FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 02:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 8 9 10 [11] 12 13 14 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prva pomoč  (Prebrano 58552 krat)
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #200 dne:: sreda, 26. januar 2022 ura: 11:40 »

JOj, ne vem zakaj so jutr tko tezka...sita sem tega obcutka panike...pa kaj bo in zakaj nekaj..ne gre mi v glavo kako sem lepo novembra bila ze boljse, pa konec oktobra...no potem pa decembr aa zacetku preneham kventiax, vmes tudi helex k sm ga jemala ene 17 dni...sicer 25mg..a je mozno da je to vplivalo na poslabsanje....da na zacetku ni pametno doz menjat dokler nisi res stabilen..jst sm na dozi 100mg asenre od 22 septembra ..slo na boljse in budala po 2 mesecih opustila kventiax 50 do 75 mg,ker sem bila boljse...verjetno ne bi smela?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #201 dne:: sreda, 26. januar 2022 ura: 15:45 »

a je normalno,da me je zarad padca strah...dazdj ta strah zakaj,a jekventiax in kako povzrocapaniko..ker semmela strah pred psihozo in glaosvi semsi dala v glavo,da kaj pa ce ker sem kventiax opustila 50-75 mg, da zato imam spet tezave...in sem v paniki...a je mozn da ceprav zdj tretjo noc jempljem kventiax ,da se ni boljse?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #202 dne:: torek, 17. maj 2022 ura: 23:10 »

Spet pišem z istim problemom
.. nekako so možgani boljše jst pa neskončno nesrečna..spet gre za kilograme in vedno bolj razmišljam da bi šla k psihiatrinjo po menjavo...jemljem Asentri 100mg in pomaga ampak jemala sem jo že prej s premori pa sm tudi hujsala ampak nič shujšala..tudi grama ne...po koncu tablet sem shujšala super...torej tablete vplivajo ..žalostna sem in ne vem kaj naj .naj grem do psihiatra za menjavo.  Hvala za branje
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #203 dne:: sreda, 10. avgust 2022 ura: 17:05 »

Dragi moji...evo še vedno imam covid...prekletnhudic...ampak to bi se blo.,če ne bi bila mama s Parkinsonovo boleznijo tudi bolna ..in kot vedno se ji je stvar poslabšala ..bolj je utrujena in svoh, moja anksa pa je šla čez streho ..samo sedim zraven nje,preverjam če je prisotna,prisebna...ubija me....in na smrt me je strah prihodnosti...ne morm še pomirit...
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #204 dne:: sreda, 10. avgust 2022 ura: 17:38 »

Moje sočutje.
A jemlješ kakšen ad?
Sicer pa pomaga zavedanje, da je "le" anksa, ki mine.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #205 dne:: sreda, 10. avgust 2022 ura: 17:45 »

Hvala za sočutje...imam Asentro 100mg...sej po eni strani vem da je samo anksa ampak ubija me takole mami gledat in pobira ne od skrbi vsak dan...

Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #206 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 15:11 »

Živjo...spet se javljam...kar nekaj časa nazaj sm pisala v hudi stiski,ampak hvala bogu pregurala ..zdj sm na asentri 100mg in funkcioniram ..sem že omenila da mama boleha za Parkinsonovo...in sedaj sva spet fasali glupo virozo trebušno in mami se to pozna tako da se ji stanje poslabša....na gibanje vpliva, tudi na možgane ..zmedena rata....sedaj se že stanje umirja...Tut bolj bistra je in ok,ampak mene ubije....tesnoba me je čisto posrkala...jočem in samo razmišljam kaj bo in kako bom z njo če se eni poslabša, če bo dementna,če ne bo mogla stat....sploh ne vem kaj naj naredim.....to me ubija....Sad
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #207 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 15:53 »

Živjo...spet se javljam...kar nekaj časa nazaj sm pisala v hudi stiski,ampak hvala bogu pregurala ..zdj sm na asentri 100mg in funkcioniram ..sem že omenila da mama boleha za Parkinsonovo...in sedaj sva spet fasali glupo virozo trebušno in mami se to pozna tako da se ji stanje poslabša....na gibanje vpliva, tudi na možgane ..zmedena rata....sedaj se že stanje umirja...Tut bolj bistra je in ok,ampak mene ubije....tesnoba me je čisto posrkala...jočem in samo razmišljam kaj bo in kako bom z njo če se eni poslabša, če bo dementna,če ne bo mogla stat....sploh ne vem kaj naj naredim.....to me ubija....Sad

Ali sta same z mamo? Še kakšen drug sorodnik, ki bi ti pomagal? Si kdaj razmišljala o tem, da bi jo nekoč dala v dom, kjer bi imela skozi nadzor? Saj vem, mnenje o DSOjih so deljena, eni so za., drgi proti, s čimer ni nič narobe  Smiley samo pač ideja, ker skrb anjo premočno vpliva nate in ti, grdo slušat, slabša kakovost življenja. Saj veš, najprej moramo za sebe poskrbeti in si biti na prvem mestu.
Sama sem delala v DSO in imam same dobre izkušnje, nona je bila v DSO ju dolgo časa in ji je bilo lepo, tudi babi od mojega je že več let in je tudi zadovoljna .. je pa res, da sta bili, oz je babi še pokretna, skrbi sama zase in ja, ni prepuščena sebi, kakor verjetno kakšne svojce skbri, da bi bil njihov domači 'zanemarjen'.

LP  rozicodam
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #208 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 16:04 »

Živjo Regina ....hvala ti za odgovor ...v bistvu sva z mamo ravno oddali prošnjo za v dom,če in ko bo to potrebno....mama je zaenkrat pokretna, naredi vse sama ampak ja ..najtežje mi ne gledat jo da ni več zdrava ..to se mi zdi je največji problem ..vedno sm se bala bolezni,"norosti" in Eto ..sedaj živim z njo . Nepredvidljivo.boleznijo in to me ubija ..živa sami, sorodniki bi pomagali ko je kaj nujnega ampak saj veš...vsak dan pa to ne gre....ne vem...strah me je prihodnosti...občutek imam da se nimam več česa veseliti...in to me straši ...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #209 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 20:50 »

Ojla Panterka rozicodam

Saj vem, da ni enostavno,.. ampak.. Kaj pa ostali del tvojega zivljenja, ki ni vezan z mamo? V vsakem primeru bos ti se zivela svoje zivljenje .. tudi, ko bo mama slabse. In ko mame vec ne bo.

Ti in skrb zase? Tvoja sluzba? Prijatelji? Hobiji?

Ko se bo slabsalo in ko se bo poslovila, bo hudo. Hudo je dozivljati pesanje in propadanje starsa. In kasneje se je treba prilagoditi na novo situacijo brez njega.

Ampak vse to bos lazje prezivela, ce bos imela cimbolj mocna ostala podrocja. Ti in tvoja druga podrocja so tvoja moc rozicodam

Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #210 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 20:59 »

Nives hvala...ja to me ubije...kr nimam volje za nič drugega...za druga področja..razen službe...težko mi je...ampak ja, bom morala..če ne, bom končala na totalnih tleh ☹️ hvala ti ⭐
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #211 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 21:07 »

Pravilno  clap Vcasih se je treba tudi brcnit v rit. Ceprav ni volje..se nam ne da. Ampak ze malo kasneje, ko nekaj pocnemo.. se druzimo s prijateljico ali telovadimo, pride boljsi obcutek. Ce so te stvari redno na sporedu, nas pa potem gor drzijo. Lazje gremo cez tezke stvari tudi.

Je treba enostavno. Za psiho in za telo. Tako kot pojesti, spati, itd. pomezik
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #212 dne:: nedelja, 18. december 2022 ura: 09:31 »

Pozdrav vsem...jaz imam spet težavo z.mamo....sem bila v adventnem Zagrebu pridem domov ona na tleh...vedno se nekako zgodi ko ne ni doma..oboleva za Parkonsonovo boleznijo....padla je,oblezala na tleh...niti ni vzela ta glavne tablete ker je očitno zaspala čez dan...imeli sva težko noč...in jaz obupujem ...ok,poskrbim za njo ampak potem pa razmišljam... Bom jaz tako živela ..resnost azmisljam da si že sedaj rezerviram termine v Švici za evtanazijo....ker drugega mi ne preostane...sama sem,ni moža ni otrok ni partnerja...zdi se mi da je moj lajf res samo en drek in včasih se sprašujem....pa a je res vredno živet če je večina samo ena muka....ne vidim nobenih žarkov...resnično...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #213 dne:: nedelja, 18. december 2022 ura: 11:18 »

Crna panterka  bodo posijali tudi soncni zarki
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #214 dne:: nedelja, 18. december 2022 ura: 18:46 »

Panterka, tole ko gre starsu na slabse je izjemno bolece. Tudi sama te dni to dozivljam. Zato je tako vazno, da so se druga podrocja, ki dvigujejo razpolozenje in smisel. Jaz k sreci imam druzino in to res da vecji smisel. Dajejo pa tudi druge zadeve. Jaz sem jih nasla nekaj na duhovnem podrocju, najdem jih v stikih z meni ljubimi ljudmi. Zdaj tudi ze z vecino ljudi. V naravi. V gibanju. V skrbi zase na razlicne nacine. Se dosti opcij je, ki bi jih preizkusila, pa je moj cas omejen. Ce bom se tukaj, pa vsaj katere od njih se bom. Obstajajo tudi izven partnerstva in druzine.
Bomo zmogle tole dati cez Panterka. Si bomo v podporo, pa bo slo
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #215 dne:: četrtek, 29. december 2022 ura: 16:02 »

Mojo mamico je kap dva dni nazaj...umes je dvakrat padla,enrkat si je glavo prebila.nazadnje sm pa.jaz doma ugotovila da leve oči in leva roka niso ok..zgubila.je levo polje vida...in ej v bolnici....so me dons klical sestra za koordiniranje oskrbe...pravi da je fizično kr bolš,da že.hodi ampak da je precej zmedena...druga sestra je rekla da aponoc ostaja...kar je možno ker doma je la kventiax pa je bla živčna da ne more zaspat in sm ji dala se mal več pa je bla.bols...tm se mi zdi da je še bolj anksiozna...me je pa poklicala po telefonu vprašala,ve mi kdo pomaga,če kej jem če sm sporočila njeni sestri v Dalmaciji...vse ok...vse sporočila...zdj pa ne vem kaj to pomeni..ubija me..a sm jo zgubila za vedno?Huh?Huh??na obiske ne moreš ker so vsi bolni jst sm p.takoj isti dan zbolela..
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #216 dne:: četrtek, 29. december 2022 ura: 16:55 »

Nisi jo izgubila Crna panterka
Tvoja mama je malo boljse, ze hodi.

Mojo je tudi kap pred leti, pa bilo zatem ok.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #217 dne:: četrtek, 29. december 2022 ura: 16:58 »

Hvala Nives...ampak skrbi me,ker pravijo da je kr zmedena...in me skrbi kaj to pomeni...z mano se je sicer okej zagovarjala...lahko je pa demenca in ne bo pobralo...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #218 dne:: četrtek, 29. december 2022 ura: 17:13 »

Tud jaz bi bila v taki situaciji malo zmedena pa tesnobna. Je malo za predelati situacija, kar se ji je zgodilo. Ne ve kaj jo caka, itd. V bolnici nam pa ponavadi tudi ni prijetno.

Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #219 dne:: četrtek, 29. december 2022 ura: 17:16 »

Upam...skrbi me...:(fejst
Prijavljen
Strani: 1 ... 8 9 10 [11] 12 13 14 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar