|
ami
gost
|
 |
« Odgovori #80 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 21:46 » |
|
Verjetno bom svoj način življenje popolnoma spremenil, verjetno bom spremenil tudi prehranske navade in poizkušal zaživeti od zdaj naprej, kot da sem se ponovno rodil. ja, to se mi zdi zdravo razmišljanje; kar je bilo malignega, so izrezali, torej ga zdaj nimaš, obstaja le možnost, da se ponovi... torej, nov začetek in mogoče tudi naslov teme: morda me ne čakaj najhujše upam, da te zdaj že kaj manj boli, drži se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ribič
gost
|
 |
« Odgovori #81 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 22:00 » |
|
Se strinjam z ami 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
trina
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 982
|
 |
« Odgovori #82 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 11:42 » |
|
Dečko...jaz sem celo raziskavo naredila..  In po izvidih boš živel še najmanj 8 let. Najnovejše raziskave: CLARKOVI NIVOJI 8-LETNO PREŽIVETJE () I 100% II 96.3% III 76.1% IV 60.7 % V 38.5% Čez 8 let bo pa itak juhuhu novega. Alexx, po svojem jeziku boš živela večno. Ma kakih 8 let, Dečko, kje pa - tole boš premagal, kot pravi Ami, izrezali so, kar je bilo malignega, lahko se kvečjemu ponovi - če sploh! Tudi moj tast ima že dvajset let kožnega raka, pa čisto normalno živi - in ko bo enkrat pač, glede na svoja leta, neizogibno odšel, ne bo odšel zaradi tega. Glavo pokonci in čim lepše delaj sam s sabo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #83 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 11:56 » |
|
Nisi razumela heca trina. Dečko je razumel. Pozna me in moj odpuljeni način hecanja. Tudi drugi ga poznajo.
Ja...naredila sem celo raziskavo...v angleškem, hrvaškem, italjanskem in slovenskem jeziku. Skoraj 2 uri sem srfala po netu. A misliš, da zato ker sem se zabavala? Pojma nimaš kako rada imam svojega Markeca. In vem, da bo kmalu vse za njim in pozabljeno.
A dolg jezik....težko bi rekla, da ga imam. Ne poznaš me in me nimaš pravice ocenjevati, samo po tem kar pišem gor in poskušam koga razveseliti in nasmejati. Največ krat na svoj račun.
P.S. Markec....kupi si kirurški obliž...tisti ki diha. Mislim, da je Vivapor. Nič ne čisti...samo tam kjer je morda lepilo. Potem pa obstaja pa obliž ki zmanjšuje...preprečuje brazgotino.
Ko bo rana suha pa Mepiform je lepljiva silikonska obloga za preprečevanje in zdravljenje hipertrofičnih in keloidnih brazgotin. Je tanka in prožna obloga kožne barve, kar omogoča diskretno namestitev in zakritje brazgotine. Je samolepilna in prevlečena s silikonskim gelom. Dosedanje izkušnje so pokazale, da topikalno apliciran silikonski gel pozitivno vpliva na hipertrofične in keloidne brazgotine. Mehanizem učinka ni znan, lahko pa je povezan s semiokluzivnimi lastnostmi obloge. Značilnost Mepiforma je tudi uporaba Safetac tehnologije, ki zagotavlja učinkovito, a vendar izjemno nežno in koži prijazno lepljivost. Mepiform je potrebno nositi na brazgotini 24-ur dnevno. Priporočljivo je, da se vsak dan odstrani le za nekaj minut (npr. med tuširanjem), da pregledamo brazgotino. Kot že omenjeno, lahko nato namestimo isto oblogo nazaj na brazgotino, dokler ima le-ta še ohranjeno lastnost lepljenja. Povprečna uporaba enega obliža je približno 7 dni. Za preprečevanje brazgotin je potrebno oblogo namestiti na zaceljeno rano ( pri kirurških ranah po odstranitvi šivov). Uporabljati jo je potrebno od 2-6 mesecev po zacelitvi rane, saj je v tem času še možna tvorba brazgotine. Za zdravljenje že nastalih brazgotin pa je potrebno nositi oblogo od treh mesecev do enega leta, odvisno od stanja brazgotinskega tkiva. Raziskave so pokazale, da Mepiform dobro učinkuje tudi na brazgotine, nastale pred desetletjem ali več. Lastnosti, da je obloga tanka, kožne barve, nepremočljiva, vendar prepustna za vodno paro, omogočajo, da je možno oblogo nositi nemoteno pri izvajanju vseh dnevnih aktivnosti, športov… Mepiform tudi ščiti pred UV žarki z močjo faktorja 7,7.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
BB
gost
|
 |
« Odgovori #84 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 12:14 » |
|
Moj fotr je imel kr tako veliko bulo temne barve na roki blizu pazduhe. Ko so to razrezal se je čist kosti dotikal in preiskave so ugotovile da je blo maligno. No dans ni ne duha ne sluha da bi tam kej rastlo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
gost
|
 |
« Odgovori #85 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 12:16 » |
|
Alexx 100 x ti hvala!  Jaz seveda sem hec razumel.  Sicer pa zdaj jaz več ne grem na preveze, ker mene je en toliko sram, da me bo pobralo.  Tehnik pa mi potem reče, ahh nič vas naj ne bo sram, veste kaj vse sem že videl ...  No, drugače pa meni zdajle ne gre v glavo, kaj vsi okoli mene mislijo, da bom kar umrl?  Vsi so nekako drugačni, ljubeznivi in še tisti, ko so me čisto pozabili so me prišli pogledat domov.  Ma jaz to ne kapiram res ne, zaradi firbca ali zaradi hinavščine, ali zaradi česa drugega? Le kdo bi vedel? 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 13. december 2008 ura: 12:27 od Dečko »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ami
gost
|
 |
« Odgovori #86 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 12:42 » |
|
Dečko, ne lomi ga
ne pacaj nič sam po rani; sveža rana mora biti strokovno oskrbljena; nič naj te ne moti, če bo kaj krvavega ali rumenega izcedka, to je pri celjenju normalno;
sramovati se pa prav gotovo nimaš česa; a misliš, da je tvoj prvi, ki so ga videli; daj no... ni pomembno, kaj je poleg rane še v območju vidnega in komu je dosegljivo... edino pomembno je, da je rana strokovno oskrbljena
po vsem hudem, boš pa ja še malo sramežljivosti preživel... morda se je pa ob teh novih izkušnjah še znebiš
dobronamerne nasvete laikov vzemi kot dobre želje, ravnaj se pa izključno po navodilih zdravnika in medicinskega osebja
tisti, ki se ti zdaj zdijo drugačni in te obiskujejo, v resnici niso nič kaj drugačni, kot so bili... so le, glede na okoliščine, obzirni... ne dajaj vsemu temu preveč pomena
lepo se imej in skušaj malo odvrniti misli od vsega tega
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #88 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 13:29 » |
|
Decko, sem zdele prebrala, kaj se ti dogaja. Sam to bi ti rekla, drzi se!!! Mislim nate in vem, de bo s tabo se vse OK!!!!!!!!!!!!!!! Objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
gost
|
 |
« Odgovori #89 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 12:40 » |
|
Jah klinc gleda, če sem pa malo bolj sramežljive sorte, no.  Drugače pa se kar držim, guram, edino večeri so mal bolj težki, ampak bo tudi to s časom izginilo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
špela4
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 34
|
 |
« Odgovori #90 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:10 » |
|
Dečko drži se vse bo OK,si zelo pogumen fant,mislim nate. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
gost
|
 |
« Odgovori #91 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 11:22 » |
|
Ane, ane, ane, več si jst tega ne grem, res ne!  Jaz še na eno ampak to res orenk operacijo ne grem več, to bi me celotno razrezali, nekaj bi mi s štirimi injekcijami brizgali v telo, da bi videli kam nekaj odteka, imel bi dranažo, pa za ene 2-3 mesece bi še bil v bolniški. Ne, res tega si jaz ne grem več!  Bom moja dermtaloginjo in osebnega zdravnika že prepalamudil!!!!!!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 11:32 od Dečko »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lost_in_time
|
 |
« Odgovori #92 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 16:47 » |
|
Dečko,ti bi super pasal v kaksno mehisko limonado..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
gost
|
 |
« Odgovori #93 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 16:53 » |
|
Khm, zakaj pa?  Veš kaj lost_in_time, če nimaš kaj boljšega za početi, potem mi tudi ni treba takšne stvari pisati. Trenutno ravno nisem razpoložen, za kakšne pretirane hece.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ami
gost
|
 |
« Odgovori #94 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 16:55 » |
|
žal tako ne gre
ne vem, kje boš izbrskal korajžo, ampak moral jo boš... brez rednih kontrol in zelo hitrega ukrepanja v primeru sprememb (izredno pomemben je naslednji pregled, ko bodo pregledali bližnje bezgavke) pri tej bolezni ni pomoči... zelo resno moraš vzeti vse skupaj, kajti, če se pravočasno ne ukrepa, je lahko bitka izgubljena... tovrstna maligna tvorba namreč rada zelo hitro napreduje... res, zelo hitro...
nočem te strašit, saj je možno, da bo naslednji izvid ter vsi nadaljnji, povsem v redu... torej, ne razmišljaj o črnem scenariju, moraš pa biti zelo previden in resno vzeti vse skupaj
morda boš veliko lažje te težke dni prestal s pomočjo pomirjevala... povprašaj svojega terapevta za nasvet
same operacije se pa ne boj... itak je vse pod anestezijo... (tista drenaža, ki jo omenjaš, je ena zelo preprosta stvar, ko se rana čisti skozi ceno cevko, nič takega).... med okrevanjem si omisli bivanje v kakšnih toplih krajih ali pa mogoče toplice... da se malo oddaljiš od te sredine, od bolezni, da se posvetiš sam sebi
srečno dečko, drži se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ami
gost
|
 |
« Odgovori #95 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 17:03 » |
|
še nekaj, mogoče ti bo zanimivo nekje si omenil, da razmišljaš o bolj zdravem načinu življenja, spremembi prehrane na tem linku boš dobil kar nekaj dostopne literature o zdravi prehrani in načinu življenja ( http://www.michiokushi.org/bio.php); avtor Mitchio Kushi je znan po tem, da je bil uspešen tudi pri zdravljenju raka s hrano, sicer pa je priznan strokovnjak; mislim, da obstaja tudi ena njegova knjiga o tem prevedena v slovenščino;
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lost_in_time
|
 |
« Odgovori #96 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 17:06 » |
|
Khm, zakaj pa?  Veš kaj lost_in_time, če nimaš kaj boljšega za početi, potem mi tudi ni treba takšne stvari pisati. Trenutno ravno nisem razpoložen, za kakšne pretirane hece. zakaj? ker vedno dramatiziras. o,ze mam kaj boljsega za pocet,enih 10min na dan sem pa menda lahko na forumu? res,ni treba taksne stvari pisat-dokler niso resnicne-jaz samo powem kaj si mislim. niso heci in nisi edin ki je nerazpolozen. pa ne zdaj mislit da zaradi tega zdaj to pisem,ker nisem super volje. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #97 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 17:19 » |
|
Khm, zakaj pa?  Veš kaj lost_in_time, če nimaš kaj boljšega za početi, potem mi tudi ni treba takšne stvari pisati. Trenutno ravno nisem razpoložen, za kakšne pretirane hece. zakaj? ker vedno dramatiziras. o,ze mam kaj boljsega za pocet,enih 10min na dan sem pa menda lahko na forumu? res,ni treba taksne stvari pisat-dokler niso resnicne-jaz samo powem kaj si mislim. niso heci in nisi edin ki je nerazpolozen. pa ne zdaj mislit da zaradi tega zdaj to pisem,ker nisem super volje. lp Poglej, lost_in_time, to je tema, ki se nahaja v podforumu Prva pomoč in vanjo piše fant, ki je dobil diagozo "rak". Prav nič ne dramatizira. Jaz bi se na njegovem mestu po zobeh metala, on pa je to sprejel, po mojem mnenju, prav lepo, z optimizmom in trezno. Če se ti zdi, da Dečko "vedno dramatizira" in se ti zdi, da mu to moraš povedati, so za to gotovo boljše priložnosti in teme, kot je tale. Tale je namenjena podpori Dečku in razna špikanja vanjo ne pašejo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
ami
gost
|
 |
« Odgovori #98 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 17:24 » |
|
lost in.... to se mi pa ne zdi v redu.... tudi jaz samo povem kaj mislim
glej, tule je predal za prvo pomoč in naj dečko izlije svojo bolečino, strahove, kakor njemu paše, kolikor in kakor njega boli... zdaj potrebuje veliko razumevanja in opore, ne nasprotno... pa tudi če bi šlo za dramatiziranje, kaj pol.... če njemu nuca, hvala bogu, če mu...
v težkem obdobju je zdaj dečko... ko se spomnim, kaj vse sem jaz prestala... saj sploh ne najdem pravih besed... ampak, če so bile psihične in fizične bolečine še tako hude, vedno je bila hujša od njih negotovost
zato bi te lost, prosila, za malo več obzirnosti, brez zamere in tudi tebi vse dobro želim
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
gost
|
 |
« Odgovori #99 dne:: ponedeljek, 15. december 2008 ura: 18:04 » |
|
Jah... Brez dvoma.
Se strinjam z obema! Moj največji strah je ravno to, kar niti napisati ne morem, da se ne bi skoraj trest začela...
Ta bolezen in sploh vse podobne so nekaj resnega, groznega, zato se s tem NE GRE zajeb....!
lost_in_time pa.. jaz sem razumela. Dečku so se namreč dogajale zares krute stvari, dostikrat dramatične in je pač se pošalil... Mehiška limonada... Ker tam se take stvari pogosto dogajajo... Sama nisem razumela tragično. Ker je javni forum, moramo biti pripravljeni na različne ljudi.
zato pa imamo prijatelje, prave, da, kadar gre za tako resne stvari, zaupamo predvsem njim.
Dečko, tebi želim iz srca vse dobro, ljubezni, družbe, pozornosti, denarja, najbolj pa zdravja. In ostalim, jasno, tudi.
Vesna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|