. Ker zdaj pa res ni več kaj izgubiti. Če mi bo na povabilo rekel ne, potem upam, da bom preživela tudi to, če sem do sedaj, bom tudi ta udarec.
V glavnem, mi lahko kdo prosim malo pomaga?
Prijavljen
Strani: 1 ... 56 57 58 [59] 60 61 62 ... 70   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar