FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 19. avgust 2026 ura: 23:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: samo smrt se me resi  (Prebrano 1524 krat)
kima
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 17. december 2014 ura: 13:29 »

Jaz vec ne vem kaj delam, sploh ne sledim dogajanju okrog sebe, besed vec ne morem spraviti iz sebe,miselni tok prekinjen,sopam se z pomirjevali,sluzbe se izogibam,ljudi ker se ne znam pogovarjat trenutno bolniska ker si ne znam vec logicno razlagat stvari , ne vidim vec nicesar okrog sebe pa imam otroka, druzino ki mi stoji ob strani,hocejo pomagat a mene misli ubijajo ne morejo me razumet,ker sem prej bila normalna in zdaj se ne morem sprijaznit s tem dejstvom sumim na shizofrenijo...noceeeem da jo imam, kam sem zabredla?Huh??? Naj grem v bolnico,da se me bolj nasopajo s pomirjevali pa zdravili, da se mi se bolj scama pa sem se samo za v hrastnik?Huh? ne dovolj imam tega KONEC jok
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 17. december 2014 ura: 13:44 »

Kima pri psihotičnih motnjah izgubiš stik z realnostjo.
Glede na tvoje pisanje ti stik z realnostjo imaš ... torej ne delat panike, pomiri se,
zavej se da so morda za tvoj strah pred shizofrenijo "odgovorne" samo obsesivne misli.

Anksiozne motnje so znane tudi po tem, da se ustrašimo vsakega simptoma
(pa še kje beremo o tem) in smo prepričani, da imamo določeno bolezen.
Kadar je misli preveč, ko okupirajo naš um do zadnjega kotička,
gre lahko za prisilne, za nas zastrašujoče misli ... OKM. Strah nas je "norosti", izgube razuma.

Rešitev?
Kot zelo uspešna je kombinacija medikamentoznega zdravljenja (psihiater) + psihoterapije (psihoterapevt). Zdravila (antidepresivi - ne povzročajo odvisnosti) umirijo misli in potem lažje delaš na sebi, predelaš pretekle stiske, travme ... psihoterapija je dolgoročen proces, kjer skozi pogovor razrešuješ svoje stiske.

Citiraj
Letos je tudi začela nova skupina, ki je menda namenjen aokm težavi:
Nova terapevtska skupina se bo začela v oktobru 2014. Prispevek za eno srečanje bo 10,00 EUR. Srečanja bodo potekala enkrat tedensko v prostorih PSIHO DEMETRA, Vič, Cesta na Brdo 109, v stavbi športnega centra Konex. Vhod je ob desni strani Konexa. Za več informacij kontaktirajte Urško Battelino na njen mail:ubattelino@gmail.com.

Kima zaupaj da bo vse ok.
Verjetno si v turboletnem času in težava z mislimi je v razcvetu.
Išči strokovno pomoč in verjemi da si še kako zelo NORMALNA!
 rozicodam

PS: anksiozne motnje so hudo neprijetne, občutek da nas zapušča razum je zastrašujoč,
strah zdravil, strah norosti, strah občutkov...
Pa vendar, ko se začne proces dela na sebi gre pot nazaj na vzgor.
Mnogo izmed nas pozna občutek, ko si na dnu, ko se ustrašiš da nikoli več ne boš tak kot prej.
Jaz rada rečem - ne boš tak kot si bil prej - boljši boš!
Bolj boš imel sebe rad, bolj boš znal živeti sebe, srečen boš a morda ne boš več vsem všeč!
« Zadnje urejanje: sreda, 17. december 2014 ura: 13:47 od Aslan » Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar