FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 02:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prva pomoč  (Prebrano 58558 krat)
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #60 dne:: petek, 22. december 2017 ura: 14:03 »

Te misli imajo trenutno veliko moč,  ker jih anksa poganja. Sčasoma bodo cisto izzvenele rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #61 dne:: petek, 22. december 2017 ura: 14:36 »

Tko je grozno..to nihanje trapasto..in sem bilaze kr dobro pa sem se hvalila, sedaj pa je spet udarlo in se pocutim kot da ne gre nikamor....groza no..grrrrrrr....
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #62 dne:: petek, 22. december 2017 ura: 17:45 »

A mislite, da prijema Ad... 14 dni imam 75 mg... Zraven 50 mg kventiax, nič Helexa.. Danes sem enega, ker sem šla učit... Mislite, da bo prijelo I  se tudi s pisanjem ne bom ukvarjala... Par dni sedaj je bilo kar boljše... Manj tesnobe.. Sicer se vedno moram vedno nekaj brat, delat.. Samo tv težko pogledam v miru... A je to normalno... Zaspim ampak s slusalkam
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 439

« Odgovori #63 dne:: sobota, 23. december 2017 ura: 09:43 »

Je normalno Smiley po 14 dneh se šele počasi začne stanje izbolševat. Ne skrbi, vse bo vredu rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #64 dne:: sobota, 23. december 2017 ura: 12:09 »

Evo, spet sem tukaj...hvala vsem za podporo...se vednos sem na 75mg asentre, 14 dni in ne vem a naj ostanem ali visam...
Prva moja epizoda se je razvila iz hipohondrije....namrec imela sem otecen prst (ker sem pomagal sosedi nesti vrata), ampak ni me nikoli nic zabolelo pa sem mislila, da je to pac to...pa so mi vsi govorili da ne more bit od vrat in takrat sem zacela panicart, da je revma..da s ebo razvila sklepna revma (sestricna jo ima in teta)..bila pri zdravnikih, seveda nic odkrili, nic posebnega, manjso izrabo ampak ok..zacela sem panicart za kolena in kr nekej, cutia bolecine v vseh skepih in koncala v bolnici.na koncu sm si priznala da gre za psihicne tezave..potem sem si dopovedala da fizicno ni nic in evo..dve leti in pol sem lepo funkcionirala brez tablet..prav dobro..nakar sem odkrila ta glup piskanje v usesu..ponoci..ampak se nisem nekaj veliko ukvarjala s tem...ker sem delal cez dan..potem sem pa brala in evo, panika in sedaj valda mislim na to in ga slisim...pa si dopovedujem da je njegova glasnost zdaj znak moje ankse...ker dejasko se mi razvije panicni napad..tako kot je bilo s koleni, ker sem vedno mislila na to in panicarla me je vedno kao bolelo...v resnici ne, ampak strah pred blecino je bil ogromn...se mi zdi da sedaj pocnem enako..se vam zdi to smiselno.da je pisk sedaj nov simptom  moje ankse.upam,da o primejo zdavila se bom toliko umirila da nom lahko oz lazje hendalal s piskanjem..pri nekaterih se celo zmanjsa in utisa..ze sdaj vcasih poskusam in se izpostavim.slisim piskanje pa probam pustit, se ne ukvarjat in res pocasi mine..samo sej veste...veckrat pa se razvije panicni...in mislim,da bo vedno tako,da ne bom mogla iit spat normalno (zdaj spim s slusalkami n kventiaxom)...a mislite,da je se upanje zame...ker me skrbi da ne bom nikoli pomirjena, da bom vedno mogla jest ad zaradi tega....berem vcasih ,da je to lahko povezano s serotoninom...a bom zato mogla vedno oz.cel zivljenje jest AD...jst imam bolj obcutek da imam hudo anksioznost in seveda depro zravn od vsega tega....zalost, utrujenost, k bi se kar predal...
tezko je...a sploh je upanje....a se da normalno zivet s tem....Ali tudi vi vdite povezavo med tem kar sem pisala....ker dejstvo je da , sem dve leti in pol (kar sem bila brez tablet) imela hude strese...mami je zbolela za ankso...oz.se ji je poslabsalo..ko je to minilo pa je izgubila ravnotezje in bila zmedena..smo jo peljali v bolnico in ugotovili da ima diagnozo Parkinsonovo (prej mi ni povedala)....potem sem jo se enkrat nasla na tleh ob postelji..imela je vrocino in se ji je bledlo cel dan...grozno.....vcasih je kar nekaj govorla...pa je bilo mocno vnetje secil ,kar se je pri njej tako odrazal..sama sem ves strah nekako dala na stran, sej sem govorila o tem in bla prestrasena ampak ne vem ocitno nisem dala dovolj ven..in sedaj si predstavljam da sem imea v sebi ogromnoooo adrenalina..in sdaj ko sem se umirla in odkrila pisk se je jez odprl in adenalin sprozil na veliko..tako si jaz predstavljam..da adrenalin tece in zato taki simptomi in napadi. plus se zdravila uvajam....
res sem se razpisala ampak pomaga mi ..spravim ven iz sebe in nekako osvetlim zadevo.prosim za kakrsenkoli odziv..kako se vam zdi...se vam zdi smiselno kar pisem...vidite kako povezavo ali se samo tolazim?
hvala za kakrsenkoli feedback  rozicodam
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #65 dne:: sobota, 23. december 2017 ura: 19:39 »

Vse to kar opisuješ je anksa, katero doživlja večina nas tu gor. Vsak po svoje. Tebi npr zvoni v ušesih, meni ne... imam pa zato kakšne druge znake ankse. Vsak se tudi po svoje spopada stem. To, da pišeš je super. Jaz ti predlagam, da si pišeš osebni dnevnik (zvezek, ali pa na računalniku) in vanj vpisuješ vse občutke, strahove... pomaga, da daš ven.. in pa psihoterapijo, mislim, da bi ti zelo prav prišla. Na zadnje moje sporočilo na ZS pa nisem dobila tvojega odgovora...  032 032 032
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 25. december 2017 ura: 12:03 »

Dragi moji,
Bozic je in jaz vam iz vsega srca zelim lep, blagoslovljen in predvsem miren in ljubezni poln Bozic.
Pisem v to temo, ker zjutraj ko je nekako najtezje , mi pomaga pisanje....upam,da ne zamerite in da vam ne pokvarim dni...
danes mineva ze 16 dni odkar sm na 75 mg Asentre...vceraj sem imela kar poln dan...in celo zjutraj nisem bila prevec tesnobna kar je neverjetno...prislijena sem bila iti ven na kavo, ker je prisla prijateljica z otrocki, katerih botra (kuma) sem in seveda otrokom ne morem reci ne...in sem kar lepo zvozila.smo se igrali in je bilo res lepo...no potem sem pa popoldne se enkrat sla ven z njimi in spet ostala vec kot dve uri in se imela v redu....nisem bila toliko pozorna na zvoke v usesu...zamori me zvecer ko sem doma in ne morem sprosceno gledati tv in ko se zjutraj zbudim in sem pozorna na zvoke....pa potem takoj trapasta misel a bo vedno tako....strah me je a bom lahko tako zivela..pa se zavedamda je moj odziv na pisk tisti v katerem je problem..ampak kaj ce tako ostane in se ne bom mogla sprijaznit s tem piskanjem...ali so to samo take misli sedaj, ko sem v takem stanju..paniki.....grrr....vseeno si pisem lepe stvari, tudi psihoterapevtka mi je dala nalogo da pisem vsak dan za kaj sem hvalezna...pa to delam...in to dasembila lahko zunaj skoraj cel dan in nisem bila tako tesnobna si stejem kot izboljsanje, da tablete malo prijemljajo...je to mozno?
Hvala vsem....
p.s. zraven imam vedno prisotno zalost, da se je ponovilo in strah pred zivljenjem, da ne bom mogla vec normalno zivet...
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #67 dne:: petek, 29. december 2017 ura: 20:13 »

Dragi moji ,spet pisem....Imam vprasanje...sedaj bo 3 tedne kar sem na AD ASENTRA 75...lahko grem ven, hodim na obiske in ko se pogovarjam pozabim na svoje piskanje v usesih..danes pa sem ponoci slabse spala, in prehladila sem se, pa mi se bolj piska v usesih ampak predvsem ko sem doma...ko kaj pocnem zgleda malo pozabim...a mislite da bi mogla menjat AD, ali dvignit?ker drugace nimam vec panicnih napadov ampak se sprasujem ,ce bo kdaj boljse s tem zvonenjem?
Hvala vsem
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #68 dne:: petek, 29. december 2017 ura: 21:55 »

Mene je tako strah..tako strah da me je ta simptom, piskanje zapecatil in ne bom nikoli vec brez tablet...Sad a mislite,da se da tudi to brez tablet opravit....a je ta sumenje mogoce odpraviti le s tableti..tko sm zalostna..Sad
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: petek, 29. december 2017 ura: 23:21 »

A ni piskanje v ušesih stranski učinek AD? Kaj piše v navodilih?
Mogoče menjava AD, ali opustitev.

Menim, da si enostavno preveč pozorna na to piskanje. Razmišljaj tako, da to ni nič nevarnega in, da od tega neboš umrla... pač, naj piska, kaj potem...  Grin Grin Grin
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #70 dne:: petek, 29. december 2017 ura: 23:26 »

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,14160.0.html

Tinitus je strokovni naziv za šumenje v ušesu, ki ga opisujejo tudi kot brenčanje, žvižganje ali zvenenje. Več o tej precej neprijetni zdravstveni težavi nam bo v Nasvetih povedala doc. dr. Saba Battelino, dr. med., vodja Avdiovestibulološkega centra in otokirurške dejavnosti na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo UKC Ljubljana. Pripravlja: Lucija Fatur.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #71 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 09:01 »

Živijo, hvala za odgovor... Ja, tudi v stranskih piše to kot stranski učinek ampak meni je pislalo tudi prej . pa še probam potrudit kot da to ji nc in nič škodljivega pa včasih tudi malo mine oziroma ne slišim toliko....ne upam si opustitev Ad pa menjat ker mam zdaj tri tedne ta Ad pa cele dneve zdržim brez Helexa, grem na kave... A je to dober znak... Ne vem Sad
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #72 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 10:18 »

Ja meni se zdi dober znak, kaj pa bi tebe prepričalo, da gre na boljše?  Smiley
Prijavljen

crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #73 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 10:33 »

Heheh.. Dobro vprašanje... Rada bi se znebila tega da vedno mislim na ta piskanje... Da bi bla spet lepo sproščena...
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #74 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 10:47 »

lahko grem ven, hodim na obiske in ko se pogovarjam pozabim na svoje piskanje v usesih..
ko kaj pocnem zgleda malo pozabim...

Vse to ti delajo misli ... saj si si že zgoraj sama odgovorila...čimveč aktivnosti, da se zamotiš  oki

a mislite da bi mogla menjat AD, ali dvignit?

Verjetno ti je doza AD predpisana in drži se tega...ne dviguj na svojo roko...
minilo bo 100%

Lp Toja  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #75 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 11:20 »

Toja ,hvala ti.
Ko sem bila pri dezurni psihiatrinji mi je napisala do 75mg Asentre....sicer napadov panike res nimam vec ampak nisem sproscena...je pa tako,da sedaj malo ze poznam paniko in poskusam cimvec sama naredit...torej se trudim,da se sama pomirim ampak tista skrb, ali bo vedno tako ostaja...in verjetno zraven tudi nekaj depre v smisliu, ali bo kdaj ok....spet se mi je ponovilo Sad ali je se pot iz tega....
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #76 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 16:29 »

najdm se v tvojih zapisih  Smiley jaz recimo odkar sem zacela s psihoterapijo se pocutim res boljse, panike ni, ni tiste tesnobe in tesnobnih obcutkov, se manj kakor prej.. torej od sredine oktobra traja to stanje. zal so pa pri meni druge stvari, pac ena mojih tezav je, da se prevec obremenjujem z drugimi - prevec sem skrbna za druge in potem njihove tezave prelagam nase in se zaradi tega sekiram... ampak kaj cem, vsaj tistih groznih obcutkov ni vec, je pa veckrat prisotna zaskrbljenost.. to se moram naucit se kontrolirati, sploh glede stvari, na katere nimam vpliva.  kiselnasmeh

Vsak ima kaksno tezavo, verjamem, da je tebi to zvonenje grozno in te strasi, nekoga drugega pa kaj drugega moti in spravlja v obup. Mislim, da se bo treba navadit stem zivet, mogoce scasoma potem izzveni, mogoce bos pa enostavno postala manj pozorna na to zvonenje.  Verjamem tudi, da bos kmalu boljse.. grozno se vlece vem, in cakas in cakas kdaj bo boljse.. ampak MORAS verrjeti, da bo! Mogoce po novem letu, mogoce do poletja... cimvec delaj na sebi, tako kot delas sedaj, nekje se bo trud ze pokazal! Saj ves, da je nasa pot trnova, ampak, ko bos gledala nazaj bos ponosna sama nase!
 rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #77 dne:: sobota, 30. december 2017 ura: 16:45 »

Regina, hvala ti za tvoj odgovor..super ramisljas in vesela sem zate,ker ti re tako dobro..tudi to se bos naucila,da se ne bos vec tako obremenjeval z drugimi..tudi sama sem prisla do tega pocas, tudi skozi leta..ce drugega ne, te zivljenje prisili....tudi sama veliko dam na psihoterapijo, ampak menim,da teorije ze nekaj poznam, praksa mi bolj sepa..kadar nisem v paniki, gledam na to mojo sedanjo izkusnjo kot se en popravni izpit...tezko sem sla nazaj na tablete ampak sem potrebovala berglo..prevec sem bila izcrpana zaradi preteklih stvari...je pa neveretno kaj si delamo in kaj nam mozgani delajo...prav grozljivo vcasih..upam,da zvenenje res mine ali se vsaj utisa in da pozabim nanj....kot sem brala je pogost pri anksioznosti in le taga se ojaca..kar se mi zdi logicno...bolj kotse ga bojim bolj je glasen..tako kot rdrugi simptomi ki sem jih imela...srcno upam,daj je le en izmed njih in bo izvenel jaz pa zazivela naprej in uspela...
hvala ti  za spodbude in zelim ti res vse lepo rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: sreda, 03. januar 2018 ura: 16:16 »

Evo me spet....sedaj bo v soboto tri tedne odkar jem 75 mg Asentre...sicer spim zdj kr ok, tudi jutra so kr v redu ampak v sebi vedno 'prelevam ali bo kdaj boljse, ali bom vedno slisala to piskanje in ali bom lahko zivela z njim....grrrr....tok je butasto vse skupaj...jezna sem nase in na cel svet,,,,vceraj sem brala par clankov,da je vecji problem pri tinitusu v bistvu nas odnos do le tega....cese ga ne bojimo, nekako ignoriramo potem potihne in celo mine,..in si upam trdit da sm ga sama pojacala, ker tako kot sem pisala sem ga slisala le ponoci v tisini...sedaj ga tudi ko gledam tv....kr neki....moji trapasti mozgani..prebiram stare prispevke od Ronje in se drzim upanja,da bo tudi meni lazje nekoc....
ceprav jaz imam Asentro ona je imela druge AD ampak upam in verjamem,da mi bodo moji prijeli..nekocso mi ze...oh ja...strah me je tako zivet...a mi bo kdaj uspelo...sedaj je sicer en mesec odkar se mi to dogaja...je se prehitro da bi obupala? Za novo leto sem bila pri prijateljih (prej popila helex) in ga kr lepo prezivela od pol devetih do enih zjutraj..je bila glasba in igrali smo se igrico pa je bilo lazje....drugi dan sem sla na prvo novoletno kavo do kolegice, me je bilo strah kako bom ampak ko smo se spogovarjale je bilo ok....
moj problem je ker imam vedno v glavi, da sem bolna in bom cel lajf tako in se bom mogla invalidsko upokojit in same stale.....grrr...Tako rada bi slisala od Ronje kako je in da je boljse...bi se po moje prec sama bolj pocutila...bluzim  ampak res mi je lazje,ce stvari dam ven....hvala za posluh....
srecno vsem  rozicodam
Prijavljen
nora
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #79 dne:: ponedeljek, 19. februar 2018 ura: 08:18 »

Hej, črni panter! Smiley

Jaz sem te pa tako močno začutila, da pošiljam en objem.

Si kaj boljše?

Lep ponedeljek ti želim  rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar