FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 08. marec 2026 ura: 17:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: neznani simptomi  (Prebrano 1725 krat)
sotf78
gost
« dne:: sreda, 11. september 2013 ura: 11:02 »

Imam ugotovljeno generalizirano anksiozno motnjo, za katero sem se več let zdravil z ADji. Sedaj sem pa skoraj že eno leto brez zdravil in se borim, imam vzpone in padce. Moji fizični simptomi so bili v glavnem pritisk v glavi in stiskanje pri srcu včasih da bom celo skupaj padel. Sedaj pa imam nekaj dni, se mi zdi da vsak dan bolj, naslednje težave. Ko recimo pomislim, da bom odprl kljuko na vratih ali pa jo res odprem, ali ko zapiram zadrgo ali ko poganjam pedala na kolesu, ali ko gledam nogomet in vsakič ko kdo brcne žogo, skratka skoraj ob vsakem dotiku nečesa ali drgnenju dveh stvari eno ob drugo, se mi zdi kot da mi celo telo zadrhti, kot da bi najrajši znorel. Težko se skoncentriram, ker me to res moti. Je imel kdo podobne občutke?
Ali je to povezano z psihičnimi težavami ali bi lahko bilo tudi kaj fizičnega? Hvala.
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #1 dne:: sreda, 11. september 2013 ura: 11:43 »

Najbolje do ,da se naročiš pri strokovnjaku in se z njim temeljito pogovoriš.
Vsak od nas ima neke svoje čudne simptome in ti večinoma izhajajo iz naše psihe .

lp
Prijavljen
sotf78
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 11. september 2013 ura: 13:05 »

Ok, hvala za odgovor, vendar me vseeno zanima, če je že kdo imel podobne ali enake simptome.
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #3 dne:: sreda, 11. september 2013 ura: 16:21 »

Jaz sem imel enkrat nekaj podobnega. Pred mnogo leti. Tako dolgo je že, da se ne spomnim več čisto jasno.

Kot en tak občutek, ko sem naprimer s prstom drsel po rjuhi. Saj ne znam opisat občutkov nasploh. Ampak je bil tisti občutek tako zelo močan, tako zelo noter..... Ni bil samo občutek na površini, ampak je šel prav noter in bil potem noter v vsem telesu. Kot da bi celo telo nekako vibriralo s tistim občutkom strukture rjuhe.
     Ma nevem zakaj sem se takrat bal tega občutka. Ampak sem imel občutek, da bom znorel, če bo še dolgo trajalo.
     Vzrok? Nevem več. Zdi se mi, da je bilo, kadar sem imel vročino. Ampak orenk. Čez 38 stopinj. Se poskušam spomniti, če je bilo kdaj tudi, da nisem imel vročine, pa se ne morem.

To je vse, kar se zdajle lahko spomnim. Saj morda je pa to nekaj čisto drugega kot pri tebi. Saj pri meni je takrat spremljala to splošna pojačitev vseh čutil. Sluh na primer. Če je kdo v tem stanju normalno govoril, se mi je zdelo da kriči.

No ja, glede na to, kar se spomnim bi rekel, da je bilo pri meni čisto psihično.

Poni
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar