FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 06. oktober 2026 ura: 16:20

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: anksioznost, despresija - kolaps, odvzem vozniške?  (Prebrano 1309 krat)
poka
gost
« dne:: petek, 13. december 2013 ura: 15:42 »

Pozdravljeni, na forumu sem nova, z mojo "prijateljico" depro pa sva v odnosih približno 10 let - z večjimi daljšimi čist kul obdobji. No tudi drugače ni ne vem kako hudo z menoj - razen stalne slabosti oz. tiščanja nekje v trebuhu drugih znakov nimam. Na zunaj nihče ne ve kaj se z menoj dogaja , kadar imam novo "epizodo" razen domačih, ki jim seveda povem, da imam spet "težave".
No se mi je pa zgodilo sedaj nekaj novega , nepoznanega . Med vožnjo v službo me je kakih 30 metrov od parkirišča "zmanjkalo" za volanom in sem se zaletela v nasproti vozeči kombi - sreča je bila to stranska cesta z ležečimi policaji in sem imela minimalno hitrost . Predno me je vzelo sem čutila nekako novo zadevo, ki jo do sedaj v moji depresiji nisem poznala - vročina je šla skoz noge proti glavi, ratalo mi je slabo, a ker sem bila skoraj na pragu firme, se NISEM ustavila, saj sem mislila - lej spet mi nekaj novega nagaja, in bom že prišla do firme ni vrag, saj sem že videla moj parkirni prostor. PA NISEM. Zmanjkalo me je v trenutku in zbudil me je moški, v katerega sem treščila. Tisti trenutek mi ni bilo nič jasno kaj se je zgodilo, zakaj so sprožene vreče v avtu.... .Takoj i je bilo dobro, razen baje sem menjavala barve v obraz.... No bila sem en dan na opazovanju v bolnišnici, poslali so me na MR glave, za katere čakam izvide. Bila sem pa ravno naročena pri svoji psihiatrinji, ki pa me je napotila še k nevrologu. Aja pozabila sem povedat, da jemljem AD asentro.
Sedaj pa sem dobila iz upravne enote vabilo, da me bodo poslali na preventivni zdr. pregled, če sem še zmožnja za vožnjo. Ej halo, jaz nujno potrebujem izpit, kajti nisem iz lj, in sem vezana na osebni prevoz.... vem varnost, je na prvem mestu ampak, jaz se ne počutim nič slabše kot predno me je zmanjkalo,... Pregleda samega me ni strah, rezultatov preiskav tudi ne,strah me je dosjeja -kartoteke ki jo imam pri psihiatru. Vem tudi kaj je bilo po moje vzrok mojega kolapsa - neredna prehrana, skoraj nič ne pijem, kar nekaj stresnih situaciji se je zgodilo v zadnjem času, pa nič nisem naredila za sebe zadnji čas. Sedaj sem to takoj spremnila - redni zajtrki, ki jih prej ni bilo, veliko vode, sprehodi sprehodi sprehodi.... in kupila sem si psa, da bom tudi takrat ko bom mislila da sem čisto kul in bom na to pazabila, bila primorana it ven. Sedaj pa imam vprašanje za vas, ali je že kdo imel podobno situacijo - kako izgleda ta pregled, če so preiskave OK, imaš pa kartoteko psihiatra ? So vam odvzeli vozniško dovoljenje oz. prepovedali vožnjo vozila?
hvala vsem v naprej, ki si boste vzeli čas za odgovor Smiley
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 387

« Odgovori #1 dne:: petek, 13. december 2013 ura: 15:49 »

Pozdravljena!

Menim, da se pregleda ne rabiš bat, pač gre za utečeno prakso, sama kartoteka pri psihiatru, še ne pomeni, da zaradi tega lahko izgubite vozniško, torej korajžno na pregled in se izkaži, ok!

Lp Dejc
Prijavljen
poka
gost
« Odgovori #2 dne:: petek, 13. december 2013 ura: 16:56 »

Thenks  wav
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar