FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 06. oktober 2026 ura: 12:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Sem zato paranoičen in agresiven?  (Prebrano 19757 krat)
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 387

« Odgovori #20 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 12:56 »

Heh, ni zakaj, jaz sem odprt za vsakega človeka, nimam zadržkov do nikogar, saj smo baje sodobna družba,, drži? Da ne boš mislil, da vsi ti pari, ki jih videvamo, da je povsod sama sreča, dostikrat je samo fasada, saj vidiš, ko gredo denimo v lokal na kavo, sedita celo uro, vsak svoj telefon v rokah, vsak v svojo smer gledata, povedati si pa nimata kaj, mar je to srečna partnerska zveza? Prej bi rekel, da sta skupaj ravno iz razloga, "kaj bodo pa drugi rekli, če nikogar nimam", se strinjava? Ker po mojem prepričanju, mora biti par v prvi vrsti tudi prijatelj drug drugemu, ne samo v spolnosti, sploh, če naj bi šlo za zvezo oz. zakonski stan ter z otroci, drži?

Ne oziraj se na opazke, zapomni si vsaka metla svoj štil najde sesmejem
Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 379

« Odgovori #21 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:11 »

Klipan pozdravljen Smiley

Očitno sva se narobe razumela, nisem mislil nič osebnega, no glede sprehajanja po mestu s punco, pa saj veš ljudem je sosedova hruška vedno bolj zanimiva za glodanje,kot njihova lastna.... sesmejem
Em... ne razumem, kaj si hotel povedati s sosedovo hruško.  unsure

Da ne boš mislil, da vsi ti pari, ki jih videvamo, da je povsod sama sreča, dostikrat je samo fasada, saj vidiš, ko gredo denimo v lokal na kavo, sedita celo uro, vsak svoj telefon v rokah, vsak v svojo smer gledata, povedati si pa nimata kaj, mar je to srečna partnerska zveza?
Mogoče. Toda kakšno je razmerje med takimi nesrečnimi pari in tistimi srečnimi?
Prijavljen
mogotec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #22 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:17 »

Dejc ti si clovk k mas neki u glavi  se strinjam z vsem kar si napisal.ti bi mogu bit psihiater al psiholog k mas cut za soljudi clap
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:20 »

Heheh, hruške smo mi, sosedje, saj dobro veš, da sosedje zmeraj opazujejo druge, sebe pa ne...sedaj, kakšna je razlika med srečnimi in nesrečnimi pari? Jaz mislim, da pri nesrečnih se gre za blišč, za materialno korist in seveda za "dokazovanje" pred družbo, imam partnerja, torej sem normalen, ne morejo me označit za karkoli, to je moje osebno laično mnenje, nisem strokovnjak Smiley
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:23 »

Hhehe ja Mogotec hvala Embarrassed

No, zmeraj me je zanimala človeška psiha, medčloveški odnosi, saj sam sem tudi depresivc in še panično moten, če se malo slikovito izrazim sesmejem

v družbi v kateri živimo imamo poleg finančne, tudi moralno krizo, krizo vrednot, vedno se moramo dokazovati in nekomu opravičevati za nekaj, denimo za mobilni telefon, kdaj ugasneš svoj mobitel in potem te zasujejo zu vprašanji: Kje si bil? Zakaj nisi bil dosegljiv? Zakaj si imel ugasnjenega? Itd... pa ljudje božji, saj nisem gospodična na klic, da ko želiš si me pokliči me, drži?
Prijavljen
mogotec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:38 »

ja saj zato psihiatri ne razumejo ljudi k so hodil v sole sami pa niso dal tega skoz.tud jaz sem depresivc pa panicna motnjo svoje cajte sem melOBUPNE panicne napade
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:47 »

Jap, res je, jaz sem moral zamenjati koktejl zdravil, najprej sem dobival 100mg Zolofta, 3 x 50mg Eglonyla, Loram 2,5mg po potrebi( To za čas, ko naj bi AD prijemal), pa Kvelux 100 mg, ok na začetku so itak bili stranski učinki, nato so se mi pa začele pojavljati moreče, žive sanje, tudi absurdne sanje sem imel, ter sem šel večkrat na EKI, k dežurnemu psihiatru, vedno so mi samo večali dozo in nič drugega. Ko sem pa imel dogovorjeno kontrolo s svojo lečečo psihiatrinjo, me je na hitro odslovila, češ, da oni pa ne marajo takšnih, ki hodijo "fehtat" zdravila v dežurstvo, ter mi postavila diagnozo osebnostna motnja in odvisnost od anksilotikov, no tule pa so gospoda samega sebe demantirali. Jaz sem študiral farmacijo, samo diploma mi manjka, ampak ok pustimo to, psihiatri se izogibajo predpisovanju benzodiazepinov( Helex, Apaurin, Lexaurin, Loram itd), kot hudič križa, ker povzročajo odvisnost, to je njihova razlaga, kar je sicer res, niso pa tako hudi odtegnitveni sindromi, kot pri AP-jih, no Eglonyl, Kvelux sta oba Antipishotika in  kot takšna po vsesplošnem prepričanju psihiatrov, ne povzročajo odvisnosti, meni pa so dali to diagnozo, torej moj zaveznik, lečeča psihiatrinja mi je zarila nož v hrbet, fino ne? Ko sem pa zamenjal psihiatra in tudi koktejl zdravil, pa je bilo 100% bolje.... Veš ni isto, da ti o zdravilih nekaj veš, kot, če jih tudi konzumiraš, se strnijava?
Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:48 »

Heheh, hruške smo mi, sosedje, saj dobro veš, da sosedje zmeraj opazujejo druge, sebe pa ne.
Ampak še vedno ne štekam, v kakšnem smislu se to nanaša na sprehod s punco po mestu?
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 13:50 »

Ja Klipan, heheh ja sosedje, znanci in prijatelji te ocenjujejo, ko te vidijo s partnerjem drži? To sem mislil s temi hruškami sesmejem
Prijavljen
mogotec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 14:02 »

ja dejc strinjava se nevem drgac sm nad psihatrijo zelo razocaran in mislim da nisem edini
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #30 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 14:07 »

ja saj zato psihiatri ne razumejo ljudi k so hodil v sole sami pa niso dal tega skoz.tud jaz sem depresivc pa panicna motnjo svoje cajte sem melOBUPNE panicne napade

Mogotec tole bi rada delila s teboj.
Zagotovo jih je veliko ki so razočarani nad psihiatrijo.
Tudi sama sem imela neprijetno izkušnjo.

Žalostno je, da te psihiater najpogosteje vidi kot "pacienta", bolnika .. človeka z motnjo.
Njegovo glavno orodje za pomoč so pač zdravila. Samo ko je človek v stiski potrebuje sočloveka, razumevanje, rabi nekoga da mu pove kako mu je. Žal to pogosto ne dobimo. Dobimo zdravila in znajdi se. Vidimo se čez 3 mesece. Ta način je v našem zdravstvu brezplačen.

Drugo področje Mogotec o katerem bi morda veljalo razmisliti je psihoterapija.
(psihoterapevti niso zdravniki in imajo drugo izobrazbo, tudi sami so v vlogi klienta najmanj leto dni zaradi učnega procesa, za nekaj njih vem da so tudi sami spoznali depresijo in podobne težave).
V našem sistemu zdravstva je žal samoplačniška.
Je ura časa samo zate. Tam pa dobimo ljudje to kar nam vsem večinoma manjka:
odnos z nekom ki nas spoštuje, razumevanje in smo slišani,
brez sramu lahko pripovedujemo o sebi in svojih strahovih,mislih.
Prav skozi to, ko nas nekdo sprejme tašne kot smo lahko ozdravimo našo ranjeno dušo.

Kadar so težave z duš. počutjem hujše je nujno sočasno jemanje zdravil
in takrat ni vrag rabimo tudi psihiatra da napiše zdravila.
 kiselnasmeh

Mogotec rekel si da je jeza močna včasih. Verjamem da je
in verjetno tudi tebi takrat ni lahko, ko te preplavi jeza.
Jeza je OK čustvo, le naučiti se jo moramo konstruktivno uporabiti,
da nismo takrat rušilni ...

Drži se ... občutek imam da so redki ki te razumejo in slišijo kako ti je.
  rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 14:13 »

ooo Aslan, ja lep pozdrav rozicodam rozicodam

Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 14:13 »

Ja Klipan, heheh ja sosedje, znanci in prijatelji te ocenjujejo, ko te vidijo s partnerjem drži? To sem mislil s temi hruškami sesmejem
Ne gre za to, da bi drugi morali videti da si z nekom. Gre zaradi sebe. Gre za to, da je to pokazatelj lastnega stanja. Ko sem pred nekaj leti začel gledati za dekleti in se zanimati za njih, šele takrat sem prišel do spoznanja, kakšna je situacija pri meni. Tudi če sem si še tako želel navezovati stike, sem takoj naletel na prvi problem in sicer, kje in kako navezovati stike, se integrirati v družbeno okolje. Seveda s tem posledično povezano to, da v domačem kraju z dekleti sploh nisem imel stikov (no, saj si še zdaj zares nimam, imam le nekaj znank). Ko sem na kakšnem dogodku ali sprehodu srečal pare, mi je takrat dalo zares misliti, začel sem se spraševati, kje sem failal. Se spraševal, kje so se ti parčki sploh spoznali, medtem ko js nimam niti ene prijateljice, niti ene ženske družbe tukaj. Se spraševal kaj je narobe z mano, da sem tujec v domačem kraju. In to je tisto, kar me je takrat zabolelo v dno duše.
Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 14:22 »

Žalostno je, da te psihiater najpogosteje vidi kot "pacienta", bolnika .. človeka z motnjo.
Njegovo glavno orodje za pomoč so pač zdravila. Samo ko je človek v stiski potrebuje sočloveka, razumevanje, rabi nekoga da mu pove kako mu je. Žal to pogosto ne dobimo. Dobimo zdravila in znajdi se. Vidimo se čez 3 mesece. Ta način je v našem zdravstvu brezplačen.
Očitno ni tako le na področju psihiatrije. Imam izkušnjo pri pisanju diplomske naloge, pri čemer mi je bila mentorica v breme, namesto v pomoč. Sem moral poiskati nek načrt nekega mesta, toda mi ni hotela povedati, kje lahko to najdem, niti kako se načrt imenuje. Mi je še rekla, da pri njej ne bom prišel tako zlahka skozi pri pisanju diplome. Nato mi rekla "Pridi čez 2 meseca" in čaw. Čez čas mi je ona predlagala, naj opustim njeno temo za diplomo, ter naj si poiščem drugega mentorja in drugo temo. Toda časa ki se ga porabil pri ukvarjanju s prvo temo, mi ne bo nihče povrnil, kot tudi to da se mi je posledično iztekel čas, znotraj katerega imam pravico do brezplačnega diplomiranja. Včasih sem tako jezen, da ko bom vse to dal skozi in diplomiral, bi najraje še stopil do tiste nesrečne mentorice in ji pljunil v obraz.
Prijavljen
mogotec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 15:34 »

hvala aslan
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: sreda, 13. november 2013 ura: 15:47 »

Mogotec še enkrat pozdravljen Smiley

Priporočam ti,da greš kar večkrat v dežurno psihiatrično ambulanto, denimo na EKI, ter bodi vztrajen, oni te sicer bodo poizkušali prepričati na svoje, ter,da je tvoja terapija že vredu, da ni potrebe po menjavi, vendar vedi eno, da pacient in zdravnik sta v enakovrednem položaju, ter, samo TI poznaš svoje telo, ter njegove odzive, ter v končni fazi odgovarjaš za procese v telesu, torej pogumno in ponosno naprej, tudi pri iskanju partnerice, saj veš, štiriperesna deteljica nam ponavadi pade v oči mimogrede, če jo pa iščemo jo pa težko najdemo. sesmejem
Prijavljen
Cheaney
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 14. november 2013 ura: 12:45 »

… Prej bi rekel, da sta skupaj ravno iz razloga, "kaj bodo pa drugi rekli, če nikogar nimam", se strinjava? Ker po mojem prepričanju, mora biti par v prvi vrsti tudi prijatelj drug drugemu, ne samo v spolnosti, sploh, če naj bi šlo za zvezo oz. zakonski stan ter z otroci, drži?

Ne oziraj se na opazke, zapomni si vsaka metla svoj štil najde sesmejem
Ja so ljudje, ki jim je mučno biti sami en dan, neprestano smsanje, klicanje, pregledovanje fba..nekaterim je klicanje in pisanje smsov življenje, to in služba/šola.  In je nekaj takih vez kot si jih opisal. Pa vseeno jim je bolj pozitivno občasno strmeti v baru nekam stran, kot  kot biti sami, njim to očitno gre, čeprav navadno za kratko obdobje.

Sicer imam podobno filozofijo kot ti glede vez, verjetno cenim podobne stvari. Menim, da mi že prav tak pogled oteži spoznavanje. Ker v nasprotju z mano kolega, ki je zaželjen pri ženskah,  vidi prednost veze predvsem v rednem sexu, brez tega ne zdrži in ko je samski pač rabi dekle ali dve, da mu ga nudita. In ker sva se precej družla na faksu, sem nekajkrat tudi jaz pristal v baru,na morju z lepimi dekleti. Njemu ni problem vedno razvit neke zgodbe, niti pogovora. Sicer pa, da se lahko pogovarjam z žensko mora bit lepa, drugače mi je ponavadi neprijetno. Malo poznam razmišljanje žensk, dejstvo pa je, da še ne sprejemam njihovih pogledov…in da še nisem korenito spremenil svojega obnašanja.

Za razliko od Dejca mislim, da bi moral aktivno spoznavat ljudi, in da bi našel kvalitetno partnerico rabiš pač poznat širši krog žensk, it na več zmenkov…zdej nimaš z nobeno primerjat. Načeloma tako ravnajo tudi zaželene samske ženske, redno hodijo na zmenke, 'zgodi' se pa redko kdaj kej. Vem za znanko, po videzu kot kopija ene znane igralke in ne poznam tipa, ki mu ni všeč, kdaj ima dnevno 3 date, do zdaj je imela pa ravno 3 fante in glede tega ne laže.
Poleg tega verjetno pomaga se zavedat, da videz res ne igra vloge, čeprov tle se sam do ene mere strinjam, ker imajo ženske, ki so mi všeč podobne tipe (majo kratke želirane lase in so nabiti). In, ja dobro je, da razširiš najprej krog prijateljic, ker te lahko predstavijo ostalim…sam dokler boš lesen, ti bojo tud teb podobna dekleta predstavljale, ker sej s kakšno boljšo bi še manj vedel kaj delat Tongue
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 14. november 2013 ura: 13:03 »

Cheaney, pozdrav!

Ja to se pa popolnoma strinjam, naj si razširi krog prijateljic, ja ni hudič, da ena ne bo taprava, ane? Ja dejstvo je, da poleg notranje kemije, mora biti tudi zunanja, sit sem ljudi, ki flancajo, da zunanjost ni nič pomembna, ne ni res, seveda je, saj ti mora biti oseba tudi fizično všeč. Se strinjava?
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 14. november 2013 ura: 15:44 »

Cheaney, evo malo sem še razmišljal in sem prišel na idejo, kaj pa če bi si Klipan omislil psa, delal bi mu družbo, pa še kakšno punco bi lahko spoznal, saj veš, ko se psa srečata, si potem tudi lastnika izmenjata par besed, kaj praviš na to idejo? pomezik
Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 14. november 2013 ura: 18:41 »

Za razliko od Dejca mislim, da bi moral aktivno spoznavat ljudi, in da bi našel kvalitetno partnerico rabiš pač poznat širši krog žensk, it na več zmenkov…zdej nimaš z nobeno primerjat.

In, ja dobro je, da razširiš najprej krog prijateljic, ker te lahko predstavijo ostalim…sam dokler boš lesen, ti bojo tud teb podobna dekleta predstavljale, ker sej s kakšno boljšo bi še manj vedel kaj delat Tongue
Komu si to odgovarjal?

Cheaney, evo malo sem še razmišljal in sem prišel na idejo, kaj pa če bi si Klipan omislil psa, delal bi mu družbo, pa še kakšno punco bi lahko spoznal, saj veš, ko se psa srečata, si potem tudi lastnika izmenjata par besed, kaj praviš na to idejo? pomezik
To se mi zdi čisto mimo predlog. Psa si ne omisliš zato, da boš preko njega spoznaval dekleta. Kot drugo pa nimam psa kje imeti, živim v bloku v majhnem stanovanju, kot tudi nimam volje se s psi sploh ukvarjati.
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar