FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 13:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Posebna motnja  (Prebrano 2185 krat)
dami90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: petek, 18. oktober 2013 ura: 20:03 »

Pozdravljeni!  Grin

Sem Damjan, prihajam iz Maribora. Star sem 23 let. Sem novi član Vašega foruma. Mene pa nekaj zanima. Imam neko posebno motnjo, ne vem pa, katera je to vrsta. Težko je tudi razložiti. Včasih razmišljam o neki motnji, dejansko sicer nič drugega ne razmišljam npr: o nekem organskem delu telesa, kot je srce, želodec itd. Ne razmišljam tudi kaj drugega v zvezi z šolo in drugih obveznosti, ampak včasih, ko imam čas razmišljam o neki motnji. Ko to včasih razmišljam pa mislim, da to ne bom nikoli pozabil, vmes pa mi narašča tudi nervoza. V glavnem vedno bolj, ko razmišljam mi narašča nervoza. Včasih pa tudi pozabim na motnjo tudi za sekundo, za minuto, včasih celo eno uro, različno v glavnem. Ko pa pozabljam, me nervoza tudi izginja, ko pa spet razmišljam o tem, včasih približno 10 minut pa mi nervoza vedno bolj narašča. Kaj mi lahko lepo prosim poveste, o kakšni motnji gre pa če mi lahko nekaj poveste o tem. Drugače pa sem hvalabogu povsem zdrav, samo to imam včasih problem.

Za vnaprej se Vam zelo lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav!
Prijavljen
dami90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 12:20 »

Pozdravljeni!

Lepo bi Vas prosil, da mi odgovorite!

Lep pozdrav, Damjan  Grin
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 12:50 »

Hja, meni tole diši po prisilnih mislih. OKM morda?
Pa naj bo tole sporočilce izziv tistim, ki vedo več od mene. pomezik

Poni
Prijavljen
carmel
DAM sodelavec
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 307

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 14:48 »

Zdravo! Dobrodošel na forumu! Težko bi ti po nekaj stavkih postavili diagnozo. Pa tudi sicer smo večinoma laiki tu. Zakaj sploh rabiš neko nalepko imet? Povej raje še več o svojih težavah pa ti lahko probamo svetovat kaj narest/kako se spopadat z njo. Te skrbi, da je z organom, o katerem razmišljaš, kaj narobe? Da imaš kakšno bolezen? Da organa mogoče ni tam? Da se bo kaj zgodilo? Kako dolgo pa se ti to že dogaja?
Ne vem, če sem najbolje razumela.. Smiley Povej še kaj, bomo lažje zgruntali kaj narest Smiley
Prijavljen
dami90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 19:58 »

Zdravo. Ta posebna motnja se mi dogaja že od 15 leta. Star sem pa 23 let. Ko sem začel o tem razmišljat v 15 letih je ta motnja trajala pribl. en teden. To je bila začetna doba moje motnje. Takoj potem pa sem na motnjo pozabil celo 2 leti, ker sem seveda imel vmes tudi srednjo šolo in sem razmišljal o drugih stvareh npr. glede šole itd. Čez dve leti se mi je spet pojavila ta motnja, ki ni trajala dolgo. In potem nisem imel to motnjo do 23 leta, ker sem imel seveda vmes tudi faks in nisem imel časa za to. V tem letu se mi je spet začela pojavit približno od maja pa do zdaj. Zdaj sem zaenkrat brezposeln in imam bolj časa za to. Potem sem to tudi povedal moji mami pa je rekla, da je mogoče lahko tudi od računalnika. To je lahko tudi posebna računalniška motnja zaradi močnega sevanja v oči. Zdaj pa nismo sigurni, da je lahko vzrok tega. Imam pa tudi posledice od prej, ko sem začel prvič uporabljati moj računalnik od 15 leta. Drugače pa sem seveda zdrav hvalabogu, ne razmišljam o nobeni bolezni pa o kakih organih. Samo ta problem je in nič drugega. Včasih tudi težko zaspim, ko se mi to dogaja, pa vmes se tudi potim, ne pa stalno. Kaj menite, da je lahko od tega?

Lep pozdrav, Damjan  Smiley   
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 20:10 »

Dami

Prepričan sem, da to ni od računalnika. Popolnoma sem prepričan, da računalnik ni nič kriv za te motnje, pa četudi bi buljil vanj 24 (k)ur na dan.

Kaj meniš, bi bil lahko OKM? Če sem prav razumel, te skrbi, da kaj ni prav s tvojim zdravjem, pa začenš razmišljati o kakem telesnem delu in o njegovem delovanju. Kar razmišljaš in ne moreš nehat, pa čeprav postajaš vedno bolj živčen od tega razmišljanja.

Sem uganil, ali sem ustrelil kozla? Če je to, je OKM. No ja, naj še kdo kaj pove. Kdo ki se spozna na OKM. Da ne bom samo jaz streljal kozlov.

Poni
Prijavljen
dami90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 20:35 »

Je lahko podobno OKM-ju, ni pa čisto podobno, ampak dejansko ne razmišljam o telesnem delovanju, zdrav sem drugače. Dejansko nič drugega ne razmišljam kot na neko motnjo. Ne vem pa, katera je to vrsta. Vmes ko razmišljam pa traja nekaj časa postanem nervozen, ko pa pozabim npr. če me kdo kliče, ali pa se vmes tudi pogovarjam z nekom ali pa tudi, če se zaposlim avtomatsko pozabim, če hočem. Potem me tudi nervoza uide. Ko se mi to dogaja ponavadi nisem sproščen, nimam neke volje, ko imam to motnjo.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 21. oktober 2013 ura: 21:51 od dami90 » Prijavljen
Zmedenka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 40

« Odgovori #7 dne:: sobota, 09. november 2013 ura: 17:39 »

Jaz tudi mislim da gre za OKM  ali razmišljaš sam o tem ali se pojavljajo misli kot same od sebe, vsiljive misli?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar