FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 17. april 2026 ura: 17:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: So to res "samo" simptomi ansioznosti?  (Prebrano 1767 krat)
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« dne:: nedelja, 30. avgust 2015 ura: 14:13 »

Hej vsem...sedaj tece en mesec od tega, kar sem na polni dozi AD-ja Cipramil. Panicni napadi so se nehali, anksioznost pa je se vedno priostna na polno. Hodim redno tudi na psihoterapijo.
se vedno pa mocno (nic manj kot pred jemanjem Adjev) prisotni simptomi, ki ne vem ali naj jih pripisem anksioznosti, glede na to, da mi noben pregled ne pokaze nekih velikih posebnosti. Prosila bi, da se oglasi kdo, ki je dozivljal kaj od tega ali pa enake stvari:
- moten vid non stop (stekleno vidim, kot da ne morem sfokusirati pogleda)
- motne oci z izredno popokanimi kapilarami
- hudo modri podocnjaki in vidno utrujen videz (vsi me sprasujejo ce sem utrujena)
- neznosne bolecine v vratu, lopaticah in krizu (kljub rednim masazam), ki pa niso ves cas enako intenzivne, vcasih jih ni
- neverjetna utrujenost (zjutraj in opoldne je najhujsa)
- obcasni obcutki omedlevice
- omoticenost z obcutkom "mehkih" nog
- vcasih otopelost ene strani obraza
- nabita, polna glava
- glavolol, ki je vcasih "tenzijski" vcasih migrenski
- zbujanje ponoci in taka "mutna" glava
- obcasno slabost
- nezmoznost sprehodov, sportanja...takoj omoticenost in se slabsi vid, slabo pocutje
- neprenasanje sonca
- hude vetoglavice z obcutkom omedlevanja pri spreminjanju vremena

Niti enega dneva ne prezivim ok Sad
Prijavljen
SebastjanS
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 302

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 30. avgust 2015 ura: 22:14 »

- neznosne bolecine v vratu, lopaticah in krizu (kljub rednim masazam), ki pa niso ves cas enako intenzivne, vcasih jih ni

Imam tudi sam podobne bolečine. Na začetku seveda tega nisem pripisoval kakim psihološkim vplivom ampak sedaj mi je vedno bolj jasno, da moje bolečin v križu ne morem pripisat ničemer drugemu.

Zato sem tudi začel hodit na fintes. Na začetku me je precej bolelo v ramenih in fizična vadba je kar precej omilila to. V bistvu sedaj ne čutim več takih bolečin v ramenih. Samo zadnje čase pa spet občutim to bolečino v ramenih ampak to samo včasih na skupinah. V bistvu takrat, ko sem najboljs proščen. V bistvu je v ramenih še vedno neka napetost samo v dosti manjši obliki in samo takrat, ko sem povsem sproščen jo občutim.

Bolečina v križu pa noče iti stran. V bistu jo občutim tu in tam že od najstniških let in čeprav so obdobja, ko se mi zdi, da je vse v redu se spet pojavi in ni nobene metode s katero bi se ozdravil teh bolečin v križu. Sem probal s jogo in seveda sem občutil izjemen blagodenjni občutek v predelu križa samo, ko sem nehal spet vežbat jogo so se bolečine spet začele pojavljati. Sedaj sem sicer opustil jogo in se pač toliko več posvečam fizični vadbi. Če tečem tudi bolečine sčasoma prenehajo. Sedaj hodim na fitnes in to tudi pomaga. Samo če bom nehal me bo spet bolelo v križu.

Priporočal bi ti pa eno vajo za križ. Vaji se reče plank vaja in zgleda takole:

http://www.pulzsport.si/wp-content/uploads/plank.jpg

Prvič, ko sem to izvajat začel sem tisto noč imel izjemne nočne more. Pa nikoli se ne spomnim, da bi imel takih nočnih mor. V bistvu zelo malo sanjam in to me v bistvu kar pretreslo. Zato te vaje ne izvajam pogosto ampak po drugi strani pa bi ravno to moral delati čim več. Samo ne zdržim. Še nikoli nisem mogel 5 minut držat take pozicije. Probaj sama pa povej kako se ti je zdelo.
Prijavljen

Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.547

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 31. avgust 2015 ura: 14:07 »

Hej vsem...sedaj tece en mesec od tega, kar sem na polni dozi AD-ja Cipramil. Panicni napadi so se nehali, anksioznost pa je se vedno priostna na polno. Hodim redno tudi na psihoterapijo.
se vedno pa mocno (nic manj kot pred jemanjem Adjev) prisotni simptomi, ki ne vem ali naj jih pripisem anksioznosti, glede na to, da mi noben pregled ne pokaze nekih velikih posebnosti. Prosila bi, da se oglasi kdo, ki je dozivljal kaj od tega ali pa enake stvari:
- moten vid non stop (stekleno vidim, kot da ne morem sfokusirati pogleda)
- motne oci z izredno popokanimi kapilarami
- hudo modri podocnjaki in vidno utrujen videz (vsi me sprasujejo ce sem utrujena)
- neverjetna utrujenost (zjutraj in opoldne je najhujsa)
- obcasni obcutki omedlevice
- omoticenost z obcutkom "mehkih" nog
- vcasih otopelost ene strani obraza
- nabita, polna glava
- glavolol, ki je vcasih "tenzijski" vcasih migrenski
- zbujanje ponoci in taka "mutna" glava
- obcasno slabost
- nezmoznost sprehodov, sportanja...takoj omoticenost in se slabsi vid, slabo pocutje
- neprenasanje sonca
- hude vetoglavice z obcutkom omedlevanja pri spreminjanju vremena

Niti enega dneva ne prezivim ok Sad

Ja, bi rekla, da lahko te simptome pripišeš anksioznosti.

Mogoče ti še niso prijeli AD-ji, mogoče je doza preniska...te stvari bo najbolje, da se posvetuješ s psihiatrom.

Lahko gre tudi za stranske učinke zdravil...pa se ti potem tega nekako ustrašiš in je tesnoba tu.

En mesec ni veliko, počakaj še kak mesec in poskušaj se zamotiti s kakšnim delom, pač, z nečim takim, da ne boš tem simptomom posvečala preveč pozornosti.
In seveda, ko boš imela pregled, se o tem posvetuj s svojim zdravnikom (nekatere lahko vedno pokličeš po telefonu, ne vem, če je tvoj/a med temi).. pravzaprav, če je res hudo, kar pokliči ga/jo!

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 31. avgust 2015 ura: 14:12 od Kristy » Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar