fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« dne:: ponedeljek, 02. september 2013 ura: 18:12 » |
|
Lepo pozdravljeni! Ze kaksen mesec sem brez moci v rokah ter bolece misice na nogah in rokah. Imam pa tudi pekoce bolecine po telesu. Moja osebna zdravnica mi je dejala da je od psihe in ni predpisala Citalon 10 mg, ki jih jem sedaj 6 dan, nimam nekaj stranskih ucinkov, vendar me vse pece in boli. Prosim ce ima kdo podobne izkusnje, ker sem res obupan. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. september 2013 ura: 23:21 » |
|
Pozdravljen! Sama sem imela pekoče bolečine po telesu, kot da bi pojedla žerjavico.Je bilo grozno boleče...trpela sem kot žival.....neznosno je, tako da te razumem.... Malo sem že pozabila, ker je od tega minilo 5 let, jemljem pa še vedno Citalon 20mg, kar je dovolj visoka doza da se omili anksioznost. ADji se začnejo s postopnim zviševanjem in ne s celotno dozo, predvidevam, da imaš kar hude stranske učinke zaradi tega, ker sem jih sama imela kar veliko, pa sem postopoma zviševala. Začni en teden s polovičko, pa nato naslednji teden dozo povišaj...ampak 6 dni je že za teboj, tako da poizkusi vzdržati in vzemi kako pomirjevalo dokler zdravila ne primejo. Cca 4 tedne pa traja, lahko tudi več- Ko bo počutje boljše ti priporočam kognitivno vedenjsko terapijo, branje knjig na temo svoje diagnoze oz. ne vem kakšen problem imaš, da ti lahko svetujem....Sproščaj se, veliko športa, druženje, branje...nekaj s čimer zapolniš ves svoj čas in ne razmišljaš preveč o problemih. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 08:04 » |
|
Pozdravljena Trzinka! Hvala za tako hiter odgovor, drugace se borim z anksioznostjo ze dve leti, vendar sem jo sam lepo obvladal, letos poleti pa so me dolete te stvari meni se neznane. Nisem si nikoli mislil da te lahko telo tako boli in pece na vseh delih. Pa kot da bi mi nekdo vzel energijo. Drugace sem bil 14 let vrhunski sportnik, pred 5 leti sem zakljucil bogato kariero, nato pa je slo se navzdol. Sem pa imel obcutke da sem ze od majhnega otroka podvrzen k temu. Ze kot majhen otrok sem imel dolocene misli ki jih nemorem opisat. S sportom sem pomoje uravnaval vse kot mora biti, nato pa je zacelo bruhati iz mene in sedaj sem tam. Kaksne bolecine si pa ti imela?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 12:51 » |
|
Hojla ! Tudi jaz poznam te pekoče bolečine, pri meni se je pojavil še grozen nemir. Najhuje je bilo, ko antidepresiv še ni začel delovati. Sem pa zraven dobila lexaurin katerega sem potem povsem opustila. Pri meni je bilo zelo hudo dokler mi psihiater ni našel pravo kombinacijo zdravil ( efectin in eglonyl). Sedaj še vedno jemljem Efectin in sem že več let v redu. Ko ti bodo prijele tablete bo tudi pekoča bolečina minila. Se pa čim več ukvarjaj s športom in hodi v družbo, da ne boš mislil na bolečino, ki bo sigurno minila. Pogumno naprej !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 13:53 » |
|
Ojla! Pa si imela tudi bolecine v misicah, nemoc v rokah? Hvala za odgovor
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 14:03 » |
|
Hojla ! Vse to pa še kaj zraven ( jok, tesnoba, žalost). Vse je minilo s pravimi antidepresivi.Me pa čudi, da ti zraven antidepresiva še niso dali pomirjevalo ( xanax, leksaurin) za premagovanje začetka. Drži se, samo potrpljenje, kmalu bo bolje. LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 14:09 » |
|
So mi dali lexaurin 1,5, vendar sem ga ze pred antidepresivi uzival 3 tedne in se ga sedaj izigibam da se ga nebi navadil. Kaj pravis?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 14:14 » |
|
Po 7 dneh jemanja Citalona imam ze ksno urco svetle trenutke, vendar potem zopet pridejo slabi in me kr skupaj vlecejo. Postanem sibek v rokah in nogah ter nekaksne trzljaje cutim po celem telesu in pa seveda pece me koza po rokah in vratu. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 20:32 » |
|
JAZ SEM LEXAURIN JEMALA 3 MESECE PRED ANTIDEPRESIVI ( 3 X 1,5 NA DAN). KO MI JE AD PRIJEL MI JIH JE ZDRAVNIK POSTOPOMA UKINJAL, PO TREH TEDNIH MI JIH NI BILO VEČ POTREBNO JEMATI. POMAGAL MI JE AD. OD TAKRAT JIH NISEM VEČ POTREBOVALA.
POGUMNO NAPREJ, SIGURNO BODO VSI TI NEGATIVNI OBČUTKI MINILI. GOVORIM IN PIŠEM IZ LASTNIH IZKUŠENJ. LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 20:51 » |
|
Po kolkem casu ti je pa prijel antidepresiv in ali si imela kaj odtegnitvenega sindroma od lexaurina?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 03. september 2013 ura: 21:03 » |
|
Jaz sem jih kar nekaj sprobala pri različnih psihiatrih. Končno sem našla pravega psihiatra, ki me je zelo hitro spravil k sebi z AD, ki so mi pomagali ( efectin, eglonyl). Ko mi je AD prijel enostavno nisem več potrebovala lexaurina. Nobenega odtegnitvenega sindroma nisem imela.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 10:39 » |
|
Pozdravljeni! Meni po enem tednu terapije s Citalonom 10 mg. se vedno nic ne pomaga. Sem cisto brez moci in volje, bolijo me roke ter pecejo. A je prezgodaj za izboljsanje ali gre lahko za kaj drugega. Prosim za pomoc
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 17:56 » |
|
PREKMALU JE ŠE ZA IZBOLJŠANJE. ENOSTAVNO MORAŠ ŠE MALO POTRPETI. POMAGAJ SI Z LEXAURINOM 3 X NA DAN 1,5 MG LAHKO VZAMEŠ. jAZ SEM V ZAČETKU IMELA CELO VIŠJO DOZO LEXAURINA. V KOLIKOR PO TREH TEDNIH NE BO NOBENEGA IZBOLJŠANJA PA SE POGOVORI S VOJIM ZDRAVNIKOM ( PSIHIATROM). SPLOŠNI ZDRAVNIKI NISO NIKAKOR VZPOSOBLJENI ZA NAŠE TEŽAVE. POGUM VELJA !!!!! lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 18:12 » |
|
Hvala za pomoc, zelo sem ti hvalezen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 18:17 » |
|
Izboljšanje sledi šele po kakih treh tednih oz. mesecu, kot so ti povedali že predhodniki. V začetku so lahko simptomi bolezni še večji. Npr. suha usta, vrtoglavica, šumenje v ušesih, bolečine...ni da ni. Kar zadeva usposobljenosti zdravnikov je vsekakor pametno poiskati psihiatra. Čakalne liste so kar dolge, a če bo prehudo pojdi do Njegoševe (poliklinika), kjer so dežurni vsak dan razen vikenda. Za simptome ki jih omenjaš so nekateri AD-ji boljši.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
fickervi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 18:32 » |
|
Hvala za pomoc, kateri antidepresiv je najboljsi za moje tezave?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 18:43 » |
|
Glede konkretnih zdravil ti ne morem in ne smem svetovati, a AD-ji so različni. Eni so serotoninski, drugi bolj noradrenalinski, tretji dopaminski. Nekateri vplivajo na več receptorjev hkrati. A to ti mora svetovati psihiater. Čim prej se naroči. Naj ti tudi osebni zdravnik da napotnico z napisom NUJNO!, da malo pospeši. Na prvi strani foruma pa so imena psihiatrov.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 04. september 2013 ura: 21:10 » |
|
Bucimatej prosim piši z malimi črkami  lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MarkoT
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 105
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 06. september 2013 ura: 09:24 » |
|
Po kolkem casu ti je pa prijel antidepresiv in ali si imela kaj odtegnitvenega sindroma od lexaurina?
Meni je AD prijel komaj po 3-4 tednih.. Najhuje je v teh treh tednih ko se ti stanje lahko še "poslabša".. potem pa vsak mesec gre na boljše..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zverca87
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 170
|
 |
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 08. september 2013 ura: 18:08 » |
|
Jaz sem imela pekoče bolečine, ko sem 2x vzela AD Mirzaten. Grozno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|