FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 20. avgust 2026 ura: 04:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: wellbutrin  (Prebrano 3662 krat)
tesnobica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 19

« dne:: nedelja, 14. september 2014 ura: 13:20 »

Pozdravljeni! Še ena, ki se je opogumila  Smiley. Stara sem 37 let, mati dveh otrok in s čudovitim partnerjem.
Julija sem doživela panični napad (poleg konstantega stresa je bil povod prihod mami iz polja-hospitalizirana je bila drugič; prvič je bila kriva izgorelost, sedaj pa manična depresija). Osebni zdravnik mi je predpisal helex 0,25. Prosila sem ga naj mi da nekaj za dalj časa in predpisal mi je wellbutrin. Imela sem grozne stranske učinke - slabši vid, kot da jaz nisem jaz, mravljinci, zbadanje po telesu, pekoča koža, tresenje, glavobol, suha usta,slabost, bruhanje...Sedaj po 9 tednih jemanja se še vedno pojavlja tesnoba, mravljinci, zbadanjein tresenje rok (mravljinci se mi pojavljajo sicer že nekaj let).
Najhuje je ko se prikrade tesnoba in z njo še čudne misli ( zakaj me je kdo vprašal kako sem, sem mar videti čudno,...kot bi se poistovetila z mami in razmišljala nerealno tako kot ona). Ko tesnoba  mine, se sama sebi nasmehnem in pričnem razmišljati kako lahko tako noro razmišljam. Tesnoba se pojavi če razmišljam o tem, če mami kaj takega reče npr.to ste mi vi nastavili,...
Tesnoba se mi je pojavila ob jemanju ad. Na začetku ko sem pričela z jemanjem in sem ad jemala vsak drugi dan, sem se tisti dan ko sem vzela ad počutila močno tesnobno, da sem morala vzeti helex. Ko sem začela jemati ad vsak dan, me je bilo prav groza vzeti ad, saj sem vedela kaj sledi. Je pa res te tesnobe čedalje manj, recimo 1-2x tedensko (če preveč razmišljam). Ali ima kdo podobne izkušnje? Skrbi me tudi pekoča koža? Menite, da bodo nezaželjeni učinki minili?
Namesto helexa sedaj jemljem dominor in mi pomaga. Nikoli se nisem počutila depresivno, prej živčno  Smiley. Sem že razmišljala da bi šla do zdravnika in prekinila jemanje. Grem pa oktobra k psihologu, kamor me je napotil zdravnik. Pravi, da mi bo pomagalo in da za k psihiatru še nisem  Smiley. Sem pa'pričela tudi z eft, telovadbo in branjem
Hvaležna bom za vse izkušnje, mnenja, vzpodbudne besede,...
Prijavljen
zanchy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 101

Če gledaš predolgo v brezno, padeš vanj.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 15. september 2014 ura: 12:02 »

Pozdravljena.
Tudi jaz imam včasih čudne misli. Takrat imam željo biti sama, sram me je da drugi vedo kaj mislim ali da vidijo da z mano nekaj ni v redu - občutek imam da zgledam čudna in me tako vidi ves svet.
Imela sem tudi že težave z zbadanjem, špikanjem, stiskanjem... to je bilo obupno, zelo sem trpela.

Jaz bi na tvojem mestu zamenjala tablete. Tako je namreč težko živeti.
Prijavljen
Micimeow
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 20. september 2014 ura: 00:07 »

Zdravo Smiley

Sicer nisem nek strokovnjak, toda stranski učinki, ki jih opisuješ deluejo kar hudi...jaz bi prav tako na tvojem mestu razmislila o zamenjavi zdravil. menjava ad je vsaj kolikor se meni zdi, dokaj pogosta zadeva. nekaterim bo usterzal prvi predpisan AD, nekateri pa žal morajo še malo iskat. Na trgu je res veliko AD, ki različno učinkujejo in se tako včasih pač nehote nekomu predpiše nekaj kar tej osebi ne ustreza, nekomu drugemu pa. Ker dejansko je lahko bolje. Ravno zato bi vam jaz svetovala obisk pri psihiatru, se mi zdi da tu ne gre za stvar ''kdo je za psihiatra in kdo ni'', temveč za to, da ima psihiater največ izkušenj in znanja kar se tiče tovrstnih zdravil in bi tako morda lažje našli takšen AD, ki pa vam bi ustrezal.

Sicer pa super za eft, telovadbo in branje  oki meni recimo tek včasih pomaga, eft sicer ne, je pa moja teta nad eft navdušena in ji je zelo pomagalo  Smiley
Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 532

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 21. september 2014 ura: 22:48 »

Tesnobica, wellbutrin jemljem tudi jaz. Nikoli nisem čutila nobenih stranskih učinkov. Kot da bi pojedla nedolžni bombon. Morda gre pri tebi le za bolezenske znake in ne za stranske učinke. Seveda ugibam. Ali jemlješ še druge AD-je? Nekateri AD-ji res povzročajo suha usta, a sčasoma to izgine.
Prijavljen
tesnobica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 29. september 2014 ura: 20:35 »

Wellburtin sem po posvetu z zdravnikom nehala jemati. Paničnih napadov nima od takrat več in tesnobe je veliko manj in je lažje obvladljiva. Grem pa jutri k psihiatru, bom videla kaj bo svetoval. Čez 10 dni pa grem še k psihologu.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar