FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 17:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moji panični napadi  (Prebrano 1003 krat)
slovenka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« dne:: nedelja, 24. maj 2015 ura: 14:27 »

Pozdrav vsem. No, tudi jaz sem ena od vas in ob napadu hitim na urgenco, misleč, da bom kar umrla. Že kar nekaj let (mislim, da 10) je, kar se je vse začelo (vrtoglavica, mravljinci, strah, mehke noge, tresenje, nemoč...). Začela sem z jemanjem Paroxada in mi je res zelo pomagal. Jemala sem ga 2 leti in se "pozdravila". Potem se je vse čez kakšno leto ponovilo in spet sem ga jemala približno dve leti. Zdaj moram povedati, da so se po treh letih nejemanja zdravil napadi ponovili. Zjutraj se mi je zvrtelo in kar ni spustilo. Mislila sem, da bom omedlela. In potem strah in urgenca, kjer seveda ne pokaže nič narobe. Od takrat je en mesec in stanje je še vedno slabo. Vrtoglavica se mi sicer ni ponovila, a ves čas sem otožna, živčna, nemirna, v strahu, kaj je. Jutri grem k zdravnici in verjetno spet začnem z zdravili. Moram povedat, da mi je Paroxat res pomagal. Pa še nekaj: Nikjer nisem zasledila, da ima kdo probleme npr. pri frizerju, pri zobozdravniku- kjer se ti dotikajo glave. Nazadnje sem pri frizerju komaj zdržala, oblivalo me je, tresla sem se, komaj sem zdržala na stolu, da nisem ušla. Pri zobozdravniku se mi vrti in imam občutek, da bom omedlela (pa se ga ne bojim). Da bi šla na kakšno masažo glave, joj. A je to povezano z anksioznostjo? No, se še kaj slišimo.
Prijavljen
ForestGirl
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 218

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 24. maj 2015 ura: 16:34 »

Draga moja,
tle je bolj kot anksioznost pod vprašajem "a se ti zdi da res na konstruktiven način rešuješ napade - s tabletami"Huh?
Si že pomislila, da bi dejansko začela reševati napade na težji način, a dolgoročno bolj uspešen...z odkrivanjem in odpravljanjem vzrokov, ki te napade povzročajo??
Jst res ne razumem kako po 10ih letih še vedno misliš, da te pozdravijo tablete?Huh??? Si se že kdaj našpricala s parfumom čez smrdeč znoj, da bi prikrila vonj. No, točn to so tablete...zgolj prikrijejo simptome, zato se ti bolje počutiš, odpravijo jih pa ne ... na tak način (pa brez zamere), se "zdravijo" samo taki, ki se jim ne ljubi kaj dosti naredit za sebe in mislijo, da bo čudezna tabletka tako čudezna, da bo razrešila vse reči. Ne vem sicer a hodis na terapije al ne, ampak če hodis in ti v 10ih letih niso pomagale to pomeni zgolj dvoje - al da nimas prave terapije al pa je ti ne jemljes dost resn (se ne trudis zadost, ker to terja tudi doma izredno veliko dela na sebi). V kolkor pa ne hodis na terapijo, pa resno razmisli o tej varianti, preden se spet zaletiš in pristanes na tabletah, misloč, da ti pomagajo.
Skratka, mogoče sem malo sarkastično napisala, ampak po 10ih letih napadov bi se vsak človek že zdavanja zamislil, da nekaj v reševanju njegovih problemov z napadi ne dela prov, da so le-ti še vedno tako močni in jih ni moč nadzorovati, tudi preprečevati...kar je se huje-letati zarad njih na urgenco.
Ok, to je moje mišljenje, moji nasveti, na vsakem posamezniku pa je, da sam pri sebi razčisti kaj in kako je zanj najbolje.
lp
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar