Hej vsem...sedaj tece en mesec od tega, kar sem na polni dozi AD-ja Cipramil. Panicni napadi so se nehali, anksioznost pa je se vedno priostna na polno. Hodim redno tudi na psihoterapijo.
se vedno pa mocno (nic manj kot pred jemanjem Adjev) prisotni simptomi, ki ne vem ali naj jih pripisem anksioznosti, glede na to, da mi noben pregled ne pokaze nekih velikih posebnosti. Prosila bi, da se oglasi kdo, ki je dozivljal kaj od tega ali pa enake stvari:
- moten vid non stop (stekleno vidim, kot da ne morem sfokusirati pogleda)
- motne oci z izredno popokanimi kapilarami
- hudo modri podocnjaki in vidno utrujen videz (vsi me sprasujejo ce sem utrujena)
- neznosne bolecine v vratu, lopaticah in krizu (kljub rednim masazam), ki pa niso ves cas enako intenzivne, vcasih jih ni
- neverjetna utrujenost (zjutraj in opoldne je najhujsa)
- obcasni obcutki omedlevice
- omoticenost z obcutkom "mehkih" nog
- vcasih otopelost ene strani obraza
- nabita, polna glava
- glavolol, ki je vcasih "tenzijski" vcasih migrenski
- zbujanje ponoci in taka "mutna" glava
- obcasno slabost
- nezmoznost sprehodov, sportanja...takoj omoticenost in se slabsi vid, slabo pocutje
- neprenasanje sonca
- hude vetoglavice z obcutkom omedlevanja pri spreminjanju vremena
Niti enega dneva ne prezivim ok
Ja, bi rekla, da lahko te simptome pripišeš anksioznosti.
Mogoče ti še niso prijeli AD-ji, mogoče je doza preniska...te stvari bo najbolje, da se posvetuješ s psihiatrom.
Lahko gre tudi za stranske učinke zdravil...pa se ti potem tega nekako ustrašiš in je tesnoba tu.
En mesec ni veliko, počakaj še kak mesec in poskušaj se zamotiti s kakšnim delom, pač, z nečim takim, da ne boš tem simptomom posvečala preveč pozornosti.
In seveda, ko boš imela pregled, se o tem posvetuj s svojim zdravnikom (nekatere lahko vedno pokličeš po telefonu, ne vem, če je tvoj/a med temi).. pravzaprav, če je res hudo, kar pokliči ga/jo!