|
mamica1
|
 |
« Odgovori #40 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 11:07 » |
|
Regina, prepusti se dobrim rokam zdravnikov in si pusti "pedenat". Beri časopis, pogovarjaj se in se nehaj mučiti s tem kaj je doma, kjer je itak vse ok. Gre se za tvoje zdravje, naredila boš nekaj zase in ko bo petek boš vsa vesela, boš videla. Skušaj gledat iz druge - pozitivne plati! Kr pogumno, vse bo ok in nasmej se že punca!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.606
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #41 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 11:15 » |
|
Regina, vse bo vredu...poskusi se umirit..zaupaj se zdravnikom, sestram, saj bodo pazili nate...  Objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
melita
|
 |
« Odgovori #42 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 11:33 » |
|
Regina  , Tako kot sta ti svetovali mamica in Toja, ti pravim tudi sama. Prepusti se zdravnikom, zaupaj jim, vse bo ok. Ti pa močno verjamem, da te stiska pri srcu. Poskusi preusmeriti misli na pozitivno, mogoče si povej kakšen spodbuden stavek in ga ponavljaj in ponavljaj... Držim pesti!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 894
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #43 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 14:30 » |
|
Hvala vsem za vzpodbudo! Pregledi so za mano, sem ze v sobi... sw vedno pa nervozna :/ za zvecer so mi napisali helex po potrebi...ali naj ga vzamem? Nikoli se nisem in nevem kak ucinek ima... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
|
mamica1
|
 |
« Odgovori #44 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 14:58 » |
|
Ja vzemi, da se pomiriš in zaspala boš kt ubita, se ne boš celo noč sekirala. Občutek je tak kt bi ti naenkrat cela vreča bremena padla iz tebe. Ne bo ti škodilo, verjemi! Držimo pesti zate, da boš čim bolj mirna 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #45 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 15:00 » |
|
Hvala ti!  Bom potem kar vzela, da se ne mucim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #46 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 17:23 » |
|
Regina te čist razumem. Jz sem šla dva ali tri teden nazaj samo na preventivni, sistematski pregled, pa me je bilo tko strah, tko sem bla panična da mi je blo prav slabo. Ne vem sicer kaj je s teboj, ampak tudi jaz menim, da bo vse ok. Ne skrbi. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Cvetlica
|
 |
« Odgovori #47 dne:: sreda, 21. september 2016 ura: 19:43 » |
|
Helex je vredu. Če boš živčna ga kar vzami  Seveda da bo vse vredu! Mirno noč ti želim 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #48 dne:: četrtek, 22. september 2016 ura: 08:41 » |
|
Da malo upedatam  vceraj potem nisem vzega Helexa ampak neko tableto za spat in je bilo super, ker sem dejansko spala  zdaj ob 10:00 me caka apaurin 5mg upam, da prime in da bo drzalo se po operaciji... ker nas dajo v intenzivno in sem ze zdaj panicna, ker se bojim, da bom priklopljena na aparate, ki meri pulz... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mamica1
|
 |
« Odgovori #49 dne:: četrtek, 22. september 2016 ura: 09:59 » |
|
Regina jaz te čist zastopim - strah pred slišanjem lastnega utripa imam tudi jaz. Imam doma trenažer, ki, ko ti migaš, meri tudi pulz in se nočem držati za ročke tam kjer bi to merilo, ker me je groza, da bi vedela kolk udarcem na min. imam, bi postala kr panična. Drgač pa saj bo vse ok, boš videla, jutri ob tem čsu boš se že smejala nad vsem ceremonijam, ki jih pač mi paničarji doživljamo. In ta izkušnja ti bo dala pomiritev, boš videla, za v naprej, da ni to bav bav in je samo dobro za zdravje, če pač naredimo kak poseg. Drži se in poročaj! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #50 dne:: četrtek, 22. september 2016 ura: 15:02 » |
|
Ok, o kakšnem pozitivnem posegu pa govorimo??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #51 dne:: petek, 23. september 2016 ura: 05:32 » |
|
Gogi, imela sem vodno cisto na jajcniku in se imela eno mini operacijo  vseeno me je bilo zelooo strah. Drugace lahko recem, da res ni bil tak bav bav ampak prve 3 ure po operaciji so bile mucne saj se mi je skos spalo.. pa ravno moj je prisel na obisk in sem ga hitro "dam poslala" ker sem hotela spat  Bolecine so se manjse kot vceraj, upam da bo pocasi  in danes drzim pest za domov! Hvala vsem skupaj, res ste mo pomagali in dali vzzpodbudo, nukoli nebom pozabila! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #52 dne:: sreda, 19. oktober 2016 ura: 09:11 » |
|
Eden glavnih in trenutno edini problem, ki me še spravlja v obup je ta, da mi v določenih primerih pulz poskoči v višave. Verjetno sem ena izmed redkih, ki ima pulz pri zdravniku okrog 160/min. Občutek je grozen, ker se ne morem obvladat. Naj si še tako govorim, da ni nič narobe, diham s prepono, zadržim zrak... ne pomaga. Izgubim nadzor nad sabo. Se pa ne počutim slabo v smislu, da bi me kaj bolelo... Nazadnje sem tu pisala prav o tem problemu, ko so mi pred operacijo (pa tudi če bi bil navaden pregled) na merilcu izmerili 160 pulza. Medicinski sestri so oči skoraj ven padle, ko je videla številko, kljub temu, da sem ji še pred merjenjem povedala, kaj naj pričakuje. Njena reakcija se mi ni zdela na mestu, saj sem se potem še bolj ustrašila. Kmalu potem so mi ponovno merili pulz, ki je bil še vedno visok (samo pred samo meritvijo, med čakanjem pa ne). Prav tako EKG, ki so mi ga merili kar 15min, da je pulz padel na 123/min, več ni mogel. Počasi imam res dovolj tega sr***a. Doma si večkrat merim pritisk in pulz, kar tako, iz dolgčasa.. ko sem povsem ok in umirjena je moj pulz 60-80/min. Zakaj torej ne more biti tako tudi na pregledih??? a bom jaz do konca življenja imela te izpade pri zdravnikih???  Obstaja kakšna tehnika, metoda, karkoli, kar bi povzročilo, da tega strahu nebi več imela? Ja vem - psihoterapija.. ne morem si je privoščit, tako, da odpade. Ko bi le obstajala metoda, da bi ta strah enostavno vzeli iz osebe...  Zdravnica, ki me je pregledovala pred operacijo je rekla, da obstajajo manevri, ki ta hiter pulz umirijo -no meni tisti, ko zadržiš zrak pomaga le za nekaj sekund... potem je omenila jogo, meditacijo...ali pa, da pred takimi (zame) napori kot je pregled vzamem pomirjevalo. No naj omenim, da so mi pred operacijo dali Apaurin, pa mi ni dosti pomagal, še vedno je bil pulz visok... ahhhh obupujem s tem pulzom!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #53 dne:: petek, 18. november 2016 ura: 11:33 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
skylost
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 157
|
 |
« Odgovori #54 dne:: petek, 18. november 2016 ura: 21:13 » |
|
Regina, jutri je nov dan  . S tem se jaz tolažim. Ampak pri meni je vsak dan vsaj kak delček dneva v znamenju ankse.. tako da te pomirim, če je pri tebi samo kakšen dan na teden/mesec... Boš videla, da bo jutri vse ok. Lep večer.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Love the life you live, and live the life you love
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #55 dne:: sobota, 10. december 2016 ura: 15:39 » |
|
Že nekaj časa nisem ''taprava''. Načeloma je vse v redu, večinoma.. potem pa pridejo dnevi..... ahhh. No zadnje čase opažam, da imam neke probleme, za katere nevem, ali naj jih povežem z želodcem ali kaj... Če celi dan slabo jem in potem 'zbašem' na hitro en sendič ali obilno kosilo, se zgodi, da me začne tiščeti v žlički, tak težek občutek v želodcu, potem se pa večkrat zatem pojavi še tesnoba v prsih.. in potem je konec, že panična, da me bo infarkt... Vedno znova si govorim, da je to bolečina od želodca, ki pritiska navzgor... včasih pozabim in mine, včasih pa traja in traja in jaz premišljujem... No to me martra... tudi trenutno. Celo dopoldne sem bila brez, ker mi ni pasalo jestii, potem sem pa pojedla 2 toasta in pomarančni sok.. pa se je začelo  ampak se mi zdi, da se že dosti poznam in da je to tipična tesnoba....
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 10. december 2016 ura: 15:43 od Regina »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.606
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #56 dne:: sobota, 10. december 2016 ura: 16:45 » |
|
ampak se mi zdi, da se že dosti poznam in da je to tipična tesnoba....
 Jej počasi,dobro pregrizi in bodi umirjena, ker drugače zajemaš zrak, ki pritiska v prsa in težave so tukaj...pišem iz lastnih izkušenj 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #57 dne:: petek, 31. marec 2017 ura: 17:21 » |
|
Spet se malo dotaknem moje teme  Zadnje čase sem res bolj malo na forumu, enostavno ni časa, ni časa za razmišljanje o teh stvareh in pa.. še nekaj je... dobro se držim! Prihaja 4.mesec in stem odkljukam še marec - moje počutje je res nadpovprečno, če primerjam npr. z lanskim ali predlanskim marcem.. je rezlika zelo velika. Upam, da ni to samo prehodno in, da se mogoče moja zgodba z tesnobo počasi zaključuje oziroma umirja. Mogoče sem našla tisto tehniko, ki me drži pokonci, ki ne dovoli anksi, da me tako prizadene, kakor me je včasih. Anksa je še vedno seveda prisotna, še vedno se pojavijo tiste ''kaj če'' misli, ampak se jim ne dam! Odmislim, se zaposlim, obrnem vse v pozitivno prid in nekako gre! Prihajajo sončni in topli dnevi, tako se tudi moje počutje izboljšuje. Ne morem pa mimo tega, da več dela kot imam - boljše mi je, saj ni časa za razmišljanje o težavah. Ugotovila sem, da že dlje časa ne spremljam srčnega utripa preko dneva, včasih sem si na namreč neprestano tipala in merila.. sedaj to počnem res občasno - ko me kaj daje. Tudi pritiska si ne merim več vsak dan  Nekako ugotavljam, da sem na dobri poti.. ne bom se pa preveč veselila, saj nikoli neveš, kaj bo jutri. Pred mano je en izziv in nevem kako bi ga premagala. V prihodnje mi je cilj, da sem umijena na pregledih pri zdravniku, da mi ob merjenju pritiska ne ponori srce.... da sem umirjena in normalna, da se zavedam, da se mi res ne more zgodit nič.. no ta del bo pa težje izpolnit, mogoče mi pa nekoč le uspe 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
skylost
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 157
|
 |
« Odgovori #58 dne:: sobota, 01. april 2017 ura: 21:20 » |
|
Draga Regina in pika  , sem prav vesela, da se oglašaš, sicer te berem v kaksnem forumu in vidim da si dobro. Super in naj tako tudi ostane!! No tudi jaz se lahko pohvalim, da sem 95 procentna, v vzporedbi z lanjskim letom, je to stanje sedaj neprimerljivo. Me pa še vedno poheca anksa, včasih tudi vsak dan opozori, da je še tu (kakih par dni v zaporedju pa je tudi ni na obisku, juhuuuu). Tako da bomo zmagale, boš videla. Samo tako naprej. Poročaj še kaj. Objem zate  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Love the life you live, and live the life you love
|
|
|
|
Cvetlica
|
 |
« Odgovori #59 dne:: nedelja, 02. april 2017 ura: 16:53 » |
|
Pohvale Regina  Ni lepšega kot da ne pogrešaš foruma, ker imaš misli zaposlene z lepimi stvarmi  Ampak pohvale dajejo drugim pogum in upanje, tako da smo veseli, da se malo "považiš" 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|