|
nayaa
|
 |
« dne:: ponedeljek, 04. avgust 2014 ura: 17:40 » |
|
lepo pozdravljeni še od leta 2012 se zdravim ga GAM jemljem tudi antidepresive, sedaj grem prvič na razgovor za službo kjer je skoraj sigurno da me bodo zaposlili saj delam tam kot študentka že eno leto. moja zdravnica se nahaja na urgentni prihijatrični bolnici na polikliniki, moja osebna zdravnica pa o psihičnih težavah ne ve nič,. sedaj me pa zanima nebi rada da moji delodajalci vedo za moje psihične težave, ker s tableti čisto vredu funkcijoniram in nočem da sem zaradi tega sem ob službo. ste imeli kakšne izkušnje da bi delodajalec zahtevav psihični pregled pri psihijatru, oz. ali naj kar rečem da je z mano vse ok? upam da veste kaj mislim povedati??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
betula
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2014 ura: 18:30 » |
|
To se nobenga ne tice, tako da brez skrbi. Sama si rekla,da si dobro,nevem zakaj bi njim rekla, da s tabo neki ni vredu 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nayaa
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2014 ura: 18:33 » |
|
ja funkcijoniram čistvo vredu, gre za delo v skladišču tako da nimam neke funkcije odločanja in tega, skrbi me predvsem zato ker je razvidno da jemljem ad-je in bodo najbrš na medicini dela tudi vprašali kaj jemljem in me skrbi da mi ne bo dal potrdila da sem sposobna. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
betula
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2014 ura: 18:42 » |
|
Mogoče bo o tem znal kdo drug več povedat glede teh zdravstvenih potrdil, vendar močno dvomim, da bi gor pisalo kaj ti jemlješ. Tako, da mislim, da ti o tem ni treba nč govort. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nayaa
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2014 ura: 18:44 » |
|
ne mislim da na potrdilu ne piše kaj jemlješ bolj me skrbi da bi zdravnik precenil da sem nesposobna za delo zaradi zdravil. ima kdo kakšne izkušnje?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
terezijO
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 14:48 » |
|
Lahko te potolažim. Na zdravstvenem pregledu povej vse po pravici, ker si to dolžna storiti. Če zdravnici objasniš, da si imela v preteklosti težave in da so te težave pod kontrolo to ne bo vplivalo na potrdilo o zmožnosti. Zdravniki pa so tudi zavezani k molčečnosti, saj je to tvoja in samo tvoja osebna stvar. Na potrdilu bo samo pisalo zmožna, primerna ali nekaj podobnega. Teh težav je OGRRROMNO in si predstavljaš kaj bi se zgodilo, če bi vsem pisali, da zaradi tega niso zmožni za delo? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mamica1
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 21. avgust 2014 ura: 11:49 » |
|
Glede na prakso, moraš na svoj 1. zdravniški pregled prinesti kartoteko od osebnega zdravnika. In kolikor te razumem, tega ni nič napisanega na kartonu, ker osebna zdravnica nič o tem ne ve, torej je strah odveč. Jaz osebno za svoje psihične težave ne bi povedala na zdravniškem pregledu, saj nikoli ne veš, kakšen dan ima ona takrat in ti kaj lahko napiše "ni sposobna" ali "delno sposobna-ponven pregled čez 1 leto" - to je tisti slabši scenarij, lahko pa da je zdravnica zelo razumevajoča in bo glede na tvojo energijo ocenila da s tabo ni nič narobe, ne glede na zdravila, ki jih jemlješ. Jaz se držim pravila pri "uradnih" osebah: odgovori tisto kar te vprašajo in nič več. Pa srečno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 22. avgust 2014 ura: 22:52 » |
|
Jaz na vsakem zdravniškem pregledu povem kaj jemljem in zakaj jemljem. Do sedaj sem vedno dobila potrdilo,da sem sposobna opravljati svoje delo . Ne skrbi lepo povej na pregledu,delodajalec pa itak ne dobi kartoteke na vpogled. Vsak dan se borimo za destgmatizacijo duševnih motenj in včasih lahko malo po ovinkih povemo in tako ljudi,ki pojma nimajo ozaveščamo da naša bolezen ni neozdravljiva ali nalezljiva  lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nayaa
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sobota, 23. avgust 2014 ura: 20:53 » |
|
hvala vsem za odgovore, če kaj pomaga ima naša firma pogodbo sklenjeno z zd meteljkova, nevem kako kaj poteka pregled tam, ja problemov nimam ubistvu nobenih več, imela sem vsiljivke, ki pa jih z tabletami zeloo uspešno kontroliram, službe si želim normalno saj je tako težko v teh asih kaj dobit  malo me je res strah da nebi dobila potrdila, in premlevam ali bi povedala ali ne, v krvi bi najbrš se kaj poznalo da jemljem  ker v osebni kartoteki res nič ne piše...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nayaa
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 26. avgust 2014 ura: 20:29 » |
|
Evo spet jst. Službo sem dobilaaa. Sedaj me matra samo še zdravniški pregled Se na krvi mogoce opazi sledi antidepresovov? Res me je strah da nebi dobila.potrdila
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mamica1
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 27. avgust 2014 ura: 08:26 » |
|
Čestitam za službo! Pa dej ne se tolk žret zarad zdravniškega. To kar gledajo levkocite, hemoglobin itd. se po moje na krvi ne vidi - pojma nimam  , no men ni zdravnica še nikol rekla, če ti pa klikerji delajo kolkrtolk ok pa tudi ne bo ugoovila iz razgovora, da jih jemlješ. Sicer pa imej v glavi tole : sama si si poiskala pomoč pravočasno, da lahko normalno funkcioniraš torej SI dovolj pri pameti tudi za opravljanje dela, ki te čaka. Ne se tolk tresit, sej tudi dohtarji so samo ljudje, pa verjem da tudi oni jemljejo ADje, APje in še kej drugega!-razn če nisi učeri hausa gledala  Kr pogumno in vse bo še ok! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
eya
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 179
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 27. avgust 2014 ura: 08:28 » |
|
Se ne vidi..no sama sem enkrat zarad ene situacije povprašala osebnega zdravnika, če lahko oni to vidijo, je pa rekel, da v teh "klasičnih" preiskavah, ki jih oni naredijo kot "sprotni" odvzem vode in krvi, ne. Tko, da ti kr umirjeno pa veselo na delo. Veliko uspeha!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nayaa
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 27. avgust 2014 ura: 17:46 » |
|
Oo hvala vsem za odgovore ste me malo potolazili. Se pravi bolse da niti nic ne pravim od ad_jev. Ker kartoteko imam jaz tikaj na urgenti psihijatrocni na polikliniki, v osebni nimam nic. Razen ce se bojo toliko poglobili da bodo pogledali katera zdravila se izdajajo na recept.res me je strah da mi napise da sem nesposobna :-(
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 27. avgust 2014 ura: 20:39 » |
|
Razen ce se bojo toliko poglobili da bodo pogledali katera zdravila se izdajajo na recept.res me je strah da mi napise da sem nesposobna :-(
Sigurno se ne bodo toliko poglabljali, mimogrede boš gotova... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 28. avgust 2014 ura: 11:18 » |
|
Jaz imam napisano povsod kaj jemljem in zakaj jemljem in mi še noben zdravnik na medicini dela ni napisal,da sem nesposobna za delo,tako da bodi brez skrbi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nayaa