|
moja
gost
|
 |
« Odgovori #20 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 12:15 » |
|
Ja vem da bom deležna različnih mnenj in kritike in tudi vem, da se bom počutila krivo.
In moja napaka, ker sem se zatapkala in prevečkrat pisala " da mi je povedala" in ne "povedal". Žal imam slabo tipkovnico.
In neglede na to kaj imava midva - primer vsaj zame in zanj ni zaključen!!
Jaz bi njemu samo RADA pomagala, ker vidim v kakšni hudi depresiji je..in NE me ne izkorišča, mogoče celo jaz preveč zahtevam da mi govori kako se počuti. Pogovarjava se tudi o njegovi ženi s katero je dva dni nazaj spet želel pogovor, da bi se pogovorila kot dva odrasla ampak je dobil nazaj samo ...... da je ostal brez besed. In to ga je še bolj potrlo. Tudi "vdaril" je že po mizi...ampak je dobil nazaj goro psovk in to vpričo otrok.
Žal je trenutno v obdobju, ko mu zadeve ne funkcionirajo, vrti se v žačaranem krogu, in nima ne volje in ne energije za kakrkoli. Doma ima kot ima, službo je imel zelo stresno. To vem jaz ker sem bila njegova sodelavka. Delal je po 12 ur in še več...sedaj dela nekaj na svoje, prijatelje je dal na stranski tir, ko je spoznal ženo, družinskih prijateljev pa nimata.
Res je da poznam samo njegovo plat zgodbe, in tudi vem da ni popolen. Vem pa da rabi močno roko čeprav je moški.
moja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #21 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 13:46 » |
|
V Ljubljani naj gre na polikliniko k dežurnemu psihiatru,to bo najhitrejša pot !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
taja1
|
 |
« Odgovori #22 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 15:19 » |
|
Očitno že nima hudo resnih težav, če ne bi ukrepal.Vsak, ki je res v hudih težavah vedno ukrepa. Meni bolj deluje kot da malo manipulira, navsezadnje ima vse privilegije- tebe, ki mu nudiš vse (pogovor, ga čakaš, mu svetuješ, se sekiraš okoli situacije, ga imaš očitno rada...)- ni se mu pa treba vezat nate (nima odgovornosti za odnos, dokler je vezan na dom in otroke, kar uporablja kot izgovor, da mu ni treba prevzet odgovornosti za lastno življenje...). Ljudje dostikrat, ko nam je do nekoga tako zelo veliko, spregledamo objektivno resnico. Zdaj jaz ne poznam tega moškega in sem napisala svoje mnenje, glede na to, kar si napisala. Žal se mi hkrati tudi zdi, čeprav ne zagovarjam zmerjanja, da ima žena deloma prav (kot deluje je vzpostavil odnos s tabo, ne da bi prej prekinil odnosa z njo... če ne drugega je to vsaj ne fer...).
Z prevzemanje odgovornosti za njegovo življenje nase in vzdrževanjem njegove pasivnosti ne pomagaš niti sebi, niti njemu. Ljudje imamo moč v sebi, da prebrodimo marsikaj, samo zaupat je treba vase, ali pa bit pahnjen v situacijo, kjer je treba splavat... in navsezadnje "čisti" odnosi so temelj zdravja... zato bi jaz na tvojem mestu jasno povedala, kaj potrebujem v odnosu in se vsekakor zaščitila...
Vse dobro, lp T
Očitno nekdo ni sposobn sprejet moškega v vlogi žrtve... Sepravi ON je nefer do NJE, svoje žene, ki mu pije kri? Odnos z "moja" je vzpostavil potem, ko ga je žena že žalila...Moja, on rab brco v rit. Naj gre stran iz tega okolja, poišče strokovno pomoč. Ti se moraš pa distancirat. Mata vidva platoničen odnos? Seveda je ne fer- naj zaključi z ženo, potem pa vzpostavi intimni odnos z drugo žensko. To je zame fer play (do sebe, žene in druge ženske). Žaljenje ni opravičilo, da se zapleteš z drugim in ga vpleteš v svojo nerešeno situacijo... Moja, občutki krivde so na tem mestu brezveze, ti za nič nisi kriva. Si pa odgovorna zase, za svoje zdravje, svoje dobro počutje in tale situacija ne more bit zadovoljiva zate. Sebe postavit na prvo mesto je velik izziv, hkrati pa tud edina pot do zadovoljstva. vse dobro 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #23 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 15:24 » |
|
Kaj to pomeni, želim mu pomagati? Pri čem mu želiš pomagati?
Kakšna pa bi bila zgodba vašega trikotnika (+njegovi otroci) s happy endom?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #24 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 15:53 » |
|
Kar se tiče tvojega odnosa z njim je samo tvoj in njegov odnos...Tu nisem, da te obsojam, saj znamo ljudje po navadi prav veliko povedati drugim o drugih, pa sicer blage veze nimamo kaj se sploh dogaja za vsakim zidom v vsaki hiši. Torej, dečko je v depresiji in v podnju. Nekdo je napisal naj gre na polikliniko, se podpišem, hkrati pa bo potreboval poiskati pomoč psihoterapevta. Če gre verjeti zgodbi, kaj počne njegova žena, bi rekla, da je tudi ona potrebna psihiatra...Pri takih odnosih se čimmanj zapletaj in čuvaj sebe. Bodo pa otroci verjetno bolj srečni, če se bosta ločila, saj v takem vzdušju trpijo...Vsekakor pa kaže na nezrelost moških in žensk, ko se pred otroci zmerjajo in slabo govorijo o partnerju, drugem staršu...Definitivno pa mora do določenih spoznanj priti sam ob pomoči terapevta. V Ljubljani jih je kar nekaj, vendar so samoplačniški...in niso vsi za vsako diagnozo. Drži se in veliko sreče 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
simfonika
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 62
Vem. Ne razumem vseh besed. Motijo me toni ...
|
 |
« Odgovori #25 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 17:19 » |
|
Vem, da to ni možno, a zanimivo bi bilo prebrat prijateljevo "plat" zgodbe, še najbolj pa ženino, kar bi verjetno našo "sliko" spremenilo ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Zbudi me, ko bo ugasnil ogenj ...
|
|
|
|
ForestGirl
|
 |
« Odgovori #26 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 18:24 » |
|
Hmmm, se strinjam s trzinko, nimamo pravice soditi zato le nasvet...dokler ne bo pri njem "dozorelo" (tako jaz pravim temu), ne bo naredil nič, bo zgolj jamral. Ko bo dozorelo si bo sam poiskal pomoč, poguglal za informacijami kaj in kako ter se lotil dela. Torej temu sledi...NE MOREŠ POMAGATI NEKOMU, KI NA TO ŠE NI PRIPRAVLJEN, LAHKO POMAGAŠ SAMO SAMA SEBI. Še 1x, pomagaš in spreminjaš lahko samo sama sebe, drugim pa je potrebno pustit, da najdejo svje poti in se ne vmešavati. Distanca....
lp
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 16. julij 2014 ura: 20:48 od ForestGirl »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MP2011
|
 |
« Odgovori #27 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 20:01 » |
|
...v bistvu imava več kot platoničen odnos...kar nekaj časa....z ženo imata težave že od prej..  Heh, itak. Naj te pokliče, ko se izseli in začne ločitveni postopek. To so stvari, ki jih ti namesto njega ne moreš narest...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #28 dne:: četrtek, 17. julij 2014 ura: 04:11 » |
|
Ah ja, tudi jaz poznam veliko zgodb, kjer ima ubožec doma zmaja, ki bruha ogenj, zanemarja svoje gospodinjske dolžnosti in mu pije življenjsko moč (ima pa je, glej ga no, dovolj za ljubico). Zgodbe z druge strani so navadno drugačne.. Čustveno in drugače ignorirane ženske (mož na delu po 12 ur), same za vse, z otroki, potem pa jim ga še začne srat z drugo, novo, tako brez obveznosti, otrok, zahtev, pričakovanj... Tudi če ona ne ve zate, ti zagotavljam 100% da čuti, da nekaj dogaja. Če nisi bila nikoli na drugi strani, potem ne veš, kaj to naredi človeku. Jaz sem enkrat samo (napačno) posumila in ti povem, da mi samo zaradi te kratke izkušnje ne bi nikoli padlo na pamet drugi ženski povzročat tako nečloveških muk...že samo iz empatije do sočloveka. Vprašaj pa se ali res želiš biti s takim profilom...ki pobegne k drugi, ko pade v krizo. Ne pravim, da ni depresiven.. z vzdrževanjem tega stanja se vzdržuje tudi depresija. Ti ga sama, brez strokovne pomoči, ne boš spravila ven, kvečjemu potonila z njim. Ampak to je ena tistih stvari, ki jih mora vsak izkusit sam, nihče še ni zapustil fanta zaradi nasvetov na forumu ali kje drugje  Jaz ti lahko samo zaželim čim manj trd pristanek.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 17. julij 2014 ura: 12:35 od Anchi »
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
taja1
|
 |
« Odgovori #29 dne:: četrtek, 17. julij 2014 ura: 12:03 » |
|
Ah ja, tudi jaz poznam veliko zgodb, kjer ima ubozec doma zmaja, ki bruha ogenj, zanemarja svoje gospodinjske dolznosti in mu pije zivljenjsko moc (ima pa je, glej ga no, dovolj za ljubico). Zgodbe z druge strani so navadno drugacne.. Custveno in drugace ignorirane zenske (moz na delu po 12 ur), same za vse, z otroki, potem pa jim ga se zacne srat z drugo, novo, tako brez obveznosti, otrok, zahtev, pricakovanj... Tudi ce ona ne ve zate, ti zagotavljam 100% da cuti, da nekaj dogaja. Ce nisi bila nikoli na drugi strani, potem ne ves, kaj to naredi cloveku. Jaz sem enkrat samo (napacno) posumila in ti povem, da mi samo zaradi te kratke izkusnje ne bi nikoli padlo na pamet drugi zenski povzrocat tako necloveskih muk...ze samo iz empatije do socloveka. Vprasaj pa se ali res zelis biti s takim profilom...ki pobegne k drugi, ko pade v krizo. Ne pravim, da ni depresiven.. z vzdrzevanjem tega stanja se vzdrzuje tudi depresija. Ti ga sama, brez strokovne pomoci, ne bos spravila ven, kvecjemu potonila z njim. Ampak to je ena tistih stvari, ki jih mora vsak izkusit sam, nihce se ni zapustil fanta zaradi nasvetov na forumu ali kje drugje  Jaz ti lahko samo zazelim cim manj trd pristanek. Super zapis... zraven tega pa še dodajam, da je fino razčistit pri sebi, kaj se dogaja s tabo, da si pripravljena biti "druga violina", bit empatična do njegove pasivnosti, do svoje nemoči pa ne... koristna lekcija za naprej in dober začetek za rast 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
moja
gost
|
 |
« Odgovori #30 dne:: četrtek, 17. julij 2014 ura: 12:51 » |
|
....ne vem kaj narediti.....kaj naj odgovorim.....preveč sem zbegana. Pričakovala sem drugačne odgovore. Ti sedaj pa so mi dali precej misliti.
Rada ga imam neglede na to kakšen je in dvomim, da ga bom postavljala pred dejstva....čeprav bi bilo najbolje za oba.
Trenutno nimam odgovora....žal
moja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #31 dne:: četrtek, 17. julij 2014 ura: 13:43 » |
|
Pričakovala sem drugačne odgovore To je super.  Bodi iskrena sama s seboj. Kaj želiš od njega, kakšna so tvoja pričakovanja? Seveda poznaš odgovor! Ljudje počnemo zavestno ali nezavedno stvari, od katerih imamo korist, ali vsaj mislimo, da jo bomo imeli.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 17. julij 2014 ura: 13:48 od Jagodka »
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #32 dne:: četrtek, 17. julij 2014 ura: 14:03 » |
|
....ne vem kaj narediti.....kaj naj odgovorim.....preveč sem zbegana. Pričakovala sem drugačne odgovore. Ti sedaj pa so mi dali precej misliti.
verjamem, da si zbegana  res dobro premisli, vsi, ki so ti pisali, so ti želeli samo dobro. Vprašaj pa se ali res želiš biti s takim profilom...ki pobegne k drugi, ko pade v krizo.
Ti ga sama, brez strokovne pomoči, ne boš spravila ven, kvečjemu potonila z njim.
Vem, da to ni možno, a zanimivo bi bilo prebrat prijateljevo "plat" zgodbe, še najbolj pa ženino, kar bi verjetno našo "sliko" spremenilo ...
Sebe postavit na prvo mesto je velik izziv, hkrati pa tud edina pot do zadovoljstva.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
|
moja
gost
|
 |
« Odgovori #33 dne:: četrtek, 24. julij 2014 ura: 19:16 » |
|
....po vseh prepričavanjih, pogovorih, poslušanju njegovega jamranja........ni pripravljen iti ne na terapijo skratka narediti nič..... ....pravi, da se mora odselit od žene, ker je taka....to pa se ne bo dokler ga ne izplača. Je bil njegov odgovor. Raje "crkne" kot da ji kaj pusti. Zato bo šel do konca....in niti na otroke ne bo več gledal.
....zaključek
Ne da se mi več poslušati človeka, ki samo tarna, ne ljubi se mu popolnoma nič, vse mu je brezveze in ne naredi nič zase. Jamrat mi je sposoben celo uro in še več, ukrene pa nič ne. In očitno mu ustreza tako življenje....drugače bi ga spemenil...predvidevam
hvala vsem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #34 dne:: četrtek, 24. julij 2014 ura: 22:01 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
sopotnica
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 126
|
 |
« Odgovori #36 dne:: petek, 25. julij 2014 ura: 22:27 » |
|
Na koncu si verjetno ugotovila, kaj vse bi lahko naredila v času, ki si ga posvetila "reševanju" nerešljivega. Naj ti bo to šola, da boš pri naslednji zvezi prepoznala nastavljeno past in se ji od daleč izognila. Moški brez problemov znajo biti dolgočasni ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #37 dne:: petek, 25. julij 2014 ura: 23:59 » |
|
moja....saj človek enkrat spozna sam, kaj je dobro zanj...pri tem lahko drugi svetujemo, govorimo, pametujemo...ampak vsak mora sam pri sebi ugotoviti, kaj je res in kaj ne, kaj čuti in kaj ne, kaj je nekdo pripravljen narediti in česa ne.......in podobno... S takim odnosom, kot ga ima on do sebe in tebe, do svojih......naredi samo še večjo težavo sebi in tebi...Vsekakor pa tebe lahko kaj takega popolnoma izčrpa, uniči in te potegne v vrtinec...zato je fajn, da si spoznala kam to pelje...čeprav ga imaš rada...Te razumem in podpiram pri odločitvi...V življenju nam čustva mnogokrat drugače govorijo kot pamet in jih je zelo težko krotiti, pa vendar zdrava pamet na koncu zmaga, če se je zavedamo.... In seveda si pričakovala drugačne odgovore od ljudi...pač odgovore, da bi mu lahko pomagala, da bi ga razumela...ne pa kritike in obsojanja...Najbolj puritanski in kritični ljudje znajo sami narediti v življenju veliko napak, katerih se ne zavedajo in zarečenega kruha se vedno veliko poje. Nikogar se ne tiče nikogaršnje privat življenje, ker nihče ni popoln na tem svetu, ne ženske, ne moški...in nihče ne ve, kaj se lahko vsakemu zgodi čez 10, 20...30 let ....Nekdo ne verjame v boga, pa začne verjeti, nekdo ne je čokolade 50 let, pa jo začne jesti, nekdo je popolnoma normalen pa se mu zmeša, nekdo je zvest pa ima verjetno kakšen razlog, da ni več...ampak to ni naša stvar...Sprejeti tebe kot človeka in te razumeti, pomagati ...to je razumevajoč in spoštujoč odnos do tebe kot souporabnice foruma. Drži se, imej se rada, ne pozabi na svoje življenje...veliko lepih stvari je tam zunaj in veliko lepih trenutkov te še čaka...  Objemček!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #38 dne:: torek, 29. julij 2014 ura: 14:15 » |
|
draga "moja", zelo sem vesela zate
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
|
moja
gost
|
 |
« Odgovori #39 dne:: torek, 09. september 2014 ura: 07:50 » |
|
neglede na vse ........ nisem oseba ki bi nekomu obrnila hrbet sploh če me nekaj prosi.
Rad bi šel do terapevta...če bo to dovolj zanj zato me zanimajo vaše izkušnje. Mi lahko katerega priporočate.
Najlepša hvala
Moja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|