Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.990
"I See You"
|
 |
« Odgovori #180 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 10:39 » |
|
Spravi se rajsi na kolo, pa si daj duska do utrujenosti.. bos dala ven iz sebe to kar premlevas, pa hitro se bos bolje pocutila in bos bolj zadovoljna s seboj. Ljudje rabimo tudi ene fizicne izzive, da nam ne postane dolgcas in si ne delamo dodatnih problemov..  Cutit misice po kaki aktivnosti.. super  Ce se ne motim kolesaris.. lahko gres pa tudi na kak hrib ali nekaj..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 894
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #181 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 12:04 » |
|
Ja, kolesarim redno, no zadnji teden sem bolj malo, ker me je skozi nekaj dajalo, bom pa šla danes. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #182 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 13:03 » |
|
Že kolesarite? Jz le hodim, pa je tut ok. Regina, pol pa bržna kolo ker na Gorenjskem že rahlo dežuje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #183 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 13:10 » |
|
Pa napisi nam kaj potem, kako se pocutis Regina 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #184 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 15:34 » |
|
Že kolesarite? Jz le hodim, pa je tut ok. Regina, pol pa bržna kolo ker na Gorenjskem že rahlo dežuje.
sobno kolo  Grem dnevno če se le da za 30-45min  Tudi hoja je dobra, samo, da se gibamo  jaz tudi rada hodim, ampak mojemu se ne da, pravi, da brezciljno hodit ni zanj  tako pa greva skup na kolo pa zraven kakšno oddajo gledava.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #185 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 15:34 » |
|
Pa napisi nam kaj potem, kako se pocutis Regina  Sem že odvozila 10km Počutim se pa čisto ok, sem že skoraj stara jest  pa tudi apetit se je pojavil  končnoooo se kaže boljše, končno!!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #186 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 16:36 » |
|
 Morda imas zdaj svoj recept?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #187 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 18:06 » |
|
 Morda imas zdaj svoj recept? Ja spravit se h sebi, ne jamrat in akcija  pa ne tiscat v sebi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
sončnica30
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #189 dne:: ponedeljek, 11. februar 2019 ura: 09:23 » |
|
Pozdravljeni vsi. Sicer sem na forumu odprla že svojo temo ''neobvladljiv strah pred boleznimi'', vendar se mi zdi, da pod mojo temo ni toliko možnosti za klepet in vzpodbude.. Sem bolj kot ne nova na forumu - no ja, berem ga že zelo dolgo, pišem pa malo manj dolgo  Kot že naslov moje teme pove, vam je najbrž jasno, česa se najbolj bojim. Strahovi se mi sploh ne končajo, ko se neham bati enega raka, najdem drugega. Vsaka sprememba na sebi me spravi v paniko. Ponoči se zbujam in mi srce razbija, potim se, čutim strah. Počnem marsikaj, kar bi naj pomagalo, vsak dan sem v naravi, med živalmi, med ljudmi.. Ampak ves čas nosim strašno breme strahu, da imam smrtno bolezen. Tudi jaz veliko razmišljam o prihodnosti, o problemih, ki bi se lahko pojavili na določenih področjih, pa tudi o smrti, pa o tem če je sploh smisel živeti.. Povejte mi, koliko časa ste največ imeli epizode takega strahu? Pri meni je bilo pred to epizodo, ki sedaj traja že dobro leto, kar nekaj let zatišja oziroma so bili strahovi majhni, znosni, skraj ''normalni''.. Sedaj pa je tole neobvladljivo..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #190 dne:: ponedeljek, 11. februar 2019 ura: 21:45 » |
|
Pozdravljena, Take epizode strahu z vsemi moznimi simptomi, od razbijanja in preskakovanja srca, prebavnuh tezav, nespecnosti.. so pri meni v tistih hudih casih trajale po 1-2 tedna z vmesnimi izboljsanji ali pa s svoh simptomi. Sem pa strah cutila, kot breme, nesigurnost, konstantno teznjo takrat skoraj 3 leta. Trenutno, ko me prime drzi tam 2-3 dni potem je pa boljse, misli pa ostanejo. Bom pogledala tvojo temo 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 11. februar 2019 ura: 21:51 od Regina »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #191 dne:: četrtek, 07. marec 2019 ura: 23:32 » |
|
Hojla  Spet se malo javlja, toliko, da si olajsam glavo in duso. Nekaj dni sem pod nekaksnim stresom, daje me skrb okrog sluzbe, ali bom ostala tu ali ne, kam bom sla v sluzbo ce mi tu ne podaljsajo,... poroka se bliza - res se veselim a hkrati me skrbi, kako bo tisti dan, a bom jaz ok, ali bo moj ok, ali in kaj ce.. jooj  po eni strani komaj cakam, da bo mimo ze samo zato, da si neham delat 1001 scenarij, res skoda.. Ko sem nazadnje pisala tukaj sem imela neke butaste tezave, ki so potem minile, zgleda bila nekaksa trebusna viroza v malo bolj drugacni obliki.. no vmes sem si en dan izmerla pritisk, ker sem se pocutila res kot cunja, pricakovala sem nizkega, ponavadi imam tam 110/70.. no oa je bil mislim da tam 125/85 - kar je se cisto ok, ampak mene zgrabil strah, kaj je zdaj to, zakaj je taka sprememba itd... no vceraj sem si zgolj iz firbca spet izmerila, ob tem sem bila nekako vznemirjenja in v pricakovanju, kak bo rezultat in evooo 135/84 groza, panika, strah,... izmerim cez nekaj min in je padel na tam okrog 125/80 .. jaz se vedno nervozna izmerim se ene 5x in rezultat ok, danes izmerim spet, ha 144/95 PANIKA wtf zakaj se to dogaja, izmerim cez 3 min in spet normalen 122/70 .... grozno se pocutim, ker VEM da je vse ok, ker VEM, da to dela psiha ampak zaaakaaaaj se ne morem upret in si recti pa daj NeHaj, skuluraj se, pusti masino pri miru, nasmej se, in uzivaj.. ne morem, skozi me vlece nazaj, najraje bi bila priklopljena na masino in gledala koliko kaze, koza! Pocutim se cisto ok, no le, da sem nekako vzmemirjena in tesnobna zaradi tega dogajanja. Vse skupaj mi je cudno, sam mi panika NIKOLI ni vpljivala na pritisk, tudi ko sem imela panicni napad, s pulzom vec kot 130 sem imela pritisk povsem normalen ali pa se nizji in seveda me zdaj skrbi, zakaj mi ga pri prvi meritvi dviga  ah vedno, veeedno more bit kaj 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
melita
|
 |
« Odgovori #192 dne:: petek, 08. marec 2019 ura: 00:07 » |
|
Pozdravljena Regina,
Nič čudnega, da si pod stresom, če so se združile skrbi glede službe, pa skrbi in vznemirjenje zaradi bližnje poroke in še kaj drugega. Pred poroko je vedno stresno za vse - nevesto, ženina, starše...toliko stvari je potrebno urediti, pa uskladiti take in drugačne želje, pričakovanja. Poskusi ohraniti mirne živce in ne razmišljaj, kako bo tisti dan. Zmogla bosta ti in tvoj ženin, še vedno sta zmogla!
Glede merjenja pritiska si morebiti postavi kakšen "urnik". Nekako si dopovej - ok, zmerila si ga bom le 3x na dan in nič več. Tako, sedaj sem si ga izmerila, naslednjič bom čez dve ali tre ure. In nič prej, četudi te bo hudičevo mikalo. Magari si naštimaj elastiko okoli zapestja, in ko te pride, da bi izmerila pritisk, se z elastiko opomni, da še ni čas za to. To je en izmed načinov, ki se svetuje pri določenih oblikah okm in tvoje merjenje pritiska malo spominja na to.
Zaupaj si in se veseli se dneva poroke, vse bo ok.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #193 dne:: petek, 08. marec 2019 ura: 07:54 » |
|
Dobro jutro, Melita iz :srce-utrip:hvala za tvoje zapis, vedno, ko se mi kaj tako dogaja moj razum odpove, strah postane večji od razuma in rabim nekoga, da me ''strezne''. Slabo sem spala, zaspat nikakor, sanjala obupno in nerazumljivo, zbudila se ob 4ih in seveda prva misel je bila negativna, preobračala sem se do 6:30 .. s kepo v želodcu, strahom, kaj če mislilmi ... zajtrk mi ni teknil. ehhh... komaj čakam, da pridem v službo, menjam okolje in ''padem not''. Melita, poiskusila bom upoštevat tvoj nasvet. Zdaj sem si ga izmerila in je čisto ok, seveda mi je pa pulz nabilo .... tako sem se počutila, ko sem v začetkih svoje ankse imela OGROM,EN strah pred merjenjem PULZA, takrat je bilo isto. strah me je bilo, izmerila sem in bil je visok, merila sem tako dolgo, da je padel pod 100, potem sem se umirila .... in sčasoma sem se potem tega strahu naučila obvladovat (doma, pri dzravniku je strah še vedno neobvladljiv). No sedaj me ni strah pulza ampak pritiska, .. merim, vidim, da ni tisti moj ''običajen'' in merim toliko časa, da pade na ''običajno'' vrednost. OKM? Misliš, deluje že tako, ... mogoče akuten OKM? Sovražim iz dna srca ta obdobja, te slabe dneve .... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #194 dne:: sobota, 09. marec 2019 ura: 14:38 » |
|
Draga ReginaPoroka je pač taka. Eden najbolj srečnih dni v tvojem življenju, obenem pa tudi eden najbolj stresnih. Zato menim, da ne boš OK na dan poroke, tako kot pač večina nevest ni OK na dan poroke. Ampak to se dogaja na večini porok. Predporočni stress bi jaz temu rekelj. Če pa v enačbo dodamo še strah zaradi službe - in to tik pred poroko, pa nastane tak stresni golaž. Kaj naj še rečem? Nekaj takega: Poni
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 09. marec 2019 ura: 14:42 od Poni »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #195 dne:: sreda, 03. april 2019 ura: 06:15 » |
|
Poni  Pa dobro jutro vsem  Danes sem pa reeees zgodnja. Tale premik ure meje orenk kresnil  Naj povem, da sem tik pred tem, da sprejmem novo službo - zadeva praktično ista kot sedaj, ista panoga itd. ampaaak za NEDOLOČEN ČAS! Priznam, da sem sprva najprej oklevala zaradi določenih pogojev ampak sem potem temeljito premislila in ugotovila, da take priložnosti enostavno ne morem spustiti, ker vprašanje kdaj bi se podobna ponovila. Tako, da sem odločena - naprej v nove zmage!  .. jbg, če bo treba spet na zdravniški bom spet umirala od strahu in panike, ampak mislim, da tisti 2h pregleda nista nič v primerjavi s službo za nedoločen čas in samo pogumno naprej! (..oh, ko bi le vedno bila tako optimistična, kot sem v tem momentu). .. kakorkoli, pogodba še ni podpisana, ampak ja, bo v naslednjih dneh. (ok upam, da me tole ne bo tolklo po glavi, ker sem že kar ''oznanila'' novico).  Včeraj me je tako metalo cel dan, bila na obratih, trema itd. Posledično zvečer nisem in nisem mogla zaspat, enostavno preveč misli se je vozilo po moji glavi, mislim, da pred polnočjo nisem zaspala, zbudila sem se pa itak že ob 4ih in igre je bilo konec Moj je šel danes na službeno pot in v petek pride nazaj, še tega me malo skrbi, ker takšna pač sem. Upam, da bo let miren in varno pride tja, in varno nazaj  .. ahh, itak, da bo!  Tako, dogaja 100/h, nimam kaj. Poroko sem kar malo odmislila, ko je toliko drugih zadev. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #196 dne:: četrtek, 04. april 2019 ura: 13:23 » |
|
Regina
Navijam zate. Absolutno, romantično in sploh.
Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.606
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #197 dne:: četrtek, 04. april 2019 ura: 14:18 » |
|
Regina 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #198 dne:: četrtek, 04. april 2019 ura: 17:13 » |
|
Hvala Pogodba je podpisana, trenutno sem v odpovednem roku, niso sprejeli moje odločitve ravnodušno, ampak kaj čmo, smo v takih časih... sej bo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|