FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 05:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: A se še komu dogaja  (Prebrano 8488 krat)
nada
gost
« dne:: nedelja, 07. december 2008 ura: 21:25 »

Imam epi napade in posledično tudi panične.Če sem na varnem v stanovanju je vse v redu, če pa kam grem se mi skoraj vedno zgodi, da v nekem trenutku zajamem globoko sapo in se zatresem nekako navznoter potem se ponavadi umiri ostane samo ohitreno dihanje, ki po 15 min. tudi pojenja.Ostane pa nemir, da je spet nekaj narobe in kaj če bi se mi zgodil epi. napad. Strah je namreč pred tem še močno navzoč.Jemljem pa namreč cipralex 20 mg in redno terapijo za epi.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 07. december 2008 ura: 22:12 »

Ja doma se vsi počutimo najbolj varne. Ko smo zunaj je občutek tesnobe večji, ker tega preprosto zaradi vse tesnobe nismo več navajeni jemati kot nekaj čisto normalnega. Pri tebi je gotovo ta strah zlo težk za prenašat, ampak moj nasvet je, da si rečeš kar bo pa bo, pa si čim bolj aktivna in živiš čim bolj normalno življenje kar se da. Jes mam tud velike probleme s tem, da sm preveč notr pa doma, ker se bojim simptomov, ki pridejo na dan ko se izpostavim in grem naprimer vn v družbo. Ampak tud jes se bom zdj začeu trudit po malih korakih, da spet zaživim normalno življenje. Strah pred epileptičnimi napadi je razumljiv, ampak pri tebi je pa še toliko bolj poglobljen ker si nagnjena k anksioznosti. Pomoje da je najbolš da se, ko te zagrabi panika lepo umiriš z globokim počasnim dihanjem. Panični napadi niso niti malo nevarni, zato se jih ne ustraši ampak si reči da bo kmalu mimo in da ti ne more škodovati. Ker potem se zavestno odločiš, da se ne boš prepustil paniki, ampak lepo počakaš da mine.
Prijavljen
nada
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 09. december 2008 ura: 11:51 »

Ja da se takoj pohvalim in hkrati še potrkam na les.Včeraj sem šla sama v mesto in me ni bilo več kot štiri ure.Privoščila sem si frizerja, kar pri moji bolezni ni kar tako in se tam prepustila spretnim rokam frizerke in ni bilo nič narobe.Potem sem šla še na kosilo pa naprej po nakupih. Kupiti sem morala nekaj stvari zase za dušo pa za moža, ki ima konec meseca rojstni dan.
Bila pa sem čisto sproščena in zadovoljna sama s sabo.Če bi mi nekdo rekel pred mesecem, da bom šla sama k frizerju bi mu že vnaprej rekla da je popolen idiot.Z vsakim takim samostojnim korakom se mi bo zviševala samozavest in to je najbolj pomembno zame.Upam, da bom šla konec meseca tudi v službo lahko.Resnično si že želim.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: torek, 09. december 2008 ura: 12:01 »

Super, Nada  clap me veseli zate  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #4 dne:: torek, 09. december 2008 ura: 12:14 »

..... se podpišem pod Arwen..

BRAVO NADA clap clap clap
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #5 dne:: torek, 09. december 2008 ura: 19:27 »

sesmejem sesmejem sesmejem
zdej sem se spomnila, ko sem bla jaz enkrat pri frizerju, pa sem tam dobila panični napad... kako so me gledali... jaz pa, da moram nujno takoj domov... ampak je bila barva že zmešana.... pa sem mooorala ostat. kaj čem. pa sem se vdala in preživela!

čestitam, bejbi!  clap
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #6 dne:: torek, 09. december 2008 ura: 20:43 »

Sinusoida, ista zgodba.
Sem šla k frizerju (parkrat se mi je to zgodilo) in nemir je nastal takoj, ko mi je začel dajat barvo na lase, jaz pa v sebi norim, ujeta sem, nimam kam, jojjjjjjjj panika  Cheesy  seznojim unsure, ampak nikoli tolikšna, da bi morala ven zbežat. Takrat sem preusmerila misli na nekaj drugega, začela počasi dihati, enkrat me je celo rešil mobilni (ko me je klicala prijateljica) in po pogovoru panike sploh ni bilo več. Skratka ful neprijetna zadeva tale panika pri frizerju.
Za vsak primer imam v denarnici vedno svojo podporo (xanax), a ga nočem in ne bom vzela!!!  nehvala
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 09. december 2008 ura: 20:58 »

Z vsakim takim samostojnim korakom se mi bo zviševala samozavest in to je najbolj pomembno zame.
Pa še kako drži to!

Upam, da bom šla konec meseca tudi v službo lahko.Resnično si že želim.
Verjamem, da če si ene stvari resnično želiš, je potem tudi strah lažje premagat.

Nada, na pravi poti si !!!!   oki
Prijavljen
nada
gost
« Odgovori #8 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 13:45 »

Ja ,da se ne hvalim preveč ali pač; včeraj sem imela epi napad.Bila sem čist fertik, vse me je bolelo nekaj časa ampak me pa ni danes nič strah in ni panike. Sem sicer doma saj kam pa naj hodim v takem krasnem vremenu kot ga imamo ampak se kar zamotim z gobelinom ki ga ustvarjam že nekaj časa. Pa tudi križanke zelo rada rešujem in pošiljam, če bom kdaj imela srečo pri žrebanju. oki oki
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 18. marec 2009 ura: 17:25 »

Da ne odpiram nove teme, bom kar tu opisala svojo dilemo. Upam, da je OK.

Dogajajo se mi nihanja (imam anksiozno motnjo) in zadnji dan-dva čutim, da sem raztrešena, nisem sigurna vase (predvsem v svoje delo, kakšno stvar ponovno preverim za vsak slučaj). Kar strah me je, kaj bom naredila narobe. Ob tem čutim strah in zaskrbljenost, saj me razmišljanje o tem še dodatno obremenjuje.
Je še kdo od vas imel takšne občutke?
Prijavljen
ribič
gost
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 10:07 »

Seveda poletje, ne obremenjuj se zaradi tega, tud meni se dogajajo nihanja, največji problem pa je "strah pred strahom"
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 23:04 »

Hvala Ribiš. Danes je že veliko bolje.  pomezik
Prijavljen
samajka
gost
« Odgovori #12 dne:: petek, 20. marec 2009 ura: 22:19 »

Poletje, bliža se tvoj letni čas; najprej boš zacvetela kot tvoja rožica, poleti boš pa sonček!  wav

lp
samajka
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 20. marec 2009 ura: 22:55 »

sesmejem komaj čakam poletje.
Prijavljen
samajka
gost
« Odgovori #14 dne:: petek, 20. marec 2009 ura: 23:13 »

Ti ga privoščim...  rozicodam

pomezik

samajka
Prijavljen
[nori diamant]
gost
« Odgovori #15 dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 01:47 »

Ja doma se vsi počutimo najbolj varne.

govori zase. Wink
Prijavljen
JoJ
gost
« Odgovori #16 dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 03:26 »

Heh.. jaz sem ga tudi doživel pri frizerju. Sem tak bolj občutljiv tip in me dokaj moti, če mi je okrog vrata kaj tesno. Ona mi je pa tist zaščito, dala okol vrata pa mi je blo pretesno... takoj mi je ratal čudn v glavi pa sm jo prosu, če mi mal opusti, pa je opustila sm še vedno me je motil. Srce mi je začel nabijat, v glavnem kuhu se je napad... pol pa sm reku, če lahk da stran tist, da me moti... in me je ful čudn pogledala in tole umaknla. Sicer mi je srce še vedno nabijalo ampak sm nekak ostal skuliran in potem jo začel kar nekaj spraševat in se pogovarjat, kar je tudi pomagalo. V glavnem, komaj sem čakal da se poberem od tam...

To se mi še nikdar ni tako kje zgodilo.. pa sem bil že velikokrat pri frizerju in zobozdravniku tko kje in še razmišljal sem o temu kakšna smola bi bla, da tam doživim napad. In evo ga... pomisli

Zdej odlašam spet obisk k frizerju, prav tako bi moral k zobozdravniku na kakšen pregled, ker že dolgo nisem bil.

Nihanja pa tudi pri meni prisotna in ta hudičeva anksioznost... ravno ko se nekaj časa počutim super in se mi zdi, da sem iz jame skoraj zlezel, me hudič potegne nazaj noter. Ampak se ne dam!  ne
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #17 dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 12:32 »

Ja JoJ te čist razumem kaj se ti dogaja ni kaj prida reč ta anksioza. Tudi sam sem imel ful odpor do frizerja in sem izbiral takšne dni ko sem se počutil bolje in tedaj sem skočil in se sfriziral.  sesmejem
Sedaj sem pa že kar nekaj časa OK in upam da bo tako tudi ostalo, sedaj je malo lepše vreme in upam da mi bo sonce napolnilo energijo. sunny
Se pa po eni strani bojim da bi se vrnila ta hudičeva anksa sam tako kot praviš se ne damo a ne. boks

Lep pozdrav
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #18 dne:: torek, 24. marec 2009 ura: 11:18 »

Jaz kar nekaj časa  nisem mogla k frizerju v salon.Vedno sem tam dobivala napade panike in tesnobe.
Zdaj se strižem pri sotrpinki in če mi ni kaj prav - ji mirno povem.
Najhuje je mi je bilo imeti zaščito stisnjeno ob vratu  seznojim

lp
Prijavljen
[nori diamant]
gost
« Odgovori #19 dne:: petek, 27. marec 2009 ura: 22:31 »

meni je tudi tako mučno it k frizerju.  Sad pravzaprav me še najbolj obremenjuje small talk.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar