FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 08:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: socialna fobija pred prijateljstvom  (Prebrano 5870 krat)
zelvica999
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 210

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 15. junij 2014 ura: 12:06 »

SweetChild  oki
Prijavljen
Cheaney
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #21 dne:: torek, 17. junij 2014 ura: 22:12 »

ne morem mim tega, da nekam zapišem tole opažanje. na forumu je kar nekaj lepih žensk, zaželenih s strani tipov (ocenjujem predvsem po zapisanem-attitude, po reakcijah tipov in ravno včeraj sm si ogledal par tem v arhivu, star forum je bil zelo osebn)...mi je hecno, da nekdo, ki je ful všečen in je bil izjemno selektiven pri izbiri partnerjev, piše nekomu v stilu, da je 'čis v redu, sam še taprave ni spoznal'-že samo po pisanju, brez da bi ga kdo osebno poznal.
'prijeten, simpatičen, lušten fant' to so vse po večini take vljudnostne besede, ki mi ne pomenijo veliko….vbistvu predstavljajo rdeč alarm, da ženska ne bi imela kaj več z mano.
če mi naslednjič to kera reče, me mika odgovort: zakaj pol nisi z mano, če sm tok super? greva k men zdele?  Tongue
ena oseba, ki ni na forumu, mi je rekla: 'imam problem, js namenoma odbijam v redu ljudi'-to ni problem, ker je zavestna odločitev…problem je, če želiš navezat stik/zvezo ampak se ne znajdeš. treba je ločit folk, ki se je odločil bit samski in tiste samske, ki si želijo partnerja/partnerice, pa jim zarad različnih vzrokov to ne uspeva.

ne morete razumet nekoga, ki v življenju še ni slišal rad te imam od osebe, ki mu je (!) všeč. po večini taki ljudje nadomestijo ta primanjkljaj socialnih stikov s čim drugim- uspehom na področju faksa, športa, igranja inštrumentov,.. enkrat se strezneš in ugotoviš, da bo treba kej ukrent v smislu izboljšanja komunikacije. js sm se odločil spontano ogovort par oseb, brez prisotnosti alkota, drog, pri belem dnevu. čist ok mi je šlo, potem sm se odločil za dejtanje...in ugotovu, da preveč osebnih stvari povem že na začetku pogovora, ker pač mislim, da je to najbolj enostaven način za ocent ali si sogovorniku všeč. moje mnenje je bilo-bolje razočaran po 1h druženja kot po nekaj tednih...pa vidim, da tko ne gre, kaj je boljš zase zadržat. spet sledi spoznavanje ljudi in veliko dela na sebi... Grin
Prijavljen
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« Odgovori #22 dne:: torek, 17. junij 2014 ura: 22:33 »

Nadomestke v katerikoli dejavnosti, ampak nadomestke, ki jih res izpolni, lahko dobijo in kaj dosežejo taki ljudje, ki so se odpovedali, moški iskanju partneric, ženske iskanju partnerja.
 Vse ostale oblike so nevrotsko trpljenje, ki ga nekateri zlivamo v pisanje, ampak je tako pisanje grenkoba, ki se kar naprej ponavlja!
Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 379

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 19. junij 2014 ura: 15:01 »

mi je hecno, da nekdo, ki je ful všečen in je bil izjemno selektiven pri izbiri partnerjev, piše nekomu v stilu, da je 'čis v redu, sam še taprave ni spoznal'-že samo po pisanju, brez da bi ga kdo osebno poznal.
'prijeten, simpatičen, lušten fant' to so vse po večini take vljudnostne besede, ki mi ne pomenijo veliko….vbistvu predstavljajo rdeč alarm, da ženska ne bi imela kaj več z mano.
če mi naslednjič to kera reče, me mika odgovort: zakaj pol nisi z mano, če sm tok super? greva k men zdele?
oki To je tisto, vprašanje če je tak osebek res tako fajn, ali pa so drugi samo vljudni do njega, ker ga/jo nočejo prizadeti in mu/ji vlivajo fejk upanje, da ne bi potem bil le še bolj pobit.

treba je ločit folk, ki se je odločil bit samski in tiste samske, ki si želijo partnerja/partnerice, pa jim zarad različnih vzrokov to ne uspeva.
Tudi na drugih forumih potekajo debate o tem in uganite kaj: s polno ritjo najbolj ser***o ravno tisti, ki so v zvezi, ali pa so samski, toda jim ni noben problem najti nekoga in biti z njo/njim v trajni oz. dalj časa trajajoči zvezi. In potem slednjim govorijo/pišejo, naj se ne sekirajo, ker da zgolj samo še prave/ga niso srečali. Yeah right. Jaz menim (in kot dokaz tudi poznam nekaj takih ljudi), da če nekdo pri 20 in nekaj letih ni še nič imel z nasprotnim spolom, temu zagotovo ni tako zato, ker še ne bi našli prave/ga.
Prijavljen
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 19. junij 2014 ura: 15:13 »

Strašna hinavščina vlada v tovrstnih tolažbah!
 Bčasih so besede: ko bi ne bil.. V mojep primeru slep!
Prijavljen
tuco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 19. junij 2014 ura: 22:05 »

piše nekomu v stilu, da je 'čis v redu, sam še taprave ni spoznal'

https://www.youtube.com/watch?v=aUgQPzq6ifc&feature=kp
Prijavljen
Cheaney
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #26 dne:: nedelja, 22. junij 2014 ura: 00:23 »

Nadomestke v katerikoli dejavnosti, ampak nadomestke, ki jih res izpolni, lahko dobijo in kaj dosežejo taki ljudje, ki so se odpovedali, moški iskanju partneric, ženske iskanju partnerja.
 Vse ostale oblike so nevrotsko trpljenje

dobro povedano...zdi se mi da nekateri nadarjeni posamezniki, lahko dosežejo ogromen uspeh v dejavnosti, kljub temu, da iščejo partnerja.

To je tisto, vprašanje če je tak osebek res tako fajn, ali pa so drugi samo vljudni do njega, ker ga/jo nočejo prizadeti in mu/ji vlivajo fejk upanje, da ne bi potem bil le še bolj pobit.

vedno manj dam na besede. me je izučilo, da sem pozoren na telesno govorico.
tale citat mi je všeč:
Lažemo pač z usti; ampak z ustnicami, ki jih pri tem krivimo, povemo vendarle tudi resnico. -Nietzsche, Onstran dobrega in zla

realno!   Grin
Prijavljen
ariana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #27 dne:: torek, 12. avgust 2014 ura: 20:09 »

Jazsem
Kar si napisal v prvem mailu, kot bi brala svojo zgodbo. Ni prijetno, ko se zavedaš, da si eden izmed tistih ljudi, za katere rečejo, da ne veš kaj bi se z njimi pogovarjal. Pač je tako kot pri tebi, da ko naj bi se tema obrnila v kaj več kot samo formalnost, enostavno zmrznem, glava prazna, v bistvu se mi poraja samo eno vprašanje, kaj naj rečem. Priznam, da včasih z občudovanjem opazujem ljudi okoli sebe, ki z lahkoto navezujejo stike, men pa je kontakt z ljudmi v službi ena muka, še sanja se mi ponoč o tem  Huh?
Mislim, da tudi mi sami potem drugim ljudem te vibracije oddajamo, kažemo, da nam je neprijetno, zato se ljudje počasi začnejo odmikati, kar pa vsaj pri meni po drugi strani vodi v občutek manj vrednosti.
V glavnem pred kratkim sem se odločila, da se bom začela sprejemati takšna kot sem, tiha in zadržana in mogoče bom s tem odložila to težko breme, ki ga nosim v sebi. Zavedati se moramo, da nismo vsi zgovorni in središče dogajanja in moramo sprejeti, da smo pač takšni kakršni smo. Kako bi se pa kaj zmenli, če bi vsi kar govorili, moramo biti tudi taki, ki bolj poslušamo  Grin Moram pa priti do te točke, da mi med ljudmi ne bo neprijetno, da se bom sprostila in dosegla nek notranji mir, potem mislim, da bo tudi kontakt do ljudi vsaj malo bolj stekel.
Držim pesti, za tebe in ostale, da nam bo vsem uspelo najti srečo in premagati strahove, ki so v nas samih  Smiley

Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 379

« Odgovori #28 dne:: sreda, 13. avgust 2014 ura: 07:26 »

Mislim, da tudi mi sami potem drugim ljudem te vibracije oddajamo, kažemo, da nam je neprijetno, zato se ljudje počasi začnejo odmikati, kar pa vsaj pri meni po drugi strani vodi v občutek manj vrednosti.
S tem si pomoje zadela žebljico na glavico.
Prijavljen
terezijO
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #29 dne:: sreda, 20. avgust 2014 ura: 14:21 »

Vsem, ki se borijo s socialno fobijo bi svetoval eno. Ne ozirajte se nazaj ne naprej. Živite v tem trenutku in pozabite na slabe pretekle izkušnje. Včasih se v življenju se je včasih treba prisilit v situacije, ki so za nekatere nekaj povsem normalnega za druge pa pač ne. Čim več je treba imet vsakodnevnega stika z ljudmi, zato da se vaši možgani temu prilagodijo. Organizirajte si prosti čas v smislu neke dejavnosti, ki ste si jo vedno želeli izkusiti. Ni zastonj pregovor: "Ptiči iste sorte na kup letijo" ... Tam se lahko najdejo in oblikujejo nova prijateljstva  Smiley
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar