FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 09. september 2026 ura: 00:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 54 55 56 [57] 58 59 60 ... 70   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 313001 krat)
MP2011
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 404

« Odgovori #1120 dne:: sreda, 02. oktober 2013 ura: 19:03 »

Maja22
Točno to. Ne moreš se sama boriti... rabiš pomoč. Si že kaj razmišljala o psihoterapiji? Verjetno bi rabili kar skupinsko.  unsure Te tablete ti očitno ne odgovarjajo; mogoče se bi splačalo o tem pogovoriti z zdravnikom, ki ti jih je predpisal. Napiši še kaj, če ti izpoved pomaga...
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 387

« Odgovori #1121 dne:: četrtek, 03. oktober 2013 ura: 19:31 »

Maja 22 ojla  Tongue

Katera AD-je in AP-je pa jemlješ? Recimo jaz jemljem Zoloft 100 mg, Kvelux 50mg, 3x eglonyl 50 mg, moram reči, da stranski učinki so bili: diareja, evforija, potem pa paranoja.... sanje pa so tudi bile zelo intenziven, hehe od horora, do bizarnih/absurdnih stvari sesmejem sesmejem

Hočem ti reči, da vedi, da sonček sije za oblaki, ok?

le piši, kako si, papa  rozicodam
Prijavljen
noxx12
gost
« Odgovori #1122 dne:: nedelja, 06. oktober 2013 ura: 02:43 »

do zdj sm se obremnjevou kaj naj napisem...nekaj sm ze napisu pa sm poi zbrisu kr se mi je zdel glupo in nism vedu kaj si bo folk mislu o tem kar sm napisu sam enkrat je treba prebit led ce hoces km pridt...doskrat sm ze hotu svoje tezave zaupat frendom sam folku na nek nacin nemorm zaupat ceprou vem da jim lahko mi neki to preprecuje zato sm zdj napisu to da vsaj neki dam iz sebe da je vsaj malo lazje...res ni veliko sam za zacetek bo pomoje dost ze stem sm naredu velik (vsaj tako se meni zdi)
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1123 dne:: nedelja, 06. oktober 2013 ura: 08:56 »

Noxx pozdravljen... rozicodam

Tukaj lahko pišeš brez strahu vse, kar ti leži na duši in ti bomo prisluhnili,
vsi smo tukaj z različnimi problemi in skupaj bomo našli pot.... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
noxx12
gost
« Odgovori #1124 dne:: nedelja, 06. oktober 2013 ura: 12:34 »

pzdrauleni usi 
sprva sm mislu da sm en redkih k ga muci soc.fobia in zato nism upu nobenmu povedat kaj me muci na temu forumu sm pa ugotovu da ubistvu ni mal folka k ga to muc ...zadnje case se malo izogibam druzenju in pogovarjanju s frendi ze po fbju je muka kr se mi zdi da jih bom nekako uzaliu ali kako drugace prizadeu z nepremislenimi besedami...sem pa tudi malo razmislau iz kje bi lahko to izviralo in ubistvu sm hitro prsu do zakjucka, ze od vrtca in do srednje sole se je ponavljalo zajebavanje s strani vrsnikou ker pac ne prihajam iz istega okolja kot pa so oni potem sem prisel na zavod bob kjer se je soc.fobia malo umirila in sm spoznou neki nouga folka sam sedaj ko pa sm spet samo doma je pa se huje kot je bilo...razmislu sm tud da bi mogoce su kasnemu zdravniku sam oni ti predpisejo tablete kar pa se mi spet zdi krneki...havala toja za spodbudo in lep dan usm skupi
« Zadnje urejanje: nedelja, 06. oktober 2013 ura: 12:45 od noxx12 » Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.395

« Odgovori #1125 dne:: nedelja, 06. oktober 2013 ura: 14:15 »

hojla Noxx12

Ne, nisi edini s socialno fobijo. Dobrodošel v klubu. Veš, tudi jaz imam kar naprej občutek, da sem strahovito užalil ljudi s čim, kar sem pravkar objavil. Potem pa mi napišejo odogovre, kako lepo sem jaz napisal, pa da sploh nikogar nisem užalil. Ampak ta občutek pa imam še vseeno še kar naprej. Najbrž ga bom imel tudi potem ko bom tole objavil. Da tule samo lupetam gluposti.
     No, skratka, kaj sem že hotel reči? Aja, seveda, pozabil sem. Skratka, Noxx12, dobrodošel na krovu.

Poni
Prijavljen
arc
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #1126 dne:: nedelja, 06. oktober 2013 ura: 15:51 »

Še jaz bi te rad pozdravil Noxx12. Sem še en tak, ki ga muči socialna fobija.
Prijavljen
noxx12
gost
« Odgovori #1127 dne:: ponedeljek, 07. oktober 2013 ura: 12:31 »

pozdravleni usi sesmejem
lepo je vedt d nisi eden redkih k ga to muc... Zanima pa me kako se lahko tega znebim kr je res ze prslo tako dalec da me ovira v zivljenju...ne druzim se vec z prijatelji doma sm v sobi po cele dneve in res bi se rd znebiu tega...rad bi povedau eni prijatelici kaj me muci pa nevem kako naj ji to povem in strah me je njenega odziva...
Prijavljen
MP2011
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 404

« Odgovori #1128 dne:: ponedeljek, 07. oktober 2013 ura: 13:23 »

Noxx...
Če si depresiven lahko probaš antidepresive, ki ti jih lahko predpiše tvoj zdravnik ali psihiater.
Za socialno fobijo bi koristila psihoterapija in postopno vključevanje nazaj v družbo... tu ti lahko pomagajo prijatelji. Tukaj je seznam psihiatrov in psihologov (psihoterapevtov) na koncesijo:
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37
Naroči se pri enemu potem pa osebnemu zdravniku reci za napotnico.

LP

Matic
Prijavljen
noxx12
gost
« Odgovori #1129 dne:: ponedeljek, 07. oktober 2013 ura: 16:51 »

hvala matic za nasvet sesmejem
Prijavljen
maja89
gost
« Odgovori #1130 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 10:53 »

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Stara sem 24 let. Težave so se mi začele pojavljati približnodober mesec dni nazaj, ko se mi je kar naekrat zvrtelo, zmeglilo pred očmi,povišal se mi je pritisk in srce mi je bilo močno in hitro. bila sem pri osebni zdravnici, ki mi je najprej pregledala kri (bila je normalna le levkociti 11,67 in sedimentacija 20) potem pa rekla samo naj počivam in mi dala antibiotike Azibiot. Potem se mi je zopet zvrtelo, tiščalo me je v psih in se mi vrtelo v glavi. Bilo mi je slabo in dobila sem drisko. Bolečina v prsih je bila pekoča in kar močna. Šla sem na urgenco, kjer so rekli, da je to posledica virusa in anksioznosti ter da naj počivam. Rekla sem se ok, verjetno sem res anksiozna in odšla domov. Dokler se ni spet začelo... Težje dihanje... pekoče bolečine v prsih, vrtenje v glavi, bolečine v okončinah, v glavi... in zopet sem šla k svoji zdravnici. Ta me je tokrat poslala na internistično ambulanto kjer so mi zopet pregledali kri, naredili ekg in slikali pljuča. vse je bilo ok. Diagnoza zopet: Verjetno okužba zgornjih dihal in ob tem napadi anksioznosti. Zvečer pa so se začele pekoče bolečine v desni strani glave. Moja zdravnica mi je dala inekcijo ketonala vendar se stanje ni popravilo. Poslala me je k nevrologu, ki je naredil ct, tudi ta je bp. Zdravnica me je znova poslala k pulmologu, ki je naredil metaholinske teste in izključil astmo. Vendar težave ne ponehajo. Vsake toliko me zaboli pri srcu, ne morem narediti polnega vdiha, trga me po rokah, mravljinči mi levo nogo, tišči me v glavi.... obup
Tako sva z osebno zdravnico prišle do zaključka da gre verjetno res za anksiozne motnje in mogoče blago depresijo. poslala me je v Ljubljano na krizno enoto, ker je bil to še edini prishiater, ki je tisti večer delal. Ta zdravnica mi je predpisala xanax in me napotila k drugemu psihiatru. Zdravila mi sicer znižujejo pulz, vendar počutje je še vedno isto. Zdaj tudi jaz mislim, da je vse res posledica psihe. Mesec in pol nazaj je umrl bližnji kolega in to nenadne smrti...kar sredi ceste padel dol. Zdaj me je strah, da se bojo moji simptomi končali enako. Vsakič ko me zaboli roka si mislim, da je to srčna kap, če me zaboli glava mislim, da bom kar umrla. Strah me je tega... ponoči se zbujam in sem res le senca sama sebe. Nikjer nočem biti sama, ker se bojim, da se mi kaj zgodi in ne bo noben dovolj zgodaj odreagiral. Ali ima še kdo podobne težave? Danes moram poklicati psihiatra, ki mi je bil priporočan, vendar se bojim, da bom čakala zelo dolgo Sad

lp
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1131 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 14:50 »

maja89 ojla rozicodam

Moram ti reči, da sem sam imel podobne težave, oz. jih imam še vedno... Po vseh možnih preiskavah, so mi diagnosticirali panično motnjo in depresijo. To se je izkazalo za pravilno, dobil sem zdravila, AD-je, AP-je, ter se je zadeva pričela izboljševati, no stranski učinki zdravil so bili na začetku kar močni, samo, ko so pa minili pa je bilo OK. Vendar zdravila so samo "bergla", na katero se upreš, ko je hudo, pomembno je, da si življenje postaviš, oz. poizkušaš postaviti na stran, ki to bo odgovarjala, recimo hoja v naravo, najdi si kak hobi, zaupaj se pravim prijateljem(ne pivskim), ter glavo pokonci pomezik

Glede psihiatra, če te skrbi predolga čakalna doba, lahko kadar koli greš na polikliniko med 8 in 15. uro ali po 16. uri na EKI, na zaloški 29, kjer te bodo sprejeli in pomagali. Ne boj se, ne boš ostala v bolnišnici pomezik

Drži se in tipkaj, kako bo.... Smiley
Prijavljen
maja89
gost
« Odgovori #1132 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 15:07 »

dejc najlepša hvala za hiter odgovor.
 Klicala sem psihiatra na aškerčevo ker sem še študentka in bom že naslednji dan na vrsti. Samo je tudi sestra tam rekla naj čimprej preneham s xanaxom, ker te hitro zasvoji. Tisti dan ko sem bila na EKI-ju sem dobila tudi Cipralex, ki naj bi ga začela jemati šele čez 14 dni, vendar je sestra danes rekla naj kar začnem in sicer s četrtinko na dan. Nekaj sem že brala o stranskih učinkih, vendar bi vseeno prosila, če mi jih lahko še kdo napiše, da se jih res ne prestrašim preveč. Ali to počutje kdaj mine? bojim se, da bom vedno taka v strahu. Imam sicer kakšne dobre trenutke v dnevu, ko se mi povrne tudi apetit in lahko dokaj normalno diham. Imam pa tudi zelo slabe, ko se mi zdi da ne dobim dovolj zraka. Kaj naj naredim v takrat? Rada bi odšla kam na sprehod, vendar že če počasi hodim po ravnini se mi zdi da bom ostala brez zraka. Upam da bo res bolje...
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1133 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 15:27 »

Maja oj rozicodam

Ja nekje 2-4 tedne traja, da stranski učinki minejo.... Xanax je dobro zdravilo, namenjeno je, da se umiriš in za lajšanje stranskih učinkov AD-jev. Torej, v enem mesecu se nič ustrašiti,da boš odvisna od njega. Cipralex je AD, sem ga jemal, je dober, samo meni je bil mogoče prešvoh, zato sem dobil Zoloft. Stranski učinki so pa lahko: Driska, še večja depresija, anksioznost, to praviloma v dveh tednih izzveni, tako, da kar korajžno, ok? oki
Prijavljen
maja89
gost
« Odgovori #1134 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 15:29 »

Super Smiley Najlepša hvala za vso pomoč Smiley Bom sporočala kako mi bo šlo Smiley
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1135 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 15:34 »

Ni problema sesmejem
Prijavljen
christian
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #1136 dne:: četrtek, 10. oktober 2013 ura: 15:34 »

Zdravo sem nou na tej strani,
verjetno eden najmlajsih ,imam 22let,,,

nevem tocno kako in kj ker nimam izkusenj s temi stvarmi ,ampak so mi svetovali to stran da pogledam pa kj napisemm,...
uglavnem zadnje case se pocutim cudno ,kot da zgubljmam ravnotezje in uni obcutek koda bom wsak cas padu skupaj,,,,to me je prestraslo in zdej se mi to dogaja wsake tolko in je full neprijeten obcutek ,,pred parimi dnevi sm kr klical zdravnika ki nekako nism mogu niti se ustat z postelje in slabo in slabo,,,dobil sem neki urgentno za u bolnico in tm so pregledali kri pluca pa se kj in niso nix nasli in niso tocno vedli kj je ,,,govorili so da verjetno napad panike in anksioza od prevec strasa in usega skupaj ,,,.

zdej kasno mnenje od vas ki meni je cudno da se mi je to zgodilo ze pri teh letih ali ima se kdo kj takega ,namrec ucasih se pocutim koda umiram
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #1137 dne:: četrtek, 10. oktober 2013 ura: 23:04 »

Pozdravljen !

Pri skoraj vseh boleznih leta niso pomembna.Dobro je samo to,da zdaj lahko hitreje najdemo pomoč.
Veliko več se govori o duševnih motnjah,kot leta nazaj.Mladim v današnjem svetu resnično ni nič prihranjeno in večina mladih se odkrito pogovarja o svojih težavah.
Moj nasvet tebi je kratek :obisk strokovnjaka s katerim se bosta dogovorila vse kaj in kako naprej.
Občutek,da boš umrl poznamo skoraj vsi ,ki smo tu gor,vendar ne boš umrl,tudi mi nismo smo pa veliko prestali in delali na tem,da si izboljšamo naše težave in živimo dalje in bolje.

Drži se  Smiley
Prijavljen
Narciska
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #1138 dne:: četrtek, 31. oktober 2013 ura: 11:20 »

Pozdravljeni,

že nekaj časa zbiram pogum, da tudi sama napišem kaj o svojem problemu in da se najde nekdo, ki ga mučijo podobne težave. Približno pol leta nazaj sem doživela nekaj strašnega, kar še sicer sedaj ne vem točno kaj je bilo. Močna napetost in nepojasnjena nervoza, 5 dni nisem mogla nič pojesti, nobene volje do življenje, črne misli, tresenje in na splošno zelo slabo počutje. Takrat sem odšla tudi k zdravniku, ki mi je injiciral apaurin in mi za po potrebi predpisal Helex. Do danes sem vzela samo polovičko, ker me je tablet strah kot hudič križa.
Uglavnem od takrat naprej se ne morem pobrati. Znaki nemira in napetosti so prisotni vsak dan. Približno 2x na mesec obiskujem psihoterapevta s katerim želiva ugotoviti, kaj so vzroki ki me delajo napeto in nervozno. Moram povedati tudi, da se v mesecu ti znaki pojavljajo zelo različno. Npr. včasih se nervozna in imam nek čuden pritisk v glavi; včasih je prisotna samo tesnoba, ki jo občutim kot en cmok v predelu želodca; včasih pa je prisotno samo drhtenje (tresenje rok...) in pa občasno hitro bitje srca.
Pri psihiatru še nisem bila in tudi ne jemljem nobenih zdravil. Ker pa se situacija ne normalizira sem se odločila, da grem po nasvet še k splošnemu zdravniku, ki pa mi je svetoval obisk psihiatra. Odločila sem se, da ga bom poklicala in se naročila.Tokrat mi je predpisal Laxaurin, ki naj bi ga vzela po potrebi. Povedala sem mu, da me je strah tablet in da jih ne želim jemati, a je rekel da si s tem da bom cela napeta in utrujena od vsega tudi ne bom pomagala. Sama si pomagam z redno rekreacijo, meditacijo in pogovorom o tem. Sicer sem na splošno dobre volje in se rada družim, pridejo pa dnevi ko sem potrta in žalostna, ter komaj zadržujem solze.
Ko sedaj pogledam nazaj v preteklost, je zelo verjetno da se je ta motja razvijala že dolgo let. Namreč bila sem v daljši zvezi, za katero sem kmalu na začetku ugotovila da to ni to, vendar sem zaradi partnerja in tega ker je bil tako super vztrajala. To zvezo sem sedaj zaradi sebe končala, vendar se stanje ni izboljšalo.
Sedaj imam novo simpatijo s katero sem imam kadar sva skupaj res lepo, vendar mi te moje misli da se mi z njim zgodi isto kot z mojim bivšim partnerjem ne dajo miru.
Mislim, da moram začeti iskati vzrok za svoje težave v sebi in ne v drugih.
Včasih, ko se počutim res slabo si milsim, da je situacija brezizhodna....
Ima kdo od vas kakšno podobno izkušnjo, katero bi lahko delil z mano in mi na kakršenkoli način  pomagal?

Hvala in lep sončen dan vam želim.

Narciska Smiley
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1139 dne:: četrtek, 31. oktober 2013 ura: 14:52 »

Narciska živjo  rozicodam

Poglej, kar pogumno se predaj novi simpatiji in uživaj! Čudovit občutek je, ko je med dvema bitjema "kemija". ok? Glede zdravil ti rajši rečem, da sem mnenja, da ni potrebe, da bi jih jemala, poizkušaj to rešiti s pshioterapijami, zaupaj se tvojemu izbrancu in skupaj bosta lažje našla pot iz te majcene votline, če se tako izrazim Tongue

Srečno!!! oki
Prijavljen
Strani: 1 ... 54 55 56 [57] 58 59 60 ... 70   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar