FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 05:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 20 21 22 [23] 24 25 26 ... 28   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Regina.  (Prebrano 101623 krat)
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #440 dne:: četrtek, 17. november 2022 ura: 19:04 »

Regina iskrene čestitke ...  rozicodam
Happy za vaju...  wav
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
sonce57
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 104

« Odgovori #441 dne:: četrtek, 17. november 2022 ura: 19:11 »

Čestitke tudi od mene! Vse bo v redu clap rozicodam
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #442 dne:: petek, 18. november 2022 ura: 16:14 »

Regina, tudi od mene en velik mijav.

Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 90

« Odgovori #443 dne:: petek, 18. november 2022 ura: 16:59 »

Regina tudi jaz čestitam in želim vse dobro.  rozicodam
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #444 dne:: petek, 18. november 2022 ura: 19:18 »

Hvala hvala vsem, soncki ste  rozicodam
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #445 dne:: ponedeljek, 28. november 2022 ura: 09:32 »

Jutri me čaka prvi pregled. Ful sem na trnih. Strah pred pregledom, skrbi kaj bo pokazal UZ, ali bodo novice dobre ali ne. Pa še ta jutranja slabost, ko sem čisto kot cunja. Ubistvu se sploh ne veselim, komaj čakam, da gre mimo  Shocked
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #446 dne:: ponedeljek, 28. november 2022 ura: 18:20 »

Jutri me čaka prvi pregled. Ful sem na trnih. Strah pred pregledom

Probaj iti na pregled z radovednostjo... kako zgleda malo bitjece :-)
Meni so v taki situaciji povedali, da sta v meni 2 kepici :-) :-)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #447 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 16:01 »

Prvi pregled bi OK. Tlaka mi niso merili  sesmejem pomoje je med. sestra mi hotla nardit uslugo  sesmejem sem pa z G govorila o tem, da če bi si ga lahko merila doma in, da mi ga tam ne, pa je neki 'cincal' .. pa začel, da če imajo nosečnice na pregledu večkrat visok pritisk, da jih vseeno pošlje do internista..za vsak slučaj. Kar nekaj, če mene vprašate ... če je doma tlak VEDNO normalen, pri zdravniku pa recimo, da pač ni, bo valda tudi pri internistu povišan  sesmejem .. prav smešno mi je res. Probavam si v glavo v cepit, da se sploh ne obremenjujem in, da je važno, da je doma tlak vedno ok  oki probavam
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #448 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 20:52 »

Super, da je lepo slo na pregledu Regina rozicodam
Drugace pa.. morda je samo  naglas razmisljal, kaksni naj bi bili protokoli kiselnasmeh Pomembno je kak tlak imas doma oki
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #449 dne:: sreda, 28. december 2022 ura: 11:12 »

Da malce “pojamram” .. oz dam skrbi ven iz sebe, potem pa moram res nehat!  Tongue

Torej ze en teden nazaj sem opravila pregled nuhalne svetline v kombinaciji z dvojnim hormonskim testom (nekje 85-92% zanesljivost). Stara sem 29 let in se mi je zdelo prav. Se pred preiskavo sva se z mojim odlocila, da ce bo rezultat OK ne bova sla na dodatne teste (nifty genetski test, ki je 99% zanesljiv). No in rezultat JE BIL ok. Tveganje ta npr Downow sindrom je pri meni 1:2093. Kar je manj od 1:700 bi bilo glede na mojo starost slabse… kar je pod 1:300 pa je menda res slabo.
S to stevilko sem bila povsem zadovoljna. Do zdaj. Ker sem naredila ogromno napako in pristala na forumu kjer so se punce pogovarjale (stara tema) o tem… in so nekatere imele razmerje tudi 1:10.000…. No evo pa je prislo do tega, da sedaj tuhtam in tuhtam. Pa si recem DOVOLJ je, vse je ok. Zaupas zdravnikom, ziher bi priporocili dodatne teste, ce bi bilo potrebno. Pa me mine in sem ok. Pa spet pride misel in spet meljem in meljem in meljem.  Smiley .. probam misli prepricat v to, da nic ni 100%. Seveda so primeri, ko so stevilke cudovite, perfektne… pa se potem lahko kaj drugega zgodi.

Smo v casu kjer je res velikooo moznosti in razlicnih testov. Vcasih tega ni bilo… zakaj je sedaj to tako opevano in na vsakem koraku ponujajo… vsem, ne samo tistim, ki so res ogrozeni. Seveda je tak NIFTY test placljiv 390-590€ odvisno od paketa… ampak potem ima clovek kar slabo vest, ker pa ni izkotistil vsega kar medicina ponuja…

No tako evo, malo sem mogla pojamrat  Grin … drugace pa za enkat super pocutje.  clap In v pricakovanju novega leta  wav

Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #450 dne:: sreda, 28. december 2022 ura: 21:55 »

Draga Regina en objem ti pošiljam hug.
Nekoč nismo imeli tok testov in je bilo kar lažje bit noseč.
UZ to je bilo vse ... kasneje še nuhalna svetlina ..nič 3D, nič Nifty ...
Misli so samo misli ... potrošništvo je to, da te prepričujejo da nekaj nujno rabiš,
napsihirajo nas ... resnica pa je da detece najbolj od vsega potrebuje umirjeno mamico.
Preusmeri misli v pozitivno smer in uživaj v nosečnosti.
 rozicodam
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #451 dne:: četrtek, 29. december 2022 ura: 17:22 »

Draga Regina en objem ti pošiljam hug.
Nekoč nismo imeli tok testov in je bilo kar lažje bit noseč.
UZ to je bilo vse ... kasneje še nuhalna svetlina ..nič 3D, nič Nifty ...
Misli so samo misli ... potrošništvo je to, da te prepričujejo da nekaj nujno rabiš,
napsihirajo nas ... resnica pa je da detece najbolj od vsega potrebuje umirjeno mamico.
Preusmeri misli v pozitivno smer in uživaj v nosečnosti.
 rozicodam

Ja saj to! enostavno je peveč vsega in preveč že vemo, kar velikokrat ni dobro.
Sem se včeraj pogovorila mal z mojim, pol pa mal sama s sabo in sem dala te ideje o statistiki na stran  oki
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #452 dne:: torek, 10. januar 2023 ura: 09:45 »

Grenko in pocukarno danes  Kiss Sad

Imela sem pregled in je z malim/malo vse OK  Kiss oki
Jaz pa ... jaz in moja anksa.  Grin
Prišla sem zadnjo minuto, nora gužva po cesti,... šla takoj naprej (beri: skoraj usedla se še nisem), najprej šok - polna soba medicinskih sester, vse so bile tam... takoj tehtanje in takoj TLAK. Počutila sem se, kakor da tam pred njimi sedim gola. Haaa, pa me je zvilo v trebuhu. Potem pa vidim, da je to tisti merilec, ki piska po utripu in seveda moja anksa na 1000%. Načeloma mi je za pulz vseeno, sem pa verjela, da bo tlak ok. Pa je bil 144/88 - ŠE NIKOLI TOK! Doma imam vedno nizkega. Nič niso komentirali in komplicirali .. ampak meni je ostal grenak priokus.
Prinesla sem jim zapise meritev tlaka, ki jih delam vsak dan (da vidijo, da je doma OK), niti povohali jih niso  Sad ... sem bila kar žalostna.

Saj vem, da kompiceram, pa vendar. Ahhh ja.
No zdaj imam vsaj 1 mesec miru  sesmejem
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #453 dne:: torek, 10. januar 2023 ura: 17:40 »

Regina super si speljala. Pač je bil tam utrip, tlak visok, ker si bila vznemirena.
Pravico imaš do tega čutenja. Ne rabimo skrivat tega, lahko smo "prestrašeni ali vznemirjeni".

Pred kratkim je k nam na dom, k mami, prišla nujna asistenca dr. in sestra.
Le ta je povedala, da ima tudi sama ob takih medical situacijah tudi sama hudo povišan pulz, tlak.
skupaj smo se smejali kako hecno je lahko naše telo - pobezlja po svoje ko si tega mi ne želimo.

wav

Važno je da je z detecem in teboj vse ok  rozicodam
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #454 dne:: torek, 10. januar 2023 ura: 17:58 »

Ja saj to si skozi ponavljam, da je čisto OK, da je tako. Pač takšna sem Smiley

Se pa vidi, koliko manjka zdravstvenim delavcem znanja na tem področju. Meni kot zdr. delavcu se zdi skrajno NE OK, da sprejmejo pacienta v tak direndaj (skoraj nič zasebnosti, miljon osebja zraven, nič pogovora pred meritvijo…) sploh če veš, kakšne težave ima pacient (seveda urgenca je nor čisto nekaj drugega, govorim o primarnem zdravstvu). Če bi bila jaz danes ta sestra in XY ženska pacientka pride k meni, bi sigurno drugače speljala situacijo… ampak ja, kaj čmo, tako je, vsem se mudi, vsi hitijo…. Smiley … mislim, da je veliko zdr osebja, ko inata take težave tudi sam, ampak le redko kdo bo to povedal.. se izpostavil.  kiselnasmeh

Sem si sedaj seveda doma izmerila in je tlak seveda normalen  Smiley
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #455 dne:: torek, 10. januar 2023 ura: 19:37 »

Se strinjam ja z vsem zapisanim  rozicodam
Preveč hitenja, površnosti je v zdravstvu danes ... in nemalo osebja je tudi anksioznega.
 kiselnasmeh
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #456 dne:: petek, 03. marec 2023 ura: 13:59 »

Danes je prvi dan odkar sem izvedela za nosečnost, ko sem bolj nemirna. Sem konec 22.tedna.
Iščem vzrok. Danes sem imela obremenilni test z glukozo, na katerega sem se narobe pripravljala - brala sem forume o tem in seveda prebrala kako je to grozno, kako je enim slabo, kako ene padajo skupaj. Včeraj je bil cel dan zato naporen saj so mi misli skozi uhajale v morebitne scenarije… No test sem opravila BP, rezultatov sicer se nimam…. Je pa nemir ostal. To čutim v višjem pulzu, pa tista klasična tesnobna, ko ne moreš biti pri miru in sam s sabo. Po glavi mi hodijo misli in strah, kaj če bo sedaj anksa pokazala zobe, kaj če bodo se sedaj pojavili panični napadi, pa tako dolgo (leta) jih nisem imela… kaj če bom od sedaj naprej vsak dan nemirna…. In bo tako ostalo vnaprej? Zelo se bojim, da bi padla  Cry

Nekako morem iz tega priti ven, čimprej, da se to razmišljanje neha, da se sprostim in se spet vrne ta pozitiva, ki me spremlja že 5 mesecev  Smiley
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #457 dne:: petek, 03. marec 2023 ura: 14:24 »

Danes je prvi dan odkar sem izvedela za nosečnost, ko sem bolj nemirna. Sem konec 22.tedna.
Iščem vzrok. Danes sem imela obremenilni test z glukozo, na katerega sem se narobe pripravljala - brala sem forume o tem in seveda prebrala kako je to grozno, kako je enim slabo, kako ene padajo skupaj. Včeraj je bil cel dan zato naporen saj so mi misli skozi uhajale v morebitne scenarije… No test sem opravila BP, rezultatov sicer se nimam…. Je pa nemir ostal. To čutim v višjem pulzu, pa tista klasična tesnobna, ko ne moreš biti pri miru in sam s sabo. Po glavi mi hodijo misli in strah, kaj če bo sedaj anksa pokazala zobe, kaj če bodo se sedaj pojavili panični napadi, pa tako dolgo (leta) jih nisem imela… kaj če bom od sedaj naprej vsak dan nemirna…. In bo tako ostalo vnaprej? Zelo se bojim, da bi padla  Cry

Nekako morem iz tega priti ven, čimprej, da se to razmišljanje neha, da se sprostim in se spet vrne ta pozitiva, ki me spremlja že 5 mesecev  Smiley

Tvoj issue je, da ne googlas o zdravstvenih zadevah Grin. To ti je ocitno sprozilo malo strahov. Ampak ti si zdrava in vse je BP. Samo pomiriti se moras zdaj oz pustiti da stres izzveni. Kar ti ze znas in zmores rozicodam
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #458 dne:: petek, 03. marec 2023 ura: 15:15 »

Nives, mislim da to + pogovarjanje s prijateljico (tudi nosečko) o takih stvarih, pa malce o strahovih, itd. Me pa jezi, ker seme potem to dotakne. Rada bi dosegla, da mi to ne sproži tesbobnih misli in tuhtanja.
Seveda sem se tudi ultra hvalila, kako sem super, kako mi psiha res ne dela težav. Očitno je boljše, da sem drugič tiho!  sesmejem .. se mi je uspelo umiriti, še malo, še malo, pa bo.
Ampak sem mogla tukaj pojamrat ... mi pomaga  zardevam zardevam zardevam
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #459 dne:: petek, 03. marec 2023 ura: 15:28 »

No fino.. je slo hitro..
Ja, ta je malo tezka. Najprej na polno misli nafilati z opcijami, kaj slabega se vse lahko zgodi, pa da nas ne vznemiri.. ne
Se mi zdi, da smo mi, ki smo malo nagnjeni k anksi nacelno malo bolj obcutljivi.

Jaz recimo nacrtno ne berem clankov, kjer ze po naslovu vidim in vem, da me bo kaj bolj vznemirilo. Vcasih me pa vseeno bolj firbec matra in preberem. Potem se seveda po tezkih vsebinah ne pocutim dobro in spet ugotovim, da to nima nobenega smisla.

Se mi zdi, da se je kaksnim stvarem vseeno tudi bolj smiselno izognit.
Prijavljen
Strani: 1 ... 20 21 22 [23] 24 25 26 ... 28   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar