FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 04:42

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prva pomoč  (Prebrano 58665 krat)
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #120 dne:: sreda, 08. september 2021 ura: 14:49 »

Nimaš nerešljivega problema. Imaš pa zelo strašljive misli. Ko boš bolj stabilna, boš na zadevo lahko gledala tudi z drugih zornih kotov in videla, da ni vse tako, kot se ti zdi zdaj.
Fajn je, da poveš prijateljem, ki jim zaupaš. Potem je sčasoma lažje. Ni ti treba biti sama s tem, čeprav se pogosto počutimo tako. Tudi terapevtka ti bo lažje pomagala, ko bodo zdravila prijela. Zdaj pa poskusi iti dan po dan, se zamotiti, odganjati najbolj črne scenarije, ker te samo plašijo in biti nežna do sebe.  rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #121 dne:: sreda, 08. september 2021 ura: 15:12 »

A pa mislis,da mi bo pomagala asentra spet...mal me skrbi tale 75mg,,,50mg sem jemala 11 dni pa ni tolk boljse...se je nervoza tko da grem zdj gor...me skrbi Sad
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #122 dne:: sreda, 08. september 2021 ura: 15:28 »

Tako mi gre vse na zivce...tko sem jezna,zalostna na yivce mi gre vse,razocarana....vceraj sv aimeli doma se tezave v kopalnici, mama ze tko komaj hodi okrog, ponoci druga drugo tolaziva...kaj zaboga sem naredila, kaj sem naredila da rabim vse to jeb...eno sranje....pa tko se fakin trudim, fer sem , postena,prijazna ampak ja....grozno....kateri pacient se boji prislovov in poslusa tisino...jezna sem,jezna.....pa kaj je sploh smisel vsega...ko mame ne bo, bom zivela sama.in ce bi bla brez tablet bi zagotovo se mi skisalo ziveti sama ,ce se bojim te shize in podobno...ma dej no...jst res upam,da je vse to posledica zrusene kemije zaradi menjave....zalostna sem ,ker sem vedno tako pametna, socutna pa eto...rabim tabletko vsak dan da funkcioniram...solze mi tecejo ker je dovolj...dobro delam, prijazna, ljudje me imajo radi, sposobna ampak evo...motnja....in ceprav sem vedno verjela da gre za motnjo menim da mam res ze okvaro na mozganih..prevec nepotrebnih travm ker sem sla prepozno na zdravila...s prvim strahom prisluhov sem lepo podelala sama pa kasneje na terapiji...potem sem se pa ujela...in eto...takrt ni nihce povedal kako uvajat in jst sm sla nazaj v bolnico ker me je bilo strah...zdaj si ponoci prigivarjam,da uvajam in je enako kot ce bi bila tam..se vseeno se morm sama tolazit, pa pac helex vzet,ce je bad..strah me pa je da ne bo slo,da ne bo prijelo...danes em zjutrej vzela helex ob ene pol devetih in do sedaj sem bila kul..ampak ja, me je strah....valda da se ga ne bi navadla...joj no,kr neki res..oprostite za izbruh ampak morm dat to ven ker bi grizla kok sem razpizd....tok sem dala skozi letos z mami , tok sem bila mocna, svaka mi cast in potem grem dol in se vse podre...aaaa, a sem se zafrknila ?Sad
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #123 dne:: sreda, 08. september 2021 ura: 15:50 »

Tega sem se tudi jaz ful bala, da tablete tokrat ne bi prijele, pa so začele počasi prijemat, tako da to so strahovi nas vseh in ja, jeba, še spotencirani pri uvajanju.
Če si jezna, bodi jezna, daj ven ... vse kar ti pomaga, a potem poskušaj it naprej in se ne ciklat v mislih.
Bo!
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #124 dne:: sreda, 08. september 2021 ura: 16:07 »

Hvala Juliette...sem malo brala tvoje poste in sva si kr precej podobne...vsaj kar si pisala o nesprejemnaju sebe, biti popolna in podobna...tm nekje sem tudi jaz in sem zgleda tudi zato tu...bog dej da bodo prejel, sej potem bom pa jamrala zaradi kil...oh, nikada kraja...bemti...;( hvala ti...hudica da nej ze dobim to stabilnost, potem bom pa na tabletih pa zivela..ze tko mama ni zdrava, rabila bom podporo ko bo slabo kar pac bo in bolje da sem nekako ok..

res sam upam,da ce ostanem gor pa delam se naprej na sebi da ne bo takih tezkih zdrsljajev ker to pa res ne vem kaj bi...Sad
hvala rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #125 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 08:24 »

Dejte mi sam neki povedat....vceraj sem vzela zjutraj helex 25 mg...in ful manj panicno razmilslam, tudi glede zvokov bolj umirjena nekak realna se mi zdi..a mislite,da bo to pomagal in bom mbolj logicna z zdravili.a je mozn da si zarad paniek tok nesigurnmen v glav vsee zveni in je grozn..
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #126 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 08:36 »

Mene je na smrt strah,da asentra enbo vec prijela..recte da bo....fak,pa da morm menjat za kej mocnega..mene bo kap...upam,da ne..res upam
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #127 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 08:46 »

Veš, da uvajanje kar nekaj časa traja in ti si zdaj ravno sredi hudega. Velika verjetnost je, da bo Asentra spet prijela. Če ne bi, pa bi kvečjemu presedlala samo na drug primerljiv AD in ne na kaj močnejšega, ker za to ni potrebe. Zdaj pa tem mislim reci stop in se zamoti ...
Objem  rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #128 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 08:53 »

Hvala Juliette...res res upam,da bo prijelo..me tok skrbi.nocm na druge it..joj prosim,da primejo teli..nocm na kak paroxat da se bom redila k norc...prosim ...sej lahko samo molim...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #129 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 09:19 »

Saj ti ze prijemljejo kiselnasmeh Imas ze kaksne boljse trenutke..
Imas za danes kaksne nacrte? Kaj za narediti? Zelis kam it? Se s s kom dobit?
Jutro je in nov dan... in s tem priloznost, da vsaj malo zamenjas fokus pomezik
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #130 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 09:44 »

Tako kot pravi Nives, nov dan, novi nacrti.
Meni je v slabi dnevih kar fajn pomagalo to, da sem imela opravke, nor nevem, pospravit predale, sortirat slike, spucat hladilnik … sicer omejeno bolj na dom, ker se ven nisem spravila (strah).. ampak je pomagalo, da sem misli zaposlila. Najhuje je zjutraj se zbudit in, da te misli takoj okupirajo, da brezciljno jadras skozi dan.. mislim das vso pozirnost in moč, da te hecajo  pomisli
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #131 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 09:54 »

Hvala vam... Zdaj grem pasihiterapijo... Potem si pa dam glasbo pa pisem porocila, nekaj za sluzbo v bistvu... Mal sm se zaj. K sm bla kr 11 dni na asentri 50mg...bog ai ga vedi kje bi ze lahko bila... Ponoci je grozn k se zbudim, zavem tisine in poj se zacne panika... Ampak sm se odlocla da ne preverjam dokler ne slisim ne vem kaj... Tok blesav... Vcasih je pa sepetanje me v pa iko spravljal..
Zdj k si predstavljam da slisim sepetanje sploh ne trznem.. Me ne ustrasi... Ma svasta res... Jebena anksa... Se tolazim 11 dni asentre, 50kventiaxa,vmes 3 helexe ap sm se tukej... Ni tko slabo ne?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #132 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 09:57 »

3 helexe v 11 dneh....nism mislila na dan.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #133 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 14:14 »

Hej... Bila na psihoterapiji, bili fino potwm p kr panika kaj ce bom mela kompulzivno pa bom skos pomislila na ubij ga... Ma dej kr neki no.. Vcer sm visala... A bo to minil.. A je to od uvajanja... Ma dej tko mi gre na moški spolni organ vse skup
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #134 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 14:58 »

A visljive misli tudi minejo... Pismo.. Hvala..
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #135 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 15:58 »

Vcer sm vzela 75mg asentre...a je lahko to fora da mi je hujs...
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #136 dne:: četrtek, 09. september 2021 ura: 16:10 »

A je mogoce ,da se pri uvajanju, torej dons sm sla na 75 pokazejo stari simptomi ankse....spet pac strah pred psihozo in nekja..me je pa prishoerapevtka pomirila danes, ker  tudi k me je panika da slisim ne vem kaj ,zanc k sm z zabave je rekla da valda da si mozgani zapomnijo zvok in ce ga priklices nazaj valda ga slisis Smiley na to foro...sm se popotlazla.ampak skos en nov strah pride pa me ohromi...fak him res..cez vse imptome anxe svoje grem,,,sej to mine kajne..hvala vam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #137 dne:: sobota, 11. september 2021 ura: 07:29 »

Dobro jutro,

vceraj slabo spala, danes boljse s kventiaxom ampak zdaj zjutraj pa spet noro..tretji dan 75mg asentre...a bo kej bols.vceraj vzela ob ossmih zjutraj helex 25mg in pregurala vecer, yvecer se ucila in je slo ok....
sam strah me je k sm spet helex zjutrej vzela...sam sej od 25mg ne bom k koj odvisna a ne
Prijavljen
Sasy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88

« Odgovori #138 dne:: sobota, 11. september 2021 ura: 12:41 »

Pozdravljena Črni Panter,
če te kaj tolaži, jaz sem skoraj dva meseca na Asentri od tega en mesec na 50mg in mi gre slabše zadnje dni. Danes sem imela spet panični napad, je bil sicer krajši ampak sem zadnje dni na splošno utrujena, naveličana simptomov ankse in preskakovanja srca pa še vsega ostalega kar pride zraven. Tudi jaz bom zvišala za četrtinko ker je očitno to premalo. Imam pa precej stresa v življenju pa za vse se sekiram in mislim da moram vsem pomagat. Potem mi zase ne ostane nobene pozitive. Sem kot ožeta cunja vsak večer. Sploh se ne morem spočit in naspat.
Kar pa se tiče višanja je normalno, da so stranski učinki. Ampak minejo slej ko prej in to je glavno!
Lp.
Sasy
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #139 dne:: sobota, 11. september 2021 ura: 17:33 »

Pozdravljena,

hvala Sasy za sporocilo..ja muka je tole...sm na 75mg pa ni se dobr...k se zamotim sem ok, drgac pa bl svoh...
mah jst tut kr obupujem, me skrbi vse skup ampak tkole je...res upam,da bo...Smiley
Prijavljen
Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar