FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 10:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako naprej brez zdravil?  (Prebrano 2410 krat)
DesertRose
gost
« dne:: petek, 31. januar 2014 ura: 13:41 »

Po prenehanju Cymbalte se mi je po 1 letu stanje poslabšalo in se še naprej samo poslabševalo. Ponovno Sem poizkusila s cymbalto, vendar tokrat efekta ni bilo. Potem sem zopet sprobavala druge antidepresive, vendar efekta ni bilo. Sedaj pa mi je psihiater napisal recept za 4 škatle xanaxa, brez antidepresiva, ker je rekel, da jih slabo prenašam in da naj poizkusim brez. Kako hudiča?Huh?? Vsaka sekunda v dnevu je dolga kot celo leto, jaz naj pa sama sebe poštimam kar tako?Huh?!!!!!!!
V glavnem sem na dnu zanest pa bi se morala samo nase.... in vseeno poskušam, ampak je vsak dan tako težak, da sem že tako utrujena....

Je to sprejemljivo, da sem ostala brez terapije? Kako naj si pomagam?
Prosim za kakšen nasvet, ker tole je pa preveč hudo.
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #1 dne:: petek, 31. januar 2014 ura: 18:46 »

Zdravo, DesertRose,  rozicodam

čudim se, da ti je psihiater kar predpisal samo xanax, namreč za vsakega se zagotovo najde antidepresiv, ki mu ustreza in pomaga. Poskušaj čim manj posegati po xanaxu, ker je to pomirjevalo. Če bo tesnoba res huda, potem vzami. Svetujem pa ti, da opazuješ svoje stanje še naprej in v kolikor ti ne bo bolje, ponovno kontaktiraš psihiatra in se dogovoriš za ad. Si že poskusila Paroxat ali morda Asentro, Zoloft ... ?

Vsekakor to ni strokovni odgovor psihiatra, da ti reče, da ne prenašaš dobro ad in ti predpiše samo pomirjevala. Za vsakogar se najde ustrezen ad, včasih je pač treba potrpeti in jih preizkusiti več, predvsem pa počakati, da preteče vsaj 5-6 tednov od začetka jemanja.

Poskrbi zase, čim več se sproščaj, pojdi na sprehod, potoži se komu. Veliko miru ti želim.  rozicodam
Prijavljen
DesertRose
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 01. februar 2014 ura: 14:10 »

Maycha hvala za odgovor  rozicodam
Takole je bilo... leta 2003 ko se je vsa ta kalvarija začela mi je bil uveden Zoloft, potem Seroxat, Auorix. Nobeden od antidepresivov mi ni ustrezal, a sem do leta 2008 nekako shajala. Leta 2008 pa Cipralex, Coaxil in nato Cymbalta, ki mi je pomagala. Po enem letu penehanja, pa sem padla še globlje. Šla sem nazaj na Cymbalto, ki tokrat ni imla efekta. Potem sem dobila Zolft, ki sem ga zaadi krvavitev moala opustiti. Zopet poizkus s cymbalto... nič... mirzaten...hudi stranski in konec. Sedaj mi je ostal samo xanax, ki pa ni rešitev in zudi nima takega učinka. Zdaj pa ne vem, je to res vse...??

Hvala za nasvete, čeprav Vam jaz nisem avno v pomoč.
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #3 dne:: sobota, 01. februar 2014 ura: 14:36 »

Hm ... še zdaleč to ni vse. Kaj pa morda Prozac, Asentra, Cipralex ... ?
Zagotovo se bo našel en ad, ki ti bo dobro učinkoval. Xanax pa naj ti bo res opora ob kakšni zelo hudi vznemirjenosti, če že pride. Pri pomirjevalih je žal tako, da se rada razvije odvisnost.  kiselnasmeh

Imaš sicer težave z anksioznostjo ali si bolj depresivna? Meni je za anksioznost (paniko) Paroxat dobro prijel, čeprav ne jem takšne doze, ki bi mi pomagala tako, da ne bi več bilo toliko anksioznosti prisotne ... pravzaprav mi je rekla psihiatrinja, da mi nič kaj ta polovička ne more pomagati, ampak da je le še placebo učinek. Jaz imam pa vseeno občutek, da me morda ravno ta polovička drži nekako še nad gladino.

V glavnem, DesertRose, nisem sigurna - ti je ta Xanax zdaj predpisal osebni zdravnik ali te je tako neodgovorno "odpravil" psihiater?  unsure

Lep pozdrav
Prijavljen
DesertRose
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 01. februar 2014 ura: 15:55 »

Mislim, da se mi je zaradi vse te anksioznosti pidružila še depresija. Vsak dan imam težave s slabostjo, cmokom v grlu, pospešenim bitjem srca, ekstrasistolami, tiščanjem in bolečinami v prsih in seveda strahom pred smrtjo. (pa še bi lahko naštevala) Vsak dan je naporen, vedno se kaj dogaja.
Xanax pa mi je predpisal psihiater. 1-2 tbl na dan. Mogoče malenkost pomagajo, ampak bolj ,,ubijajo,, saj imam potem telo težko celo tono, utrujenost neskončna...v glavnem ne morem rečt, da sem po njih o.k. Postala sem kot ,,vegeta,,. Naredim kar je obvezno, pa še to komaj, zaradi vseh telesnih simptomov in slabega počutja, ki se prične takoj ko vstanem.  Cry

Prijavljen
levinja66
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 101

« Odgovori #5 dne:: sobota, 01. februar 2014 ura: 19:33 »

Sad Sad
Prijavljen
maja_tolovaja
gost
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 16. februar 2014 ura: 17:11 »

Desert rose kaj če bi probala s šentjanževko, baldirjanom, hmeljem in kamilico? mešanico čaja vsak dan, al pa ekstrakt v kapsulah? predvsem šentjanževke!
jaz sem tudi veliko različnih tbl probala pa sem sedaj na coaxilu, ki je blag zarad svojih stranskih učinkov, mogoče bi ga pa prenašala.
Prijavljen
maja_tolovaja
gost
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 20. februar 2014 ura: 19:17 »

Pardon sem videla da si ga že poiskusila.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar