Pozdravljeni,
vprašanje- imam panično motnjo z znaki deprisije, me pa občasno spremlja tudi DR. Sicer zdaj nekaj časa sem bila dobro, zdaj zadnji teden pa se mi je ponovno pojavla DR. Razne simptome sem že vajena oz. bila sem prepričana, da sem dala to že skozi in da jih že zelo dobro obvladujem, vendar zadnji teden, ko me je spet napadlo, vidim, da temu ni tako. Stvari prenašam nekoliko težje, zdi se, da so simptomi nekoliko bolj intenzivni..in sicer najhuje je zjutraj ko se zbudim.. saj imam zelo močne glavobole, kar prej nisem
nikoli imela! So tudi glavoboli lahko vzrok vsega tega? (Ponoven strah, da imam kakšno bolezen, kar me posledično ubija.)
Ko pa vstanem pa sem nenormalno brez moči in hkrati nenormalno brez volje. Koncentracije nimam, težko razmišljam enostavne stvari- kot so preprosti odgovori. Strah me je da bom izgubila spomin, razum, strah me je, da se mi bo zmešalo, strah me je vsega. V glavi in ušesih mi šumi/zvoni, kot da bi bilo vse preveč naglas, kot da se mi hoče zmešati. Se komu dogaja tako zelo močno, da ga strah postane, da bo zgubu nadzor nad sabo oz. se mi lahko zmeša?
In tako naredim v celem dnevu zelo malo- kar me še bolj ubija, ker bi rada bila vsaj za eno rabo in bolj samostojna. Vsaka malenkost je zame napor- to me ponovno straši. Komaj preživim celotno zadevo, in tako imam že zvečer, preden grem spat, strah- se sprašujem kako bo šele jutri. In tako preživljam dneve eden za drugim. Strah me je da bo vedno tako oz. kako šele bo- prihodnost. Obdajajo me še občutki, preden se lotim dela, da se mi zdi vse nesmislno, da nima smisla sploh kaj opraviti, zato velikokrat zelo malo naredim. Včasih se zdim sama sebi kot da bi v življenju dala že vse skozi, čeprav nisem še popolnoma nič, ampak kljub temu sem prepričana da je temu tako, zato sem si sama sebi v napoto. Občutki, da ne rabim več delati.
Ima še kdo zaradi DR tako močne glavobole in vrtoglavice? Je tudi to lahko razlog?