FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 08:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tudi meni je hudo  (Prebrano 2429 krat)
majchy0506
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: nedelja, 23. februar 2014 ura: 21:05 »

Zdravo sem nova na forumu in vidim da vas je kar veliko takih kot jaz (napadi hude panike, anksioznost, tesnoba)... namreč 2 leti sem jemala efectin er 150mg in se je po slabem letu jemanja (šele) stanje zelo izboljšalo, napadov skoraj ni bilo..no nato sem po 2 letih nehala jemati tablete (to je bilo sedaj cca 2 mesca nazaj) in se mi je stanje zelo poslabšalo..skoz napadi, skoz anksioznost, grozna tesnoba..spet nisem mogla bit sama doma niti minute, ne morem vozit avta.....no tako hudo je ratalo da je dohtr reku naj nazaj začnem jesti efectin, naj začnem z 75mg...no sedaj sem vzela že 7mo kapsulo efectina in odkdar jih sedaj spet jem sem grozno zadeta po njih :/ Vrti se mi se, tresem se, napadi znojenja, zdi se mi da imam pritiska 200 v glavi, občutek grozne omotice, uglavnm občutek da bom padla skupaj vsak čas. Kdo ve iz izkušenj koliko časa trajajo stranski učinki, oz. koliko časa traja da se telo privadi nazaj na tablete? Ker tole je tako mučno, najhuje pa je to da imam čez cel dan mehke noge in občutek odtujenosti in omotice :/ Že naprej hvala za odgovor.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 24. februar 2014 ura: 23:03 od Puma » Prijavljen
maja_tolovaja
gost
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 23. februar 2014 ura: 23:30 »

Meni je psihistarinja rekla da je dva tedna za stranske učinke (tisto akutno stanje, ko je res hudo in kar sedaj verjetno čutiš, se mora po dveh tednih nekak začeti umirjati). Psihično stanje pa se začne izboljševati po dveh do treh tednih,oz. deset dni od uvedbe polne doze je tudi okvirna ocena če delujejo antidepresivi in pojenjajo stranski učinki.
Lahko se pa stranski učinki prekrivajo z simptomi depresije in če je zelo slabo, traja tudi dlje da se stanje izboljša do optimalnega seveda. Tudi dva mesca lahko. Jaz sicer ne bi vztrajala tak dolgo če mi nekaj ne bi pasalo,ker lahko pomeni da boš mela več trajnih stranskih učinkov.To je moje laično mnenje.
Vglavnem po enem mesecu bi morala občutiti olajšanje in pozitiven vpliv tbl,če so prave zate.
Pa tudi tako čez kake dva tedna ko bo najhuje mimo boš videla oz. začutila v sebi ali je to to in te bo telo samo vodilo. Efectin hvalijo in če ti je prvič pomagal potem ti bo verjetno tudi drugič,če ne pa so še drugi isto učinkoviti.

Drži se.

Prijavljen
klarap
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 24. februar 2014 ura: 08:28 »

Tole kar ja maja_tolovaja napisala nebi dodaja nič.
Jaz sem na efectinu sedaj 14 dni na 150 mg in moram reči, da je danes prvi dan, ko se ponoči nisem potila saj sem se preoblačila tudi štirikrat na noč. Imam občutek, da mi te ad odgovarjajo in, ko sem šla malo na forum pogledat ga vsi hvalijo. Stranski učinki so pri enim izrazitejši kot pri drugih.
Drži se in piši kaj kako napreduješ.
Drugače smo na forumu, da se bodrimo in pomagamo en drugemu.
Prijavljen
DesertRose
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 24. februar 2014 ura: 19:01 »

Najmanj 3 tedne boš lahko trpela stranske učinke, potem naj bi se telo privadilo, seveda lahko tudi dlje, ampak je vredno, če ti bodo AD-ji pomagali. Ta čas si lahko pomagaš s xanaxom.

Na internetu imaš morje vodenih tehnik sproščanja npr.: http://www.youtube.com/watch?v=EIJQsE8C5Is

Upam, da ti gre na bolje in ti uspe priti na stara pota.  rozicodam
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 24. februar 2014 ura: 23:12 od Puma » Prijavljen
Puma
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.471

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 24. februar 2014 ura: 23:23 »

Pozdravljena
vidim, da si v precej akutni fazi vendar bi si kasneje lahko pomagala z našimi orodji za samopomoč na http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_remository&Itemid=80&func=select&id=2&orderby=2&page=1

O anksioznosti
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_remository&Itemid=80&func=fileinfo&id=81
O panični motnji
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_remository&Itemid=80&func=fileinfo&id=90

Drži se!
Prijavljen
majchy0506
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #5 dne:: torek, 25. februar 2014 ura: 10:23 »

Najlepsa hvala vsem ki ste mi odgovorili!!!! Ze vasi odgovori mi ogromno pomagajo, da se pocutim vssj malo bolje! Res hvala!   kajti tole moje stanje je res nevzdrzno, najhuje pa mi je to da cez cel dan cutim razbijanje srca in neprestano prisoten strah zaradi ne vem cesa..sploh nimm vzroka za strah. Ponoci se zbujam..srce pa mi tako nabija da komaj pridem do kuhinje da vzamem xanax ki mi ga je predpisala zdravnica. Potem se nekoliko umirim da spet zaspim nazaj za kaksne 4 ure dokler se zgodba s srcem in potenjem ne ponovi :/ komaj cakam da primejo tableti... Je pa pri meni se en problem...zaradi vseh teh tezav ne morem/si ne upam biti SAMA doma..niti 5 min...ce ne takoj dobim hud napad panike in se mi temni pred ocmi, vrti, dusi me, cmok v grlu, tresenje, srce nabija da bi mi vn skocu ce bi lahko, nenormaln pritisk v glavi....ohgroza. Ve ste lahko same doma ko imate take probleme?
Prijavljen
zelenatrava
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #6 dne:: torek, 25. februar 2014 ura: 22:06 »

Živjo!
Dokler zdravilo ni prijelo sem imela enake težave. Nisem mogla v avto, nisem si upala voziti, nisem si upala biti sama doma- sama sebi sem se zdela čudna-svet okoli mene miren, doma sem, na varnem- jaz pa se obnašam kot da sem v vojni. Strah me je bilo, doživljala sem hude panične napade. Prepričana sem bila, da se mi sploh ne da več pomagati. Po ADjih se mi je po nekajmesečnem jemanju vse popravilo. Razen tega, da še težko grem še na daljša potovanja in pa še vedno imam prisotno nočno potenje. Pa si rečem saj imam pralni stroj in čas se preoblačit Smiley Sem pa v tisti hudi fazi tudi jaz samo čakala, da ADji primejo. In najraje sem spala, takrat ni bilo hudo. Ampak vedi, da to slabo počutje bo minilo. In zmagali bomo! Smiley

Drži se! Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar