FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 12:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zakaj ne preneha?  (Prebrano 1955 krat)
sonček82
gost
« dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 01:16 »

Lepo pozdravljeni!

Bom poskušala bit kratka...
Ta borba traja že skoraj pet let in niti približno še mi ni uspelo premagat tega boja!!!
Do takrat sem bila super, za vse sem imela energijo, vse se mi je dalo, učenje ni bil problem...skratko super. In prišel je tisti dan, ko sem se počutila čudno...in potem še naslednji dan...čuden...v glavi se mi je večkrat zvrtelo kot še nikoli dotlej. Nisem vedela kaj je to...kaj je z mano...mogoče se je potrebno samo naspat. A glej ga zlomka...ne morem zaspat...zakaj? Sem že kar precej utrujena po dveh neprespanih nočeh. Bolj se trudim da bi zaspala bolj ne gre. Nekaj me prešine v glavi in evo...začelo mi je šumet/zvonit v ušesih. In tako se je začela moja kalvarija!

Naslednjega pol leta sem bila zelo šibka, ničesar prav nisem mogla, izžeta sem bila kot cunja. Nisem si mislila, da lahko to vse dela psiha. Življenje se je tako rekoč ustavilo za mene, čeprav sem si želela, da čimprej ozdravim ni šlo. Dognala sem, da moram nekaj ukrenit...šla sem do psihiatra...dve leti jedla asentro pa ni kaj dosti pomagalo, razen tega da sem si v teh dveh letih malce opomogla in sem že bila lahko bolj fizično aktivna ne da bi se pri tem tako zmatrala kot prej; čeprav je bila utrujenost še zmeraj grozna in še sedaj je! 
Potem nisem več obiskovala tega psihiatra, ker se mi je zdelo da mi ne pomaga kaj dosti...potem pa še ga plačat za to! Sem si rekla, da bom že poiskala katerega drugega...ampak še ga sedaj nisem, ker enostavno ne vem kako pa kaj naj...če bo isto kot je bilo je skoraj brezveze... Sem upala, da se mi že kaj obrne v glavi in bo spet vse ok kot je bilo.
Pa še danes ni! Mogoče pa pač nisem dobila ustreznih tablet zato pa ni bil učinek tak kot bi si želela.
V glavnem danes še mi zmeraj šumi v ušesih, oči me bolijo (in to vedno), koncentracija zelo slaba, zgornji del glave ter (od ušes navzgor) ter oči (veke) nekako občutim, da imam trdo (včasih me skorajda že peče na tem delu glave)  Shocked   in slabše zaznavam okolico.
Ne vem več kaj naj...kako si naj pomagam...kam naj se obrnem???  A ima kdo takšne probleme? Vesela bi bila vsakega nasveta!
Aja...pa še to...ko sem zbolela...naslednji dan po noči, ko mi je začelo šumet sem cel dan nekak občutila v ušesih nekakšno pokanje (podobno kakor takrat, ko menjaš višino in ti poka v ušesih), to sem potem čutila še kak dan, morda dva in potem se je to končalo. Zdelo se mi je kot, da me je čist "zadelal", ušesa sem imela zabita in tako nekak še je danes.
Še zmeraj upam, da bo enkrat ok in da bom lahko normalno zaživela brez vseh teh nevšečnosti kot nekoč!!!

Lp!      wav
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 08:45 »

Torej.....treba bo spet poiskati pomoc PSIHOTERAPEVTA in če bo potrebno tudi ponovno
zaceti z ADji. Ce se z predhodnikom nisi ujela....bos morala poiskati drugega, na forumu imas
ogromno priporocil in graj dolocenih psihiatrov. In kot si ze napisala
Dognala sem, da moram nekaj ukrenit...šla sem do psihiatra...dve leti jedla asentro pa ni kaj dosti pomagalo, razen tega da sem si v teh dveh letih malce opomogla in sem že bila lahko bolj fizično aktivna ne da bi se pri tem tako zmatrala kot prej; čeprav je bila utrujenost še zmeraj grozna in še sedaj je! 
To se dogaja vsem nam. Tudi jaz po 2 letih rednih obiskov psihoterapevtke in vseh ostalih aktivnosti
ki jih prireja DAM ter vracanja v ZIVLJENJE sem se vedno utrujen samo UPRAVICENO, saj delam
na sebi, se izpostavljam.
Cakanje samo se poslabsa nase stanje in poveca nase strahove da NIKOLI ne bo BOLJE.
Samo vidis iz pripovedi na forumu da vsi borimo enim gre hitreje drugi pocasnenje, vsi pa vspodbujamo
drug drugega.
Še zmeraj upam, da bo enkrat ok in da bom lahko normalno zaživela brez vseh teh nevšečnosti kot nekoč!!!
Ta "nekoč" bo prisel , samo bres strokovne pomoci iz tega kroga v katerem si ne bos prisla....

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 08:46 »

Draga sonček...vseeno pojdi do psihiatra...drugega.
Jaz mislim, da nisi imela prave terpije...in večina nas tu gor je poskusila marsikateri AD, da je pomagalo. Jaz...Cipralex, Paroxat in Zoloft.
Sedaj jih ne jemljem več...kar dobra sem. oki A pomagal mi je samo Zoloft, tako kot sem si želela.
Že zaradi spanja rabiš pomoč. Naš ton pravi: Spanec je boljši kot žganec. Brez spanja lezeš vse bolj dol.
Ne vem od kod si...a v LJ je tudi nujna psihiatrična pomoč. Pojdi tja...povej...saj dobiš psihiatra tudi brezplačno (včasih niso nič slabši od privat).

P.S. Največ pa boš morala narediti ti. Spremeniti boš morala svoj modus vivendi. Saj veš...naučiti si privoščiti sebi. Mnogim je tu pomagala KVT  (kognitivno vedenjska terapija). V Begunjah je za to stručko Rebolj. V Ljubljani ne vem.

Poišči pomoč...to je že mrcvarjenje....ne življenje. Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar