|
kr ena
gost
|
 |
« dne:: nedelja, 09. november 2008 ura: 09:38 » |
|
Sem nova na foromu, spremljam ga pa že dlje časa.. No zdaj sem tu, med vami. Sem anksioznica s kar nekaj strahovi, ampak jih polagoma odpravljamo.  V tem "biznisu" sem že kar enih pet let al nekej takega. No, kr ena vas prav lepo pozdravlja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
slaya
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 149
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 09. november 2008 ura: 09:59 » |
|
dobrodošla.. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
eli
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 09. november 2008 ura: 12:14 » |
|
Dobrodosla...med nami...
eli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 10. november 2008 ura: 14:44 » |
|
pozdrav in objem še z moje strani 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 10. november 2008 ura: 16:27 » |
|
Čaooo, lepo dobrodošla tudi z moje strani
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
987
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 10. november 2008 ura: 18:36 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Starlight
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 10. november 2008 ura: 18:40 » |
|
in kako se kaj soocas s svojimi tezavami...oz. kaksne sploh imas...obiskujes terapevta...si pomagas brez zdravil... malce nam zaupaj svoje tezave da bomo lahko kaksno spregovorili dobrodosla 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.871
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 10. november 2008 ura: 19:38 » |
|
juhuuuu še ena naša  welcome
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 10. november 2008 ura: 20:01 » |
|
Super še eno članico imamo - DOBRODOŠLA ! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
INESITKA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 00:07 » |
|
welcome  lahko pa nam še zaupaš s kakšnimi strahovi se bojuješ, ker ponavadi si tu zaupamo kaj koga muči... ker je potem lažje če smo se komu "izkašljali" pa če ravno na forumu... pač želja posameznika... lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
(¨`•.•´¨) Always `•.¸(¨`•.•´¨) Keep (¨`•.•´¨)¸.•´ Smiling! `•.¸.•´
|
|
|
|
kr ena
gost
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 21:45 » |
|
no spet tuki...  ja, otepam se s socialno fobijo, kr uspešno, strah pred ocenjevanjem (da me kdo ocenjuje), strah pred bruhanjem, pred telefonskimi klici..bala sem se poklicat kogarkoli, ki ni bil med mojimi najbližjimi.. No uglavnem, na tem delam zdj že ene pet let in sem ful napredovala. Naredila sem 27 izpitov v dveh letih in pol, službeno opravljam telefonske pogovore,čeprav je tesnoba še vedno prisotna, jo znam premagati. Edina zadeva, ki jo moram še rešiti, je strah pred bruhanjem. Ta mi omejuje življenje. Iz tega sledi, da ne prenašam folka ki ga preveč pije, sama bolj malo pijem alkohol, izogibam se avtobusnih izletov, zaradi tega imam strah pred avioni, javnimi wc-ji, wc-ji v lokalih...vse zato, ker imam strah pred bruhanjem. Ko to pišem mi je vse tako blesavo, ker vem, da je bruhanje popoloma naraven pojav, ampak zaenkrat si še ne znam pomagati... No, to je to... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Lisha
gost
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 12:08 » |
|
Kr ena, tole kar si napisala v zadnjem postu, opisuje tvoj VELIK napredek  . Službeno opravljati telefonske pogovore... ufff, za nekatere med nami, ki se srečujemo s socialno fobijo, zaenkrat šele sanje. Ja, ne maram telefona - si mi pa dala upanje (in najbrž še komu tule gor), da bom nekoč vzljubila tole komunikacijsko čudo.  Strah pred bruhanjem... jaz ga sicer nimam, se je pa na tem ali pa že arhiviranem forumu pojavila tema o fobijah in so številni omenjali fobijo pred bruhanjem. Torej, ne, nisi edina in ni vse skupaj tako blesavo... Se pa tudi to, tako kot vse ostale strahove, da premagati.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Elektra
gost
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 14:27 » |
|
Mene bolj kot strah pred telefoni moti to, da ko se končno opogumim nisem sposobna normalnega pogovora. Govorim potiho, moj glas je čisto drugačen kot ponavadi, sem zmedena, živčna... Moti me,ker moram povedati svoje ime. Največkrat si na list napišem kaj moram povedat in preden pokličem to večkrat ponovim, pa vtipkam številko in si premislim...  Pri osebnih odnosih je isto. Kaj mi pomaga, če se opogumim, če pa se ne znam obnašat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Spiderwoman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 122
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 16:51 » |
|
Ke ena me veseli, vidim da si pozitivka.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kr ena
gost
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 18:25 » |
|
Ja, na začetku sem si tudi sama pisala na list papirja kar sem morala povedati, vprašati po telefonu. jaj kakšne muke so ble preden sem obrnila telefonsko številko... srce mi je nabijalo sto na uro  . ampak vaja dela mojstra. treba si je pridobiti samozavest in če je nekdo aroganten na drugi strani, moraš biti aroganten nazaj. pokazati moraš, da si samozavesten in da se ne pustiš. zadnje čase mi grejo prav taki telefonski pogovori v slast
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|