FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 30. maj 2026 ura: 23:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: slab 1., 2...in skoraj vsak vtis  (Prebrano 5693 krat)
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 497

/

« Odgovori #20 dne:: torek, 19. avgust 2014 ura: 20:49 »

A je mogoče za vse anksiozne motnje kriv pogojni refleks oz. je pogojni refleks pri vseh anksioznih motnjah sestavni del mehanizma doživljanja in odzivanja na okolje/dražljaje?
Prijavljen
volkulja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

Psi lajajo, karavana gre dalje.

« Odgovori #21 dne:: torek, 19. avgust 2014 ura: 22:19 »

Citiraj
Mogoče je težava naslednja: ko sem sproščena..doma recimo, imam nevtralen izraz, ki zgleda zelo zamorjen in jezen. Tongue V šoli, ko sem resno poslušala, so me nekajkrat profesorji vprašal, če sem v redu. Tud ko vidim svoj odsev v kakšnem steklu vidim, da zgledam zamorjena, pa čeprav nisem tisti trenutek. Zato hočem spremenit svoj izraz, ampak mi ne uspeva. Smiley Spremenim zamorjenosvt v zategnjenost,/nesproščenost/živčnost. In dejansko me ful ljudi gleda. Pred nekaj mesci mi je celo en reku:

to imam jaz težave, baje vedno gledam zamorjeno, jezno, čeprav se čisto ok počutim, in tudi jaz nevem kako to spremeniti, poizkušala sem že s prisilnim smehom, pa ni dobro izpadlo...hmmm

V tem se pa tudi jaz najdem  Smiley

Se mi zdi, da večino časa delujem preveč resno in zamorjeno - sploh če sem v okolju, kjer se ne počutim dobro.
Se pa spomnim, kako je razredničarka v srednji šoli rekla mami, da se me kar boji pogledat, da tako grdo gledam  Huh? 
Prijavljen

Someday you´ll find everything you´re looking for.
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #22 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 07:24 »

jaz že po naravi grdo gledam, ker pač imam tako izoblikovano faco. S tem se pač ne obremenjujem več sesmejem
Prijavljen
Cheaney
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #23 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 10:56 »

Mislim da je varno rečt, da ljudje, s katerimi se družimo, močno vplivajo na nas. Včasih se razvijejo prav čudne "sekte"..vsi poznamo une skupince čefurčkov Tongue A bi en v Studorju pri Bohinju sam od sebe začel nosit lanace in poslušat čefurjado naglas na telefonu? Možnosti za to so približno 1000x manjše kot če bi stanoval na Fužinama.

Pa v do zdej napisanem sem izvzela ljudi s shizofrenijo, psihozami, mejno osebnostno motnjo...taki ti najbrž  ne bi koristili v nobenem primeru. Taki te samo zasekirajo, sploh uni z mejno os. motnjo te lahko zelo ranijo, če ne veš nič o tem in se jim pustiš, še posebej ko si v ranljivem stanju. In takih je veliko na forumu, na netu na splošno.

Mam drgač propranolol za javno nastopanje zadnjih nekaj mesecev. Še najbolj učinkovit od zdravil do sedaj Smiley
Ja eni res postanejo zelo podobni kolegom s katerim se družijo. Po moje nas večina ne rabi veliko ljudi, ki nas 'razumejo', ker to ti res bol na začetku pomaga... imam raje družbo zabavnih, razgledanih...ljudi, ki so v večih stvareh na višjem nivoju kot js. S tem postanem tud bolj odporen, če te ljudje ne razumejo, jim nisi ok. Mi je bolj pomembna direktnost, ne da mi nekdo prilagaja vsako njegovo mnenje, ker naj bi bil  po njegovo preobčutljiv za resnico... brez veze, to je pretvarjanje. Tega je na netu ogromno.

Kako po tvojih izkušnjah propanolol vpliva na pomnenje/priklic, v primerjavi z benzodiazepini? Točn, neki zanimivga: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23182304

Če boste grdo gledal, je to loh permanentno Tongue Smo imeli v učbeniku za psihologijo sliko ene vdove, ki je več časa žalovala...pff, izraz na obrazu kot bulldog.

Desna je bolj luštna

Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #24 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 11:28 »

... imam raje družbo zabavnih, razgledanih...ljudi, ki so v večih stvareh na višjem nivoju kot js. S tem postanem tud bolj odporen

Se strinjam, ampak seveda vsi niso ok. Ob nekaterih se jaz počutim ok (mislim da bolj ob tistih empatičnih, ki poskušajo razumet eno težavo, čeprav je sami nimajo), ob drugih pa se počutim kot da živijo v drugem svetu kot jaz in nimamo veliko skupnega. To pa spet ni fajn. Smiley

Ej zanimiv članek o propranololu. Sem ga preletela..nisem sploh pomislila, da bi lahko vplival na spomin. Mi smo beta 1 adrenegični receptor omenjal kot da je samo v srcu, zdej sem pa na wikipediji prebrala, da je tud drugje Tongue In propranolol je antagonist (kot najbrž veš).

No, jaz nisem opazla razlik v spominu. Bi se pa mogoče dal razložit tako, da če ti v stresni situaciji srce ne pospeši toliko, je manj O2 dostavljenega v živčevje in je zato manjša kognitivna aktivnost, kar se potem pozna na spominu. Ugibam. Smiley

p. s.: Kako gre učenje? Wink
Prijavljen
terezijO
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #25 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 14:33 »

Vedno izpadem živčna, nemirna, nesamozavestna. Bolj pomembna ko je situacija, slabše je. Torej si poslabšujem ocene na ustnih izpitih na faxu, zapiram potencialne veze in poznanstva za naprej, seveda tudi prijateljstva in zveze. Tongue
...
Rada bi bila komu zanimiva, zabavna... Nočem bit več tarča posmeha, nočem, da name gledajo zviška, ker takoj začutijo mojo nemoč.

Ne vem, če ti je kdo že napisal, ampak ko boš pripravljena sprejemati sama sebe takšno kakršna si z vsemi napakami (nihče ni popoln), ko boš sama sebi všeč, boš izpadla popolnoma drugače. Ko je človek srečen, oddaja popolnoma drugačno energijo. Delaj na svoji samopodobi, vprašaj se, kaj ti je všeč in kaj ne... Vse te težave imajo svoj izvor in svoj vzrok. Dobri psihologi (redko tudi psihiatri) bodo znali definirati vzroke za tvojo nesamozavest.

Poizkusi tudi naslednje:
Postavi se v vlogo osebe, ki prvič govori s tabo. Pomisli, kaj bi si ti mislila sama o sebi in svojem prvem vtisu.... Bistvo te vaje je, da naši sogovorniki ponavadi niso tako kritični kot mislimo sami Wink
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #26 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 23:06 »

Ne vem, če ti je kdo že napisal, ampak ko boš pripravljena sprejemati sama sebe takšno kakršna si z vsemi napakami (nihče ni popoln), ko boš sama sebi všeč, boš izpadla popolnoma drugače. Ko je človek srečen, oddaja popolnoma drugačno energijo. Delaj na svoji samopodobi, vprašaj se, kaj ti je všeč in kaj ne... Vse te težave imajo svoj izvor in svoj vzrok. Dobri psihologi (redko tudi psihiatri) bodo znali definirati vzroke za tvojo nesamozavest.

Poizkusi tudi naslednje:
Postavi se v vlogo osebe, ki prvič govori s tabo. Pomisli, kaj bi si ti mislila sama o sebi in svojem prvem vtisu.... Bistvo te vaje je, da naši sogovorniki ponavadi niso tako kritični kot mislimo sami Wink

Back to basics...sej imaš prav. Smiley

Izvor pa približno poznam in vem, zakaj sem taka kot sem. Ampak tud ko enkrat veš, se  praksa ne spremeni sama od sebe. KVT mi je bila predlagana po ZS kot odziv na to temo in mislim, da bi se splačal kej mignit v tej smeri. Smiley Ampak po izpitu.

Danes sem šla neki urejat, pa mi je sicer ratalo vroče vmes med interakcijo s prodajalcem, ampak sem ostala mirna. Smiley
Pa ko sem se peljala s kolesom po mestu, mi je blo lažje vzdrževat kolikor-toliko normalen izraz, ker je blo fajn vreme in sem se počutla happy. Smiley Čim več takih izkušenj si želim Tongue Torej včasih gre, včasih ne..ne smem dovolit, da me čist zabije v tla, ko ne gre.

No hvala vsem za komentarje, ko se bo kej novega zgodil, se pa spet oglasim. Smiley
Prijavljen
Cheaney
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: sobota, 04. oktober 2014 ura: 11:30 »

Včeraj smo se predstavljali na prvih vajah, takoj na začetku vaj in vedno več ljudi se je prestavilo, vedno bolj se je prbliževala moja predstavitev....kar stopnjevalo se mi je nabijanje srca, k da bi bla moja glaven boben in nekdo tolče po njej vedno hitreje, drugih ne slišm, samo bobnenje (čeprav sem se res trudil preusmerit pozornost) in ko sem se predstavil sem bil že čis rdeč-sej sem se naglas predstavil, ampk kljub temu sam zdrdral svoje.
...nadaljevanje 1.vtisa...

kasneje sem sošolkam začel govort kar neke svoje fore, ker sm imel občutek, da morem govort (ker drgač bi ziher znanc spraševal v stilu: kakšen se vam zdi kej faks  Huh? ) ... 

Poskusil sem že razne tehnike, vaje-v manjših skupinah ljudi nekak funkcionirajo, v večjih ne... kaj mi še ostane, razen tablet?

Prijavljen
LostOneFuture
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #28 dne:: sobota, 04. oktober 2014 ura: 14:28 »

Citiraj
Desna je bolj luštna

ja sam na desni izgleda resno, kor da hoče prikriti da jo nekaj teži, kot nek umeten smehljaj, leva izgleda zabavno, sproščeno Smiley zanimivo kako ljudje različno dojemamo stvari
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #29 dne:: nedelja, 05. oktober 2014 ura: 17:17 »

kasneje sem sošolkam začel govort kar neke svoje fore, ker sm imel občutek, da morem govort (ker drgač bi ziher znanc spraševal v stilu: kakšen se vam zdi kej faks  Huh? ) ... 

Meni s ne zdi nič narobe s tem stavkom, če ga pač uporabiš kot začetek pogovora. Pogovor se pa potem lahko naprej razvije v karkoli ne(zanimivega) Smiley

Ne vem kakšne so bile tvoje fore...ampak vem pa, da veliiiiiko težje odgovorim nekomu na foro kot pa na kakšen tak začetni small talk stavek, ki da čas in prostor za to, da človeka vsaj malo začutiš.
Prijavljen
Cheaney
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2014 ura: 09:37 »

LostOneFuture, men zgleda na desni bolj zanimiva... drgač si pa kr zadela. Ta fotka je bla odgovor na debato o stalnih nasmeških, fejk nasmeških... in hotu sm prikazat, da je desni nasmešek tak, ki ga js uporabljam. Levi se mi zdi pretiran.

Citiraj
Ne vem kakšne so bile tvoje fore...ampak vem pa, da veliiiiiko težje odgovorim nekomu na foro kot pa na kakšen tak začetni small talk stavek, ki da čas in prostor za to, da človeka vsaj malo začutiš.
Eh kar neki je blo, primer, vprašu sm zakaj se je odločla počas jest, ker so njene kolegice že vse šle od mize... sej sm preusmeru pogovor drugam, da ne bi preveč nesramn izpadu  Grin
V bistvu niso ble ravno sramežljive osebe, bom pa naslednjič začel s small talkom.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar