FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 01:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moje zdravje in anksioznost...  (Prebrano 1571 krat)
Bilsom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 15:48 »

Pozdravljeni!
Nekaj zadnjih mesecev je moje zdravje zelo zaspalo. Neprestano se sprašujem kaj se pravzaprav z menoj dogaja, a nekaj očitno se. Star sem le 22. let in odkar sem jih dopolnil, že dobesedno skačem od enega zdravnika do drugega. Pri svojih zelo rosnih 11. letih mojega življenja sem zbolel za dvema kroničnima boleznima (luskavico ter vitiligom, a na srečo v zelo blagi oblik). Pri 17.letih so mi na zadnjiku odkrili fibrom, ki so mi ga operativno tudi odstranili, no tudi preko tega je nekako šlo. No nekaj časa sem imel mir, nakar je zbolela tudi moja »duša«, zbolel sem namreč za anksiozno motnjo, zaradi katere sem iskal pomoč pri psihoterapevtu. To težavo sem odpravil presenetljivo hitro po nekaj mesecih sem končno normalno zadihal. Moram reči, da sem že danes ponosen nase, kako sem junaško prebrodil to, brez medikamentov. Pravzaprav mi je psihologinja namignila, da so vse te bolezni, s katerimi se spopadam povsem tipične psihosomatske bolezni. Kot otrok sem bil namreč zelo izpostavljen psihičnem nasilju (v šoli, namreč), ampak kot otrok se nikoli nisem znal branit, ker je pri meni vedno vladala vzgoja tipa:« bodi pametnejši in se ne oziraj na takšne neumneže«, »če te kdo udari ga ne udari nazaj« ali »ne bodi niti malo sebičen, vedno pomagaj drugim«. In to je tisto, kar me je pravzaprav najbolj uničilo in je še kako pustilo posledice na moje fizično ter psihično zdravje, ki jih še čutim tudi danes.
No, da se vrnem na bistvo. Meseca oktobra, sem imel hud oslovski kašelj,pri katerem sem izkašljal kepe sluzi. Kašelj je bil namreč tako hud, da sem komaj prišel do zraka. Seveda, sem pomislil na najhujše. Zdravnica me je napotila h pljučnem zdravniku. Takšnega straha nisem še začutil v svojem življenju. Na srečo je bilo vse b.p. Dobil sem napotnico za ORL. Kjer so mi ugotovili da imam kronični faringolaringits (težave z želodcem namreč). Malo za tem, se mi je vitiligo začel poslabševati (razširil se je). To je bila tista pika na i, ki me je spravila v totalni obup, po katerem sem se tudi pobral. Odločil sem se, da bom svoje težave poskušal vsaj ublažiti z akupunkturo in moram povedati, da se mi je stanje res izboljšalo, težave z želodcem so izginile, vitiligo je začel na določenih mestih izginjati.
Kmalu za tem se mi je hudo vnelo oko, konjuktivitis, ki sem ga pozdravil z antibiotičnimi kapljicam. Bil sem tudi zelo zaskrbljeni, ker zdravnica naredila okoli tega pravo štalo, a se je na koncu vse izteklo v najlepšem redu. Končni udarec mi je pa zadal tinitus,ki sem ga dobil po vnetju levega ušesa in me je zopet povlekel na dno.
Pravzaprav ne vem od kod črpam ves ta svoj optimizem, ampak nekako mi daje občutek, da bom tudi to nekako rešil, a seveda brez denarja ne bo šlo tudi v tem primeru. Vsi zeliščni pripravki, akupunktura in morda psihološka podpora bo ogromno tudi stalo. In sem malo jezen, da moram toliko zapravljati za svoje zdravje, medtem ko moji sovrstniki hodijo na počitnice, zapravljajo za lepa oblačila, za žure. Prav po vseh teh težavah me je minila sploh želja, da bi si poiskal kakšno dekle, ki sem si jo vedno želel, a me žal pestijo veliko večje težave.
Nekako se tolažim, da se vse to dogaja z nekim razlogom in, da bo nekega dne bolje, po drugi strani se sprašujem zakaj se vse to dogaja ravno meni, če pa vem, da NIKOLI v življenju nisem nikomur naredil nič slabega. Pravzaprav niti ne vem kaj vas sploh želim vprašati, zagotovo bi mi pa kakšen nasvet, komentar ali pa lepa beseda prav prišla. 
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 22:14 »

Marsikomu od nas si lahko vzgled s svojo potrpežljivostjo in vztrajnostjo. Mlad si še in sigurno bo v življenju tudi čas za ljubezen. Verjamem da jo boš znal sprejeti in dati. To berem iz tvojega sporočila. Rad se imaš in zato se z vsemi neprijetnostmi v življenju boriš.  clap

Sandra
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 04. maj 2015 ura: 22:39 »

Bilsom, veliko stvari si dal skozi in močno spoštujem tvoj pozitivizem...
vse pohvale   clap

Aleksandra ti je lepo napisala, se ji pridružujem... clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar