FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 01:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 12 13 14 [15] 16 17 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prva pomoč  (Prebrano 58519 krat)
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #280 dne:: ponedeljek, 05. februar 2024 ura: 23:21 »

Hvala Nives ..saj tudi jaz sem razmišljala ,d bi mogoče šla do nje in se pogovorila....ampak ne vem...priznam da me je strah ker jo spet ne poznam tako dobro .predvsem njene zgodovine ne...in še posebno če ima res kakšno psihotično doživetje (zdi se mi tako) mi itak ne bo verjela....glede.na to da je v bloku in ne hodi ven ampak noči baje vpije ,razbija, se joka na glas ,kriči....tudi ob treh ,štirih se zna zgoditi da bo kdo klical policijo...mogoče v takem primeru lahko kdo kaj stori ker nikoli ne veš,kaj bi lahko storila....no saj ne vem....vem da ni moje ,da rešim..oče je tudi že starejši in po moje ne ve kaj bi ...mah...sej veš...hudo ti je ampak ja...vsekakor pa prvo morm poskrbeti in pazite nase...hvala❤️
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #281 dne:: četrtek, 08. avgust 2024 ura: 09:54 »

Pozdravljeni,spet jst...seveda z novo težavo ..sicer je fizične narave ampak me spravlja v veliko stisko ..že parkrat sem opazila kakšen zunanji hemeroidi ki je sčasoma izginil...nič ni bolelo...sedaj se mi jih je pojavilo več in tudi ne boli samo vidni so...nikoli se nisem imela krvi na papirju,tudi bolelo me.crevo ni...zaprta sem zelo zelo redko...ponavadi je ravno nasprotno..grem večkrat na WC,še posebej ko sem nervozna .pa tudi to ne driska...no sedaj sem zelo zelo podrobno.pregledovala zadnjico (okm) in vse ok ..ko se fejst napnem pa se mi zdi da vidim notri sicer roza strukturo znotraj anusa...ampak ne izstopa noč...u glavnm na smrt me.je strah notranjih hemeroidov..da izstopijo in mi nekoč izstopi črevo ali pa dobim inkontinenco na blato ..takoj sm se naročila k proktologu ki ga imam 26.8. včeraj sem se zjokala...zakaj more biti še to ..in sumim da so notranji druge stopnje ..zdj se sploh ne upam gledat,kaj če kaj VN izstopi...ful sm.v stiski ..imate kakšno izkušnjo glede teh težav
..bom hvaležna...hvala❤️
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #282 dne:: sobota, 10. avgust 2024 ura: 19:42 »

delas probleme kjer jih ni, resno  sesmejem

A ti nekaj povem? Pri porodu sem se razrtrgala konkretno, tudi sfinkter poskodovan. 3B stopnja. Naslednji porod mi zdravnica odsvetuje naraven, ravno zaradi oslabljenih misic,.. posledicno lahko pride prav do inkontinence. Pa se ne obremenjujem s tem, sedaj je OK kaj bo cez leta pa kdo ve? Delat vaje keglove, pazi na prehranoo in bo. Hemeroidi so totalno vsakdanji, pogosti,…. Ja itak da je boljse, da jih ni, ampak bohpomagaj… res si prevec zenes k srcu in si delas skrbi.
Nisem se slisala, da bi kdo fasal inkontinenco zaradi tega (mozno je, itak) ampak cmon, ne delat takih zakljuckov  Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #283 dne:: ponedeljek, 12. avgust 2024 ura: 21:34 »

Živjo Regina in hvala za odgovor...vem,da pretiravam ..si preveč zenem k srcu...sej zato sm verjetno na tem forumu zardevam vem da niso hemeroidi smrtna zadeva in ljudje se spopadajo ,spopadati s težjimi stvarmi ..mene žal vse te fizične stvari vržejo iz tira .in ko berem o operacijah notranji hemeroidov ni fajn slišat v kakšnih bolečinah so pa take stvari. ..sm se do sedaj že malo pomirila ..vemd a so stvari lahko še veliko hujše...meni pa žal vsaka pika sproži lahko tesnobnost če sm na majavih tleh ...ampak imaš prav.  Glavo gor pa tirnice skupaj pa bo že Grin hvala in secno
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #284 dne:: ponedeljek, 09. december 2024 ura: 14:26 »

Živjo vsem skupaj...spet sem tukaj ..jst bom očitno wvcno tukaj ..zadnje čase mi je šlo dobro .sem res nardila plan kako in kaj da zaživim ..v vsej sreči sm počasi opuščala kvenitax...zelo počasi ..in bila na 12.5 vsaj drugi večer....no potem pa vmes mal panike z menstro (je mal zamujala) ,potem jajčnik spikal bila panikw,pes bruhal pa nism spala celo noč ...no nato kolegica pove da je oče diagnosticiran s Parkinsonovo (kot moja mama) in meni zacne trzanja ustnica ..še posebno ko pijem ker jo mal nasobim...se mi je par let nazaj tudi zgodil pa je minilo,se nisem tik ukvarjala ..zdj pa sm zagrabila ..ker valda je to tudi lahk en simptom Parkinsona,tko k tudi Parkinsona al  pa als ali Ms....in od takrat sm adijo ,sam od tega odvisna ...a trza a ne ...oko mi tudi trzne sam en to sploh ne sekira...sploh ne vem kaj naj s sabo ..po eni strani se mi zdi da je vse skupaj z diagnozo očeta od kolegice,trigiralo vse skupaj ..ampak sej veste ..kaj pa če je skos tukej ..27 12 je dan ko je mami šla v bolnico ...in se ni več vrnila ...možganska kap in je ostala TM dva meseca in je bila kalvarija ..ne vem a je lahko tudi s tem kaj vezano ..Huh??
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #285 dne:: ponedeljek, 28. april 2025 ura: 14:02 »

Spet imam zabavno...s podplati me je zcelo nekak spikatr v kolenih ..občutek imam da me zateguje okoli kolen..danes sem se naročila na Mr kolena...izredno me skrbi...čutim vse ,verjetno tudi zato ker sem še toliko prestrašila...strah me je obrabe...ker lahko ne bom več normlano hodila...imam teko delo kjer hodim (vodic) in kužka ki sem ga šele kupila...če mi je vesolje po vsem kar sem prestala naklonil se to preizkušnjo da bom zato menjala službo in bo težko s kužkom potem  razmisljam da zaključim z življenjem tukaj ...ne zmorem več nenehnih borb in sranj..dovolj jih imam...in če je moj lajf namenjen temu da so vedno neke preizkušnje potem res ni vredno...
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #286 dne:: ponedeljek, 12. maj 2025 ura: 16:06 »

ekola,danes dobila MR kolena...in sicer povsem začetne degenerativne spremembe na meniskusih, in zelo mini ganglion ki naj ne bi nicesar dražil,motil....baje je pri 41, skoraj 42 to ne prevec problematičen izvid...sam mene se kr ni nehal bolet ne skrbet....res je da me se vedno bolijo podplati...fascitis verjetno ker boli peta in malo pod peto, ob veliki obremenitvi pece..potem pa imam vcas obcutek da mi celo nogo zateguje...stegna, meca..mogoce res vse skupej okoli kolka...ampak ne vem kako nej si to dopovem..skos mam strah da bom cel lajf v bolecinah...;( zalostna sem...res upam da se bom znala pobrat iz vsega tega...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #287 dne:: ponedeljek, 12. maj 2025 ura: 21:01 »

ekola,danes dobila MR kolena...in sicer povsem začetne degenerativne spremembe na meniskusih, in zelo mini ganglion ki naj ne bi nicesar dražil,motil....baje je pri 41, skoraj 42 to ne prevec problematičen izvid...sam mene se kr ni nehal bolet ne skrbet....res je da me se vedno bolijo podplati...fascitis verjetno ker boli peta in malo pod peto, ob veliki obremenitvi pece..potem pa imam vcas obcutek da mi celo nogo zateguje...stegna, meca..mogoce res vse skupej okoli kolka...ampak ne vem kako nej si to dopovem..skos mam strah da bom cel lajf v bolecinah...;( zalostna sem...res upam da se bom znala pobrat iz vsega tega...

Itak, da ne boš cel life v bolečinah.
Če te kaj potolaži, imam hondropatijo 2-3 stopnje kolen in vezi. Pa sem pridno hodila na fizioterapije in z doživljenskimi vajami za mišice, 2x tedensko, skompenziram kosti. Natrenirana, da kompenziram, ker se hrustanec zelo slabo obnavlja. Ni nobene tragike v tem. Ni bolečin v kolenih. Še razgibaš se malo pri vajah. Če boš že to kdaj rabila.. Z mišicami skompenziramo kosti. In nobenih drugih omejitev..
Pri meni je to nastalo zaradi kpl situacije povišane teže, prekratke stegenske mišice, načina hoje.. pa nekoč prej sem bila tekačica na dolge proge.. in verjetno itak nisem pravilno tekla...
Boleči podplati so od pretiravanja z gibanjem. Nič tragičnega. Če boš mela fizioterapevta, te bo naučil/a tudi kratke vaje za podplate.
Predvsem se moraš psihično ven izkopat iz tega "straha pred raznoraznim fizičnim". Tole kar je, je minimum.. glede na to, kar je vse možno in folk ima.  oki
« Zadnje urejanje: sreda, 14. maj 2025 ura: 15:28 od Nives » Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #288 dne:: torek, 13. maj 2025 ura: 21:33 »

Nives hvala...Prebrala sem tvojo zgodbo s koleni in spet te lahko samo občudujem kakšen borec si..greš v akcijo...vsaka ti čast..mene pa ta panika zafrkava....in potem ne vem več kaj je bolečina in kaj je strah....začelo se je s podlapti pa nisem bila v paniki..potem pa po malo...vedno bolj me je skrbelo da ne bo kronicno da se ne bo preneslo na kolena...potem pa nenadoa cudn filing v kolenih insem se spomnila na čas ko sem tako končala v bolnici...bala sem se revme in koleno me jebolelo....peklo, vse sem čutila...celo obleko na nogi sem čutila ko sem hodila...in sem spet tukaj...takrat sem sla na rentgen in ni pokazalo nic strukturnega...zdj sem sla na mr tudi nic kar bi povzročalo tako bolecino oziormma občutke...in se spet borim s to obsesijo...in spet zakaj hudiča...in me skrbi...način kako sem prišla do sem je spet preveč sumliv...strah...spet strah
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #289 dne:: sreda, 14. maj 2025 ura: 15:30 »

Verjetno sta s psihoteravetko že večkrat šle skozi to, kako se ustavit, ko imaš obsesivne misli..? Kako sama preseči sebe v tem.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #290 dne:: ponedeljek, 26. januar 2026 ura: 07:28 »

Sedaj sem se pa res zafrknila...ko sem ukinjala kvenitak sem bila brez skorje tri mesece...za Ela sm manj spat,zdj pa uvajamo nazaj in danes je bila katastrofa...peklo v prsih, nenehna tesnoba, nič nisem spala...vzela sem 25 pa potem kasneje se 25 pa nisem spala...sm lahko malo ležala pa mižala...pa na čase odpravila tesnobo ..zdj ne pa res skrbi...sicer pravijo da se tudi ukiniti en kventiaxa pozna,ker je sprememba v možganih ampak tolw ne pa res skrbi ..da mi niti ni prijel...mogoče bi rabila Asentro zvišati...100mg imam sedaj
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 26. januar 2026 ura: 09:18 od crni panter » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #291 dne:: ponedeljek, 26. januar 2026 ura: 10:00 »

Jutro Panterka rozicodam

Anksa te daje.. mogoče se res na zdravnika obrneš, da skupaj ugotovita, kaj bi bilo najbolje?

Vse dobro rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #292 dne:: ponedeljek, 26. januar 2026 ura: 13:28 »

Strah me je da ni kakšna manija....ampak ja...začelo se je z opustitvijo kventiaxa ..zdaj pa visam pa ne prime tko bi mogle ..lahko ležim pa mizim ampak glava se ne izklopi ..a obstaja kaka rešitev za to?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #293 dne:: ponedeljek, 26. januar 2026 ura: 15:33 »

Zdj je popoldne in jaz na kavču napolspim..tisto ko imaš oči zaprte pa si vseeno buden ..čutim pa kako je moje telo v strahu .vsakič k telefon zavrni se ustrašim...ampak zanima me ali je to dober znak da sem zaspana ..pa lahko tko ležim in počivam čeprav ne spim
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #294 dne:: sreda, 28. januar 2026 ura: 15:06 »

Evo spet sem tukaj...od leta 2022 sem na 100 mg pa 50mg kventiaxa ...ampak jaz kventiax želim hitro opustiti in zato manjšamo po parih mesecih ,zlomi še vedno nekej pri 12..5mg ...sedaj en ej na smrt strah da Asentra ne deluje ..ne morem sprejet da rabim se kventiax...sicer ob hudo ponovitvi sem ga imela 50 za spat in 25 namesto helexa zjutraj ..potem sem jutranjega hitro opustila ampak verjetno sem prehitro opustila še druga dva ..zdaj se mi zdi da tri leta samo poskušam sliniti kventiax pa pridem do 12.5 in ne gre ..zdaj sm zdržala 3 mesece na tej dozi pa sm šla spet nazaj ..sprašujem tudi chat gpt kaj se dogaja...najbolj en ej strah da Asentra ne deluje ...ampak kar pa pravi chat gpt se mi pa tudi zdi logicno.  Kaj mislite vi?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #295 dne:: sreda, 28. januar 2026 ura: 16:35 »

Dejte me mal potolažiti prosim... :(občutek imam da bom za vedno Stuck na tem in da tabelte ne bodo več pomagale...a sm si podaljšalo stabilizacijo s tem k sm skos gor pa dol hodila s kventiaxom?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #296 dne:: sobota, 31. januar 2026 ura: 10:27 »

Evo mene, spet razmisljam pa razmisljam....zakaj in kako sem kjer se...sem na asentri 100mg in na zacetku kaksen mesec 75mg kventiaxa, potem sem ga nenehno opuscala pa nekako pri 12.5 spet butnilo nazaj...kot veset se je po tezki ponnovitvi 2021 na koncu , potem naslendje leto sem bila dokaj ok apak konec 2022 gre ami v bolnico od koder se ne vrne vec...in zame seveda stres, šok...zdravil takrat nisem višala ampak vse zdrzala..res sem nazaj zacela jemati 25mg kventiaxa in sfurala...potem pa več ali manj uspešno vozila stvari ampak ko sem prišla do 12.5 kveitaxa mme je slej aliprej podrlao....sedaj sem bila skoraj 4 esece na 12.5. in vsa ponona...potem sem začela cutit vecjo obcutljivost,..nekako je slo, pote anj spanja in ravno v tem času hospitalizacija kolegice zaradi okm težav...in zdi s emi da me je to prestrašilo na kubik...zato hitro nazaj na kventiax..sedaj iam 75 za spat in spimm osem ur, kaksno noc pa sm v pol spanju...je pa to sedaj manj kot teden jemljem tako...sedaj spet strah...a je z mano konce na takih dozah...a je smiselno na visjo dozo asentre pa bo potrebno manj kventiaxa...to se mi se ni dogajal na ad-jih...ampak ja skrb in smrt mame je bila verjetno prevec...100mg asentre tudi na najhujse kajne,,,ce tudi dvigne ni tako slabo?zdj je moj strah spanje...ce kaksno noc ne spi me spet panika...zdaj dve noci sem spet spala z zbujanji ampak vsaj osem ur...
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #297 dne:: nedelja, 01. februar 2026 ura: 11:25 »

Pozdravljeni ...po dveh preslabih nočeh sem danes spet slabo spala...s tesnobo ,zaspala za dve uvi in to je to ..razmišljam da Abi dvignila asentro iz 100mg na 150mg...enkrat sem dejansko imela tako dozo že...a mislite da je to grozno..do sedaj sme bila na 100mg Asentre pa nekje 75 do 25mg kvenitaxa...sej veste ,vedno krize ob spustu kventiaxa...sedaj se pa fejst stisnilo ko sme bila par mesecev na 12.5mg kventiaxa .očitno preveč časa brez ..zdaj razmišlja o dvigu Asentre ,ki bi pač upam delovala na anksioznost kot tako.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #298 dne:: nedelja, 01. februar 2026 ura: 12:42 »

oh upam,da to kdo bere...do sedaj sem ko se bila na AD asentre bila stabilna ok...tudi ko sem leta 2022 asentro 100mg in kventiax vecinoma 50 in 25..na zacetku 75mg,se bila vec ali manj stabilna dokler nisem znižala kvenitax na 12.5..takrt je vedno bolj udarilo pa pred svojim 40im rojstnim dnevom ki je bil prvi brez mami...ydaj sem bila dolgo na 12.5mg kventiaxa in je udarilo...in zdj jemlje 75mg kvetniaxa, ker sem panicn aza spanje...pa se spala dva dni osem ur ,dons spet slaba noc, ampak sem mal zaspala vmes...pa me panika da mi ne pomaga in ne bo vec pomagal...zato razmisljam da mogoce rabim aseentro 150..saj verjetno ni problem spanje ampak bolj anksioznost...ta pa se rihta z Ad...verjetno ob dobri podpori AD bi lahko opustila tudi kventiax popolnoma....kaj mislite...ko sem bila prvic na AD150mg in zyprexa 2.5.mg sem zyprexo opustila po 5 mesecih, asentro kasneje in bila leto in pol brez AD.
oh hudo mi je...kaj ce bom rabila se vec kventiaxa...;( Strah me je visanja..dejte kaksno misljenje, pomoc, spodbudo prosim
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #299 dne:: nedelja, 01. februar 2026 ura: 14:06 »

Pozdravljena rozicodam

Kakšno pričakovanje imaš do nas, medicinskih laikov, glede višanja zdravil?

Najbolje bo, da se pomeniš z zdravnikom/psihiatrom, ki bo najbolje znal oceniti situacijo  - ali je višanje Kveluxa dovolj in ali je potrebno višati Asentro?

Je pa dejstvo, da tvoje telo obe zdravili pozna, zato ne bi smel biti problem.
Prijavljen
Strani: 1 ... 12 13 14 [15] 16 17 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar