FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 21:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah me je - preiskave (hipohonder)  (Prebrano 1621 krat)
barbara
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 195

« dne:: sreda, 21. januar 2015 ura: 21:09 »

Pozdravljeni,

sem hipohonder, trenutno je stanje mnogo bolje, ker sem imela psihoterapijo, ampak ker trpim za migrenami z avro, ta moj strah pred boleznimi še vedno ostaja Sad res, nikakor se ne morem sprijazniti s to boleznijo. Imam jo že 10 let. Opravila sem EEG, MR brez kontrasta, čaka me pa še CT s kontrastom.  S to preiskavo sem odlašala. Tukaj pa nastopi velika težava, namreč strah me je končnega izvida, še bolj pa me je trenutno strah, da bodo kaki zapleti, v smislu smrtnega izida, torej anafilaksije itd Sad ne vem kaj naj, grozno mi je Sad preiskavo pa imam čez 2 tedna. Ko rečejo, da ob vbrizgu kontrasta čutiš vročino po telesu, kljub temu, da je to normalno, se bom vmes (če bom to občutila) spraševala ali občutim to kar je normalno ali ne, skratka kot da ne bom vedela, ali je normalno to kar občutim, ker se ne zanesem na sebe in svoje telo Sad((
Prijavljen
Puma
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.471

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 25. januar 2015 ura: 20:26 »

Ko boš na pregledu se z pomočjo realnih misli poskušaj onbvldati. Zavedaj se, da bi vsakdo občutil enako.
Strah pred izvidom pa je logičen. Vendar pa lahko prinese tudi olajšanje kajne-
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar