FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 15:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: JEBELA A JE TO RES  (Prebrano 3756 krat)
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78

« dne:: sreda, 02. marec 2016 ura: 13:12 »

Zdravo sotrpini tudi jaz se vam pridružujem ker sem imel pred približno 4 tedni kar hud panični napad sem se začel tudi jaz malo informirati okoli te anksioze in paničnih napadov. Nič pri osebni zdravnici sem oddelal vse preglede in vse ok. potem napotnica in psihiater vmes med tem časom pa še kar strah napadi moteno spanje itd. tako potem so mi pripisali alsentro 75mg in po treh dneh jemanja totalni šok oblivanje tresenje in totalni nemir in v glavi misel da bom kaj storil svoji punci joj joj joj takoj sem se z punco odpravil k bratu in nato na urgenco. med tem časom sem se pomiril in začel razmišljati o tabletih češ da so premočni itd. Nič z urgenece sem šel na Metelkovo po napotnico in potem na php. tam sem imel malo seanse z psihiatrinjo in mi je predpisala zoloft 50mg. tako da sedaj jemljem zoloft že 4 tedene. Se mi je pa začelo dogajati da mi ta misel non stop hodi po glavi da bi kaj naredil svoji punci. Pa to je katastrofa ker vem, da jo imam rad in ji nebi nikoli nič naredil. No zadnjič sva šla na sprehod okoli enega jezera in vse v redu dokler mi ni spet prišla misel kaj če bi skočil v jezero. Pa pi..a sem si reku pa kaj je zdaj to. a sem čist prtegnjen al kaj. Zdaj pa ne vem več od kje vse te trapaste misli vam pa povem, ko mi pridejo te misli je to taka muka totalna groza, panika, strah. Nč punci sem vse povedal kaj čem pi..arija. Je pa tako, da ko sem v službi se včasih zasledim da čisto pozabim na vse misli in paniko in strah. Ko se pa ustavim pa si rečem pa glej zdaj čisto normalno razmišljam super in tako se držim kake tri štiri ure dokler spet ne pride misel in sem spet v dreku. Zdaj pa ne vem kaj naj naredim zadnjič sem šel prvič k psihoterapevtu tukaj gor sem pa zasledil da je fino iti k kakšnemu psihoterapevtu ki je izkušen za OKM če seveda se temu reče OKM. Je pa grozno ko malo prebiram z kakšnimi mislimi se moramo ukvarjati. Sem najprej mislil da so se mi začele pojavljati te misli zaradi stranskih učinkov alsentre pa vidim da ni glih tako. Zdaj vidim da zoloft še ni prijel ker se še vedno spopadam z tesnobo in mislimi ki pa niso prijetne. Kot pravim mi pa pride vsaj kakšen dan olajšanja ko se kar sam od sebe sprostim in imam občutek kot da sem isti kot prej. Samo kaj ko pa čez čas spet dobim po buči in zopet razočaranje.sem se pogovarjal z ljudmi ki so bili isto v takem dreku pa pravijo da se bo vse uredilo samo čas potrebuješ in da sem sedaj psihično na tleh in je težko kontrolirati take misli. da se pa z časoma človek mal opomore in ne boš več dajal take pozornosti tem mislim.In pravijo da ko jim ne daješ več take pozornosti počasi izzvenijo je pa res da je potrebno potem malo spremeniti način življenja.Tako da upam da mi ne pride ša kakšna butasta misel na pamet bo pa težko ker pravijo da potrebuješ res veliko časa in potrpljenja ja jaz pa totalno neučakan. Me pa res zanima kašni so to razlogi za te nenormalne misli. hvala za vsak odgovor in se beremo.
Prijavljen
Srečkica
Global Moderator
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 844

« Odgovori #1 dne:: sreda, 02. marec 2016 ura: 14:56 »

Glede na moje izkušnje duši.levicar bi kar rekla da te "heca" OKM.
Te grde in grozljive misli... obsesivne misli ali vsiljivke ...sem namreč imela tudi sama. Mislila sem namreč, da bom razrezala svoja dva otroka, tako da mi je popolnoma znana vsa groza, panika in strah tega.
Itak diagnoza OKM in temu primerna doza zdravil. Za zdravljenje le te, potrebujemo mi večjo dozo AD-jev. Sama sem bila na 200 mg Asentre (generik Zolofta), vem pa da imajo nekateri še dosti višjo dozo.

Najbolj važno pri vsem tem je da veš, da nikoli in nikdar ne boš punci nič naredil - meni osebno je ta podatek zelooo pomagal, predvsem sem bila bolj mirna, čeprav sem se pa vsiljiv še vedno bala...itak.

Meni je psihoterapija, delo na sebi, spremembe (ki so nujno potrebne) in prava doza zdravil pomagalo.
Nimam več vsiljivk in že 5 mesecev sem brez zdravil...zaenkrat sem ok.

Lej verjamem da si neučakan, ampak sčasoma bo.

Razlogi zato...kaj pa vem...mogoče malo preteklost in travme, potlačene zadeve, kakšna zadeva ki te bremeni sedaj (pa se je mogoče niti ne zavedaš),... še sprožilec in to je to  kiselnasmeh.

Držim pesti  oki.

Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: sreda, 02. marec 2016 ura: 15:20 »

Dusi tale knjiga ti bo veliko povedala o OKM
http://www.pasadena.si/knjiga/102470/

Vsiljivke ja so take misli ... pomembno je da teh misli ne jemljes resno.
Lahko opazujes svoje misli in zavzames distanco do njih ...

Psihoterapijo toplo priporocam.
Tam se dela na vzrokih ki pripeljejo do custvenih stisk.

Antidepresiv v zacetku jemanja ( sploh ce ni pocasno uvajanje)
poslabsa simptomatiko in zato so lahko te misli bolj intenzivne.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 02. marec 2016 ura: 18:32 »

Hvala vama sreckica in aslan.Vem saj se zavedam da so samo misli ampak to je totalna katastrofa pa ta hudiceva tesnoba ki te kar hromi. zdaj pa tudi ne vem ali imam jaz premajhen odmerek zdravil.ma bom počakal se kakšen teden al pa dva pol bom pa videl kakšno bo stanje.upam da se  čimprej zvlecem iz tega sranja. Se beremo.
« Zadnje urejanje: sreda, 02. marec 2016 ura: 18:42 od dusi.levicar » Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #4 dne:: sobota, 05. marec 2016 ura: 05:34 »

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_remository&Itemid=80&func=fileinfo&id=105
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_remository&Itemid=80&func=fileinfo&id=89
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
SebastjanS
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 302

« Odgovori #5 dne:: sobota, 05. marec 2016 ura: 18:33 »

Se mi je pa začelo dogajati da mi ta misel non stop hodi po glavi da bi kaj naredil svoji punci. Pa to je katastrofa ker vem, da jo imam rad in ji nebi nikoli nič naredil. No zadnjič sva šla na sprehod okoli enega jezera in vse v redu dokler mi ni spet prišla misel kaj če bi skočil v jezero. Pa pi..a sem si reku pa kaj je zdaj to. a sem čist prtegnjen al kaj.

Ne vem če te povsem razumem. Tukaj si opisal dve misli, ki so se pojavile pri tebi in praviš, da te je groza ob teh mislih. Ne vem zakaj bi te misel, da bi skočil v jezero tako zelo prestrašila. Sam sem bil februarja na morju in sem se šel kopat. Seveda sem hitro opravil to kopanje in potem sem šel v gostilno se pogret. Meni je bilo to super in verjamem, da bi tudi tebi bilo. Razen če si mislil skočiti v jezero oblečen. Samo še vedno ne vidim zakaj bi te ta misel tako prizadela.

Pa poglejmo sedaj to misle, da bi punci nekaj naredil. To se meni tudi ne zdi nič takega. Kdo pa še ni imel take misli? Te je kaj morda razjezilo in si dobil tako misel. To se tudi meni dogaja. Seveda ne bom nikomu nič naredil, ker nisem psihopat. Ampak s mislijo pa mislim, da ni nič narobe.
Prijavljen

dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 05. marec 2016 ura: 18:46 »

Hej folk zdravo Evo danes zjutraj sem spet dobil preblisk da imam psihozo in da se mi bo utrgalo in seveda da me bojo odpeljali v polje.je..mti sem Rabu kar nekaj časa da sem prsu k sebi.Res se vsak dan sprasujem od kje mi prihajajo takšne misli  enkrat mi pride misel da bi kaj naredil svoji dragi spet drugič me med sprehodom okoli jezera vleče v vodo pa to ni normalno.res me zanima kaj vse bom odkril med procesom psihoterapije.kaj vse so razlogi za takšne nenormalne misli.upam da bom spet enkrat prišel na tisti normalni nivo ker je to totalno izcrpajoce.se beremo
Prijavljen
SebastjanS
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 302

« Odgovori #7 dne:: sobota, 05. marec 2016 ura: 18:52 »

Poglej si tale video, ki govori o mislih in kako jih vizualiziramo:  https://www.youtube.com/watch?v=IEsYiCDoJks
Prijavljen

dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 06. marec 2016 ura: 08:33 »

Seba ne vem zakaj se teh misli tako bojim da ti povem odkar sem dobil panicni napad se mi zdi kot da nisem več tak kot prej.kot da se je v mojem telesu oziroma v glavi nekaj spremenilo.takoj po napadu  se je v mene zazrl en strah nisem se upal več nikamor brez spremstva.potem pa saj sam ves pregledi kri voda ekg vse ok.potem pa spet dodatni strah ali se mi je zmesalo ali kaj se z menoj dogaja.potem mi ja zdravnica napisala napotnico za psihiatra in Evo takrat sem pa totalno spet zapanicaril da sem gotov in se že videl v polju.nič kaj cmo gremo do psihiatra zadevo je treba raziskat.no tam so me potem malo pomirili da nisem znorel in da se me je lotila anksioza oziroma da sem doživel panicni napad ki so se takrat kar vrstili.rekla mi je da se to danes zgodi že skoraj vsakemu 4 Slovencu in da je tega zelo veliko ker pač živimo v tem hitrem času in pa da je verjetno tudi kaj iz preteklosti pol mi je pa napisala recept za alsentro 75 mg in ponovni pregled cez tri tedne.da ti povem nekje tri dni po začetku jemanja alsentre sem pa doživel grozo zvečer lepo vzamem tablet in grem spat.Evo zbudil sem se okoli enih zjutraj in totalni ponor v telesu in glavi totalno svicanje mislil sem da bom skočil iz teles danes ko se spomnim me je kar groza no in da ti povem seba takrat mi je pa v tistem strahu  kar  prišla misel daj nekaj naredi svoji Dragi fak sem si rekel zdaj sem pa res gotov.takoj sem poklical brata in mu rekel da se nekaj dogaja z mano no tuki pa se en sok ko me je brat malo pomiril in mi povedal da je to vse anksioza in pa da so to panicni napadi.jaz pa njemu od kje pa ti to vse ves pa mi  mi pove da je sam preživljal ta pekel.tako da sem se pol z svojo in z bratom odpeljal na urgenco od tam pa na PHP ker me je sprejela ena prijazna psihijatrinja. Nc tam sem imel malo pogovora malo mi je se objasnila zadevo da bo treba zaceti malo drugače živeti pustiti alkohol kavo itd. In pa da me je telo opozorilo da nekje nekaj nisem delal vredu in pa seveda zamenjala mi je tablete ker naj bi bile alsentra malo premočna za mene ker ko me je pogledala pravi da sem ze tako energicna oseba in mi je napisala zoloft 50 mg.Evo seba od takrat naprej mi pa mi hodijo kar ene butaste misli kot sem ti napisal ko sem sel okoli jezera na sprehod  pa ne da se nebi človek upal skociti v vodo saj sem vsa leta zelo zelo rad preživljal na morju in v vodi ampak zdaj sem zcutil en tak čuden občutek ko da  me vleče v vodo in misli kot kaj pa če se utopim in nato sva z mojo kar malo pospešila ker sem takoj dobil en strah pred vodo seba res ti ne znan opisati tega občutka.Evo seba tako je to pri meni fino je tudi to da obstaja ta stran ker se lahko clovek malo pouči in pa da lahko tudi kakšno reces z drugimi.Evo seba tako da se sedaj nekje po petih tednih se zmeraj borim se mi zdi da tablete niso nič prijele bil sem tudi tri tedne na bolniški pol sem se pa spravil delat ker nekako nisem moral biti sam doma ker v bolniški sem imel srečo da je bil brat doma ker je imel operacijo kolena mi je pa potem povedal vso svojo zgodbo kako je bilo hudo ko je on preživljal vso to kalvarijo in da so prvi meseci zelo zelo težki ker pač moraš dati ta proces mimo mi je pa svetoval da naj grem na kakšno psihoterapijo da nekje probas odkriti vzroke ker pravi da te tesnobe izvirajo nekje iz naše notranjosti in da nas nekaj muči in da so psihoterapije idealna rešitev.saj pravim potem sem si malo prebral o vseh teh mislih in se našel nekje v temi obsesivne misli oziroma OKM tako da ko si malo preberes kaj vse se dogaja ljudem te kar prime groza je pa tudi fino ker vidiš da se ljudje tudi porihtajo vendar je potreben čas in pa potrpljenje.sranje je edino ker sem sam tako zelo neucakan kar pa mislim da nisem edini je res težko ko ti stanje tako niha par ur si lahko vredu pol pa spet neka tesnoba ki sploh ne ves zakaj in pa slabo pocutje je pa zanimivo tudi ko sem v službi ko se zamotim čisto pozabim da se mi je sploh kdaj kaj dogajalo potem pa ko se malo ustavim si pa rečem kako pa to da se tako v redu počutim in Evo spet dobim po buci.z mislimi je pa tako da kar nihajo naprimer enkrat čist pozabim pol si pa dejansko kar sam prikličim misel na ta način o kako pa to da nisem danes imel nobene čudne misli in Evo pol se pa začne panika strah naprimer včeraj zjutaraj sem začel nakaj razmišljati kaj pa če se mi res zmeša  in dobim kakšno psihozo in me odpeljejo v polje Evo in totalna panika groza pades čist v en trans k ga sploh ne znan opisati tako da sem šel do brata na obisk da me je on malo pomiril pa si recem je...ti pa ta anksioza.mam pa srečo tudi v službi da imam dva sodelavca ki sta tudi preživljala ta pekel in se mi včasih malo nasmejita pa ne mislim zlobno ampak ker vesta kaksne scenarije prezivljam so pa kar vsi istega mnenja da je potrebno veliko časa da se nekako izvijes iz tega.pravi sodelavec boš videl boš med tem procesom padel tudi v depresijo in res sem padel prišel mi tudi tak moment brez volje brez energije da sem se začel jokati kot otrok pa vam povem da ko sem se zjokal sem bil cel popoldne pomirjen pravi sodelavec boš videl se se boš zjokal pravi sem sam bil v istem položaju in tudi videl moške orjake kako so jokali ko jih obišče anksioza.pa si mislim pa kaj pol se bomo pa jokali saj smo ljudje je pa res da smo očitno  bolj občutljive sorte.Evo jutri imam spet obisk pri psihiatrinji Persicevi pol bo pa treba najti pravo psihoterapevrko da se lotimo zadeve.nc grem psa pelat vidim da zna biti danes malo boljše vreme.lep dan iin se beremo

« Zadnje urejanje: nedelja, 06. marec 2016 ura: 08:42 od dusi.levicar » Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 06. marec 2016 ura: 09:16 »

Sreckica ves kaj me zanima koliko časa si pa potrebovala da si se znebila teh misli in pa koliko psihoterapij si potrebovala.hvala ti za vsak odgovor.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 439

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 06. marec 2016 ura: 10:54 »

Dusi evo tegale prispevka sem se spomnila in pomislila da bi bil zate sesmejem tukaj dobro predstavijo kako nas misli strašijo in je primer nekoga, ki je pomislil da je pedofil in se je iz tega razvila cela štala.

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1295&Itemid=1

Tudi jaz sem dala skozi strah pred norostjo in potem vidiš da ni nič groznega, niti da ne bom umrla in počasi začenjam razmišljati o lepših stvareh v življenju Smiley

Vsak človek je drugačen in zato težko reči koliko časa potrebujemo. Verjetno dlje kot se je nabiralo, dlje traja da spremenimo naše razmišljanje. Nočem te forsirati v tablete, samo povem ti iz moje izkušnje, saj sem eno leto skoraj vsak teden hodila na terapijo, ampak se mi zdi da je zdaj po ADjih lažje, saj je manj fizičnih simptomov in zdaj počasi poskušam stvari ki so me prej strašile.
Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 06. marec 2016 ura: 16:17 »

Eh cvetlica pol sem pa zapecaten do konca življenja se pravi star sem 42 let in če se je toliko časa nabiralo  in se pravi da se cajtas toliko časa kot se je nabiralo se pravi je moj izračun do konca zivljenja. Nc bom probal jaz to prej porihtat.vseeno hvala ti.se beremo
Prijavljen
astrala
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 20. oktober 2016 ura: 20:33 »

Zdravo
Če te zanimajo razlogi boš odgovore našel le pri sebi. Sprašuj se sprašuj zakaj iz kje izvira tvoja misel, kje je tvoj problem?Sprašuj se vedno ko se misel pojavi ali pa kar tako, ko se spomneš. Odgovori pridejo enkrat nekje ...upam da ti uspe srečno
Od zdravil ne pričakuj da bodo karkoli rešila namesto tebe...postani gospodar svojih misli ne se jih bat ker ne grizejo
ustavi kolesje uma in našel boš mir wav
« Zadnje urejanje: četrtek, 20. oktober 2016 ura: 21:45 od Aslan » Prijavljen
astrala
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 20. oktober 2016 ura: 21:07 »

Kako je blo pred jemanjem zdravil-slabše ali bolje? če ti zdravila ne rešijo težave in če brez zdravil nisi bil bistveno slabše, potem je morda čas, da poiščeš kako pravo metodo zdravljenja .
« Zadnje urejanje: četrtek, 20. oktober 2016 ura: 21:45 od Aslan » Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 20. oktober 2016 ura: 21:44 »

Astarala kot vidim ti malček nagaja "citiranje" ...
tvoje besedilo se bere kot da ga je pisal nekdo drug ... kot da ga ti citiraš ..
 kiselnasmeh
Sem nekaj popravila ... boš opazila verjetno ...

V kolikor želiš da bo tvoj odgovor normalno viden (kljub citiranju originala) moraš pisati svoje besedilo POD citatom ...in ne znotraj njega. Torej po znaku [/quote].
Ali pa samo klikneš na gumb ODGOVORI in ne na CITIRAJ.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar