FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nov simptom paničnih napadov - zmedenost  (Prebrano 1500 krat)
Alica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: ponedeljek, 13. julij 2015 ura: 23:56 »

Živjo!

Sem anksiozna, hipohondrična, v zadnjih dveh mesecih tudi blago depresivna. Čakam na obravnavo pri kliničnem psihologu (datum naj bi bil v jeseni). Dogaja se mi (klasično), da se ''obesim'' na en simptom, ''najdem'' smrtno nevarno bolezen in potem se ne morem in ne morem pomirit ... nenehno mislim na to bolezen in verjamem, da jo imam in da ni druge možnosti.
Trenutno sem pri tumorju na možganih in/ali anevrizmi. Vajena sem klasičnih simptomov paničnih napadov, se mi pa pojavlja nekaj novega, kar me totalno plaši ... vsake toliko se mi zgodi, da se neke stvari ne morem spomnit kake 5-15 sekund (npr. zjutraj se zbudim in nisem prepričana, kateri dan v tednu je, v trgovini se zamislim in potem nisem prepričana, kaj sem točno iskala ... ) in potem me zajame tak strah, totalna panika, da imam nenadoma glavo totalno prazno, totalno se zmedem, občutek imam, kot da se mi misli ustavijo. (To je po mojem najboljši izraz.) Potem se spomnim ''zgubljenega'' podatka in gredo stvari naprej ...
Se komu še dogaja kaj podobnega? Mene je groza, da je to morda znak, da imam tumor v možganih. Ali anevrizmo. Ali TIA. Ali epilepsijo. Ali Alzheimerjevo bolezen ... nekaj groznega pač od česar izgubiš nadzor in kognitivne sposobnosti. (Groza me je izgube nadzora.)

Zelo iščem kako pomiritev ... hvaležna bom za vsak odgovor.
Lp,
Alica
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #1 dne:: torek, 14. julij 2015 ura: 22:26 »

Pozdravljena.Tudi sama sem zelo hipohondrična.Sedaj,ko jemljem malo večjo dozo antidepresiva je bolje,drugače sem pa imela vse.Od tumorja na možganih,do raka na prsih itd.....Dojke sem si tolikokrat pregledovala in tipala,da se je pojavil izcedek in sem skoraj znorela.Jaz te čisto razumem,ker ta misel in strah ne greta iz tebe.To se samo stopnjuje.In tako zapedemo v začaran krog.Tesnoba ali anksijoznost sta vsak dan večja,zato najdemo spet nov simptom.Če te kaj zanima piši na zs.LP
Prijavljen
Alica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 16. julij 2015 ura: 19:46 »

Hvala za odgovor, ampak v resnici nisem prepričana, kaj naj odgovorim.  unsure Ja, res je tako kot pišeš ... imaš morda kakšno rešitev za te težave? Jaz si antidepresivov ne želim jemat, pijem pa čaj iz šentjanževke, ki po številnih študijah učinkuje kot SSRI antidepresiv.

Ni res nihče imel podobnih simptomov kot sem jih zadnjič opisala? Se ni nikomur dogajalo kaj podobnega?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar