FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 03:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: GROOOZA  (Prebrano 2004 krat)
Žaba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« dne:: ponedeljek, 16. december 2013 ura: 10:57 »

pozdravljeni,

ne vem koliko bom sploh uspela jasno napisati.
A se še komu dogaja, da v situacijah, ko s kom kaj razčiščuje, dobi napad nenormalnega bitja srca, v vratu, prsnem košu, tresenje telesa, kot da je potres, preskakovanje udarcev. Bojim se za srce, syaj čutim nepravilne utripe še dneve za tem in okoli vratu zanko....groza. Že sicer sem nagnjena k paniki a jo nekako obvladujem. Prosim za nasvet, kako se s tem kosate, saj včasih ob sami misli na neprijetne situacije dobim napade nerednih utripov in razbijanja srca.
Hvala
Žaba
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 533

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 16. december 2013 ura: 11:54 »

Živjo Žabica  rozicodam
Situacija kero opisuješ zna bit kar stresna in ne prijetna, že sama misel na to tudi.
Če se že suočas s paniko, potem bi lahko pomislila, da je tudi v teh situacijah to to  kiselnasmeh

Malo pobrskej forum, tukaj je veliko podobnih primerov.

...in čim manj takih konfliktnih odnosov in situacij želim  rozicodam
Prijavljen
Žaba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 16. december 2013 ura: 12:22 »

Hvala Dharma.
Seveda mi je jasno, da je moja šibka točka avtonomni živčni sistem, ki ga, očitno, ne uspem nadzorovati. K temu pa veselo dodam še svoje scenarije tipa....na pamet mi privrejo vsi športniki, ki se naenkrat zgrudijo po tleh, popolnoma zdravi ipd, skratka vse tisto, za kar vem, da tako ali tako ni v moji moči. Pretresa me ta grozem občutek, da mi v stresu srce nabija močno do bolečine, pa nimam še niti 40 let Cry
k sreči se stresom izogibam, kolikor se da, vendar me že sama misel, da ima po takem dnevu še naslednja dva "v rehabilitaciji" podre.
skratka, strah, strah, strah
pa še zdravnica me je zadnjič prestrašila z rezultati ekg, nakar niso ugotovili nič posebnega, a tista njena reakcija, ko me je poslala na urgenco, se mi je vtisnila.
res sem vesela, da obstaja ta forum, da se malo "skašljam" ob krizah in vidim, da ima vsak svojo zgodbo in da kar lepemu številu uspe napredovati. Sedaj mi je že malo bolje Kiss
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 533

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 16. december 2013 ura: 12:56 »

no, lepo da ti je bolje in da te misel, da nisi sama pomiri  oki
Prijavljen
jaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 22. december 2013 ura: 01:45 »

meni se je dogajalo isto. Še dandanašnji čas si včasih veselo pomerim ritisk in ugotovim, da srce ne dela tako, kot je potrebno, vendar si pomagam z dihalnimi vajami. Če te zanima, kako delam, ti jih lahko opišem, pošlji mi zs
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar