FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 05. oktober 2026 ura: 08:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: O meni  (Prebrano 1660 krat)
sabinch00
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 20:41 »

Živjo, sem nova na forumu in vas lepo pozdravljam.
Sama se soočam s panično motnjo, poleg prebolele akutne epizode podobne shizofreniji. Meni se zdi ta kombinacija sicer obupna. Vse se je začelo pred dvema letoma, ko sem bila sama v stanovanju. Takrat so oživele stene. Pogovarjala sem se z glasovi, ki so me opravljali. Spremljali so me povsod, na faks, v trgovino, torej čisto povsod. Do zdravnika si sploh nisem upala in živela s čudnim razmišljanjem, da sem del neke secret organizacije in da moram rešiti uganko, ter glasovi, kar dve leti. Doma mi nihče ni verjel kaj se mi dogaja, mami sem povedala za glasove, a mi ni verjela. Torej sem prišla do zaključka, da si vse skupaj izmišljujem. Letos marca pa sem doživela prvi hud panični napad, pred katerim sem bila že hudo tesnobna. Težave sem imela z dihanjem, a sem takoj vedela da je vse povezano s psiho. Dobila sem napotnico za psihiatra in pristala v bolnišnici, kjer so me zdravili. Obdobje je bilo hudo. Neprestan strah da bom umrla, da narobe diham, strah. Po bolnišnici sem se nazaj spravila v svoje življenje. Uredila vse v zvezi s faksom. Dobila fanta. Počutje se mi je zelo izboljšalo, čeprav še vedno imam ta strah, ko sem zunaj sama. Ko grem po mestu se sprašujem, če bo kdo kje ki mi bo znal pomagati, če bo kaj z menoj narobe. Sicer pa se v prostem času ukvarjam s športom, hodim na zumbo, na TNZ aerobiko, nekaj malega tečem, bojujem se proti pridobljenim kilogramom, rada rišem, poslušam glasbo. Imam tudi morskega prašička Smiley
Sedaj študiram.
In še vedno mislim, da bo šlo moje počutje samo še navzgor, ostajam optimistična oseba.  pomezik
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 21:38 »

Živjo  rozicodam

Na našem forumu boš našla veliko informacij in izkušenj o panični motnji.
O shizofreniji pa žal ne.

Ostani še naprej optimistka! oki
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Morana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 66

What doesn't kill me makes me feel alive

« Odgovori #2 dne:: torek, 22. oktober 2013 ura: 06:57 »

Dobrodošla

Si dala hude stvari skozi. Veseli me, da ti gre na bolje in, da si polna optimizma. Držim pesti zate optimizem velja  wav

fajt
Prijavljen

Aequat omnis cinis, impares nascimur, pares morimur.
sabinch00
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #3 dne:: torek, 22. oktober 2013 ura: 14:27 »

Hvala  Grin
Prijavljen
mogotec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 11. november 2013 ura: 13:18 »

sabinch sem fant 30 let.sam sem mel tud hude panicne napade pa psihoze pa blodnje.sam men so rekli da nisem bolan da sem psihopat ker se od casa do casa mascujem ljudem.pa pol zapor pretepi s pazniki policisti in tko zdaj sem se odlocu da se bom spravu se na psihiatre ker so oni krivi za vse po njihovo jaz ker naj bi psihopati krivil druge namest sebe ampak jaz vem kaj so oni in kdo sam jaz.teb pa sam svetujem ne se jim pustit.SRECNO
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar