majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
Prispevki: 3.103
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 21. januar 2015 ura: 19:46 » |
|
Njuska, to, kar opisuješ je ena od dveh obsesij, ki se dogaja tudi meni - ta je najbolj boleča. ko sva bila v marcu, dva meseca pred poroko skupaj na morju v Crikvenici, se me je med sprehodom prvič polastil občutek v srcu, da bova imela dva krasna otroka, da pa bom R. prekmalu izgubila. takrat bi se morala prvič učiti za strokovni izpit, jaz pa ssem umirala od čustvenih bolečin. ti praviš, da si omenila partnerju, kar se ti dogaja. jaz sprva nisem, da ga ne bi obremenila. to je bila obsesija, ki resničnno lahko greni življenje in to močno. ko sem pozneje padla po poroki ob prekinitvi zdravil v manijo (jaz imam bipolarno motnjo), tegga pritiska nisem zdržala. ves moj scenarij je bil, da sva naredila napako, da nisva prava, da bi moral biti on z mojo nekdanjo prijateljico itd. na koncu sem mu povedala, kar si tudi ti in ga vprašala, ker je res vztrajal z mano, če bi on bil z manno kljub temu, da se kaj takega res zgodi in rekel je ja. ko se mi je pa to prvič zgodilo, se je pa moj odgovor glasil: če sem s tem človekom lahko en sam dan svojega življenja, potem bi to vseeno izbrala. proobblem nastane, ko pomisliš, kaj če iimaš otrooka, pa če bi ostala potem sama z otrokom. veš,, te zgoddbe mater, ki so ostale same z dvem otrokom pa po možnosti še brez službe so me do srca ganile in pretresle, ko sem delala na ZUPJS-u, ker so tudi takšne zgodbe. kot da me zadeva.
Poglej, najbrž so to res zgolj obsesije in drži, da se pojavljajo ob hormonskih nihanjih, mlaju, pms-ju torej itd. takrat res vse butne ven. kaj pa bo in kaj ne bo v resnici, tega ne vemo. jaz včassih poiščem pogovor od zunaj z mamo, da me pomiri, druga varianta, ki me pomirja pa je vera v _Boga iin da mi ne bbo naložil več, kot sem zmmožna nositi in sfolgati. vsekakor je najbrž lažje umreti in zapustiti kot živeti in biti zapuščen.
Njuska, ne daj se tem obsesijam, pride in mine.
maja
|