FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 14. maj 2026 ura: 01:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: hipohondrija  (Prebrano 2188 krat)
barbara
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 195

« dne:: sreda, 20. november 2013 ura: 11:00 »

Pozdravljeni,

upam, da sem to temo prav uvrstila. Jaz bom počasi res znorela, ker imam spet hipohondrične misli in se jih ne morem rešit Sad začelo se je s tem, ko sem imela pred pol leta zlomljeno rebro, potem sem začela prebirati forume, spraševati zdravnike, nato sem mogla opraviti manjši poseg na ušesu (bobnič), bila spet cela panična, ob vsaki mali bolečini mislim, da imam slepič, ker imam tudi migrene, me vedno skrbi, da ko dobim migreno, da to ni migrena ampak kap. Zdaj sem imela vnetje mehurja, ki se je razširilo na ledvice, jedla sem samo 3 dni AB, nato sem prenehala, ker sem dobila kožne izpuščaje, voda je bila bp, zato je dr rekla, da ne bo dala drugih. No, čez par dni se mi je spet vse ponovilo, tako da sem spet na AB. zdaj me skrbi reakcija, da ne bi slučajno dobila alergijsko reakcijo v smislu, da padem v šok, potem me skrbi, da se mi bo spet vse ponovilo, skrbi me da je kaj druga kot ledvice, v glavnem cela panika Sad ... opravit grem na lastno pest uz trebuha, kaj si nor ej Sad Ne morem se spravit k sebi, da bi študirala bolj pozitivno, doma some že vsi siti, ker samo najedam in študiram na bolezni. Ne vem no, mogoče imam ta vzorec zaradi dedka, ker sem od malega poslušala samo o nekih simptomih (on je tudi malo hipohondričen), da bi mi manjkala neka vez med mano in mamo, to ni res (ker to trdijo, da bi naj vplivalo), ker sma imele vredu odnos in tudi kot mala sem imela pozornost. Ne vem v čem je fora Sad na smrt me je strah bolnice, bilokakega posega, ker ne vem kak bi prenesla anestezijo, skratka grozota. Še je kdo tukaj s takimi problemi? Nekaj časa me je bilo strah tudi za raka, ampak zdaj me ni trenutno.
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 387

« Odgovori #1 dne:: sreda, 20. november 2013 ura: 11:44 »

Pozdravljena!  rozicodam

Tudi jaz sem imel težave s tem, čim sem kaj bral, slišal, videl o kakšni bolezni, sem že "čutil" simptome, to je privedlo tako daleč, da sem "čutil" ledvične kamne, po vseh pregledih UZ, ter rentgenskimi pregledi so ugotovili, da ni nič.

Pri meni je zadeva minila sama od sebe, predvsem pa se mi je to dogajalo, ko sem bil sam, kadar sem bil v družbi, pa nekako do tega ni prihajalo oz. so bile "bolečine" minimalne.

Drži se in poročaj, kako bo!!  oki
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 387

« Odgovori #2 dne:: sreda, 20. november 2013 ura: 17:06 »

Malo sem razmišljal še, pa sem se spomnil tegale:

Meni je zelo pomagalo med drugim, da sem igral badminton, vse "bolečine" sem prenesel v žogico....
Prijavljen
barbara
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 24. november 2013 ura: 15:30 »

Ja, saj vem, da izzovemo bolečino z mislimi, to itak. Ne vem, itak bi rabla neko zaposlitev, ker bom znorela od brezdelja :/ ...
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.547

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 02. december 2013 ura: 15:43 »

ja, to imaš prav... "vzorec" si dobila od dedka... poznam veliko ljudi, ki podobno razmišlja kot it in vsi so od prednikov dobili vzorec  Smiley

ne vem koliko ti bom pomagala,...najbrž ne veliko....

torej, zakaj gruntat o boleznih, ki naj bi se pojavile...si prebrala ? "ki naj bi se", torej, se najverjetneje ne bodo  Smiley ...nismo jasnovidci, ne moremo vedet kaj bo v prihodnosti...sploh ne kar se bolezni tiče !!!

Zakaj te je strah bolnice ?
Saj tam pomagajo ljudem  Smiley ... in anastezija je za to, da človek nič ne čuti, da se eliminira bolečina... skoraj nihče ne umre na anasteziji (mogoče kak zelo bolan dedek od 100 let, ki je že tako zelo švoh).

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
barbara
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 05. januar 2014 ura: 17:14 »

Strah me je ravno tega, ker ne morem kontrolirati tega kaj se bo zgodilo v smislu bolezni in smrti. Ne morem se danes sprostit, če vem, da me lahko že čez eno uro npr. infarkt ali kaj takega. Ne upam se sprostit, ker me skrbi, da se boslej ko prej nekaj slabega zgodilo. Strah me je operacij in tistih zapletov, skratka za znoret. Mogoče sem res dobila vzorec od dedka, pretirana skrb za mene (sem edinka) od domačih ...
je pa res, da ko sem v družbi ljudi, ki me razveseljujejo, me ne boli nič, dokler se ne spomnim, isto je pri delu. Najhujše obdobje v življenju je to, ker me zaskrbi vedno, ko mi je slabo v želodcu, kome bilokaj zaboli, zaščemi ... če bi imela neko službo b bilo stokrat lažje. pa še sram me je zaradi težav, funkcionirat pa ne morem normalno, prisiljujem se.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar