FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 22:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 15 16 17 [18] 19   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prva pomoč  (Prebrano 78742 krat)
Champ
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 67

Nasmeh podarjam sebi in ostalim :-)

« Odgovori #340 dne:: sreda, 08. april 2026 ura: 10:24 »

Zdaj sem dobra 3 let brez
oki
Prijavljen

Om mani padme hum
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

Prispevki: 848

« Odgovori #341 dne:: četrtek, 16. april 2026 ura: 17:46 »

Danes sem žalostna ...nekako sem vedno zaupala v tablete da ne varujejo pred hudim...sedaj sem na 100mg Asentrw bila ampak ja...sem čutila tri leta da sme imela več stisk...pa se sprašujem .verjetno vsa grozljivka z mamo in  izguba mame ..jaz sem navajena stisniti...zdržati,potrpeti....mogoče sem v vsem tem času z mamo trpela bolj kot sme mislila....res sem čutila vse ...jokala na ves glas....komaj funkcionirala.....in ja....bila v negotovosti 2 meseca ...ali menite da ej to razlog za poslabsanje ..sedaj sem 14 dni dodala 25mg Asentre...baje je to zelo malo ...pa imam kake dni boljše kake pa spet slabe ..in me ej na smrt strah da ne bo več pomagala....če padem v to da bom mogla.menjat bom pa sploh izgubila zaupanje v tablete ..in bom samo čakala da se zrušim...mi ej tako hudo...kako bom tako živela...pa se trudim....vsak dan dosti hodim, naredim strani tudi po stanovanju....učim...ampak ja..me je strah...mogoče si tko samo slabsam ankso k se izpostavljam....ne vem...Sad oh da bi vsaj prijelo vsaj 150 če drugega ne in da bom funkcionirala...Sad ni ki jasno ..mogoče res ne bi smela kventiaxa takoj ukinjat...po mamini meri sem že ukinjala ...sicer samo 25mg ampak ja ..a je možno da je taka sprememba povzročila destabilizacijo...Sad
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #342 dne:: petek, 17. april 2026 ura: 17:16 »

Prosim a ima kod izkušnjo z višanjem Asentre iz 100 sem zdaj na 125...14 dni ..nisem se dobro ..mogoče pijačo boljše napak se vedno tesnoba ..me je strah da ne bo prijelo....a je boljše če grem na 150mg...kot vem 25mg Asentre velja skoraj za nic
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.000

"I See You"

« Odgovori #343 dne:: petek, 17. april 2026 ura: 17:16 »

Preberi še enkrat, kaj ti je Aslan napisala Panterka.. Fajtaš z mislimi... na misli imaš vpliv.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #344 dne:: sreda, 22. april 2026 ura: 05:44 »

Crni panter telo rabi dolgo časa da se navadi na spremembe tablet. V praksi tudi mesec, dva. Ni čarobna palica, razen če se boš tok zafiksala da niti mislit ne boš mogla sesmejem Bo delovalo, verjami. Pošiljam objem rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #345 dne:: sreda, 22. april 2026 ura: 15:47 »

Hvala Cvetlica...sedaj sem od petka ko smo šle ven s puncama boljše ..v petek je zvečer tesnoba popustila in sem bila dobro ..potem sem cel vikend delala in tudi bila ok...nato sem ponedeljek delala,torek in bila spet ok,optimistična..tako upanje dobil ker sem kot da nič ni ..danes pa zdj spet malo slabše...in evo ..jutri bo tri tedne da sem povišala dozo..povišala sem za 25mg .ampak boljše je bilo vmes...sedaj ne vem...telo padci dajo filing da ne bom boljse
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #346 dne:: sreda, 29. april 2026 ura: 13:39 »

Evo, sedaj bo štiri tedne od povišanja..vmes sem boljše ...več volje, manj se osredotočam na zvok in nekako sem kar lepo delovala, vodila ,nisem pomislila na zvoke in sfurala....tudi pospravila stanovanje ..tko vesela sem bil občutka da je boljše ..no danes spet slabše ..strah me je ...a to pomeni da rabim se visat...sedaj mam 125mg Asentre 5 teden...švignil za 25mg
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #347 dne:: sreda, 29. april 2026 ura: 15:08 »

Moje skromno mnenje: preveč si osredotočena na vsak najmanjši znak. Počutje niha vsem, tudi tistim, ki ne jemljejo Ad. Neko nihanje je čisto običajno in normalno. Navsezadnje imamo nek bioritem, ki se tudi spreminja od dneva do dneva in od ure do ure. To nihanje moraš nekako sprejeti, da tako pač je.
Moje izkušnje ob uvajanju Ad pa so takšne, da je običajno nekaj dni boljše, pa spet malo slabše... čez čas je dni, ko sem dobro, vedno več in dni, ko sem slabše, vedno manj. Na koncu se počutje uravnovesi. Pri meni to traja nekaj mesecev.
Saj vidiš, da Asentra prijemlje, bila si že zelo dobro. In spet boš - vedno večkrat  Smiley

lepo bodi.
Ribica
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #348 dne:: sreda, 29. april 2026 ura: 15:31 »

Ribica,hvala....tokrat ne je strah ker sem na 125mg Asentre in se mi ej na 100mg zgodil padec...zdaj sm  zvišala za 25mg 4 teden in ja...je bilo boljše...danes spet padec, zveni v glavi in ušesih...in me je strah...da Asentra men ne deluje več,da je to to ..se oklepam upanja ,da če smo nekaj dni že bila brez da bi preveč se na zvok osredotočala ,da je to dober znak in da bo boljše ..ampak saj veš...ostaja tisti kaj pa če...ta asimptomatika me straši...:/
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #349 dne:: četrtek, 30. april 2026 ura: 11:51 »

Ta "kaj pa če..." ti najbolj škodi. S tem moraš nekako opraviti, pa si na konju  Smiley.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #350 dne:: četrtek, 30. april 2026 ura: 11:59 »

Oh ribica ...hvala ti...ponavadi sem bila po enem mesecu dobra sedaj pa je 4 tedne pa nisem čist ok...upam da ne bo treba menjat...a je padec po tem času normalen? Mi je čudno ..kar nekaj...ker sm bila manj zaposlena ampak ne morem vedno bit samo bizi .Sad
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #351 dne:: četrtek, 30. april 2026 ura: 15:08 »

glej, jaz tudi jemljem Asentro. Zdaj 100 mg, čeprav sem dolgo jemala samo 50, potem pa postopno opustila lani pred poletjem. ves čas sem jemala tudi 1/3 Tritica za spanje, če ga nisem vzela, sem se zbudila med 3. in 4. zjutraj in nisem več mogla nazaj zaspat. Decembra me se pa sesulo. Vzrok poznam, a bilo je grozno. V nekaj dneh sem bila čisto down, spala sem le še po 2-3 ure/noč, pričela nazaj jemat Asentro - postopoma. Tritico ni več prijel, tudi če sem celo vzela. Po 1 mesecu sem bila na 100 mg.... nič od nič... bolniška itak.
Šele v zač. februarja sem dobila termin pri psihiatru. Dodala mi je Mirzaten, Asentro je pustila na 100 mg. nekje v zač. marca sem začutila počasno izboljšanje.
Zdaj pa štej: koliko tednov imajo december, januar, februar....

Traja, ko ponovno začenjaš in moraš biti potrpežljiva in biti zadovoljna z majhnimi koraki v pozitivo.

Jaz pri tebi vidim, da ti gre na boljše, ampak takoj vse podreš, ko se za en trenutek malce slabše počutiš in si skoraj kot na začetku.

Nimam izkušenj s takšno anksioznostjo, da bi se tako bala za zdravje, kot ti, moj problem je depresija. Zato mogoče tega ne morem dovolj razumeti. Ampak nekaj boš morala narediti s tem, ker tako ne moreš večno živeti, da tako nihaš... če brez zdravil oz. z nižjo dozo vedno znova pristaneš na anksi, potem ne nižaj.

Ribica

Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #352 dne:: četrtek, 30. april 2026 ura: 18:56 »

Draga ribica...res je..poslabšanje me prestraši...drži...sem pa ja ..tako kot praviš ti vsakič po tem ko sem opustila šla čez kaksen mesec nazaj  gor in se matrala....sedaj pa nisem opustila asentro,bila na njej 4 leta na 100mg ampak sem pa vedno znova opuščala kventiax ki sem ga jemala za spat in ja...me je vedno podrlo sedaj pa ornk .res p je ,kot veš da sem zgubila mamo in je verjetno to botrovalo k vsem ..če prav razumem je tebe sesulo ko si bila brez ad...u glavnem težko nam je ..res pa se moram naučiti pozitivno gledat in bodrit samo sebe...sej do neke mere se ampak včasih pa ne gre in me rata strah Sad
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #353 dne:: petek, 01. maj 2026 ura: 15:25 »

Spet pišem in razmišljam ...sedaj je 4 teden da sem na asentri ..dvignila sem iz 100 na 125...25 mg je verjetno majhen dodatek...zato mi ni tako zwlo boljše....malo pa le...ampak straši me če bom mogla do dvesto oziroma kaj če ne bo pomagalo.

Res me je strah da je to to ..kaj če bom morala menjat...tega me je res strah...a mislite da je šans da mi bo boljše ? Strah mi je da ne bi zaradi menjave morala v bolnico....Sad  saj bo počasi kajne ...mi bo pomagalo...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #354 dne:: sobota, 02. maj 2026 ura: 07:50 »

Ojla Panterka rozicodam

Seveda ti bo pomagalo.

Sta se s terapevtko že kaj učili, kako sama sebe pomirjati in dvigovati po tem, ko imaš takšne misli?

Največ s tem narediš, ko se znaš sam pomiriti.

Počutila se boš varna s seboj in v življenju, ker se znaš pomiriti.

Boš poizkusila?

Pa ven iz tega pojdi... v druge stvari... skušaj priklicati občutke, ko si se počutila močno. Počni stvari ob katerih se sicer močno počutiš.

Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #355 dne:: sobota, 02. maj 2026 ura: 09:38 »

Se zelo trudim...dvignila sem iz 100 na 125mg..to je verjetnol9...in danes sem spala zelo slabo..se po uri zbudila .sicer ležala in mižala ampak ne spala...pa vzamem 75mg kventiaxa...strah me je da mi nič ne bo pomagala vec
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #356 dne:: sobota, 02. maj 2026 ura: 11:03 »

Super, da se trudiš rozicodam Samo nadaljuj v tej smeri.

Tvoji nalogi sta zdaj, da preideš na čutenje telesa.. in vse občutke in filinge v njem. Ta druga je pa umirjanje le tega. Samo misli so... nič ni resnično..

Ko to obvladaš, bo še naslednja točka, da samo zamenjaš pozornost... Ne rabiš tega s čimer se ukvarjaš torej kiselnasmeh Na tej točki se pa lahko ukvarjaš s tem, kar izbiraš.  Potem lahko pa izbereš tudi ful ljubezen do sebe in se imaš dobro. Razumeš?  rozicodam

Za vse te stvari so ene poti, ki trajajo kar.. in tudi pri meni so.

Želim samo, da veš, da ko to obvladaš in se znaš pomiriti je ena čisto druga perspektiva. Ko naredi klik še za ljubezen do sebe, pa še boljša. Kiss

Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #357 dne:: sobota, 02. maj 2026 ura: 11:08 »

Hvala Nives...mi pomaga in res se trudim ...sedaj sem že 4i teden na 125mg in do sedaj sem okej spala,sedaj pa dvakrat slabo..danes skoraj nič in me je strah ..sem na 75mg kventiaxa. Ampak upam pa da se z antidepresivom da to umiriti..res upam...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #358 dne:: nedelja, 03. maj 2026 ura: 13:06 »

Seveda se bo dalo, ker ti že itak pomagajo.

Se pa skušaj čimprej usmerit, k temu kar sva ti z Aslan sporočili.  rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #359 dne:: sreda, 06. maj 2026 ura: 10:23 »

Hvala vsem...nekako guram....še posebej ko sem v službi se kr nekako odvije kot je treba in sem boljše ...manj mislim na vse...vendar ko imam bolj prost dan in zjutraj je pa težko ..in čeprav sem dvignila za 25mg Asentre me je zelo strah ker ji se čisto dobro ..ne štekam kako se lahko na 100mg Asentre poslabša..ne štekam....vse kar sem nizala je kventiax ki sem ga jemala.zvecr...kako me lahko to tako nazaj vrže....in s3fia strah...če je 25mg Asentre pa še vedno niha ja....imam samo še 75mg fore...kaj se bo zgodilo z mano:/
Prijavljen
Strani: 1 ... 15 16 17 [18] 19   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar