FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 14:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tesnobnost, da kar boli!  (Prebrano 5196 krat)
borko
gost
« dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 12:54 »

Pozdravljeni!

Nov sem na forumu, tako da bom napisal nekaj o lastnem počutju in stanju. Zanima me, če se je pri komu pojavilo podobno stanje kot pri meni. Npr: ko sem v družbi večih ljudi, se mi pojavi čuden občutek telesne nesproščenosti. Kakor da bi me nekaj stiskalo. Ti občutki so tako močni, da me že kar boli v predelu trebuha in sprednjega dela telesa nasploh. Kadar smo zbrani z družbo, še posebej s tistimi, ki jih ne poznam, se mi začne to pojavljati. In takrat se moram zelo močno napenjati, da sploh prenesem te mučne občutke neke togosti, trdote in bolečine. Bistveno pa je to, da takrat sploh ne morem misliti in se normalno pogovarjati. Kakor, da ne bi prišlo dovolj energije v mojo glavo. Kakor da vso energijo požre moja tesnobnost, ki se nahaja v predelu trebuha in prsi.

Kako naj živim s tem. Kako naj se obnašam in spremljam dogajanje iz okolja, saj vse preveč podatkov gre mimo mene. Sploh ne morem normalno slediti pogovoru. A, pa še nekaj! Kadar me popade ta tesnoba, dobim resen obraz, saj ne morem skriti teh občutij. Mimika obraza se ravna po počutju in ne morem zakriti tiste slabe volje in pomanjkanja energije. Pa sploh nočem biti tak, hočem biti prijazen in prijeten, vendar ne zmorem. Preveč me teži vse to skupaj.

Prosim za pomoč.

Lepo bodite pozdravljeni!
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 13:16 »

Pozdravljen borko in dobrodošel,

verjeto gre za anksiozno motnjo in ti verjamem, da je težko. Kot prvo si preberi poste na našem furumu /arhiviranem/ kjer boš dobil obilo koristnih informacij in orodij, kako si pomagati v tem stanju.

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 13:26 »

Pozdravljen Borko

Hja....tu nismo strokovnjaki za postavljanje diagnoz...znamo pa prepoznati telesne simptome.
Preberi si tole na portalu, http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=23&Itemid=38
V vsakem primeru pa cimprej do psihiatra da preprecita da se ti na to nalepi se Depra....
Sam sem s to tesnobo in ankso "zivotaril" nekaj let, dokler se mi ni zaradi izgube partnerke
na to prilepila se Depra. NE cakaj in ne delaj se MOCNEGA ali cakati z MISLIJo da bo ze minilo.
NE BO, postajalo bo samo se bolj obremenjujoce. TULE http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/board,3.0.html  si lahko preberes se poste iz
arhiviranega foruma.....ce se bos nasel v tezavah ki jih opisujemo potem ti bomo znali tudi
najti primerno pot.

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
pupika
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 18:26 »

mojo tesnobo so tudi vedno spremljale bolečine. tudi, ko sem brala podatke o simptomih depresije sem zasledila, da se večkrat kaže v različnih telesnih bolečinah.
Poskusi s sproščanjem in avtogenim treningom. na to temo v vsaki knjižnici najdeš dobre knjige, pa tudi na netu se marsikaj najde
če pa ne boš opazil nič izboljšanja potem pa pot pod noge in k zdravniku
Drži se 
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar