FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 13:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še o pomirjevalih!  (Prebrano 1587 krat)
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« dne:: petek, 30. avgust 2013 ura: 21:23 »

Mene so vzgajale ženske in sem po žensko ganjen, do solz, ko sem bral živo zgodbo ali zgodovino, no moj govorec je nerazločno prebral, in ne vem, ali gre za Pusi ali Busi! Skratka, njen odhod na zdravljenje me je vzpodbudil, da še enkrat opišem, kaj sem v 40-letih že jemal, a sem se držal predpisanih odmerkov, vse do nekih grehov, ki jih bom pač priznal vam tukaj in so se občasno zgodili zadnja leta. Torej, oba z mojo mamo težko ali moteno spiva. Spisek pomirjeval: Apavrin, Ansilan, Yglonil, Lexilium, Lexavrin in zdaj zadnja leta Helex! Poudarjam, da sem se do torej držal navodil, eno tableto zvečer, razen pri Ansilanu, ko sem si skušal olajšat pritisk prisilnih misli do vročih linij. Se mi je pa nekajkrat zgodilo, da sem popil kar nekaj kozarcev vina, ko sem bil na Ptuju, zvečer pa vzel Helex! Ne vem zakaj, toda na Ptuju kljub lepim doživetjem težje zaspim. Zdaj pa h glavnem vprašanju: koliko tablet anxiolitijov je treba dnevno pogoltnit, da gre za odvisnost in v čem je psihični dispozitiv: gre za več spanja in neke vseenosti, ki mi jo Alventa ne da, kot seveda antidepresiv, da bi manj impulzivno prenašal mamino vsehujđo natančnost pri njenih 81 letih, +dementnost in nesramnost očima, +s krščansko izigravanje sestrićne, ji me tolaži, da bom pri njej zaživel po smrti moje mame, vem pa, da me sestrična rabi, ima veliko hišo, ki jo težko vzdržuje, sam bi ji pomagal, ker bi vsaj enkrat bil, pa četudi zaradi denarja nekaj vreden, bi moja beseda nekaj pomenila, ker njeni trije otroci, tudi Kompulzivkica, kot sem jo opisal do torej priznavajo mojo vednost, čeprav me imajo včasih za teoretika. Saj pa je moralo biti vse po mamino! Hvala, kdor se bo prebil do konca mojega ekspozeja!
Prijavljen
zverca87
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 170

« Odgovori #1 dne:: petek, 30. avgust 2013 ura: 23:42 »

Apaurin, Xanax, Helex... itd, itd. To so benzodiazepami, ki hitro zasvojijo.
Če jih že misliš jemati, ne jemlji vsak dan, temveč vsak drugi ali tretji dan, sicer se boš hitro navlekel/zasvojil. Ravno prej sem pusi opisovala kakop sem se januarja zdravila zaradi apaurina.
Imela sem abstinenčno krizo.
Prijavljen
pusa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

jutr je nov dan......

« Odgovori #2 dne:: sobota, 31. avgust 2013 ura: 07:26 »

Pozdravljen Silvo.

Prebrala sem tvojo zgodbo do konca.Naj ti omenim,da sem jaz leta in leta shajala z 0.25 mg helexa na dan.....Potem pa smrt očeta,tasta,mame in puff.....Naenkrat sem bila na 3 mg,nato na 5.Odvisnost je že,ko rabiš tableto vsak dan ne glede na količino oz.mg.No,pri menih drugih pomirjeval ni bilo,ker jih nisem prenašala-enostavno mi je bilo slabo po njih (tudi po xanaxu,ki pravijo,da ima čisto enake sestavine kot helex,vendar sm po njemu bruhala,se tresla itd.itd).
Mogoče sem zadnja,ki bi ti lahko dala pameten nasvet,pa vendar:čimprej do psihiatra-priznaj mu vse,kako jemlješ zdravila,koliko,alkohol...In potem se pogovorita o zmanjševanju al pa zdravljenju.
Na tvojem mestu bi prvo opustila alkohol.Pomirjevala in alkohol....NIKOLI SKUPAJ.

Želim ti vse dobro in drži se  oki......pozdrav Pusa
Prijavljen
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« Odgovori #3 dne:: sobota, 31. avgust 2013 ura: 08:35 »

Res hvala za nasvete! Kje so časi, med leti 1988 in 1994 ko nisem zavžil nobenih pomirjeval! Ponoči, če nisem mogel spat, sem poslušal knjigo. Zdaj pa, kot da me je strah nespečnosti! Na Ptuju nisem vzel dva dni antidepresiva in ne pomirjevala, ker smo praznovali, in me je ob veliki noči tlačila mora! Kot da kaj slišim, kot da miške drobencljajo po tleh, vonj po starem, kot je včasih vladal v domovih za ostarele. Najbrž asociacija na dejstvo, da bi naj bila sobica pri sestrični na Ptuju, zadnja postaja pred upokojenskim domom. čeprav bi najbrž še zmogel prit do kake sobice, kjer bi bil sam in neodvisen, a kot slepa oseba, bi si moral orgabizirat čiščenje, kuhanje in pranje. Najlažje je s kuhanjem, dovoz hrane. Pa to so že dodatne zgodbe, ki ne sodijo pod ta oddelek foruma! Moj stil je obširen. Nimam bratov, nimam sester, leta 2000 se je sestrična sama ponudila, da bi lahko po smrti moje mame đivel pri njej. Zgodbe od tam so že tufi na Forumu, o Kkompulzivkici, pa od Kompulzivnodepresivne motnje do droge. Vse to sem z dekletom previharil, gre za sestričnino hčer, ki ji pri sebi pravim, moj nesojen otrok. Plačeval sem ji bivanje v Projektu človek, sicer je po 3 mesecih bivanje tam opustila, a sam sebi sem se v tistih dneh, ker sem poznal tudi njeno diagnostiko, zdel sebi pomemben, in me je držalo nad vodo, zdaj pa..
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar