FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 08:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Je kdo imel depresijo in je nima več?  (Prebrano 19027 krat)
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #40 dne:: sobota, 09. avgust 2008 ura: 09:23 »

Citiraj
samo včasih še vseeno pride kakšen črviček v moje sive celice in mi povzroči negativne misli.
Črvičke znamo zatreti. In jih moramo takoj, v začetni fazi....

Citiraj
pa ne vem, ali se sploh splača iti skozi fazo odtegnitvenih simptomov, ali se bolj splača sprijaznit se z eno tabletko na dan
To isto sem jaz parkrat vprašala dr.D. Pa mi je vsakokrat odgovorila, da že sama najbolj vem, oziroma, da če mislim, da ne bom zmogla, naj jih pijem še naprej. Po dveh meecih premlevanja, je dozorela odločitev v meni in sem nehala. Če bi mi predlagala zdravnica, bi me verjetno bolj "grizlo", če delam prav. Ker je bila odločitev samo moja, vem, da sem se odločila pravilno in da bom zmogla. Če pa ne....me AD-ji še vedno čakajo...v lekarni...
Ti sama se odloči, kot najbolj sama veš in čutiš. Ne pusti se vplivat od nikogar. Premelješ lahko za in proti - odloči se po svojem! Srečno.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 11. avgust 2008 ura: 11:51 »

mina, kapo dol  clap clap clap

... da imajo tudi "zdravi" žalostne dneve. A to še ne pomeni, da si depresiven. Razpoloženje nam seveda niha, a je trend gibanja krivulje počutja še vedno pozitiven....

... Ampak se raje osredotočim na dejstvo, da je jutri nov dan in mi bo gotovo bolje. In da izkoristim dan (tudi žalosten) za to, da naredim kaj dobrega, pozitivnega. Zavedati se je treba tudi tega, da mi (depresivni) nimamo ponavadi neke posebne motivacije. Zato je treba NAJPREJ začeti delovati, migati, ustvarjati...šele potem dobimo zagon, voljo.

... Vem pa, da se zaradi tega DANES ne bom obremenjevala in o tem razmišljala. To ni predmet današnjega trenutka! Naučila sem se živeti sedaj in tukaj. Za vnaprej si ne delam preveč planov, poskušam raje kar največ iztržit iz današnjega dne.
Na srečo so minili časi, ko sem o vsaki zadevi razpredala in jo secirala v nedogled. Premalo časa živimo, da bi si smeli dovoliti, da nam take, ponavadi brezplodne zadeve, grenijo dan.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
viktorija
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 40

« Odgovori #42 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 15:57 »

hvala bogu da se pobiram, zgleda da res čas dela svoje-nisem obupala, to mi daje nove moči...in pa načrti za prihodnost...včasih treba odpreti oči-ne pravijo zaman-najbolj  slep je tisti, ki noče spregledat!
pozdrav
Prijavljen
Dečko
gost
« Odgovori #43 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 17:52 »

Viktorija vidiš to je važno, da nisi obupala. Bravo!  clap clap clap
Prijavljen
viktorija
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 40

« Odgovori #44 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 17:58 »

ja dečko, res je, saj se bomo pobrali in to vsi-verjamem v to!!
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #45 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 18:40 »

Trenutno sem v tako kruti fazi žalosti (poudarjam žalosti!) - z razlogom. Vendar si upam trditi, da nisem depresivna.
Ne jemljem zdravil, ne pomirjeval, niti AD-jev. In občutek, da vem, da bo tudi to (kmalu) minilo, me navdaja z optimizmom.
Časi, ko sem bila depresivna so za menoj. Upam in želim, seveda. Predvsem pa delam na tem...In gledam krivuljo počutja, ki teži navzgor.
Želim vam, da tudi vi vidite, kar vidim jaz...svetlo prihodnost...

Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Dečko
gost
« Odgovori #46 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 18:57 »

Mina ma ti si en naš sonček!  Kiss Kiss Kiss

Saj ta žalost bo tudi minila pa bo vse dobro, res prav z veseljem te spremljam kako pozitivno gledaš na ta svet.  oki
Prijavljen
matos
gost
« Odgovori #47 dne:: sobota, 16. avgust 2008 ura: 18:10 »

Alexx hvala za odgovor, imaš prav moram delati na samozavesti,ker je nimam.Celo moje življenje je ena sama igra in pretvarjanje in to je velik problem.Hrepenim po nekem mirnem,normalnem življenju,ki ga nikoli nisem imel oz. zdaj ko imam depro živim,kot upokojenec pa mi ubistvu,kar paše,manjke mi samo sonce.Saj nisem kakšen manijak na lepotne operacije.To kar se je meni zgodilo pa je naivnost in sem zelo jezen sam nase..Prvič sem bil tudi v kozmetičnem salonu,tako da sem tej kozmetičarki hitro verjel in so se potem po posegu,vrnile vse travme iz pubertete.Z psihoterapijo imam pa že,kar nekaj izkušenj že ko sem se zdravil.Res pa je da z antidepresivi nimam izkušenj.Na drogi v bistvu človek odrine probleme v podzavest,ko pa z drogo prenehaš pa se ti vsi kompleksi in problemi,ki jih nisi razrešil vrnejo,kot bumerang.Tudi z psihiatri na polikliniki imam izkušnje,saj ne da niso ok. samo v glavnem ti predpišejo tablete in to je to.Jaz rabim bolj močno psihoterapijo,kjer se res poglobiš vase.Koža na obrazu pa je moja občutljiva točka,ahilova peta že od nekdaj.Ja psiha je čudna zadeva.Glede kozmetičarke pa lahko povem,da še zmeraj nevem,kaj je hotla ona na meni pomlajevati razen ,da je hotela denar,oziroma,da služi,ker v prvi vrsti je njej najbolj pomenbno ,da čimveč zasluži a ne.Moj namen ni bil estetska operacija in zato,ker na to nisem bil pripravljen se mi je zgodilo, to kar se mi je zgodilo.Mislil sem,da bom dovolj močen in mi bo ratalo brez tablet,samo vidim,da rabim tablete,ker sem non stop živčen.Sem pa nov na temu forumu,zato kar bruha iz mene ven,ampak je dober filing. Smiley
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #48 dne:: sobota, 16. avgust 2008 ura: 18:38 »

Nič hudega če si nov. Saj tu si itak pomagamo ne glede na staž. Ne vem kako poglobljeno psihoterapijo misliš, a morda ti bo ta prispevek naše koklje pomagal. Sama pa nimem izkušenj: http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,477.0.html
Dr. Ilinova tudi odgovarja tudi na forumu. Morda bi ji zastavil kako vprašanje ki bi ti pomagalo: http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=51
Prijavljen

alexx Afro 
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar