FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pozdrav vsem  (Prebrano 1479 krat)
sanjexx
gost
« dne:: ponedeljek, 17. november 2008 ura: 19:17 »

Sem nova na forumu. Jemljem paroxat že en teden, občutim minimalno poboljšanje. Kdaj lahko pričakujem znatne učinke?

Zgodilo se mi je nekaj šokov, čemur je sledil obupen glavobol, en mesec, nato sem se zatekla k zdravniku in dobila paroxat. Posledica šokov je bila namreč ta, da sem se zelo zaprla vase. Glava me sicer še boli, a znatno manj.

Hvala za odgovore.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 17. november 2008 ura: 20:23 »

Sanjexx pozdravljena.

Paroxat (in tudi drugi antidepresivi) primejo v plolni meri šele po nekaj tednih jemanja.
V začetku so zelo pogosti stranski učinki, ki niso prijetni, ampak so znosni...in minejo!
Tako, da se nikar ne ustraši če boš imela kako slabost, povečano depresivno počutje, suha usta, nespečost ali pa pretirano spečost...

Nekaj šokov?
Hm ali je to šok kot strela z jasnega ali prepoznaš pri sebi težave, ki se vlečejo že skozi leta
in je zadnji od šokov morda le "sprožilec" depresivne motnje...

Zaradi enega šoka že kar antidepresiv...kolko časa pa imaš že depresivno počutje?
Si šla k psihiatru ali splošnemu zdravniku?
Splošni so namreč veliko manj poučeni o zdravljenju depresivnih in anksioznih motenj.
Zdravila so v pomoč v fazi, ko si res na tleh, ko je počutje obupno in ne vidiš svetle prihodnosti.
Jemljemo jih vsaj 8 mesecev, raje pa še več. Tudi ukinjamo jih postopoma!!!

Velik pomen pri ozdravitvi ima spoznavanje in po potrebi spreminjanje sebe, svojih napačnih miselnih vzorcev. Proces traja nekaj časa, ne gre z danes na jutri. Tukaj je v strokovno pomoč psihoterapevt ali pa tudi psioholog. Pogovor, odkrivanje stisk, sprejemanje sebe take kot si, zadovoljevanje svojih želja, potreb...znat reči NE, znat najti čas tudi z počitek....
Če se ne spremenimo mi sami, bomo prej ali slej spet zabredli v iste situacije, iste travme in počutje bo spet na dnu.

Pišeš, da si se zaprla vase, to pomeni, da si čustva potlačila, niso se izrazila, stiske z nikomer ne deliš....
In tako najdejo pot na dan skozi telesno bolezen...

Toplo ti priporočam pogovor z kakim psihoterapevtom..psihologom.
Lahko tudi psihiatrom, ampak takim, ki si vzame zate čas, ponavadi so ti samo samoplačniški.
Sicer pa psihiater da zdravila in ima zate čas 15 minut. To je vse.
To je pa premalo. Sploh če imaš v sebi veliko zadržanih težav, čustev..

Vse lepo ti želim!

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: torek, 18. november 2008 ura: 08:37 »

pozdravljena, sanjexx
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar