FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 16:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: sorodne duše s socialno fobijo  (Prebrano 6108 krat)
dumi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 65

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 28. april 2014 ura: 12:48 »

[quote author=I am tired of everything link=topic=17971.msg363470#msg363470 date=1398521145

ko pridejo obiski, se že začne odštevati čas, do odhoda. Čeprav včasih to traja, kot, da je cela večnost in minute se vleeečejo. Najtežje je čakati, kdaj pridejo ti obiski, sploh, če so nenapovedani. Ko enkrat pridejo, vešn, da bodo morali tudi oditi.

[/quote]

Ojla

prav imaš Smiley, odšli so jaz pa sem ostala sama z občutki krivde, ker nisem bila sposobna dati neke prave srčne pozornosti, vse je bilo togo, na silo, spet razočarana, samozavest na psu, pa gremo naprej ni prvič ni zadnjič oki

lp sotrpini

Ariana kako si kaj?
Prijavljen
I am tired of everything
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 89

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 28. april 2014 ura: 13:13 »

ko pridejo obiski, se že začne odštevati čas, do odhoda. Čeprav včasih to traja, kot, da je cela večnost in minute se vleeečejo. Najtežje je čakati, kdaj pridejo ti obiski, sploh, če so nenapovedani. Ko enkrat pridejo, veš, da bodo morali tudi oditi.

Zdrži in ko pridejo veš, da bodo morali tudi oditi
oki
Če nisem ene 5x prebral tega sporočila in medtem ugotovu, da mi je vse všeč Grin  Imam nasmešek na obrazu, resno, odlično pišeš.

Ne maram, da se kdo vtika vame, zarad tega se obiskom od staršev zelo izogibam...je pa lih zanč mogla ena gospa izrazit začudenje nad tem, da sem samski, kar samskost je itak tud top tema med sorodniki, ko se moje ime pojavi.

No super, samo, da bo pomagalo. Meni je težko čakati karkoli, ampak, ko pa pride do ''štarta'' se pa začne čas odštevati in mi je takoj lažje, ker vem da bo konec česarkoli in ne bo večno trajalo.

Ah ne skrbi...samskost je sedaj top tema cele Slovenije. In ne samo samskost, tudi to zakaj ni otrok do 35leta, pa poroke in podobnih zajebanciji. Najhuj je pa to, ''če si samski je pa sigurno nekaj narobe s teboj''.
Če ni po ''reglcih'' življenje-partner, poroka, družina, otrok, kot so ga imeli vsi in ga pričakujejo tudi od tebe je že vse narobe. Drugačnost je težko sprejeti, še težje pa mišljenje drugih. Potem pa samo odvisno od posameznika, ali jim boš dovolil, da se vtikajo vate ali pa jim enkrat za vselej zaprl usta in povedal svoje, kar jim gre in imaš večni mir.

Prijavljen
I am tired of everything
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 89

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 28. april 2014 ura: 13:18 »

[quote author=I am tired of everything link=topic=17971.msg363470#msg363470 date=1398521145

ko pridejo obiski, se že začne odštevati čas, do odhoda. Čeprav včasih to traja, kot, da je cela večnost in minute se vleeečejo. Najtežje je čakati, kdaj pridejo ti obiski, sploh, če so nenapovedani. Ko enkrat pridejo, vešn, da bodo morali tudi oditi.

Ojla

prav imaš Smiley, odšli so jaz pa sem ostala sama z občutki krivde, ker nisem bila sposobna dati neke prave srčne pozornosti, vse je bilo togo, na silo, spet razočarana, samozavest na psu, pa gremo naprej ni prvič ni zadnjič oki

lp sotrpini

Ariana kako si kaj?
[/quote]

Poznam to ja, nakoncu se počutiš osamljen in  vsega krivega. Ampak, če ne moreš pač ne moreš, siliti se nima smila in biti nekaj, kar v resnici nisi. Preboliš in greš naprej, naslednjič pa spet z nova isto in se vrtiš v začaranem krogu.
Prijavljen
ariana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 28. april 2014 ura: 19:46 »

Živjo,

Saj včasih ne veš a je bolš, da so obiski nenapovedani, ker če vem, da nekdo pride za vikend, bom vsak dan do vikenda o tem razmišljala in to že ni dobro  Sad In potem ko mine po obiskih kak dan in se čustveno oddaljiš od njega, si pri sebi (seveda ko si sam doma) rečeš, da bo drugič boljše, ampak tako kot ste drugi omenili, nič ne bo boljše in nič ne bo drugače, če ne bomo sami kaj naredili v tej smeri.

Kar pa se tiče samskosti je pa to res odločitev vsakega posameznika. A mislite, da samo zato ker so ljudje v vezi, da so zato srečni in je vse super. Dobro vem, da ni tako.

Pozdravček vsem Smiley
Prijavljen
SweetChild
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #24 dne:: petek, 02. maj 2014 ura: 18:56 »

Problem je, da ljudje sploh ne znajo biti sami in potem ti najedajo, ker si samski/a in srečen/na  sesmejem ne razumejo - če ne znaš bit srečen sam s sabo, kako boš z drugim. Veliko ljudi je v zvezi, samo zato, da niso sami, da imajo nekoga, ki jih obožuje, se ukvarja z njimi in nekako s tem dobijo samozavest, smisel.
Sama sem bila včasih tudi v tem klubu, dokler me ni pamet srečala  Smiley to je bilo  nekakšno prerojenje, ko si sam imaš čas ugotavljati kdo si in kaj si želiš v življenju, naučiš se biti ti.
Vsi pričakujejo, da boš živel po "scenariju, ki velja za vse" šola, služba, poroka, otroci, 40 let rutine, penzija, vnuki, pa da ne pozabimo vmes moraš sezidat hišo pa kupit kak avto.  nehvala
Prijavljen
Cherry
gost
« Odgovori #25 dne:: petek, 23. maj 2014 ura: 13:05 »

Rada bi pisala ampak ne vem najboljše slovensko.Jaz tud imam dolgo težave s sf in vem kako se počutite.Pošiljam  en link bloga kateri meni zelo pomaga.Upam da boš vedla brati ker ni na slovensko http://socijalna-anksioznost.blogspot.com/2009/08/uvod.html .Lp
Prijavljen
dumi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 65

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 29. maj 2014 ura: 22:36 »

pozdravljene sorodne duše

cherry jaz že nekaj dni berem to kar si predlagala se mi zdi zelo uporabno. Kako se pa tebi zdi, ti je to pomagalo?

lp d
Prijavljen
Cherry
gost
« Odgovori #27 dne:: petek, 30. maj 2014 ura: 11:02 »

Zelo sem vesela če ti se zdi uporabno.Meni pomaga,prebrala sem do konca,zdaj spet berem,ker vedno naučiš nekaj novega.Počasni govor mi zelo pomaga u anks.situacijama.Ne vem,če si brala o njem.Tudi,drugi priročniki so super,polne energijom.Opravičujem se za napake v pisavi Smiley še vedno učim slovensko.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar