FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 21:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: anksioznost, tesnoba, socialna fobija  (Prebrano 2526 krat)
ema
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: nedelja, 13. oktober 2013 ura: 11:46 »

Pozdravljeni.
moj problem je tudi anksioznost. Stalna napetost,doma vem zakaj jo cutim.
Nebi pojasnjevala teh razlogov. Pac vem da moram
na svoje,vendar se je to razvleklo, ravno zaradi nesamozavesti,sluzbe redne ne dobim,ravno zaradi
straha pri delu z ljudmi. Berem eni imaste tezave s  tem, ampak se vam ne kazejo na obrazu.
Pri meni ko stopim ven iz hise prav dobim tak izraz na obrazu napet,in vem da se vidi,da ltjudje opazijo. Ze osebna zdravnica me je pred kratkim vprasala zakaj sem slabe volje. Eno leto nazaj sem
poprenehala piti ad xeroxat.
Pila sem 2l in prvo 20mg, par mesecev,nato 30mg nekaj casa,ampak sem bila precej utrujena,in sem eno leto in pol pila polovicko od 30mg,tj. 15mg. Ko sem pila ta ad sem cutila manj strahu in vecjo sproscenost,vendar sem lansko leto julija nehala piti sama. Nekaj casa nazaj pa cutim,da se je anksioznost ponovno pojavila. Po dolgem casu sem obiskala sv.psihiatra in ga vprasala za ad,pa je rekel da mi zaenkrat ne da. Naj omenim da sem 2 mes
Prijavljen
ema
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 13. oktober 2013 ura: 12:04 »

Da sem par krat hodila na psihoterapijo, Ta, vendar mi je na delu potekla pogodba in psihot.nisem mogla nadaljevati.
Mi je pa ta cas pomagala..postala sem bolj samozavestna. Tudi psihiater mi je predlagal psihot. Ker ve,da si je trenutno ne morem privosciti,me bo malo bolj pogosto narocil pri njemu.
Jaz pa cutim da bi trenutno najb.bilo da mi predpise kaksne druge ad. Xeroxat je pomagal,vendar sem se po nekaj casa zredila. Po prenehanju pa ponovno shujsala.
Vem da bi najb.bila psihoterapija ,in ne ad,vendar rabim sluzbo dobiti ,vendar s to mojo anksioznostjo je tezje. In ne vidim spet izhoda. Zacaran krog:-(:-(
Prijavljen
Morana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 66

What doesn't kill me makes me feel alive

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 13. oktober 2013 ura: 17:42 »

Pozdravljena sotrpinka Smiley Predlagam, da se pridružiš kakšni skupini za samopomoč, ki ti je blizu. Nekaj informacij dobiš tukaj    http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=856&Itemid=2

Prijavljen

Aequat omnis cinis, impares nascimur, pares morimur.
ema
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 14. oktober 2013 ura: 12:18 »

Hvala Morana.
Sem iz Kp. Ne vem ce je na nasem koncu kaj. Ze ko sem iskala psihoterapevte. Je bilo manj izbire kot drugod po Slo.

Prijavljen
Morana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 66

What doesn't kill me makes me feel alive

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 14. oktober 2013 ura: 18:07 »

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37
Seznam psihiatrov in psihoterapevtov, jih je kar nekaj z obale Smiley
Sicer je delovala skupina za samopomoč tudi v vašem koncu samo ne vem kako je sedaj. Verjetno se bo oglasil kakšen sotrpin s Primorske in iz prve roke povedal kako je pomisli

Je pa potrebno poiskati strokovno pomoč, tabletke samo blažijo in pot je dolga, vendar ne obupaj Smiley Imaš pa nas, ki te razumemo in skupaj nam bo uspelo. Samo pogumno Grin

Pa lep pozdrav na Primorsko. sunny

Obalna skupina za samopomoč:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,16601.0.html
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 14. oktober 2013 ura: 22:40 od Morana » Prijavljen

Aequat omnis cinis, impares nascimur, pares morimur.
ema
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 15. oktober 2013 ura: 11:09 »

Hvala za informacijo.
Ko sem iskala katero psihoterapijo izbrati, je  bila izbira med sistemsko, transakcijsko analizo in v Izoli relacijska. Glede na Lj ni velika izbira. Odlocila sem se bila za Ta in dokler sem hodila, sem  cutila izboljsanje,in upam da bom v kratkem lahko nadaljevala. Sem pa videla naknadno se globinsko psiholoska , da je v Salari. Toliko kar se tice mojega sporocila ,da je na obali slabse, kar se tice psihoterapevtov.:-)
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar