FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 14:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: A je sploh kdaj bolje?  (Prebrano 6475 krat)
matej_123
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 08. julij 2015 ura: 13:54 »

Pozdravljeni.
Star sem 21 let. Zadnje čase (kakšen mesec) me precej obremenjujejo razmere v svetu. ISIS, Grexit ... Že odkar se spomnim berem novice o svetu in katastrofah, ki se drugje dogajajo, vendar nisem nikoli resno pomislil, da bi se lahko kaj takega zgodilo tudi pri nas. Nato pa sem enkrat prebral, da imajo ISIS v planu zavzeti tudi južno Evropo (med drugim tudi nas). Od takrat naprej sem čisto paničen in v vsaki stvari vidim morebitno nevarnost. V prsih me stiska praktično cel dan, izgubil sem tudi nekaj kilogramov. Že celo življenje sem bolj nagnjen k skrbmi, vendar nikoli nism bil v podobni situaciji. Ko me je skrbela kakšna druga stvar, je vedno imela svoj zaključek (naprimer, enkrat je moji punci zaostajala menstruacija in sem bil nekaj dni v podobnem stanju kot sedaj - cel dan me je samo skrbelo in stiskalo. Ko pa je menstruacija prišla, sem bil v trenutku dober), tukajle pa nekega zaključka ni. Razmere v svetu (teroristi, bankroti itd.) bodo najbrž vedno negotove. Vem, da so se te stvari tudi prej dogajale, vendar nikoli nisem pomislil, da lahko negativno vplivajo name. Sedaj v vsaki stvari vidim povezavo na vojno/arabske dežele/hude čase/... Prebral sem že 2 knjigi na temo anksioznosti, vendar bolj malo pomagata.

Ko sem malo bral ta forum, sem ugotovil, da mnogi že več let trpijo za duševnimi težavami. Ali tudi mene čaka več-letna odiseja? A ne gre nič hitreje? Je sploh kdaj bolje?
« Zadnje urejanje: sreda, 08. julij 2015 ura: 15:15 od matej_123 » Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #1 dne:: sreda, 08. julij 2015 ura: 21:47 »

Imaš tipične znake anksijoznosti.Pri meni je bilo isto.Vsaka mala zadeva mi je povzročila grozne skrbi.ko se je uredilo je bilo v trenutku vse ok.Takrat sem si rekla,da ne po nikoli več tako črnogleda.Pa je bilo naslednjič isto.Tako sem si zakomplicirala,da sem že 10 let na ad.Upamo,da tebi uspe rešit kako drugače,ker tako mišlenje človeka ubija.Pa srečno!
Prijavljen
matej_123
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 08. julij 2015 ura: 22:20 »

A lahko samo vprašam kaj je AD?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #3 dne:: sreda, 08. julij 2015 ura: 22:27 »

A lahko samo vprašam kaj je AD?

Antidepresivi (AD)...to si zdravila, ki jih psihiatri uporabljajo za zdravljenje anksioznosti, depresije in podobnih psihičnih težav...jih je veliko vrst in psihiater ali os. zdravnik se odločita glede na diagnozo, kateri so primerni... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
matej_123
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 08. julij 2015 ura: 22:54 »

No, to pa niso bile najbolj spodbudne besede.
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 09. julij 2015 ura: 22:18 »

Res te z svojo objavo nisem opogumila in ti pomagala.Povedala sem ti svoj primer,katerega nisem in še sedaj ne znam reševat brez pomoči zdravil.Probaj se naučit preusmirit misli ali se s čim zamotit,takrat ko ti rojijo po glavi.Če še ni premoteče ti bo uspelo!Srečno
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #6 dne:: petek, 10. julij 2015 ura: 05:29 »

Že celo življenje sem bolj nagnjen k skrbmi, vendar nikoli nism bil v podobni situaciji.
Torej, se je nabiralo leta in če bi bilo tako enostavno da bi prebral samo 2 knjigi in bi minilo,
potem se nebi dogajalo to kar pišeš spodaj.
Ko sem malo bral ta forum, sem ugotovil, da mnogi že več let trpijo za duševnimi težavami. Ali tudi mene čaka več-letna odiseja? A ne gre nič hitreje? Je sploh kdaj bolje?

Edina dolgoročna in uspešna pot je da se z PSIHOTERAPIJO naučimo soočati z mislim in občutki ki nam jih povzročajo. Hitrost in uspešnost je odvisna prvo do NAS koliko smo pripravljeni vložiti v to, kaj smo pripravljeni spremeniti kaj ne in tudi od usposobljenosti in PRIMERNOSTI terapevta. Nismo vsi "kompatibilni" in večina ima pričakovanja da bo TERAPEVT vse naredil mi pa bomo samo sedeli in bo bolje.Knjige so TEORIJA da sploh spoznamo KAJ se nam dogaja, terapevti pa so tisti ki nas usmerjajo in SKUŠAJO pomagati osvojiti še PRAKSO. Z mislim je tako, bolj kot ji ponavljamo in "utrujujemo" močnejše postajajo, kot pesmico ki si jo ponavljamo in potem noče in noče iz glave.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 439

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 24. september 2015 ura: 10:24 »

Živjo, vidim da si star 21 let zato ti priporočam, da greš do osebnega zdravnika in ga prosiš za naapotnico za psihologa, ki dela na koncesijo za mlade do 26 let. Sama hodim k g.Petruša iz TC Murgle in ti ga priporočam.

Sicer pa so na žalost vojne del človeštva in še ne moremo reči da je tudi Evropa varna. To je podobno kot to, da ne vemo ali bomo v prihodnosti resno zboleli. Če se bo zgodilo se bo, bomo takrat to reševali, do takrat pa uživajo življenje.  clap
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« Odgovori #8 dne:: sobota, 14. november 2015 ura: 13:16 »

živijo
iste vsiljivke imam tudi jaz s to vojno  Cry  Cry
Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202

« Odgovori #9 dne:: sreda, 02. december 2015 ura: 16:12 »

Jst poznam eno gospo, ki tudi govori samo se o poplavah, potresih in pozarih in jo je tezko poslusati. Je pa gospa sama doma z mozem, s katerim se ne razume in se brez sluzbe, kar ni dobro za psiho. Mislim, da so tele prisilne misli po moje mnenju nek beg pred realnostjo, ki se te oklepa. Jst sama ne razmisljam o vojnah, a ce tako pogledas so to zadeve, ki so dalec stran, ki jih nisi povzrocil in na katere ti nimas vpliva, niti ne bi smele Nate vplivati. Upam, da sem ti karkoki pomagala.
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 02. december 2015 ura: 22:29 »

Ja eni imamo taksne drugi drugacne vsiljivke, in ja gospa ki je brez sluzbe ima se toliko vec casa razmisljat o tem, ja pri meni je trenutno to v glavi pa ceprav vem da nimam nobenega vpliva vendar se vseno bojim ne
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 03. december 2015 ura: 08:40 »

živijo
iste vsiljivke imam tudi jaz s to vojno  Cry  Cry

Glede na situacijo v Evropi in na medije kaj pisejo so misli s to tematiko zelo na mestu. Je pa zastrasevanje ljudi mehanizem ki omogoca politicno manipulacijo mnozice.

Za mentalno zdravje je naprimer skodljivo spremljat  Slovenske novice in senzacionalne naslove.
Prav tako ni fajn spremljat politicnih oddaj vsak dan.

Niso vse crne misli kar takoj vsiljivke.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 03. december 2015 ura: 18:06 »

Ja pri meni je to vsiljivka ker se mi vrti film kaj pa ce bo vojna in bomo vsi pomrli zarad taksnega in drugacnega
 orozja...itd Huh?
Drgac pa ja sploh slovenake novice imajo senzacijonalne naslove da klikam in berem kar mi stanje se poslabsa....
Prijavljen
nekogirl
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 67

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 03. december 2015 ura: 18:55 »

Jaz pa se poskušam pozdraviti brez tablet. Tudi nikoli jih nisem jemala in sem samo stvari ki sem jih takrat počela spremenila. Zdaj več nimam tako pogostih simptomov in zelo pomaga spoznavanje novih ljudi in zaupanjem tistim ki ti dobro hočejo.
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 03. december 2015 ura: 20:17 »

Jaz sem bila dve leti na tabletah, ubistvu ti omrtvijo custva, potlacijo v sebe problem pa se zdalec ni resen tako da sem prebehala z jemanjem in hodim na psihoterapijo, drugace pa ja malo manj je teh vsiljiv vseeno, vendar kadar kaj preberem na spletu o vojni se ze vrti film  Shocked
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 439

« Odgovori #15 dne:: sreda, 09. december 2015 ura: 10:58 »

Jaz sem tudi že skoraj začela z tableti, vendar sem si premislila. Včasih je že tako dovolj težko in me je ob sami misli na vse stranske učinke minilo. Poleg tega se mi zdi da za ljudi z anksioznostjo ali paničnimi napadi najbolj pomaga soočenje z strahovi. Ko končaš z tableti se zgodba lahko hitro ponovi in se spet vrneš na tablete in se počutiš še huje. To mi je povedalo kar nekaj ljudi. Nič ne rešijo, samo podaljšujejo trpljenje.
Priporočam v branje tudi knjigo Raje Platon kot pomirjevala, ki odlično prikazuje kako se je farmacija razvijala do te stopnje, da je v ZDA že 10% otrok diagnosriciranih z motnjo hiperaktivnosti in zato dobivajo Ritalin. Poleg tega je v knjigi kar nekaj odličnih nasvetov, ki te od teorije premaknejo v prakso -npr.da nam v primeru da imamo kamen v čevlji ne pomaga še tako dober sogovornik, psihoterapevt ali prijatelj (čeprav seveda tudi to potrebujemo) ampak je potrebno enkrat odstraniti kamen iz čevlja:)

Vsakič ko uspešno sami premagamo strah/paniko/ tesnobo se bo naš strah zmanjšal:)
Prijavljen
obratno je
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #16 dne:: petek, 18. december 2015 ura: 01:46 »

Jaz vas rotim, da ne jemljite AD. Brata smo pokopali zaradi njih. https://www.youtube.com/watch?v=Lo0iWh53Pjs

Pomembno je, da se odkrije vzrok za simptome, večino psihiatrov zanimajo samo simptomi in z mirno roko predpisujejo zdravila, ki to v veliki večini sploh niso. Še bolj te uničijo. Prosim vas, če si želite dobro, roko stran od antidepresivov. Pa pozorno poglejte cel film. Sploh konec filma, ki jasno pove kaj vse je lahko vzrok za vaše težave. In še nekaj: če vam psihiater poda diagnozo imejte veliko skepse pri tem. Psihiater bi vsakega človeka popredalčkal, da bi vam potem lahko "prodajal" AD. Ko vam bo predpisal anitdepresive ipd. ste v riti. Stran od tistega psihiatra, ki vam po pol ure pogovora predpiše AD.
Prijavljen
številka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 203

Zdaj sem človek, ne več številka.

« Odgovori #17 dne:: petek, 18. december 2015 ura: 09:16 »

Strinjam se, AD-ji ne odpravijo vzroka težav. Vzrok težav je v depresivnem/anksioznem razmišljanju in tega AD-ji ne morejo popraviti. Zato je nujna psihoterapija, kajti samo s psihoterapijo in vztrajnim delom na sebi lahko spremeniš zakoreninjene oblike razmišljanja, ki so pripeljale v depresijo ali anksioznost. Je pa res, da AD-ji za čas, ko jih jemlješ, ublažijo simptome.
Prijavljen
obratno je
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #18 dne:: petek, 18. december 2015 ura: 12:32 »

Prva napaka, ki jo naredijo zdravniki je, da ti prilepijo, da imaš anksiozno MOTNJO. Ko ugotoviš, da imaš MOTNJO, si človek misli, ker zaupa zdravnikom, da je MOTEN, da je PACIENT, da je zelo drugačen od večine. In ko ti to enkrat vbijejo v glavo, se tega občutka ne rešiš več. Lahko bi se dalo drugače povedati. Včasih ni bil vsak, ki pride k psihiatru MOTEN. Sedaj je. In potem te zasujejo z zdravili. Vzroki za "slabo počutje" pa so lahko čisto preprosti: dehidracija, nepravilno prehranjevanje, premalo aktivnosti, manjko človeške bližine....................... Oni ti dajo takoj tablete in potem greš samo še bolj dol oz. veliko težje gor, ker te utopijo. Težje je spremeniti vzroke, če si utopljen. AD so strup po celi črti.
Prijavljen
nekogirl
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 67

« Odgovori #19 dne:: petek, 18. december 2015 ura: 12:51 »

Prva napaka, ki jo naredijo zdravniki je, da ti prilepijo, da imaš anksiozno MOTNJO. Ko ugotoviš, da imaš MOTNJO, si človek misli, ker zaupa zdravnikom, da je MOTEN, da je PACIENT, da je zelo drugačen od večine. In ko ti to enkrat vbijejo v glavo, se tega občutka ne rešiš več. Lahko bi se dalo drugače povedati. Včasih ni bil vsak, ki pride k psihiatru MOTEN. Sedaj je. In potem te zasujejo z zdravili. Vzroki za "slabo počutje" pa so lahko čisto preprosti: dehidracija, nepravilno prehranjevanje, premalo aktivnosti, manjko človeške bližine....................... Oni ti dajo takoj tablete in potem greš samo še bolj dol oz. veliko težje gor, ker te utopijo. Težje je spremeniti vzroke, če si utopljen. AD so strup po celi črti.

Lips Sealed 
vse se vrti samo okoli denarja.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar