FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 19. april 2024 ura: 14:22


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: čuden občutek zaustavitve telesa  (Prebrano 4694 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
jovanotta
gost
« dne:: torek, 04. februar 2014 ura: 16:49 »

Pozdravljeni, nisem nova, s temi problemi se soočam že veliko let in morem rečt, da kar uspešno. Vsaj glede la leta nazaj. Hodim h psihiatru in kakšen krat tudi moram narediti kako kuro z antidepresivi. Sicer pa kar dobro vozim s temi simptomi.

Sem pa včeraj imela nek nov simptom, ki ga še nisem imela in me je spravil iz tira. Sicer sem se potem hitro pomirila, ker imam kar nekaj kilometrine s tem, vendar me zanima, če je to tudi kdo občutil.

Ležala sem v postelji s svojim sinkom, ki je bolan. Bila sem mirna vse, ko me je kar naenkrat preplavil nek čuden občutek po zgornjem delu telesa. Kot da bi mi neka sila blokirala prsni koš in roke ... občutek je bil,kot da bi se mi stavilo srce (vem kakšne so ekstrasistole, sem jih že imela in se občasno kaka pojavi, tako da ni bilo to). V vsej paniki sem se dvignila pokonci in šla s prstom na vratno žilo. Srce je bilo normalno, tudi potem ni zašibalo. To je vse skupaj trajalo par sekund. Potem so me po zgornjem telesu preplavili mravljinci in potem je bilo vsega konec. Najbolj me je prestrašila ta sila, ta nek čuden občutek stiska oziroma zastoja vsega ... saj vem, da če bi se vstavilo srce, bi padla skupaj. Ampak ta občutek, da so se mi vse funkcije vstavle ...

Vem, je težko opisat z besedami, pa me vseeno zanima, če je kdo doživel kaj podobnega. Srce mi je tudi potem normalno bilo, tako da mislim, da ni bla ekstrasistola in tudi ko jih imam, je totalno drugačen občutek ... sem potem tudi delala počepe in je bilo vse  redu.

Hvala! Ni mi toliko zaradi panike kot tega groznega občutka ...  Angry
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #1 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 10:40 »

Jovanotta, pozdravljena!

Sama se soočam s paničnimi napadi že več kot 20 let. Jih tudi uspešno premagujem Wink. Zelo podoben občutek sem doživela tudi sama. V bistvu sem imela občutek, kot da se mi je ustavilo srce in zopet začelo biti. Ker sem se tega občutka nenormalno ustrašila, sem odšla do kardiologa. Ugotovil je prolaps mitralne zaklopke, ki pa funkcionalno ni moteč. Dobila sem holter, ki sem ga nosila nekaj dni. V tem času so se občutki večkrat ponovili. Sama sem si zabeležila uro in nato sva s kardiologom skupaj analizirala dogajanje. In zanimivo je to, da se je srce dejansko "ustavilo" za tri sekunde. Kardiolog me je potolažil, da ni to nič hujšega. In jaz mu verjamem. Občutek je res neprijeten, vendar mine. Prej, ko človek ta občutek sprejme, manj se ga boji in manjšo moč ima nad človek. Torej, zaključek. Tudi moje srce je bilo "v strahu". Tako se je odzivalo. Ko sem se umirila (po nekaj mesecih), je izzvenelo.

Mogoče sem s tem kaj pripomogla, da vas ne bo več strah. Je pa tako. Jaz vsakemu človeku priporočam, da na nekaj časa (beri: let) obišče kardiologa. EKG ni dovolj. Potreben je ultrazvok srca. Tam se dejansko vidi, v kakšnem stanju je srce, kako delujejo zaklopke, srčna prostornina itd. Skratka, kot te kardiolog potolaži, da je s srcem vse ok, se tudi lažje soočiš s psiho. Zase lahko rečem, da sem po obisku kardiologa sprejela dejstvo, da je z mano fizično vse ok in da je problem v glavi. Čeprav bom rekla, da z novim znanjem, ki sem ga pridobila s študiranjem različne literature na temo depresije in paničnih motenj, dejansko srce in amigdala (center za čustva) v možganih delujeta sinhrono. Torej, če so čustva ohromljena, trpi tudi srce.

Bom o tem povedala kaj več v temi, kjer si ljudje izmenjajo mnenja o literaturi. Vse dobro  rozicodam

Prijavljen
klarap
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97


« Odgovori #2 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 10:47 »

Prosim Inka235 priporoči kakšno literaturo. Hvala.
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 11:03 »

Klara, z vsem bitjem priporočam literaturo dr. David Servan-Schreiber-ja. Meni je odprla oči in v teh kriznih dneh zelo pomagala. Dejansko sem začela delati po njegovih priporočilih in ne boste verjeli, počutje se obrača na bolje.

Literatura se imenuje: OZDRAVIMO DEPRESIJO, TESNOBO IN STRES BREZ ZDRAVIL IN PSIHOANALIZE. Ja, naslov je zelo zanimiv, ko sem ga prvič prebrala, sem si mislila: "Pa ja de. Kaka bedarija. Spet ena kvazi literatura, ki daje recepte." Ampak temu ni tako. Avtor je psihiater in nervoznanstvenik. Vse, kar opisuje, utemelji z "dokazi". Dejansko združuje zahodno in vzhodno medicino skupaj in je izredno kritičen. Moram reči, da mi je/bo knjiga zagotovo spremenila življenje. Ta literatura bi morala biti BIBLJIJA vsakogar, ki trpi bodisi depresijo, bipolarno motnjo, OKM ali paničnimi napadi.

Prijavljen
zelvica999
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 210



« Odgovori #4 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 13:36 »

Ojla punce,

jaz vam iz srca zelim, da se cimprej pozdravite  rozicodam
Kar se tice pa zadnjih objav bom pa takole rekla: sama sem vedno, vedno verjela, da se da brez tablet. Je moralo biti zelo hudo, da sem sploh vzela npr Lekadol. Ob prvem izbruhu simptomatike so me vlekli k raznoraznim bioenergetikom, vaskim carovnicam... Stanje se ni nekaj bistveno izboljsalo. Kasneje je simptomatika kar nenkrat izginila. Deset let sem bila ok z nekaj nihanji, pred dvema letoma pa se je zadeva ponovila. Pa smo spet sli k carovnicam in bioenergetikom pa se na kristalne terapije sem hodila... Spet enkrat bolje, drugic slabse, no lani jeseni je bilo tako hudo, da nisem mogla vec. Ne glede na vso alternativo. Pa da ne bo pomote - jaz mislim da je alternativa super in meni osebno je meditacija zelo, zelo pomagala. Ampak ne v taki meri, da bi se lahko pozdravila. Ob vecjem stresu  se mi je vse podrlo in bila sem na zacetku. Tako da ne glede na to, koliko sem bila proti tabletom, sem zdaj za njih. Ker ko si enkrat na dnu, ti ne pomaga nobena knjiga ne bioenergetik. Mogoce za krajsi cas, to je pa tudi to.Take so moje izkusnje. Saj je tudi meni zelo hudo, ko zvisam dozo ampak je vredno. Ker bom lahko kmalu spet jedla, ker se bom kmalu lahko spet druzila in bila sproscena, kar pa zdaj zaradi vsiljivk nisem. Ko pogledam svojega strica, vem, da nocem tako 'zivotariti'. Pa je tudi bil ze marsikje in poskusil marsikaj.
To je moje skromno mnenje.
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #5 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 13:50 »

Zelvica, ja, se strinjam. ko si na psu, nimaš niti volje, da bi bral. Ampak to je najbolj zanimivo v tej knjigi. Da v bistvu niti niso predstavljene alternative, pa coprnije. Resnično, preberite si jo, ker daje drugačen pogled na vse. Opisanih je sedem točk, ki bi jih človek lahko počel k ozdravitvi. Jaz trenutno izvajam tri. In menim, da se stanje izboljšuje. Resnično. Sposodite si jo v knjižnici, pa vsaj prelistajte Wink. Mogoče pa se le najde kakšna točka za vas  rozicodam.
Sicer pa sem sama imela bolj slabo izkušnjo z alternativci, bioenergetikom, tako da se tudi tega izogibam. Življenje pa so nihanja, mogoče bi morali to sprejeti, da pač ni gre vedno vse gladko.
Prijavljen
zelvica999
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 210



« Odgovori #6 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 18:46 »

Inka  rozicodam

slisi se zelo v redu, si jo bom sigurno izposodila  oki hvala ti Smiley sem videla, da si objavila novo temo - upam, da te nisem s cim uzalila, ker to sploh ni bil moj namen.  Ce sem cisto iskrena, me je tvoja objava malo razjezila, ker sem bila veckrat zavajana in ce bi se prej zacela zdraviti, bi najbrz lahko preprecila trenutno stanje, ko lahko komaj kaj pojem in se nasploh obupno pocutim. Ze itak sem zoprna, ker se matram, potem pa se tole, da se da motnje pozdravit brez zdravil. Ker nekdo, ki se zelo boji tablet in ki je na dnu, bi lahko porabil ogromno casa, v katerem bi marsikaj preprecil, za knjigo, namesto za zdravljenje s tableti. Tako da mi je res zal, ce sem bila pregroba, seveda lahko izrazis svoje mnenje in delis svoje izkusnje rozicodam
Sporoci, kako ti kaj gre s knjigo in kje so izboljsanja. Bomo veseli vsake informacije.

Lepo bodi in pisi mi se kaj, ce bos v stiski  rozicodam
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #7 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 19:07 »

Zelvica, ni nobene panike. Jaz ne zamerim nikoli nikomur. No, lažem, trenutno čutim jezo do psihiatrinje, sicer pa se zelo zavedam, da jeza in zamera človeku škodita. Tako da nič bati.

Popolnoma razumem to situacijo, ki jo prestajaš, resnično. In nisem proti tabletam, da ne bo pomote, ker jih tudi sama konzumiram Sad, žal, že več kot sedem let. Nisem si še prišla popolnoma na jasno, kako je z njimi, je pa res, da sem na poti odkrivanja.
Meni osebno zelo pomaga tapkanje (predvsem v času paničnih napadov, bolečin, izraženega strahu ali jeze). V roku petih minut čutim izboljšanje. Dejansko. In tapkanje deluje na akupunkturne točke, ki jih omenja tudi avtor omenjene knjige. In meni je kazalnik za zdravje dobro počutje. Če nekaj pomaga, se tega držim. V knjigi lahko odkriješ tudi skrajni primer depresivnega fanta, ki je prosil zdravnika za evtanazijo, saj ni zmogel več živeti v svojem telesu. Ker se je njegov psihiater zavedal hudega stanja, ki ga doživlja, mu je ukinil skoraj vse tablete razen enih AD-jev. Na seznam terapije pa je dodal OMEGA 3 maščobne kisline. Fant je začutil neverjetno olajšanje v roku dveh mesecev. Jaz pijem trenutno laneno olje, ki ga vsebuje ogromno. Bom poročala, kako bo.
In še enkrat, ni panike nobene  rozicodam
Prijavljen
zelvica999
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 210



« Odgovori #8 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 20:42 »

Inka,

me veseli, da se ne pocutis slabo zaradi moje objave, ker moj namen res ni bil obsojanje. Tu smo, da si pomagamo in vsak nekaj prispeva.  Smiley
Slisala sem, da je tapkanje super za napade panike, ni pa trajna resitev...Tu bi se kar strinjala, ker to je ubistvu kot moji OKM rituali, zaradi katerih si omilim slabost, trajno pa ne delujejo. Ampak to so moja ugibanja, metode tapkanja se nisem posluzevala, ker je pri meni panika tako mocna, da enostavno ne zmorem preusmeriti misli. Verjamem pa, da marsikomu pomaga.
Super, da si se odlocila za laneno olje, sem slisala veliko pozitivnih kritik o konzumaciji lanenega olja  oki  tudi moj stric ga je pil in bil kar zadovoljen z njim, pa tudi s konopljinim, baje zelo ojaca imunski sistem. Tudi ashvaganda je super, ne pa v kombinaciji z ADji. Telo potrebuje vitamine, minerale... Saj ne moremo bit veseli, ce ne uzivamo hrane, ki spodbuja izlocanje serotonina Smiley Se dobro, da obozujem cokolado, hehe.
Verjamem, da si zelo jezna na psihiatrinjo, tudi jaz bi bila, ce bi nekomu zaupala, pomagal mi pa ne bi cisto nic. Saj najbrz ni namerno ampak zdaj je kar je. Ocitno je moralo biti tako, da si se po domace povedano brcnila v rit in vzela vajeti v svoje roke Smiley itak je nase telo, samo mi vemo, kaj nam odgovarja, kako nase telo reagira na kaj... Zelim ti veliko uspeha, res. Pa naj ti cimprej mine to zoprno obdobje. Si pa na dobri poti. Smiley

Drzi se rozicodam
Prijavljen
jovanotta
gost
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 10. februar 2014 ura: 11:39 »

Hvala inka za odgovor! Si me malo potolažila!  Smiley Ja saj vem, da bi bilo fajn iti do kardiologa, vendar moj zdravnik mi nikoli za nič ne da napotnice naprej. Vedno govori, da vsi pretiravamo ...  seznojim

Do sedaj se mi ni več ponovilo. In upam, da se mi ne bo, ker je rez zelo grozen občutek!!! Se mi zdi pa čudno, da rečejo, da ni nič hudega, če se ti srce ustavi za cele 3 sekunde!!!!  Huh? Meni že samo to prebrat mi je grozno! Bom mogla malo positnarit pri zdravniku! Ali pa zamenjat zdravnika!  Angry

Hvala še enkrat! Bom pa vsekakor si sposodila knjigo v knjižnici!!!
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 10. februar 2014 ura: 12:11 »

Jovsnotta. meni ni dal osebni zdravnik napotnice, jaz sem si plačala samoplačniško, ker v našem zdravstvu si lahko dejansko napol mrtev, če ne celo mrtev, da te obravnavajo resno. Takoj, ko pa ima človek diagnozo paničnih napadov, si pa itak ob vsakem sumu panik, pa si ali nisi Sad, žal. Sem pa bila pri super kardiologu, ki si je res vzel čas in mi razložil vse, kar se srca tiče. Lahko rečem, da od takrat naprej tudi ne paniciram toliko glede teh občutkov, ker so se me njegove besede res prijele. Mogoče je smiselno, da se odpraviš k specialistu, ki te bo dejansko potolažil.
Kaj pa vem, to je moje mnenje. Meni so se po pregledu tudi panični zmanjšali. Sicer pa sem jih doživljala po 15x na dan in jaz sem zaradi paničnih dejansko padla v nezavest, kljub temu da večino psihiatrov govori, da to ni možno Smiley. Jaz sem tista svetla izjema in zato dejansko razumem, kaj paniki doživljajo.

Prijavljen
Maycha
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 641



« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 10. februar 2014 ura: 14:24 »

Hey,

jovanotta, zate imam eno vprašanje. Zapisala si, da je aschwaganda super, ampak ne v kombinaciji z ad-ji. Meni jo je psihiatrinja priporočila, kljub temu da jem ad-je.  unsure Verjetno se potem lahko to uživa hkrati ... Jaz jo pijem, čeprav stežka, ker je tako zelo ogabnega okusa.  Embarrassed

Lep začetek tedna.  rozicodam
Prijavljen
jovanotta
gost
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 10. februar 2014 ura: 21:03 »

A sem to napisala? Ne vem, mislim, da jo lahko piješ z AD-ji. Nekaj drugega ni dobro, pa se ne spomnim več kaj. Šentjanževka in še nekaj ... ker imajo podobne učinke.

Inka, bom mogla tudi jaz samoplačniško, vendar trenutno živimo v štirih z eno bogo plačco in ko bom dobila delo, potem bom šla. Se pa tolažim, da če je bilo samo enkrat, ni tako hudo? Jaz sem imela tudi vrtoglace, pa nisem nikoli padla skupaj (saj zaenkrat ne). In upam, da ne bom nikoli.Koliko pa stane približno en tak ultrazvok srca?
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 10. februar 2014 ura: 21:22 »

Dragi so takšni pregledi, precej. Okoli 100€. Ampak pač to greš enkrat na ne vem koliko časa. Če ob tem misliš, da ti bo pomagalo psihično, ker boš pomirjen, da je s tabo vse ok, potem je vredno. Jaz sem razkirala in je bilo vredno.
Razumem pa, kako je, ko je kriza. Tudi sama jo doživljam trenutno, najbrž nas je več takšnih, žal Sad.
Prijavljen
Maycha
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 641



« Odgovori #14 dne:: torek, 11. februar 2014 ura: 00:27 »

jovanotta, ja, šentjanževke, mete in grenivk ni priporočljivo uživati hkrati z jemanjem ad-jev. Vsaj tako sem prebrala. Za šentjanževko je 100 %. Drugače pa sem bila tudi jaz pred kratkim na UZ srca in sem dala 55 evrov (Fontana v Mariboru).

Lp
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 533



« Odgovori #15 dne:: sobota, 22. februar 2014 ura: 21:13 »

Drugače pa sem bila tudi jaz pred kratkim na UZ srca in sem dala 55 evrov (Fontana v Mariboru).

Lp

zakaj si šla plačniško?
Prijavljen
Maycha
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 641



« Odgovori #16 dne:: sobota, 22. februar 2014 ura: 23:08 »

Dharma, šla sem samoplačniško, ker na žalost nimam tako razumevajoče osebne zdravnice, da bi mi hotela napisati napotnico.  kiselnasmeh  Saj razmišljam, da bi si menjala osebno zdravnico, ker bi si želela imeti takšno, ki razume, kaj pomenijo anksiozne motnje ... ahjej ... še dobro, da imam super psihiatrinjo.  Smiley
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 533



« Odgovori #17 dne:: nedelja, 23. februar 2014 ura: 11:25 »

ja sej moja je tudi taka, da vse kar ni FIZIČNO in VIDNO je za njo larifari
tudi jaz morem nekaj naredit v tej smeri, najprej poiskusit pri njej še enkrat, potem menjat. malo se mi zdi nesmiselno plačevat če plačujem zdravstvo
Prijavljen
Maycha
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 641



« Odgovori #18 dne:: nedelja, 23. februar 2014 ura: 13:39 »

To se meni res zdi zelo žalostno, da je tako malo osebnih zdravnikov, ki bi znali prisluhniti in razumeti osebe s psihičnimi težavami. Če se že pri zdravstvenih obravnavah srečujemo z nekakšnim nerazumevanjem in stigmatizacijo, se potem res ni začuditi, da so duševne težave pri nas še vedno tabu.  Embarrassed
Prijavljen
Anonimka20
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 174



« Odgovori #19 dne:: torek, 29. julij 2014 ura: 15:13 »

Pozdravljeni, nisem nova, s temi problemi se soočam že veliko let in morem rečt, da kar uspešno. Vsaj glede la leta nazaj. Hodim h psihiatru in kakšen krat tudi moram narediti kako kuro z antidepresivi. Sicer pa kar dobro vozim s temi simptomi.

Sem pa včeraj imela nek nov simptom, ki ga še nisem imela in me je spravil iz tira. Sicer sem se potem hitro pomirila, ker imam kar nekaj kilometrine s tem, vendar me zanima, če je to tudi kdo občutil.

Ležala sem v postelji s svojim sinkom, ki je bolan. Bila sem mirna vse, ko me je kar naenkrat preplavil nek čuden občutek po zgornjem delu telesa. Kot da bi mi neka sila blokirala prsni koš in roke ... občutek je bil,kot da bi se mi stavilo srce (vem kakšne so ekstrasistole, sem jih že imela in se občasno kaka pojavi, tako da ni bilo to). V vsej paniki sem se dvignila pokonci in šla s prstom na vratno žilo. Srce je bilo normalno, tudi potem ni zašibalo. To je vse skupaj trajalo par sekund. Potem so me po zgornjem telesu preplavili mravljinci in potem je bilo vsega konec. Najbolj me je prestrašila ta sila, ta nek čuden občutek stiska oziroma zastoja vsega ... saj vem, da če bi se vstavilo srce, bi padla skupaj. Ampak ta občutek, da so se mi vse funkcije vstavle ...

Vem, je težko opisat z besedami, pa me vseeno zanima, če je kdo doživel kaj podobnega. Srce mi je tudi potem normalno bilo, tako da mislim, da ni bla ekstrasistola in tudi ko jih imam, je totalno drugačen občutek ... sem potem tudi delala počepe in je bilo vse  redu.

Hvala! Ni mi toliko zaradi panike kot tega groznega občutka ...  Angry

Zelo dobro si to opisala, meni se tocno to dogaja obcsno, sicer zdaj se mi ze nekajcas ni, ampak je zelo grozen obcutek!
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.142 sekundah z 21 povpraševanji.