FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 22:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kakršna mati, takšna hči  (Prebrano 1304 krat)
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.087

I'm not lost, just undiscovered.

« dne:: četrtek, 17. marec 2016 ura: 21:20 »

Nagnjenost k depresijam se najverjetneje prenaša z mater na hčerke, dokazuje najnovejša ameriška študija na 35 zdravih družinah.Raziskovalci kalifornijske univerze so v raziskavi o vplivu genetike na potomce v družini, natančneje o njihovi nagnjenosti k depresiji, ugotovili, da se ta nagnjenost z večjo verjetnostjo prenaša z matere na hčer kakor z očeta bodisi na sina ali hčer.

Preberite več na portalu --->>
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 17. marec 2016 ura: 21:23 »

Jeej imam po obeh starših sesmejem samo da se en zaveda težav in dela na sebi, drugi je pa perfekcionist, ki misli da je popoln zvizgam
Prijavljen
aria
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 17. marec 2016 ura: 21:52 »

Jaz sem brala,da se lahko vzorci obnašanja kot je tudi depresija, ponašajo iz roda v rod tudi po več generacij. Drugače pa baje zelo slabo vpliva,če si mati ali oče v nosečnosti ne želita imeti otroka. Tak otrok ima baje večjo verjetnost,da zboli za depresijo.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #3 dne:: petek, 18. marec 2016 ura: 08:00 »

Včeraj sem bila na enemu predavanju kjer je bilo govora o tem kako se že kot dojenčku oblikujejo možgani glede na to kakšne odzive dobivajo iz okolja-posebej mame.  Za otroka je pomembno, da mu pomagamo ko je v stiski. Tako na primer ko razbije vazo ne smemo nanj kričati, ker je sam v šoku in se boji, zato ga moramo potolažiti, ne kregati.  Dojenčku naj bi tudi vedno pomagali ko joka in je v stiski  ne smemo pustiti v smislu da ne bo razvajen. In pravijo da se sčasoma otrok počuti varnega in bo nehal jokati (torej ne bo razvajen). Mi je dalo malo misliti sesmejem

Pokazali so nam tudi tale video in je res zanimiv:

https://www.youtube.com/watch?v=apzXGEbZht0
Prijavljen
ĆETENA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #4 dne:: petek, 18. marec 2016 ura: 10:24 »

Lepo pozdravljeni,

jaz sem pa anksioznost, depresijo in hipohondrijo definitivno podedovala izključno samo od očeta, mama je čisto nasprotje od naju in pravi, da naju ne bo nikoli doumela. Imam še brata, ki depresije ni podedoval od očeta.

Prijavljen
simonchy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 164

« Odgovori #5 dne:: petek, 18. marec 2016 ura: 17:54 »

Hm... zanimivo.
Jst sem pa skoraj zagotovo podedovala od očeta. No mogoče ima mama tudi malo teh znakov ampak ni tako izrazito. Medtem ko pri mojem očetu je, čeprav se ima (tako kot pri Cvetlici) za popolnega in naj naj  naj in sploh ne pomisli, da je karkoli narobe z njim (mislim sej skoz neki jamra, ampak da bi dejansko kej naredil, ah kje, to bi potem pomenilo da ni popoln? )

Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar