FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 20. april 2026 ura: 05:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še en strahec :)  (Prebrano 3585 krat)
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 16:52 »

Pozdravljeni, vsi strahci Smiley wav

Kot vidim, nas je veliko. Bom kratka .. zdravim se za anksioznostjo in panično motnjo. Sprva sem poskusila z zdravili, vendar meni, osebno meni, ni pomagalo. Zdaj sem tu.. brez zdravil ..  ni lahko, vendar se ne dam. Najbolj grozne so misli, da si bom kaj naredila, bojim se nožev in britvic, a vendar vse to uporabljam. Včasih lažje včasih težje. Jutra so težka, sviga svaga misli, strah, da si bom kaj naredila, a vseeno si skuham kavico, prižgem čik in pijem kavico .. Moja zgdoba je sicer dolga, anksiozna sem že od otrštva, predvsem me je dolga leta mučila separacijska tesnoba. Pred natanko desetimi leti sem se zdravila tudi za anoreksijo. Brez zdravil, brez zdravniške pomoči in uspelo mi je clap očitno mam "gen" za take monje  seznojim in verjamem, da mi bo uspelo tudi sedaj. Noro težko je na trenutke Sad  dolgo sem rabila, da sem se oglasila, vendar ste mi prav vsi s svojo zgodbo pomagali in hvala vam, vsakemu posebej. Mogoče bom lahko tudi jaz komu pomagala, mogoče vsaj s kakšno spodbudno besedo. To je sicer samo delček zgodbe, a moj prtljažnik preteklosti je težak. Ločena starša, mama z bipolarno motnjo in večkratnimi poskusi samomora, odraščala sem v fizičnem nasilju (mama-oče) in še in še ... Smiley
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 21:28 »

le tako naprej! res si pogumna! mnogim nam ne uspeva brez zdravil.mogoče kdaj kasneje poskusimo......
Prijavljen
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 22:03 »

Ah pogumna... Jaz sem bolj med tistimi, ki ji zdravila niso pomagala Sad tako da... Borba je moja, samo se zmagat moram Smiley hvala za podporo, upam, da tebi lepo uspeva, četudi z zdravili.
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 22:36 »

Tukaj nas je kar nekaj preizkušenih bojevnikov. Smo dali skoz že kar precej viharjev. Zato ti želim mirno morje in dober veter. In..... no ja, isto, kot želim sam sebi. Upam, da boš nekoč zmagala. Verujem, da boš zmagala. oki

Poni
Prijavljen
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 05. maj 2015 ura: 15:41 »

Hvala Smiley jaz verjamem v vse nas... Go for it clap
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #5 dne:: torek, 05. maj 2015 ura: 16:06 »

Lepo da ti uspeva. To je pomembno. Različne so poti do cilja....zdravila so samo ena izmed poti. Če ti uspeva brez, še toliko bolje.
Vsak s seboj nosi svoje breme, potem se ti tovor nalaga še sproti. Nekateri klonimo, drugi zmorejo nositi več. Pomembno je, da smo se pobrali in da vemo, da se bomo dvignili, otresli prah in šli naprej tudi ob naslednjem zdrsu ali padcu.  wav
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 05. maj 2015 ura: 21:43 »

Leksi16.katera zdravila pa si že poskusila?
Prijavljen
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 06. maj 2015 ura: 07:52 »

Asentro. Pila Sm 9 tednov in sem imela take strahove, da si tudi ven nisem upala. Zaradi te slabe izkušnje sem se odločila, da poskusim sama. In meni osebno je sedaj bolje. Pojem le kventiax 0.25 zvečer pred spanjem.
Prijavljen
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 06. maj 2015 ura: 07:56 »

P.s. pomagam si pa tudi s psihoterapijo.
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 06. maj 2015 ura: 21:38 »

sem vesela,da lahko brez zdravil napreduješ na bolje.ker imaš tako močno voljo,da premagaš ta strahec,ga tudi boš.ŠE TAKO NAPREJ!
Prijavljen
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 13. maj 2015 ura: 14:06 »

Hvala vsem za spodbude besede. Jaz sem bila tako hudo anksiozna da sem lebdela, pa vse mi je bilo megleno pred očmi. Sem mislila, da se mi je dioptrija poslabšala (sem ocalarka Smiley ) in ta teden sem doživela pozitiven buuum - vse je tako normalno sploh zunaj..  Vse čisto vidim... Tesniba mi počasi pojenja. V zaprtih prostorih imam se malo težave, ampak bo, verjamem v to. S psihoterapijo se ucim prepoznava ti misli, ki mi tesnobo poslabšajo. Sprva se mi je zdelo nemogoče, a zdaj vidim, da je mogoče. Tudi v trgovinah je občutek drugačen. Običajno me je preveval občutek, da bom umrla, zdaj pa tega skoraj ne zaznamuje več.
Prijavljen
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 14. maj 2015 ura: 11:38 »

Leksi16, prav z veseljem sem prebrala ta tvoj zadnji post. Tudi sama se "zdravim" brez zdravil (zacela s psihoterapijo) in verjamem, da bo tudi meni uspelo. Se veselim dneva, ko bom lahko tudi sama napisala, da vidim vse normalno in nic vec "megleno". Tebi pa zelim veliko uspeha tudi v prihodnje.  clap wav
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 191

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 14. maj 2015 ura: 11:59 »

no še od mene eno dobrodošlico
drži se Wink

čau
green
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 14. maj 2015 ura: 17:26 »

Tikataka, hvala, ker se veselis z mano in seveda vsem ostalim Smiley sprva se mi je zdelo nemogoče, imela sem tudi orng padce, ampak z močno voljo in za upanjem vase, mi počasi uspeva. Tudi koncentracija je počasi boljša. Želim ti veliko uspehov s psihoterapijo in verjamem, da ti bo uspelo. Smiley vsem nam z zdravili ali brez
Prijavljen
Leksi16
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sobota, 13. junij 2015 ura: 09:39 »

da se malo oglasim po dolgem času in z vami delom lepo nlnovico. Iz resničnega stanja, ko sem se po glavi pokrivala s koutrom, ker me je bilo skozi strah, se po parih mesecih vracam v službo! Veliko strahov sem uspela premagati, pridobila koncentracijo, voljo do običajnih stvari.... Smiley Smiley nisem sicer se breez strahu, a ga uspešno obvladujem. Pogumno naprej, strahci!  wav
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #15 dne:: sobota, 13. junij 2015 ura: 09:50 »

En velik, ogromen, največji................ clap clap clap clap. Vsem v vzpodbudo, da je z vloženim delom možen napredek, sprememba in zdravje.

Veliko dobrega in lepega ti želim,
Sandra
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.392

« Odgovori #16 dne:: sobota, 13. junij 2015 ura: 17:17 »

Bravo Leksi16, res si bojevnica. wav oki rozicodam

Poni
Prijavljen